vs_skg Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 43 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Αλήθεια @aizensama24 έχεις ζήσει καθόλου εκτός Ελλάδας; Ξεκινα με το εκτος κομπιουτερ και πιανεις και τις χωρες μετα🤣 3 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, DrKo είπε Φυσικά, επειδή μιλάμε για Βόρειες Χώρες, δεν υπάρχει εγκληματικότητα. Ή, για να το πω πιο σωστά, οι άνθρωποι που κατοικούν στις Βόρειες Χώρες μπορεί να λένε ότι τέτοιες συνοικίες δεν είναι καλές, αλλά είναι πολύ καλύτερες από πολλές μέτριες έως και καλές συνοικίες της Αθήνας π.χ. Αγαπητε η δικια μου εμπειρια ηταν ακριβως το αντιθετο. Πχ Στοκχολμη υπαρχουν γκετο που δεν μπαινει αστυνομια ουτε μερα ουτε νυχτα. Οι βομβιστικες επιθεσεις αναμεσα σε αντιπαλες συμμοριες πανε απο ρεκορ σε ρεκορ καθε χρονο. Στη γειτονια μου ειχα δει δυο φορες καμμενα υπερσυγχρονα αυτοκινητα και απο οτι εμαθα δεν ηταν απο βραχυκυκλωμα... Η σουηδικη αστυνομια ειναι πολυ σοφτ για να αντιμετωπισει αυτα τα σκηνικα. Σαν αισθηση ασφαλειας ναι σιγουρα Στοκχολμη νιωθεις πιο ασφαλης απο Αθηνα αλλα πιο ασφαλης απο Αθηνα νιωθω και στο Λονδινο για να πω την Αληθεια.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, archer100 είπε Μιλαμε για τεραστιες περιοχες γκετο που βλεπεις μονο μαντιλες Δε ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Η σουηδία θεωρείται κράτος ή έθνος? Ο "γηγενής" είναι μετανάστης ή άσπρος/ξανθός σουηδός? Μιλάς για γκέτο, για μέρη που είναι στιβαγμένοι όλοι οι μετανάστες και έχουν μεγαλύτερη εγκληματικότητα προφανώς λόγο των συνθηκών που βιώνουν, περισσότερη φτώχεια, υποβάθμιση, διακρίσεις από το σύστημα ή τους ανθρώπους. Και με ένα googling μπορεί να τα βρει αυτά κανείς. Το ότι είναι σοσιαλιστική είναι μέρος του προβλήματος. Πόσο εύκολο είναι για έναν πρόσφυγα εκεί (μη άσπρο) να κάνει μεγάλη καριέρα είτε σε κάποια μεγάλη εταιρία είτε ως πολιτικός ή κάτι τέτοιο? Γενικά να κάνει ότι επιλογές ο ίδιος επιθυμεί και να φτάσει όσο μακριά θέλει? Να ζει όπου αυτός θέλει σαν να είναι κάτι νορμάλ? Έχοντας πάει κάποια ταξίδια έχω δει τέτοια μέρη, όπου δε βλέπεις αυτό που εσύ περιγράφεις ως γκέτο, συνήθως ξένοι να ζουν απομονωμένοι και να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές για να ζήσουν και να αντιμετωπίζονται ως φιλοξενούμενοι με διακρίσεις και υποτίμηση εναντίον τους. Αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα και δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δε συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Εν τέλη γιατί κάποιος να πάει να ζήσει σε ένα μέρος όπου δε θα θεωρείται μέρος του ντόπιου πληθυσμού αλλά ξένος και φιλοξενούμενος? Αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Είναι θέμα αντίληψης για εμένα προσωπικά το χρήμα δεν είναι το μόνο κίνητρο μου ή πόσο καλοπροαίρετος είναι ο άλλος, αν πάω να ζήσω σε μία χώρα θέλω αυτή η χώρα να είναι σαν δική μου, ο γηγενής να είμαι εγώ, να μην υπάρχει "αυτοί και εγώ", Να τη νιώθω σαν να ήταν το σπίτι μου όπως ακριβώς νιώθω την Ελλάδα. Είναι θέμα ψυχολογίας. Για άλλους δεν έχει αξία αυτό, για εμένα έχει ΠΟΛΥ. 3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Εκτός και εαν ειστε μαυρος........ Ξεχνάς όμως ότι οι μαύροι εκεί ζουν όπου θέλουν, μπορούν να γίνουν πρόεδροι της χώρας, αστυνομικοί, να εργαστούν από τη NASA έως πιλότοι έως μεγαλογιατροί έως ότιδήποτε. Όπου υπάρχουν ένα μάτσο πόλεις όπου ζουν πολλοί διαφορετικοί μεταξύ τους ως ίσοι σε απόλυτη αρμονία. Εκεί πέρα δεν υπάρχει γηγενής πληθυσμός όπου αποτελείται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ιστορία, η χώρα ανήκει σε όλους το ίδιο και οι ευκαιρίες είναι για όλους οι ίδιες. Εκεί υπάρχουν μάυροι που ψηφίζουν για την ακροδεξιά ή εκλέγονται με το κόμμα των συντηριτικών. Εκεί αν κοροιδέψεις ξένο ή πεις κάτι ρατσιστικό, θα πέσουν να σε φάνε και αυτό το λέω γιατί το έχω δει μπροστά μου. Είναι εξαιρετικά μορφωμένοι, δεν υπάρχει καμία πολιτική ορθότητα ή κάτι τέτοιο, ο ξένος είναι σαν ντόπιος. Να πω επίσης το σύστημα εκεί είναι πολύ καλύτερο κατά εμέ για τη δίκαιη ένταξη ξένων σε μία χώρα, εμένα δε μου λέει κάτι η υπερβολική πρόνοια ή ο σοσιαλισμός και πολλές φορές αυτό γεννάει κάκιστες αντιλήψεις για ξένους του στυλ "ήρθανε για να βολευτούν και να μας τα φάνε". Στις ΗΠΑ πρέπει να εργαστείς σκληρά και ανταμοίβεσαι για αυτό που δίνεις, τίποτα πιο δίκαιο από αυτό. 1 ώρα πριν, TuXaKoS είπε Και εγώ διάβασα το θέμα και πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω πως κάποιοι εκφέρουν άποψη για τη ζωή σε μια χώρα επειδή εξαιτίας του επαγγέλματος τους ή κάποιου χόμπι έχουν έρθει σε επαφή με 1-2-10-100 πολίτες της συγκεκριμένης χώρας (Προφανώς εξαιτίας του χώρου συναναστροφής, οι συγκεκριμένοι έχουν και κάποιο συγκεκριμένο προφίλ). Αλήθεια @aizensama24 έχεις ζήσει καθόλου εκτός Ελλάδας; Δε ξέρω πόσες φορές πρέπει να αναφέρω ότι δεν έχω ζήσει στο εν λόγο μέρος και ότι η εμπειρία μου είναι μέσω της δουλειάς και μέσω διαφόρων event. Φυσικά και ότι έχω ακούσει και διαβάσει από άλλους που ζήσανε εκεί. Για άλλους η εμπειρία αυτή δε μπορεί να τους δώσει ένα καλό δείγμα για το τι υπάρχει εκεί και είναι σεβαστό, για εμένα όμως επαρκεί. Πολυήμερα ταξίδια έχω πάει κυρίως για gaming διαγωνισμούς όταν είμουν ακόμη ενεργός αλλά δε το θεωρώ απαραίτητα σοβαρή εμπειρία πέρα από κάποιες περιπτώσεις. Δε ξέρω γιατι λέτε τόσοι για μετανάστευση, παρέθεσα το λινκ με το δημογραφικό της σουηδίας, δε κρύβεται κάτι. Σίγουρα δεν είναι χαμηλά τα ποσοστά μεταναστών αλλά δε με εντυπωσιάζει προσωπικά και η βαριά μετανάστευση είναι πρόσφατη που προεξόφλησε και την άνοδο της ακροδεξιάς εκεί. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2022 από aizensama24
TuXaKoS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Δε ξέρω πόσες φορές πρέπει να αναφέρω ότι δεν έχω ζήσει στο εν λόγο μέρος και ότι η εμπειρία μου είναι μέσω της δουλειάς και μέσω διαφόρων event. Φυσικά και ότι έχω ακούσει και διαβάσει από άλλους που ζήσανε εκεί. Για άλλους η εμπειρία αυτή δε μπορεί να τους δώσει ένα καλό δείγμα για το τι υπάρχει εκεί και είναι σεβαστό, για εμένα όμως επαρκεί. Πολυήμερα ταξίδια έχω πάει κυρίως για gaming διαγωνισμούς όταν είμουν ακόμη ενεργός αλλά δε το θεωρώ απαραίτητα σοβαρή εμπειρία πέρα από κάποιες περιπτώσεις. Δε ξέρω γιατι λέτε τόσοι για μετανάστευση, παρέθεσα το λινκ με το δημογραφικό της σουηδίας, δε κρύβεται κάτι. Σίγουρα δεν είναι χαμηλά τα ποσοστά μεταναστών αλλά δε με εντυπωσιάζει προσωπικά και η βαριά μετανάστευση είναι πρόσφατη που προεξόφλησε και την άνοδο της ακροδεξιάς εκεί. Δεν θεωρείς απαραίτητη εμπειρία για να εκφέρεις άποψη για τη ΖΩΗ σε μια χώρα, το να έχεις μείνει σε αυτήν; Θεωρείς ότι οι διακοπές σε μια οποιαδήποτε χώρα σου δίνουν την ίδια εικόνα με το να μένεις εκεί; Δηλαδή όταν εσύ πήγε για gaming διαγωνισμούς, επισκέφτηκες το νοσοκομείο, την εφορεία, έκανες φορολογική δήλωση, πήγες τα παιδιά σου στο σχολείο, στον παιδικό σταθμό κτλ και άρα μπορείς να έχεις άποψη για την ποιότητα και το πως είναι να ΖΕΙΣ σε αυτήν την χώρα; 3 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε Δεν θεωρείς απαραίτητη εμπειρία για να εκφέρεις άποψη για τη ΖΩΗ σε μια χώρα, το να έχεις μείνει σε αυτήν; Θεωρείς ότι οι διακοπές σε μια οποιαδήποτε χώρα σου δίνουν την ίδια εικόνα με το να μένεις εκεί; Δηλαδή όταν εσύ πήγε για gaming διαγωνισμούς, επισκέφτηκες το νοσοκομείο, την εφορεία, έκανες φορολογική δήλωση, πήγες τα παιδιά σου στο σχολείο, στον παιδικό σταθμό κτλ και άρα μπορείς να έχεις άποψη για την ποιότητα και το πως είναι να ΖΕΙΣ σε αυτήν την χώρα; Νομίζω ότι ήδη ανέφερα ότι όποιος έχει ζήσει εκεί, ξέρει καλύτερα. Το είπα άπειρες φορές ήδη.
archer100 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Εν τέλη γιατί κάποιος να πάει να ζήσει σε ένα μέρος όπου δε θα θεωρείται μέρος του ντόπιου πληθυσμού αλλά ξένος και φιλοξενούμενος? Προφανως γιατι η δικη του χωρα ειναι αποπατος, οπου η ανθρωπινη ζωη εχει μηδενικη αξια. Εχει πολλες τετοιες χωρες. Δε θα παει ο Ιαπωνας μεταναστης στη Σουηδια, αλλα ο Αφγανος, Σομαλος, Ιρανος, κλπ Οι εν λογω μεταναστες δεν εχουν τις ευαισθησιες του Ελληνα που θα θιχτει αν τον βρισει καποιος Σουηδος "βρωμοΕλληνα", "βρωμοΒαλκανιε", κλπ Μιλαμε για χωρες που πεφτουν σφαιρες και βομβες βροχη, και ζωη ανυπαρκτη. Σιγα μην τον νοιαξει τον αλλον μια βρισια οταν νιωθει πως επιασε ΤΖΟΚΕΡ με 15 τζακποτ και μονο που περασε τα συνορα της Σουηδιας προς τα μεσα. Ειναι λιγο αυτονοητα ολα αυτα δεν ειναι; Γιατι το συζηταμε; Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2022 από archer100 3 1
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 40 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Δε ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Η σουηδία θεωρείται κράτος ή έθνος? Ο "γηγενής" είναι μετανάστης ή άσπρος/ξανθός σουηδός? Μιλάς για γκέτο, για μέρη που είναι στιβαγμένοι όλοι οι μετανάστες και έχουν μεγαλύτερη εγκληματικότητα προφανώς λόγο των συνθηκών που βιώνουν, περισσότερη φτώχεια, υποβάθμιση, διακρίσεις από το σύστημα ή τους ανθρώπους. Και με ένα googling μπορεί να τα βρει αυτά κανείς. Το ότι είναι σοσιαλιστική είναι μέρος του προβλήματος. Πόσο εύκολο είναι για έναν πρόσφυγα εκεί (μη άσπρο) να κάνει μεγάλη καριέρα είτε σε κάποια μεγάλη εταιρία είτε ως πολιτικός ή κάτι τέτοιο? Γενικά να κάνει ότι επιλογές ο ίδιος επιθυμεί και να φτάσει όσο μακριά θέλει? Να ζει όπου αυτός θέλει σαν να είναι κάτι νορμάλ? Έχοντας πάει κάποια ταξίδια έχω δει τέτοια μέρη, όπου δε βλέπεις αυτό που εσύ περιγράφεις ως γκέτο, συνήθως ξένοι να ζουν απομονωμένοι και να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές για να ζήσουν και να αντιμετωπίζονται ως φιλοξενούμενοι με διακρίσεις και υποτίμηση εναντίον τους. Αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα και δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δε συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Εν τέλη γιατί κάποιος να πάει να ζήσει σε ένα μέρος όπου δε θα θεωρείται μέρος του ντόπιου πληθυσμού αλλά ξένος και φιλοξενούμενος? Αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Είναι θέμα αντίληψης για εμένα προσωπικά το χρήμα δεν είναι το μόνο κίνητρο μου ή πόσο καλοπροαίρετος είναι ο άλλος, αν πάω να ζήσω σε μία χώρα θέλω αυτή η χώρα να είναι σαν δική μου, ο γηγενής να είμαι εγώ, να μην υπάρχει "αυτοί και εγώ", Να τη νιώθω σαν να ήταν το σπίτι μου όπως ακριβώς νιώθω την Ελλάδα. Είναι θέμα ψυχολογίας. Για άλλους δεν έχει αξία αυτό, για εμένα έχει ΠΟΛΥ. Ξεχνάς όμως ότι οι μαύροι εκεί ζουν όπου θέλουν, μπορούν να γίνουν πρόεδροι της χώρας, αστυνομικοί, να εργαστούν από τη NASA έως πιλότοι έως μεγαλογιατροί έως ότιδήποτε. Όπου υπάρχουν ένα μάτσο πόλεις όπου ζουν πολλοί διαφορετικοί μεταξύ τους ως ίσοι σε απόλυτη αρμονία. Εκεί πέρα δεν υπάρχει γηγενής πληθυσμός όπου αποτελείται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ιστορία, η χώρα ανήκει σε όλους το ίδιο και οι ευκαιρίες είναι για όλους οι ίδιες. Εκεί υπάρχουν μάυροι που ψηφίζουν για την ακροδεξιά ή εκλέγονται με το κόμμα των συντηριτικών. Εκεί αν κοροιδέψεις ξένο ή πεις κάτι ρατσιστικό, θα πέσουν να σε φάνε και αυτό το λέω γιατί το έχω δει μπροστά μου. Είναι εξαιρετικά μορφωμένοι, δεν υπάρχει καμία πολιτική ορθότητα ή κάτι τέτοιο, ο ξένος είναι σαν ντόπιος. Να πω επίσης το σύστημα εκεί είναι πολύ καλύτερο κατά εμέ για τη δίκαιη ένταξη ξένων σε μία χώρα, εμένα δε μου λέει κάτι η υπερβολική πρόνοια ή ο σοσιαλισμός και πολλές φορές αυτό γεννάει κάκιστες αντιλήψεις για ξένους του στυλ "ήρθανε για να βολευτούν και να μας τα φάνε". Στις ΗΠΑ πρέπει να εργαστείς σκληρά και ανταμοίβεσαι για αυτό που δίνεις, τίποτα πιο δίκαιο από αυτό. Δε ξέρω πόσες φορές πρέπει να αναφέρω ότι δεν έχω ζήσει στο εν λόγο μέρος και ότι η εμπειρία μου είναι μέσω της δουλειάς και μέσω διαφόρων event. Φυσικά και ότι έχω ακούσει και διαβάσει από άλλους που ζήσανε εκεί. Για άλλους η εμπειρία αυτή δε μπορεί να τους δώσει ένα καλό δείγμα για το τι υπάρχει εκεί και είναι σεβαστό, για εμένα όμως επαρκεί. Πολυήμερα ταξίδια έχω πάει κυρίως για gaming διαγωνισμούς όταν είμουν ακόμη ενεργός αλλά δε το θεωρώ απαραίτητα σοβαρή εμπειρία πέρα από κάποιες περιπτώσεις. Δε ξέρω γιατι λέτε τόσοι για μετανάστευση, παρέθεσα το λινκ με το δημογραφικό της σουηδίας, δε κρύβεται κάτι. Σίγουρα δεν είναι χαμηλά τα ποσοστά μεταναστών αλλά δε με εντυπωσιάζει προσωπικά και η βαριά μετανάστευση είναι πρόσφατη που προεξόφλησε και την άνοδο της ακροδεξιάς εκεί. Aν ρωτούσαν τους Σουηδους φίλους σου για την ζωή στην Ελλάδα θεωρείς ότι θα ήσουν το χαρακτηριστικό παράδειγμα για όλη την Ελλάδα;Και δεν το λέω προσωπικά για εσένα,και εγω δεν αποτελώ παράδειγμα.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, archer100 είπε Προφανως γιατι η δικη του χωρα ειναι αποπατος, οπου η ανθρωπινη ζωη εχει μηδενικη αξια. Εχει πολλες τετοιες χωρες. Δε θα παει ο Ιαπωνας μεταναστης στη Σουηδια, αλλα ο Αφγανος, Σομαλος, Ιρανος, κλπ Οι εν λογω μεταναστες δεν εχουν τις ευαισθησιες του Ελληνα που θα θιχτει αν τον βρισει καποιος Σουηδος "βρωμοΕλληνα", "βρωμοΒαλκανιε", κλπ Μιλαμε για χωρες που πεφτουν σφαιρες και βομβες βροχη, και ζωη ανυπαρκτη. Σιγα μην τον νοιαξει τον αλλον μια βρισια οταν νιωθει πως επιασε ΤΖΟΚΕΡ με 15 τζακποτ και μονο που περασε τα συνορα της Σουηδιας προς τα μεσα. Ειναι λιγο αυτονοητα ολα αυτα δεν ειναι; Γιατι το συζηταμε; Σωστος εισαι. Και μιλαμε οτι ζουνε στη Σουηδια, ενα κρατος πολυ πλουσιο με μεγαλες παροχες και επιδοματα. Κανενας Σουηδος δεν προκειται να τους πει τιποτα γιατι δεν ειναι στη φυση των Σουηδων. Τωρα τι σκεφτονται ειναι αλλο θεμα... Ασε που οι ανθρωποι αυτοι ζουνε σε γκετο οποτε εκει συναναστρεφονται με αλλους συμπατριωτες τους και ειναι κι ο λογος που δυσκολευονται να μαθουν σουηδικα.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Aν ρωτούσαν τους Σουηδους φίλους σου για την ζωή στην Ελλάδα θεωρείς ότι θα ήσουν το χαρακτηριστικό παράδειγμα για όλη την Ελλάδα;Και δεν το λέω προσωπικά για εσένα,και εγω δεν αποτελώ παράδειγμα. Γιατί είπα έγω ότι όσοι γνώρισα πρεσβέυουν όλο το πληθυσμό της σουηδίας? μάλιστα ανέφερα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ας πρεσβέυουν ότι θέλουν. Με άλλους βορειοευρωπαίους είχα πολύ καλύτερες εμπειρίες. Ο καθένας επηρεάζεται διαφορετικά από όσα βλέπει, δεν έχουμε όλοι την ίδια χημεία. Για εμένα δεν αλλάζει κάτι, σε χώρα που δεν είναι σαν δική μου δεν θα πήγαινα και ας είχε όσες παροχές και επιδόματα θέλει. Για εμένα δεν αρκεί ο άλλος να είναι απλά καλοπροαίρετος, δε το θεωρώ κάτι πραγματικό αυτό. Μη νομίζεις στην Ελλάδα που ζω, το ώφελος μου είναι μηδαμινό από το κράτος και την ίδια τη χώρα. Αντικειμενικά δεν έχω κανένα λόγο να ζω εδώ αλλά ζω. Στις ΗΠΑ θα πήγαινα γιατί γηγενής είναι ο μετανάστης, είναι χώρα που χτίστικε από μετανάστες και όχι συγκεκριμένη φυλή. Δεν είμαι εθνικιστής αλλά άμα ζούσα με ξένους θα προτιμούσα όλοι να είμαστε το ίδιο. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2022 από aizensama24
ideal09 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Imola είπε Διάβασα όλο το κορδόνι, ενδιαφέρον το θέμα. Δύο πράγματα έχω να γράψω: 1. It's yours if you have experienced it. Otherwise it's a belief. Αυτό για όσους είναι έξω απο τον χορό. 2. Απορώ πως σχεδόν κάθε συζήτηση μεταξύ των μελών του φόρουμ καταλήγει σε εντάσεις και περίπου σε καυγά. Πρόσφατα άνοιξα ένα θέμα ρωτώντας πληροφορίες για την ελληνική εργασιακή κουλτούρα, καταθέτοντας την δική μου εμπειρία, και μέσα σε λίγα ποστ το θέμα κατέληξε σε ύβρεις εναντίον μου!! Δηλαδή είμαστε ανίκανοι να συζητήσουμε πολιτισμένα και με επιχειρήματα; Αν η κουβέντα γινόταν σε έναν πραγματικό χώρο τότε τι θα γινόταν; Θα έπεφτε ξύλο; Αυτά ρε παιδιά. Εδώ μέσα και συζήτηση για σαμπουάν αυτοκινήτου ένα θέμα μπορεί να κλείσει αλλά λογικό. Πολλοί εκφέρουν άποψη ενώ είναι απλά ανίδεοι και παπαγαλίζουν τις απαρχαιωμένες απόψεις των γονιών τους, άλλοι είναι απλά "χωριάτες-ελληναράδες" και κάπου άκουσαν-κάτι είδαν και έχουν άποψη. Υπάρχει και η τάση να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, όπως π.χ. μια ήσυχη επαρχιακή πόλη του εξωτερικού με Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ή πχ. επειδή στην Ελλάδα στα καφέ έχει φασαρία, στο εξωτερικό που είναι πιο ήσυχα(εξαρτάται και που πας) είναι ξενέρωτοι και δεν ξέρουν να περνάνε καλα. κ.λ.π. Τέτοια θέματα είναι πολυδιάστατα και έχουν πολλές παραμέτρους για να συγκρίνεις επ' ακριβώς χώρες, πολιτισμούς, γραφειοκρατείες. 2
DrKo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, sistah είπε Πηγα να το γραψω για την εγκληματικοτητα αλλα το αφησα απ'εξω. Θα ελεγα οτι οι Φινλανδοι προκαλουν περισσοτερα προβληματα απο τους μεταναστες (λογω αλκοολ κτλ). Αν και συμφωνώ, δεν νομίζω ότι κάποιος που δεν ξέρει ποια είναι η εγκληματικότητα στη Φιλανδία να καταλάβει τι ακριβώς γράφεις. Ειδικά για μέρη που δεν είναι τελείως πολυσύχναστα στο Ελσίνκι. 1 ώρα πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Αγαπητε η δικια μου εμπειρια ηταν ακριβως το αντιθετο. Πχ Στοκχολμη υπαρχουν γκετο που δεν μπαινει αστυνομια ουτε μερα ουτε νυχτα. Οι βομβιστικες επιθεσεις αναμεσα σε αντιπαλες συμμοριες πανε απο ρεκορ σε ρεκορ καθε χρονο. Στη γειτονια μου ειχα δει δυο φορες καμμενα υπερσυγχρονα αυτοκινητα και απο οτι εμαθα δεν ηταν απο βραχυκυκλωμα... Η σουηδικη αστυνομια ειναι πολυ σοφτ για να αντιμετωπισει αυτα τα σκηνικα. Σαν αισθηση ασφαλειας ναι σιγουρα Στοκχολμη νιωθεις πιο ασφαλης απο Αθηνα αλλα πιο ασφαλης απο Αθηνα νιωθω και στο Λονδινο για να πω την Αληθεια. Έχω τελείως διαφορετική εμπειρία από Βόρειες Χώρες (και ειδικά από μία που ζω κιόλας), αλλά αυτό για την Σουηδία το έχω ακούσει. Ομολογώ πως δεν ξέρω ούτε γιατί έχει ξεφύγει έτσι η ενσωμάτωση ή η εξυγίανση, αλλά ούτε και πόσο άσχημα είναι τα πράγματα εκεί. 2
chrisxkar Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Η ποιοτητα ζωης ασφαλεια-παροχες στους πολιτες-επαγγελματα(δεν μιλαω για μισθους αλλα για αντιμετοπιση δικαιωματα ευκολιες στους εργαζομενους)-δομιση πολεων-ευκολια μετακινησης-καθαριοτητα, για εμενα κανει το Ευρωπη-Ελλαδα να μοιαζει οπως η διαφορα Ελλαδας με τριτοκοσμικη χωρα.Εχω μεινει για σπαστα διαστηματα δυστηχως και δεν ξερω αν μια ενιαια διαμονη 4-5 χρονων θα μου αλλαζε τον τροπο που βλεπω τα πραγματα, αλλα για την ωρα εχω να πω πως και σαν παρουσια και σαν νοοτροπια λαου ειμαστε η ντροπη της ευρωπης 1 1
DrLo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, DrKo είπε .Φυσικά, επειδή μιλάμε για Βόρειες Χώρες, δεν υπάρχει εγκληματικότητα. Ή, για να το πω πιο σωστά, οι άνθρωποι που κατοικούν στις Βόρειες Χώρες μπορεί να λένε ότι τέτοιες συνοικίες δεν είναι καλές, αλλά είναι πολύ καλύτερες από πολλές μέτριες έως και καλές συνοικίες της Αθήνας π.χ. asg asg asg!!! ... skrattar på Rikenby 1
Damianus Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλο ειναι να στηριζεται κανεις σε δεδομενα και οχι προσωπικες αποψεις. Με βαση το παραπανω και το διαμορφωμενο crime index by city παρακατω. https://www.numbeo.com/crime/rankings.jsp Ταξινομηση με crime index ( μικροτερο νουμερο = χαμηλη εγκληματικοτητα ) η με safety index (μεγαλυτερο νουμερο = χαμηλη εγκληματικοτητα ) Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2022 από Damianus
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα