Vkoupri Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 καλησπερα εχω μια σχετικα ανοητη απορια αλλα μπορω να πω πως με βασανιζει εδω και αρκετη ωρα γιατι δεν εχω βρει την λυση της εχω ενα αρχειο excel με καποια δεδομενα που οταν εγινε η εισαγωγη τους στο φυλλο τα εδωσε με την μορφη που θα δειτε στην εικονα παρακατω εγω ομως τα χρειαζομαι σε μια μορφη του στυλ 145.561516 και οχι οπως ειναι στην φωτογραφια και θελω να γινει σε ολα τα κελια που ειναι αρκετα οποιαδηποτε πληροφορια ενημερωστε με..για ενημερωση εχω δοκιμασει μορφοποιηση αριθμων κλπ αλλα δεν εχω το αποτελεσμα που θελω προφανως το προβλημα ειναι οτι μπαινει αυτοματα η τελεια απλα με διευκολύνει η παραπανω μορφη του νουμερο για την δουλεια που το θελω
micos000 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Στη μορφοποίηση κελιών επέλεξε "Αριθμός" και ξετσεκάρισε το "Διαχωριστή Χιλιάδων". Αν το έκανες ήδη τότε κάποιο άλλο πρόβλημα υπάρχει.
Vkoupri Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 ναι αυτο το εκανα απλα οπως εγραψα και πανω θελω τα δεδομενα του κελιου να μην εμφανιζονται με την μορφη 145.626.525 για παραδειγμα αλλα με την μορφη 145.626525 δηλαδη κατι σαν υποδιαστολη στα τρια πρωτα νουμερα..μαλλον ειναι θεμα της εισαγωγης των δεδομενων απο το προγραμμα που χρησιμοποιω..ευχαριστω για την αμεση απαντηση
micos000 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Αυτό που ζητάς δε νομίζω να γίνεται. Ή θα χωρίζει τις χιλιάδες ή όχι και δε μπορείς να βάλεις διαχωριστικό μόνο στα πρώτα ψηφία (εγώ πάντως δε μπορώ να βρω τέτοια επιλογή). Επίσης δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο στάνταρ στην εμφάνιση αριθμών. Η υποδιαστολή μπαίνει μόνο στα δεκαδικά. Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να μετατρέψεις το αποτέλεσμα σε κείμενο και μετά με κάποια συνάρτηση (π.χ. την right) να προσθέτεις μια τελεία στην έβδομη από δεξιά θέση. π.χ. μπορείς σε μια επόμενη στήλη να βάλεις κάτι σαν =LEFT(A1;LEN(A1)-10)&"."&RIGHT(A1;LEN(A1)-3) 'Οπου Α1 είναι το κελί με το αποτέλεσμα, αλλά αυτό θα δουλέψει μόνο για νούμερα πάνω από 6 ψηφία και τρία δεκαδικά και πρέπει το κελί να είναι σε μορφή κειμένου. Η φόρμουλα θέλει αρκετή δουλειά για να σε καλύπτει πλήρως και ίσως είναι καλύτερα να πας σε κάποιο vba script που να κάνει το φορμάρισμα ανάλογα με την περίπτωση. Δε ξέρω αν υπάρχει κάτι με την TEXT function.
demessakis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μια λύση είναι, εφόσον οι αριθμοί είναι 8ψήφιοι ή 9ψήφιοι, να τους διαιρέσεις με το εκατομμύριο και να αλλάξεις εμφάνιση της υποδιαστολής από τις ρυθμίσεις του excel (Επιλογές -> Για προχωρημένους -> Χρήση διαχωριστικών συστήματος) και αύξηση των δεκαδικών είτε με το κουμπάκι της κεντρικής καρτέλας, είτε από την μορφοποίηση κελιών. Τα αποτελέσματα θα έχουν μορφή αριθμού, που ναι μεν θα φαίνονται όπως θέλεις, αλλά στην ουσία θα είναι κατά πολύ μικρότεροι. Άλλος τρόπος είναι σε διπλανό κελί, π.χ. H1, να βάλεις τον τύπο (δουλεύει με εκατομμύρια): =ROUND(F1/1000000;0)&"."&MOD(F1;1000000) Τα αποτελέσματα θα έχουν την μορφή κειμένου.
eMike Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Αυτό που ζητάς δε νομίζω να γίνεται. Δεν υπάρχει "Δε γίνεται" στο excel.. Γίνεται και με διάφορους τρόπους, το θέμα είναι σε τι χρησιμεύει αυτή η μορφοποίηση ώστε να βρεθεί ο πιο "σωστός" Μπορείς να το κάνεις με συνάρτηση, μπορείς να βάλεις ένα δυο helper columns και να τα "κρύψεις" για να γίνονται οι πράξεις σου σωστά αλλά να φαίνεται η μορφοποίηση που θες, όπως επίσης να χρησιμοποιήσεις vba.
micos000 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δεν υπάρχει "Δε γίνεται" στο excel.. [...] Μην παραθέτεις μόνο ένα απόσπασμα από το Post. Παρακάτω εξηγώ τι εννοώ ότι δε γίνεται σε μορφοποίηση αριθμού και πως μπορεί να γίνει (και αναφέρω και τη vba), αλλά πλέων δε θα είναι μορφοποίηση αριθμού αλλά ένα απλό κείμενο και έδωσα και έναν βασικό τρόπο που μπορεί να εμφανιστεί το αποτέλεσμα όπως θέλει ο ts. Θέλει όμως αρκετή δουλειά για να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. [...]Γίνεται και με διάφορους τρόπους, το θέμα είναι σε τι χρησιμεύει αυτή η μορφοποίηση ώστε να βρεθεί ο πιο "σωστός"[...] Λέει στο τέλος ο vkoupri ότι είναι απλά για διευκόλυνση του... [...]απλα με διευκολύνει η παραπανω μορφη του νουμερο για την δουλεια που το θελω
demessakis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 ναι αυτο το εκανα απλα οπως εγραψα και πανω θελω τα δεδομενα του κελιου να μην εμφανιζονται με την μορφη 145.626.525 για παραδειγμα αλλα με την μορφη 145.626525 δηλαδη κατι σαν υποδιαστολη στα τρια πρωτα νουμερα..μαλλον ειναι θεμα της εισαγωγης των δεδομενων απο το προγραμμα που χρησιμοποιω..ευχαριστω για την αμεση απαντηση Δεν πρόσεξα το τονισμένο όταν έγραφα την παραπάνω συνάρτηση. Οπότε η λύση που προτείνω, θα πλησιάζει αυτή του micos000. Δουλεύει σε τριψήφιους και άνω και δουλεύει άψογα όταν η πηγή είναι αριθμός. =LEFT(A1;3)&"."&RIGHT(A1;LEN(A1)-3) Τα αποτελέσματα της συνάρτησης, θα είναι κείμενα.
comp Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 η τελεία που θέλεις έχει τον λόγο της υποδιαστολής?
Vkoupri Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Ναι αυτό ακριβώς θέλω με βολεψε ο τρόπος που μου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω και πλησίασε το αποτέλεσμα που ήθελα για να μπορώ Να προχωρήσω την δουλειά μου...
comp Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 σουπερ, ο τρόπος που προτάθηκε είναι ο κατάλληλος για πράξεις μεταξύ των κελιών? (αν χρειάζεται φυσικά κάτι τέτοιο)
Vkoupri Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Οχι δεν είναι ανάγκη η πράξη μεταξύ των κελιων άλλωστε αφού έκανα τον τρόπο που μου περιέγραψαν παραπάνω έκανα μετά αντιγραφή τα κελιά σε νέο φύλλο εξέλ και ο στόχος μου ήταν να βρω τα min και Maχ άπλα ήταν απαιτούμενο από το πρότζεκτ να είναι σε τέτοια μορφή τα δεδομενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα