tyf Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 καλησπερα. εγω παιδια εφτιαξα ενα μηχανημα με μια μητρικη asrock c70m1 4gb μνημη ddr3 και τροφοδοτικο. με εναν σκληρο green 2tb και λειτουργικο xpeonology. ειναι παρα πολυ απλο να το στησεις. ενα usb stick ειναι και ολο το interface μετα ειναι ενα synology nas. παρα πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης. και το λειτουργικο απλο και τα σπαει. απο αποδοση χωρις raid σε μονοκομματα αρχεια βλεπω 100MB/s
tarantules Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 @tyf Σε idle και full load τι σου καίει; Ένα μόνο δίσκο έχεις;
tyf Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 δεν ξερω . tdp η cpu εχει 9 w νομιζω. θα κανω μια δοκιμη με power meter στην πριζα. τωρα εχει 3 σκληρους επανω. θα βαλω και φωτο να το δειτε. σκραπ nas ειναι. λοιπον μετρημενα στην πριζα με powermeter. το τροφοδοτικο ειναι ενα παλιο corsair hx650w αλλα ειναι 80 Plus. 2 watt σβηστο. 62 watt σε λειτουργια cpu στο 30-40%. full στιγμιαια μονο και σε κανα plex αν και δεν ξερω αν τα παιζει καλα. μονο δοκιμες εκανα με το plex. θα σου πω και σε idle που θα μπει σε κανα 20λεπτο.
poulinos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 καλησπερα. εγω παιδια εφτιαξα ενα μηχανημα με μια μητρικη asrock c70m1 4gb μνημη ddr3 και τροφοδοτικο. με εναν σκληρο green 2tb και λειτουργικο xpeonology. ειναι παρα πολυ απλο να το στησεις. ενα usb stick ειναι και ολο το interface μετα ειναι ενα synology nas. παρα πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης. και το λειτουργικο απλο και τα σπαει. απο αποδοση χωρις raid σε μονοκομματα αρχεια βλεπω 100MB/s αυτοι οι green.....
poulinos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Τουλάχιστον σώζουμε το περιβάλλον να σε σιγουρος.με τοσους χιλιαδες δισκους χαλασμενους αστα να πανε.συν οτι αμα δουλευει ο δισκος δεν γλυτωνεις σε καταναλωση.στο standby νομιζω οτι κερδιζει που παρκαρει κεφαλες πιο γρηγορα.ενω η seagate απλα απο 7200 τον εκανε 5900 για να ειναι πιο φιλικος στο περιβαλλον.
slk200gr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 να σε σιγουρος.με τοσους χιλιαδες δισκους χαλασμενους αστα να πανε.συν οτι αμα δουλευει ο δισκος δεν γλυτωνεις σε καταναλωση.στο standby νομιζω οτι κερδιζει που παρκαρει κεφαλες πιο γρηγορα.ενω η seagate απλα απο 7200 τον εκανε 5900 για να ειναι πιο φιλικος στο περιβαλλον. εγω πηρα για το synology τον purple ειναι καλος?μου ειπαν αν θελω να βαλω καταγραφικο καλυτερα αυτον (αναμενονται και τα 2 )
poulinos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 η wd εχει φτιαξει διαφορα χρωματα "purple/red/black/blue/green για διαφορετικες αναγκες χωρις να σημαινει οτι δεν μπορεις να βαλεις αλλον.και black να βαλεις που εχει 5 χρονια εγγυηση και ειναι θεωρητικα ο καλυτερος απο ολες τις σειρες δεν θα εχεις θεμα.ειναι πιο ακριβος βεβαια.οι green παλια ειχαν θεμα με το head parking και επρεπε να το φτιαξεις με firmware κατα καποιο τροπο.στους πιο νεους δεν ξερω τι εχουν κανει αν εχει φτιαχτει ή αν εχουν αλλαξει στο ποση ωρα θα γινεται head parking. 1
tyf Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 παιδια εχω δυο green πανω απο 4 χρονια. επειδη εχω μεσα φωτογραφιες οικογενειακες εκανα το nas και προσθεσα αλλον εναν 2 tb. γενικα με δισκους δεν ειχα θεμα . μονο κατι seagate μου βαρεσαν για πλακα μετα την εγγυηση και να πω την αληθεια δεν τους προτιμω.
poulinos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 εξαρτατε ποσο χρησιμοποιεις το nas .αν το ανοιγεις λιγες φορες δεν εχεις θεμα.επισης αν ειναι για backup που δεν κανεις συνεχεια παλι δεν εχεις θεμα.το θεμα θα ειναι πχ να μπουν windows πανω ή να ειναι καπου που γινεται backup αρκετα συχνα.
tyf Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 εξαρτατε ποσο χρησιμοποιεις το nas .αν το ανοιγεις λιγες φορες δεν εχεις θεμα.επισης αν ειναι για backup που δεν κανεις συνεχεια παλι δεν εχεις θεμα.το θεμα θα ειναι πχ να μπουν windows πανω ή να ειναι καπου που γινεται backup αρκετα συχνα. οχι τους δυο τους ειχα στο pc μου. τωρα τους εβαλα στο nas. τεσπα ο καιρος θα δειξει.
poulinos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Με ta diagnostics της wd μπορεις να δεις αν θα σου βγαλει καποιο error οπως και να δεις τιμες για το Parking των κεφαλων.(*load cycle ) δεν θυμαμαι ακριβως πως το αναφερει.με utility βεβαια μπορει να απενεργοποιηθει ή να αλλαχτει ο χρονος για το head parking. http://www.xlr8yourmac.com/tips/Disable_WDGreen_HeadParking.htm ενα απο τα πολλα. 1
tyf Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 για νεο σκληρο που ψαχνω τωρα στα 2 tb τοι προτεινετε? purple καλυτερος απο green? να τον προτιμησω? ο red φτανει στα 97 ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα