Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Η σουηδία εν τέλη είναι ένα κράτος που δεν αντιμετωπίζει κύματα μεταναστών από πουθενά ή πολέμους, ζει αποκομμένη, το τι είναι πραγματικά μία φυλή ή κουλτούρα φαίνεται στα δύσκολα.

Ρε φιλε εκφραζεις μια σιγουρια για θεματα τα οποια δεν εχεις γνωση και εκτιθεσαι. Απο τα 10 εκατομμυρια κατοικων τα 2 ειναι μεταναστες πρωτης και δευτερης γεννιας. Οι μεταναστες και προσφυγες ειναι κυριως απο την πρωην Γιουγκοσλαβια, Ιραν, Σομαλια, Ιρακ, Συρια. Μαλιστα το 2015 με το μπαμπ στο προσφυγικο δεχτηκαν 100.000 απο τη Συρια μεσα σε λιγα χρονια.

4 ώρες πριν, rg550 είπε

Μια χαρα λαός είναι οι Σουηδοί και μια χαρά φίλους θα κάνεις, αρκεί να ενδιαφερθείς και εσυ για την κουλτούρα τους και να θες να ενσωματωθεις

Ενταξει μην υπερβαλουμε, για να γινεις φιλος με Σουηδους ειναι πολυ δυσκολο. Οση προσπαθεια και να κανεις, ο Σουηδος εχει 2-3-4 φιλους απο το σχολειο και το πανεπιστημιο και ο επιπλεον φιλος στο σουηδικο του μυαλο ειναι μια επιπλεον υποχρεωση και χρονος που δεν θελει να διαθεσει. Εζησα μικρο χρονικο διαστημα Σουηδια αλλα αυτη ηταν η εμπειρια μου. Σε οτι με αφορα ενιωσα πιο αποδεκτος απο τους συναδελφους μου και την κοινωνια εδω στην Αγγλια παρα στην Σουηδια.

• Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Ρε φιλε εκφραζεις μια σιγουρια για θεματα τα οποια δεν εχεις γνωση και εκτιθεσαι. Απο τα 10 εκατομμυρια κατοικων τα 2 ειναι μεταναστες πρωτης και δευτερης γεννιας. Οι μεταναστες και προσφυγες ειναι κυριως απο την πρωην Γιουγκοσλαβια, Ιραν, Σομαλια, Ιρακ, Συρια. Μαλιστα το 2015 με το μπαμπ στο προσφυγικο δεχτηκαν 100.000 απο τη Συρια μεσα σε λιγα χρονια.

Η πλειοψηφία αυτών είναι άσπροι και χριστιανοί (κυρίως φινλανδοί) και επίσης σου διέφυγε το "τώρα που είναι πιο εκτεθιμένη" Η κρίση στη συρία είναι πρόσφατη, μη σου πω αυτή και στη μέση ανατολή.

https://www.politico.eu/article/sweden-far-right-jimmie-akesson-election-2022-step-closer-to-power/

Τώρα πες μου και για τις ΗΠΑ που οι μη άσπροι πλησιάζουν το 40% και φυσικά οι άσπροι δεν είναι "ντόπιοι" αλλά πολλές εθνοτικές ομάδες.

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Sweden

Άμα δεις τα ποσοστά των μη ευρωπαίων έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Η σουηδία εν τέλη είναι ένα κράτος που δεν αντιμετωπίζει κύματα μεταναστών από πουθενά ή πολέμους, ζει αποκομμένη, το τι είναι πραγματικά μία φυλή ή κουλτούρα φαίνεται στα δύσκολα. Τώρα που βρίσκεται κάπως πιο εκτεθιμένη σε αυτά η ακροδεξιά ανεβαίνει και αν δεν  κάνω λάθος έχει υψηλά ποσοστά εκεί πέρα.

Εδώ στην ελλάδα η ακροδεξιά πήγε στη φυλακή, πόσες άλλες χώρες το κατάφεραν αυτό και μάλιστα χώρες που αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλη μεταναστευτική και οικονομική κρίση?

Αυτά που γράφεις περί "η Σουηδία δεν αντιμετωπίζει θέμα μεταναστών" και σε πιο κάτω θέμα ότι οι περισσότεροι μετανάστες στη Σουηδία είναι "άσπροι" και Φινλανδοί μάλιστα φανερώνει ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τι πράγμα μιλάμε και δεν γνωρίζεις ούτε τα βασικά για τη σύγχρονη ιστορία της Σουηδίας.

Στη καλύτερη περίπτωση νομίζεις ότι η Σουηδία είναι αυτό που μπορεί να διαβάζεις στο flashback. 

.

Ontopic

Ναι οι Σουηδοί είναι εκνευρίστηκα PC αλλά ταυτόχρονα και τυπικοί που δε θα διστάσουν να σε δυσαρεστησουν αν είναι να σου πουν κάτι στα ίσια. Είναι το εντελώς ανάποδο από τους Άγγλους. 

Αυτό που βλέπω εγώ και το θεωρώ εντελώς αντίθετο από την νοοτροπία όλων των άλλων λαών είναι ότι οι Σουηδοί τείνουν να βλέπουν τη χώρα τους σχεδόν σαν "κλαμπ"/λέσχη παρά ως χώρα / έθνος.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Στα αρνητικα το βαθυ σκοταδι για τουλαχιστον 4-5 μηνες το χρονο, οσο πιο βορεια πας τοσο πιο εντονο το προβλημα. Θεωρω και για λογους κουλτουρας και για λογους κλιματος ειναι απο τις δυσκολες χωρες για να ζησεις ενας Ελληνας, ειδικα αν παει για να μεινει για πολλα χρονια.

Αυτο ειναι πραγματικο προβλημα. Οποιος δεν εχει ζησει σε βορεια χωρα, να ειναι ετοιμος για σοκ αλλαγης κλιματος.

3 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Η σουηδία εν τέλη είναι ένα κράτος που δεν αντιμετωπίζει κύματα μεταναστών από πουθενά ή πολέμους, ζει αποκομμένη

Απο ολες τις χωρες της Ευρωπης, η Σουηδια εχει το μεγαλυτερο προβλημα με μεταναστες, λογω της πολιτικης ορθοτητας και του υπερβολικου σοσιαλισμου. Μιλαμε για τεραστιες περιοχες γκετο που βλεπεις μονο μαντιλες. 

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Γελάω....εσύ δεν είσουν από αυτούς που με κράζανε στο άλλο θέμα ότι δε πληρώνω φόρους στο κράτος? Τώρα μου λες ότι είσαι οικονομικός μετανάστης και δουλεύεις για άλλη χώρα? Αυτό και αν είναι υποκρισία!

Που μωρέ το έγραψα αυτό; Πέρα από ρατσιστής λες και ψέματα για τους άλλους όταν σε στριμώχνουν; Κάνε μου παράθεση που το έλεγα αυτό. Κάνε ντε, να δείξεις ότι δεν λες ψέματα. 

Για να στο γυρίσω εσύ είσαι ευτυχώς από τους ανθρώπους που φύγανε από εδώ και ελπίζω μόνιμα, αν ένα πράγμα δε χρειάζετε μία χώρα είναι άτομα όπως εσύ που εκμεταλεύονται το δημόσιο σύστημα για τσάμπα πτυχία και μετά ψάχνουν για την εύκολη λύση και τα γρήγορα λεφτάκια έξω. Ελπίζω κάποια στιγμή να παρθούν σοβαρά μέτρα για αυτό το φαινόμενο αλλά όπως το είπες μποτσουάνα είμαστε...σιγά μη γίνει κάτι τέτοιο. Τσάμπα σοσιαλισμός για τον κάθε loser.

Και το παραλήρημα συνεχίζεται. Εκτός από άσχετος από την Σουηδία, είσαι και άσχετος από εκπαίδευση. Σε κράζουμε που σε κράζουμε για την Σουηδία, μην βάλεις και άλλες κοτσάνες μέσα. 

Αυτό και αν είναι όργιο ρατσισμού, άρα λες ότι εμείς οι πολίτες φταίμε για όλα αυτά?  Δεν υπάρχει πιο ρατσιστικό πράγμα από τη τσουβαλοποίηση ενός λαού για τις επιλογές του κράτους του. Είναι σαν να λέω ότι όλοι οι γερμανοί είναι ναζί. 

Πού ακριβώς έγραψα ότι οι πολίτες φταίνε για αυτά; Τα θες και τα γράφεις ή όντως δεν μπορείς να αντιληφθείς;

Έγραψες πιο πίσω ότι με αυτά που ακούει κανείς για την Ελλάδα, μπορεί να νομίζει πως είναι ο παράδεισος. Σου απάντησα ότι αυτό είναι λάθος, και απάντησες αναφερόμενος στα στερεότυπα. Σου ξανά είπα πως και αυτό που λες για τα στερεότυπα είναι λάθος, λέγοντάς σου τι ακριβώς μπορεί να ακούσει κανείς για την Ελλάδα, που καμία σχέση δεν έχουν με παράδεισο που εσύ είπες αρχικά.

Πού σε όπλο αυτό μπαίνει το «εμείς οι πολίτες φταίμε για όλα»; Πας καλά; Είσαι με τα καλά σου;

Εν τέλη και άλλοι έχουν αποτύχει ιστορικά, όχι μόνο εμείς αλλά δεν αντιδράσαμε με τον ίδιο τρόπο. Τώρα που έτυχε η κακή σε εμάς δεχόμαστε αυτό το κράξιμο το οποίο είναι άδικο για τους απλούς πολίτες. Δεν υπάρχει καμία ορθότητα σε αυτό.

Έχω δει ρατσιστές έλληνες αλλά ρατσιστές υπάρχουν παντού, τι σημασία έχει αυτό?

Δεν έχω δει ιστορικά τους έλληνες να σφάζουν ένα τόνο με τέτοια κίνητρα.

Πού μωρέ κολλάνε αυτά; Πας καλά; Τι παραλήρημα είναι πάλι αυτό; 

Το ρατσιστικό που το είδες? Δε νομίζω ότι κατανοείς τι σημαίνει ρατσισμός, δε μείωσα κανέναν ή τον έκρινα ανεπιθύμητο. Μίλησα για μία κουλτούρα που δε συμπαθώ ιδιαίτερα ή με κάνει να νιώθω άβολα. Κάποιος μπορεί να πει το ίδιο και για τους έλληνες.

Το ρατσιστικό ήταν στα προηγούμενα μηνύματα σου και το έχω γράψει ήδη. Εάν όντως δεν το καταλαβαίνεις, να το πάλι: 

20 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Έχω έρθει σε επαφή και μιλήσει με πολλούς τέτοιους είτε πελάτες μου είτε συνεργάτες και μοιάζουνε μεταξύ τους. 

7 ώρες πριν, vs_skg είπε

Ξεκολλατε να του απαντατε, οταν λεει οτι τους "γνωρισε μεσω της δουλειας του" εννοει οτι ηταν στον ιδιο σερβερ στο WoW, αφου ο συγκεκριμένος λεει "δουλεια" το οτι πουλουσε items του WoW. Μαλιστα την ελεγε και την "πιο δύσκολη δουλεια του κοσμου" σε αλλο νημα καθως θελει λεει πολυ συγκεντρωση να πατας τα ιδια πληκτρα για ωρες (sic). 

LOL! Αυτός είναι; Χαχαχαχαχα!

Δηλαδή, όταν λέει ότι τους γνώρισε και ότι έχει τέτοιους πελάτες, εννοεί καμένους gamers που αγοράζουν items από αυτόν; Και έχει σχηματίσει και άποψη για το τι είναι οι Σουηδοί, εάν είναι απόμακροι για παράδειγμα;

Χαχαχαχαχα! Να ‘σαι καλά! Μου έφτιαξες την μέρα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασα όλο το κορδόνι, ενδιαφέρον το θέμα. Δύο πράγματα έχω να γράψω: 1. It's yours if you have experienced it. Otherwise it's a belief. Αυτό για όσους είναι έξω απο τον χορό. 2. Απορώ πως σχεδόν κάθε συζήτηση μεταξύ των μελών του φόρουμ καταλήγει σε εντάσεις και περίπου σε καυγά. Πρόσφατα άνοιξα ένα  θέμα ρωτώντας πληροφορίες για την ελληνική εργασιακή κουλτούρα, καταθέτοντας την δική μου εμπειρία, και μέσα σε λίγα ποστ το θέμα κατέληξε σε ύβρεις εναντίον μου!! Δηλαδή είμαστε ανίκανοι να συζητήσουμε πολιτισμένα και με επιχειρήματα; Αν η κουβέντα γινόταν σε έναν πραγματικό χώρο τότε τι θα γινόταν; Θα έπεφτε ξύλο; Αυτά ρε παιδιά.

Επεξ/σία από Imola
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Η σουηδία εν τέλη είναι ένα κράτος που δεν αντιμετωπίζει κύματα μεταναστών από πουθενά ή πολέμους,

Τι λες μωρέ; Πας καλά; Αφού δεν έχεις την παραμικρή ιδέα, γιατί μιλάς;

«As of 2010, 1.33 million people or 14.3% of the inhabitants of Sweden were foreign-born. Of these individuals, 859,000 (64.6%) were born outside the European Union and 477,000 (35.4%) were born in another EU member state.[3] »

https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_Sweden

καταλαβαίνεις το λέει το από πάνω; Έχεις ιδέα τι γίνεται με τους πρόσφυγες πολέμου εκεί; Επειδή έχουν καλή οργάνωση και ένταξη στο σύστημά τους και εσύ δεν ακούς τίποτα από αυτά όταν παίζεις video games, δεν σημαίνει πως δεν έχουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Όλοι εδώ σου λένε πως αυτά που γράφεις είναι κοτσάνες και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Ο ίδιος ξέρεις πως ό,τι εμπειρία έχεις με Σουηδούς, είναι πίσω από μία οθόνη όπου κάνεις τον μεσάζοντα για items ενός video game.

Γιατί συνεχίζεις να ρεζιλεύεσαι;

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Ε εγώ το είπα, ότι δε ζω εκεί, οπότε δε ξέρω τι να πιστέψω για όλα αυτά. Μπορεί να τα έχω μεταφράσει λάθος. Δε κατανοώ τι είδους κουλτούρα είναι αυτή.

Πάντως δεν αλλάζω άποψη, δεν θα ένιωθα άνετα σε τέτοιο μέρος. Το μόνο μέρος που θα ζούσα πέρα από την Ελλάδα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο θεωρώ το καλύτερο μέρος για έναν ξένο να πάει και να ενσωματωθεί γρήγορα. Θα έλεγα πως οι αμερικανοί μοιάζουν και υπερβολικά με τους έλληνες κάτι που δεν ισχύει για τους λαούς της βόρειας ευρώπης.

Το μόνο μέρος που θα ζούσα πέρα από την Ελλάδα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο θεωρώ το καλύτερο μέρος για έναν ξένο να πάει και να ενσωματωθεί γρήγορα

Εκτός και εαν ειστε μαυρος........

• Like 3
Δημοσ.

Τουλάχιστον εμάς τους καμένους μας βλέπουν, τώρα τι άποψη έχουν καλή ή κακή δε ξέρω, εσύ που είσαι ανύπαρκτος μόνο οι κατσαρίδες σπίτι σου γνωρίζουν τι εκφράζεις.

Το ότι μιλάς ακόμη για χαρτζιλίκια δείχνουν τα πραγματικά σου προβλήματα και ποιος πραγματικά ζει μέσα σε ένα πλαστό κόσμο χωρίς επαφή με το πραγματικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από εσένα μπορεί να βγάλει κανείς ένα αξιόπιστο συμπέρασμα για τον μέσο έλληνα.

Μιας και είπατε για gamers θυμήθηκα και αυτόν, καμαρώστε τον

https://www.vox.com/2018/12/13/18136253/pewdiepie-vs-tseries-links-to-white-supremacist-alt-right-redpill

Οκ ένας καμένος είναι και αυτός και ας είναι από τους πιο γνωστούς σουηδούς.

Η σουηδία εν τέλη είναι ένα κράτος που δεν αντιμετωπίζει κύματα μεταναστών από πουθενά ή πολέμους, ζει αποκομμένη, το τι είναι πραγματικά μία φυλή ή κουλτούρα φαίνεται στα δύσκολα. Τώρα που βρίσκεται κάπως πιο εκτεθιμένη σε αυτά η ακροδεξιά ανεβαίνει και αν δεν  κάνω λάθος έχει υψηλά ποσοστά εκεί πέρα.

Εδώ στην ελλάδα η ακροδεξιά πήγε στη φυλακή, πόσες άλλες χώρες το κατάφεραν αυτό και μάλιστα χώρες που αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλη μεταναστευτική και οικονομική κρίση?

Το να βγαίνει κάποιος και να μας λέει ρατσιστές είναι ότι πιο υποκριτικό υπάρχει. Ας βρεθούν και αυτοί στην ίδια θέση και τα λέμε ποιος είναι ο ρατσιστής.

Κανείς μπορεί να πει και τους αμερικανούς ρατσιστές με περιστατικά ακροδεξιάς βίας ή τον Trump αλλά εκεί  ζουν πολλές διαφορετικές κουλτούρες μαζί σαν ίσες, το κράτος τους έχει καταφέρει να τους αφομιόσει όλους σε βαθμό που θεωρείται κανονικότητα. Δε γνωρίζω άλλο κράτος που να το έχει καταφέρει αυτό. Είναι εξωπραγματικό να το βλέπει κάποιος που προέρχεται από την ευρώπη.

Η ακροδεξια στην Ελλαδα δεν πηγε ποτε φυλακη.....πηγε ο μπατλερ της.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Imola είπε

Αν η κουβέντα γινόταν σε έναν πραγματικό χώρο τότε τι θα γινόταν; Θα έπεφτε ξύλο;

Εκεί θα άλλαζε η συμπεριφορά διότι δεν είσαι κρυμμένος πίσω από άβαταρ, νικνέημ και πληκτρολόγια. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, archer100 said:

Αυτο ειναι πραγματικο προβλημα. Οποιος δεν εχει ζησει σε βορεια χωρα, να ειναι ετοιμος για σοκ αλλαγης κλιματος.

Απο ολες τις χωρες της Ευρωπης, η Σουηδια εχει το μεγαλυτερο προβλημα με μεταναστες, λογω της πολιτικης ορθοτητας και του υπερβολικου σοσιαλισμου. Μιλαμε για τεραστιες περιοχες γκετο που βλεπεις μονο μαντιλες. 

Συμφωνω, και στην Φινλανδια που εζησα 3+ χρονια υπηρχαν πολλοι μεταναστες. Σε μερικες περιοχες τα malls ειχαν σχεδον αποκλειστικα μεταναστες μεσα (για βολτα,διασκεδαση κτλ).

Οσο  για τα αλλα που διαβασα, μερικοι καλο ειναι να μασανε παρα να μιλανε.
Ειναι τοσο διαφορετικο το να ζεις σε μια χωρα απο το να μιλας με 5-10 τυχαρπαστους της καθε χωρας.
Ειναι πραγματικα η μερα με την νυχτα.

Επεξ/σία από sistah
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, sistah είπε

Συμφωνω, και στην Φινλανδια που εζησα 3+ χρονια υπηρχαν πολλοι μεταναστες. Σε μερικες περιοχες τα malls ειχαν σχεδον αποκλειστικα μεταναστες μεσα (για βολτα,διασκεδαση κτλ).

Το "μερικές περιοχές" είναι το ζουμί. Υπάρχουν περιοχές που οι άνθρωποι από συγκεκριμένο τόπο της γης μαζεύονται σε αυτές τις χώρες, κυρίως επειδή νιώθουν πιο οικεία λόγω του ότι άλλοι της ίδιας καταγωγής είναι εκεί. Όπως ακριβώς έχει η ΝΥ little Italy και china town π.χ. 

Στις Βόρειες Χώρες συνήθως υπάρχουν συνοικίες με ανθρώπους από την Μ. Ανατολή για παράδειγμα, όπου (προσωπικά για εμένα) έχουν τα καλύτερα kebab houses και fast food εν γένει. 

Φυσικά, επειδή μιλάμε για Βόρειες Χώρες, δεν υπάρχει εγκληματικότητα. Ή, για να το πω πιο σωστά, οι άνθρωποι που κατοικούν στις Βόρειες Χώρες μπορεί να λένε ότι τέτοιες συνοικίες δεν είναι καλές, αλλά είναι πολύ καλύτερες από πολλές μέτριες έως και καλές συνοικίες της Αθήνας π.χ.

Επεξ/σία από DrKo
Δημοσ.
43 minutes ago, DrKo said:

Το "μερικές περιοχές" είναι το ζουμί. Υπάρχουν περιοχές που οι άνθρωποι από συγκεκριμένο τόπο της γης μαζεύονται σε αυτές τις χώρες, κυρίως επειδή νιώθουν πιο οικεία λόγω του ότι άλλοι της ίδιας καταγωγής είναι εκεί. Όπως ακριβώς έχει η ΝΥ little Italy και china town π.χ. 

Στις Βόρειες Χώρες συνήθως υπάρχουν συνοικίες με ανθρώπους από την Μ. Ανατολή για παράδειγμα, όπου (προσωπικά για εμένα) έχουν τα καλύτερα kebab houses και fast food εν γένει. 

Φυσικά, επειδή μιλάμε για Βόρειες Χώρες, δεν υπάρχει εγκληματικότητα. Ή, για να το πω πιο σωστά, οι άνθρωποι που κατοικούν στις Βόρειες Χώρες μπορεί να λένε ότι τέτοιες συνοικίες δεν είναι καλές, αλλά είναι πολύ καλύτερες από πολλές μέτριες έως και καλές συνοικίες της Αθήνας π.χ.

Πηγα να το γραψω για την εγκληματικοτητα αλλα το αφησα απ'εξω.
Θα ελεγα οτι οι Φινλανδοι προκαλουν περισσοτερα προβληματα απο τους μεταναστες (λογω αλκοολ κτλ).

Δημοσ.

Και εγώ διάβασα το θέμα και πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω πως κάποιοι εκφέρουν άποψη για τη ζωή σε μια χώρα επειδή εξαιτίας του επαγγέλματος τους ή κάποιου χόμπι έχουν έρθει σε επαφή με 1-2-10-100 πολίτες της συγκεκριμένης χώρας (Προφανώς εξαιτίας του χώρου συναναστροφής, οι συγκεκριμένοι έχουν και κάποιο συγκεκριμένο προφίλ).  Αλήθεια @aizensama24 έχεις ζήσει καθόλου εκτός Ελλάδας;  

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...