Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χα καλό! Σε βλέπω σαν αυτούς τους Σουηδούς που έρχονται στην Ελλάδα και κάθονται 24/7 κάτω από τον ήλιο μπας και κόψουν τα αντικαταθληπτικά.

Βασικά εγώ δεν είμαι του ήλιου. Αγαπώ βροχές και μουντό καιρό. 

• Like 3
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει σουηδέζες εκεί τι άλλο μπορεί να έχει περισσότερη σημασία απο αυτό; :P

Στο σχετικό θέμα, καλύτερα οι Ελληνίδες.

• Confused 2
Δημοσ.

Στα γλήγορα:

1) Η πολύ νύχτα δεν ειναι πρόβλημα. Ούτε η πολύ μέρα. Ούτε το πολύ κρύο. Ούτε η πολυ ζέστη. Γενικά τίποτα δεν ειναι πρόβλημα, αρκεί να μην θέλουμε να μιζεριάζουμε την ζωή μας με το που ανοίξουμε το μάτι μας.

2) Δεν έχω κλείσει ούτε μισό χρόνο στην Σουηδία, αλλά επειδή λόγω αρχής έπρεπε να συναναστραφώ με πολλές υπηρεσίες:

- Υπάρχει οργάνωση (προφανώς) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και εσυ να κουνήσεις τον κώλο σου,

- Το ότι υπάρχει οργάνωση, δεν σημαίνει ότι θα γίνουν όλα στο πιτς φυτίλι.

Όπως ανέφερε και ο φίλος απο πάνω, όταν οι ώρες μειώνονται απο 8 σε 6, αυτό σημαίνει ότι α) θα δουλέψεις λιγότερο, αλλα πιο σημαντικό είναι το ότι β) θα δουλέψει κι ο άλλος λιγότερο.  Σαν αποτέλεσμα αυτό έχει ότι σχεδόν όλες οι διαδικασίες κινούνται υπερβολικά αργά, επειδή σαν κράτος έχουν μάθει να μην βιάζονται.

(Ειδικά για τα θέματα υγείας, πρέπει να περιμένεις ΠΟΛΥ)

Χα καλό! Σε βλέπω σαν αυτούς τους Σουηδούς που έρχονται στην Ελλάδα και κάθονται 24/7 κάτω από τον ήλιο μπας και κόψουν τα αντικαταθληπτικά.

Φώτο τραβηγμένη τώρα:

a63bba7995.png

Και βάλε με το νου σου ότι θα νυχτώσει μετά τις 11 το βράδυ.

Oι Σουηδοί δεν έρχονται Ελλάδα επειδή ψάχνουν ήλιο μπας και κοψουν τα αντικαταθλιπτικά. Αυτο ειναι το στερεότυπο. Έρχονται επειδή αγαπάνε την Ελλάδα (όχι πιο πολύ απο την Ταυλάνδη).

• Like 3
Δημοσ.

Τι είχαν στο μυαλό τους και ονόμασαν την πόλη τους Malmö; :P

Ρώτα τους Δανούς του  13ου αιώνα.

Φώτο τραβηγμένη τώρα:

a63bba7995.png

Και βάλε με το νου σου ότι θα νυχτώσει μετά τις 11 το βράδυ.

Oι Σουηδοί δεν έρχονται Ελλάδα επειδή ψάχνουν ήλιο μπας και κοψουν τα αντικαταθλιπτικά. Αυτο ειναι το στερεότυπο. Έρχονται επειδή αγαπάνε την Ελλάδα (όχι πιο πολύ απο την Ταυλάνδη).

Συμφωνώ, γκρίζα Αγγλία όλο βρέχει πιστεύουν επίσης, και όταν τους λες λιακάδα το καλοκαίρι και νυχτώνει στις 22:30, δεν μπορούν να το χωνέψουν. Έχω φώτο από 22:00 φώτο προχτές (Δευτέρα) που ήταν η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Αρκετά φωτεινά να παίξεις γκολφ.

20160620_215658_zpsxi2yfsqp.jpg

20160620_215645_zpsyaufnn5g.jpg

Και ο ήλιος επάνω από τις 3, μέρα έξω.

• Like 2
Δημοσ.

Tι διάολο μόνο Ιρλανδία και Βέλγιο έχει ξεσκιστεί να βρέχει; (καλά όχι ότι για την Ιρλανδία είναι κάτι νέο αυτό :P )

Δημοσ.

Εννοείται οτι έρχονται στην Ελλάδα και γενικώς στις χώρες της Μεσογείου για τον ήλιο και τις παραλίες. Αλλιώς θα πηγαίναν διακοπές στο Svalbard. Και μη μου δείχνεις μόνο τον ήλιο που βγάζει (αν δεν βρέχει) τον Ιούνιο, αλλά και το σκοτάδι που έχει από Σεπτέβρη μέχρι Μάρτιο.

Δημοσ.

Έρχονται επειδή αγαπάνε την Ελλάδα (όχι πιο πολύ απο την Ταυλάνδη).

:blink:  :blink:

Εμείς δηλαδή πηγαίνουμε Μπάνσκο επειδή αγαπάμε την Βουλγαρία;

Δημοσ.

Tι διάολο μόνο Ιρλανδία και Βέλγιο έχει ξεσκιστεί να βρέχει; (καλά όχι ότι για την Ιρλανδία είναι κάτι νέο αυτό :P )

και Γερμανία.

• Like 2
Δημοσ.

Εννοείται οτι έρχονται στην Ελλάδα και γενικώς στις χώρες της Μεσογείου για τον ήλιο και τις παραλίες.

Προφανώς, αλλά για τον ίδιο λόγο έρχονται στην Ελλάδα και απο την Νέα Υόρκη. Δεν χρειάζονται 6 μηνες υπερβολικής νύχτας για να πας κάπου που είναι ωραία.

:blink:  :blink:

Εμείς δηλαδή πηγαίνουμε Μπάνσκο επειδή αγαπάμε την Βουλγαρία;

(Μάλλον) όχι. Το ότι οι Έλληνες δεν αγαπάνε την Βουλγαρία, έχει ως αποτέλεσμα ότι κανένας λαός δεν μπορεί να δείχνει μια αγάπη (πες το προτίμηση αν θες) σε μια συγκεκριμένη χώρα;

Δημοσ.

Τι είχαν στο μυαλό τους και ονόμασαν την πόλη τους Malmö; :P

Μιλάμε κι εμείς, που έχουμε περιοχή με ονομασία ...Κουκουβάουνες...

• Like 6
Δημοσ.

Sellers, εγκυκλοπαιδικο, γνωριζεις σουηδικα?

επισης, ποσο απαραιτητο ειναι να γνωριζεις σουηδικα για να δουλεψεις στην Σουηδια (ας μιλησουμε για πολυεθνικες εταιριες)? 

φτανουν επιπεδα Ολλανδων?

Δημοσ.

Sellers, εγκυκλοπαιδικο, γνωριζεις σουηδικα?

επισης, ποσο απαραιτητο ειναι να γνωριζεις σουηδικα για να δουλεψεις στην Σουηδια (ας μιλησουμε για πολυεθνικες εταιριες)? 

φτανουν επιπεδα Ολλανδων?

Όχι, δεν ξέρω γρι.

Κοίτα, το συζητούσα και με τον doctokostis τις προάλλες, εξαρτάται πάρα πολύ απο την φυση της δουλειάς. Αν η δουλεια σου ειναι τέτοια που θέλει καθημερινη επικοινωνία με Σουηδούς, τότε σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί απλά να ξέρεις, πρέπει να έχεις και πιστοποίηση ότι ξέρεις και μέρικες φορές φτάνει και σε advanced level. 

Απο την άλλη, στις δουλειές τις οποίες ψάχνω εγω, που η επικοινωνία με κόσμο δεν ειναι το κύριο κομμάτι της, απο το συνολο των αιτησεων που ηταν να στειλω, βαρια να μην εστειλα ενα 5% με 10% λόγω της γλώσσας. Αλλά και πάλι δες, φίλος μου εδώ που δε σκαμπαζε και κουτσομάθαινε μονος του, πήγε σε συνεντευξη στα σουηδικά και την πήρε την δουλειά. Μετά το βράδυ, δεν μπορούσε να παραγγείλει ενα πιάτο φαί στα σουηδικά. Δηλαδή μερικές φορές, αρκεί να τους πεις ότι ήρθες τώρα και ότι την μαθαίνεις την γλώσσα, και μπορει να μετρήσει υπερ. Αλλά τονίζω, όλα αυτά σε δουλειές που δεν εχουν πολυ μπλα μπλα με κόσμο. Αν θες να γινεις πωλητής, ε προφανώς δεν θα έχεις ελπίδες χωρίς γλώσσα.

Δημοσ.

Όχι, δεν ξέρω γρι.

Κοίτα, το συζητούσα και με τον doctokostis τις προάλλες, εξαρτάται πάρα πολύ απο την φυση της δουλειάς. Αν η δουλεια σου ειναι τέτοια που θέλει καθημερινη επικοινωνία με Σουηδούς, τότε σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί απλά να ξέρεις, πρέπει να έχεις και πιστοποίηση ότι ξέρεις και μέρικες φορές φτάνει και σε advanced level. 

Απο την άλλη, στις δουλειές τις οποίες ψάχνω εγω, που η επικοινωνία με κόσμο δεν ειναι το κύριο κομμάτι της, απο το συνολο των αιτησεων που ηταν να στειλω, βαρια να μην εστειλα ενα 5% με 10% λόγω της γλώσσας. Αλλά και πάλι δες, φίλος μου εδώ που δε σκαμπαζε και κουτσομάθαινε μονος του, πήγε σε συνεντευξη στα σουηδικά και την πήρε την δουλειά. Μετά το βράδυ, δεν μπορούσε να παραγγείλει ενα πιάτο φαί στα σουηδικά. Δηλαδή μερικές φορές, αρκεί να τους πεις ότι ήρθες τώρα και ότι την μαθαίνεις την γλώσσα, και μπορει να μετρήσει υπερ. Αλλά τονίζω, όλα αυτά σε δουλειές που δεν εχουν πολυ μπλα μπλα με κόσμο. Αν θες να γινεις πωλητής, ε προφανώς δεν θα έχεις ελπίδες χωρίς γλώσσα.

Από περιέργια, ποιος είναι ο τομέας σου; Γιατί εγώ είμαι προγραμματιστής και χωρίς Σουηδικά είσαι πολύ σφιχτά

Δημοσ.

ποιος εργασιακος τομεας εχει μεγαλυτερη ζητηση ;

ξερω πολυ καλα αγγλικα / γερμανικα αλλα οχι σουηδικα, αν το αποφασισω θα εχω προβλημα ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...