Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν εχει βγει έκδοση του crysis που παιζει σε linux ναι.

το τρελο ειναι οτι ενας τετοιος υπολογιστης σε καποια χρονια θα υπαρχει στα σπίτια μας απο αποψη ισχυος

και λεγοντας κάποια εννοώ πολλα, like 20-30 years

δεν παίζει με την καμία αυτό που λες.....

οι υπερυπολογιστές πριν 20-30 χρόνια είναι μακράν ταχύτεροι απο pc των 1000 ευρώ σήμερα,και εκτός αυτού η ανάπτυξη σήμερα έχει διαφορετικούς ρυθμούς,τότε έβλεπες γενιά με γενιά επεξεργαστή ήταν 2x διαφορά στις επιδόσεις σχεδόν,τώρα βλέπεις ένα 5-10+ τις εκατό απο ιντελα κάθε χρόνο στο ipc.

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

δεν παίζει με την καμία αυτό που λες.....

οι υπερυπολογιστές πριν 20-30 χρόνια είναι μακράν ταχύτεροι απο pc των 1000 ευρώ σήμερα,και εκτός αυτού η ανάπτυξη σήμερα έχει διαφορετικούς ρυθμούς,τότε έβλεπες γενιά με γενιά επεξεργαστή ήταν 2x διαφορά στις επιδόσεις σχεδόν,τώρα βλέπεις ένα 5-10+ τις εκατό απο ιντελα κάθε χρόνο στο ipc.

GPGPU. Επίσης ένα PC ίδιας ταχύτητας με supercomputer μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα λόγω χαμηλότερου latency και ευκολότερου προγραμματισμού.

Ακόμα και να μην βάλουμε στο παιχνίδι τις GPU, ένας 5960x (384Gflops FP64) είναι αντίστοιχος με υπερυπολογιστή 25ετίας.

growth_in_supercomputer_power.jpg

Δημοσ.

Τι μπορεί να κάνει κανείς με 15.37MW ισχύος.

Και να σκεφτείς ότι το 1985 χρειαζόντουσαν μόλις

121GGW.png

για να κινηθεί ένα όχημα. 

Προχωράνε οι καιροί..... :)

• Like 2
Δημοσ.

Εμένα με ενδιαφέρει η κάρτα γραφικών να μην ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες όταν θα τρέχω τα mame 32,διότι αν δεν εφαρμοσθεί και για την αγορά του το σύστημα με τις προσκλήσεις...αύριο θα το προπαραγγείλω!!!!

Δημοσ.

Εμάς αν μας κάνουν εμπάργκο θα γυρίσουμε στον Άβακα.

large_1376371134f16.jpg

Abacus? Who needs it? Θα κάνουμε overclock τον μηχανισμό των Αντικυθήρων...

• Like 3
Δημοσ.

Ένα σχόλιο που θέλω εδώ να κάνω είναι το πόσο υποτίμησαν οι ΗΠΑ την Κίνα και πόσο τρομακτική πρόοδο έχει αυτό το κράτος. Μέσα σε 3 χρόνια σχεδίασε και παρήγαγε δικούς της επεξεργαστές. Περίμενα την είσοδο της Κίνας στη αγορά PC επεξεργαστών μέσα στην δεκαετία 2020-2025 (όπως και της Samsung). Το έκανε πολύ ποιο γρήγορα από ότι περίμενα. Δεν είμαι όμως σίγουρος αν οι επεξεργαστές αυτοί τυπώθηκαν στην Κίνα ή τους έδωσε να τυπωθούν έξω, γιατί από ότι ξέρω η Κίνα δεν διαθέτει τεχνολογία εκτύπωσης ημιαγωγών σε επίπεδο νανομέτρων. Αν κατάφερε να τους τυπώσει κι όλας τότε πρόκειται για τεράστιο επίτευγμα που για όποιον γνωρίζει τι σημαίνει αυτό είναι σχεδόν τρομακτικό!

Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για τα χαρακτηριστικά αυτού του επεξεργαστή ας μας δώσει περισσότερα στοιχεία και ειδικά την πληροφορία για το αν τυπώνεται στην Κίνα και σε τι νανόμετρα.

Πιστέψτε σε λίγότερο από 5 χρόνια θα δούμε PC και Laptops να τρέχουν Windows με κινέζικους επεξεργαστές.

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πιστέψτε σε λίγότερο από 5 χρόνια θα δούμε PC και Laptops να τρέχουν Windows με κινέζικους επεξεργαστές.

Windows για RISC? Γιατί για x86(CISC) δεν έχουν άδεια κατασκευής CPU...

• Like 1
Δημοσ.

Windows για RISC? Γιατί για x86(CISC) δεν έχουν άδεια κατασκευής CPU...

Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με την αδειοδότηση της αρχιτεκτονικής χ86 αλλά από την στιγμή που μπαίνουν στο παιχνίδι των επεξεργαστών οι κινέζοι δεν είναι δυνατόν να τους σταματήσει τίποτα. όπως και με τους επεξεργαστές θα βρούνε τον τρόπο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με την αδειοδότηση της αρχιτεκτονικής χ86 αλλά από την στιγμή που μπαίνουν στο παιχνίδι των επεξεργαστών οι κινέζοι δεν είναι δυνατόν να τους σταματήσει τίποτα. όπως και με τους επεξεργαστές θα βρούνε τον τρόπο.

Μέσα στην Κίνα μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν καθώς patents are not enforceable in China, αλλά για έξω δεν...

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με την αδειοδότηση της αρχιτεκτονικής χ86.

Μόνο Intel και AMD έχουν...

Μέσα στην Κίνα μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν καθώς patents are not enforceable in China, αλλά για έξω δεν...

Dat...

Δημοσ.

Δεν μπορώ να βρω πουθενά στοιχεία για το που τυπώθηκε ο shen wei 26010 και σε τι κλίμακα. Όποιος μάθει κάτι ας το ποστάρει. Είναι τρομερά σημαντικό. Αν οι κινέζοι αρχίσουν και τυπώνουν σε νανόμετρα, ακόμα και σε ξεπερασμένες κλίμακες π.χ. 100 ή 50 νανόμετρα, τότε η αγορά των υπολογιστών θα αλλάξει τελείως στα επόμενα 10ν χρόνια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...