Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ετυχε να παρω εναν μεταχ seagate blackarmor nas

Κυριως λογω της τιμης

Αυτος συνδεεται και λειτουργει μεσω ρουτερ χωρις να αποκλειεται και αλλο setup

Μονο για file sharing τιποτα παραπανω μεσω workgroup οχι ip

Κανει αυτο που θες για users

αλλα τα αρχεια που γινονται κοινοχρηστα ολοι εχουν πληρη δικαιωματα

Οτι πληρωνεις παιρνεις αλλωστε

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

δεν θα πηγαινα σε ετοιμο nas Λογω οτι τα φτηνα Nas ειναι για πεταμα και τα ακριβα ειναι ακριβα.θα προτιμουσα να παρω εναν Hp microserver και να το φτιαξω να παιζει σαν Nas αλλα να μπορει να κανει και αλλες λειτουργειες ταυτχρονα συν οτι παιρνει 4 δισκους.

ναι αυτο εννοουμε.επισης το hp θα πηγαινει ταπα σε ταχυτητα αφου θα εχει καλη cpu κ μνημη ενω αντιθετα αμα δεις συγκριτικα θα δεις οτι τα φτηνα nas σουρνοντε.γραφουν gigabit ethernetκαι δεν βγαζουν ουτε 20 mbyte/sec.παθων και εγω με netgear stora και western digital my world 2.συν οτι εβαζαν geeen wd μεσα

Υπερβολές...

Δεν έχω άποψη για τα περισσότερα NAS του κιλού , αλλά το δικό μου που είναι επίσης του κιλού (Zyxel NSA320) μια χαρά διαμεταγωγές έχει.

Από και προς το NAS μέσω ethernet ποιάνω 40-50MB/s και δεν έχω τίποτα ιδιαίτερα καλούς δίσκους.Τους WD Red έχω.Και μιλάμε για NAS που το πήρα κάτω από 100 ευρώ.

Δημοσ.

Με 20 ευρώ παραπάνω παίρνεις τον microserver με πολύ καλύτερο hardware. Αλλά θα πρέπει να κάνεις αρκετή δουλειά για να τον στήσεις μιας και δεν είναι έτοιμο nas.

Δημοσ.

Προσωπικά είμαι υπέρ της έτοιμης λύσης τύπου synology.

Επίσης , κάποιος που θέλει να έχει το NAS 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτό , θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά και την κατανάλωση.

Το synology DS212j πχ έχει Sleep mode 5,2W - Idle Mode 14,8W - Heavy Load 19,4W με 2 δίσκους πάνω.

Το HP Proliant Microserver Gen8 έχει Idle Mode 28W - Full Load 44W και με έναν δίσκο πάνω.

Δηλαδή διπλάσια κατανάλωση για το μισό αριθμό δίσκων.(τουλάχιστον στα συγκεκριμένα review και πάντα εαν υποθεσουμε οτι οι μετρήσεις είναι έγκυρες).

Στο χρόνο πάνω δηλαδή έχουμε μια extra κατανάλωση 24,6W x 8.769h = 215kW (και με έναν λιγότερο δίσκο πάνω).Για full χρήση.Για idle είναι πιο κάτω τα νουμερα.

Απλά με τον microserver εαν δεν σε νοιάζουν οι καταναλώσεις αλλά η ευελιξία αναβάθμησης και η παραμετροποίηση πας σε μια τέτοια λύση.

Από την άλλη , τα σημερινά έτοιμα NAS καλύπτουν πολύ πάνω από τις βασικές ανάγκες ενός μέσου χρήστη.

• Like 2
Δημοσ.

Και εγώ πιστεύω για ένα γραφείο που θέλει file server και άντε itunes server κλπ κανένα qnap με 2 δίσκους μια χαρά είναι...

Δημοσ.

Υπερβολές...

Δεν έχω άποψη για τα περισσότερα NAS του κιλού , αλλά το δικό μου που είναι επίσης του κιλού (Zyxel NSA320) μια χαρά διαμεταγωγές έχει.

Από και προς το NAS μέσω ethernet ποιάνω 40-50MB/s και δεν έχω τίποτα ιδιαίτερα καλούς δίσκους.Τους WD Red έχω.Και μιλάμε για NAS που το πήρα κάτω από 100 ευρώ.

to 40-50 δεν ειναι και τρελο ουτε βεβαια στον πατο αλλα ειναι προς το τελος.οποτε δεν το θεωρω υπερβολες

http://www.smallnetbuilder.com/tools/charts/nas/view

σιγουρα ενα nas ειναι πολυ καλο σε θεμα καταναλωσης αλλα ενα Nas ειναι nas ενω ενας Hp microserver ειναι pc που μπορει να κανει και αλλα πραγματα .οποτε ναι η συγκριση ειναι παντα λιγο σχετικη

Δημοσ.

Ναι δεν αντιλέγω.Απλά το "υπερβολές" πήγαινε στο :  "τα φτηνά NAS σέρνονται και δεν βγάζουν ούτε 20ΜΒ/sec"... πράγμα που δεν ισχύει.

Κατά τα άλλα , ναι με ένα microserver κάνεις παπάδες.Το θέμα είναι κατά πόσο κάποιος είναι διατεθειμένος ή κατά πόσο έχει τις λίγο παραπάνω γνώσεις πέραν των βασικών ώστε να καθήσει να στήσει ένα microserver.Πχ κι εγώ θα μπορούσα (πιστεύω) να έστηνα ένα microserver αλλά έκρινα με βάση τις περιορισμένες μου ανάγκες οτι δεν άξιζε να μπω στον κόπο για κάτι τέτοιο και πήγα σε μια έτοιμη , αξιόπιστη και προπαντώς φτηνή λύση.

Κάποιος με περισσότερες απαιτήσεις σίγουρα πάει με κλειστά μάτια σε ένα microserver.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι δεν αντιλέγω.Απλά το "υπερβολές" πήγαινε στο :  "τα φτηνά NAS σέρνονται και δεν βγάζουν ούτε 20ΜΒ/sec"... πράγμα που δεν ισχύει.

Κατά τα άλλα , ναι με ένα microserver κάνεις παπάδες.Το θέμα είναι κατά πόσο κάποιος είναι διατεθειμένος ή κατά πόσο έχει τις λίγο παραπάνω γνώσεις πέραν των βασικών ώστε να καθήσει να στήσει ένα microserver.Πχ κι εγώ θα μπορούσα (πιστεύω) να έστηνα ένα microserver αλλά έκρινα με βάση τις περιορισμένες μου ανάγκες οτι δεν άξιζε να μπω στον κόπο για κάτι τέτοιο και πήγα σε μια έτοιμη , αξιόπιστη και προπαντώς φτηνή λύση.

Κάποιος με περισσότερες απαιτήσεις σίγουρα πάει με κλειστά μάτια σε ένα microserver.

μα τα φτηνα nas κατι 20 -25 βγαζουν και υπαρχουν και χειροτερα.δεν ειναι και πολυ υπερβολη.κατι wd κατι netgear stora ειναι λιγο για κλαμματα.δηλαδη την cpu και την μνημη που βαζουν για το κοστος του nas το θεωρω out of order.

απλα τον microserver μπορεις να τον στησεις και με windows αν σε παιδευει καποιο λειτουργικο πχ για nas.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν βέβαια και μερικά nas με τιμή γύρω στα 250 που αξίζουν: qnap turbo, synology κλπ.

Στον microserver με χαλάει κάπως η εγγύηση (1 έτος ανταλλακτικά μόνο).

Η άλλη λύση είναι να χτιστεί ένα custom μηχάνημα server με celeron.

Θα χρειαστεί όμως επιπλέον αγορά pci raid controller ή ακόμη και κάρτας δικτύου. Λογικά θα βγει γύρω στα 200+ ευρώ.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Υπάρχουν βέβαια και μερικά nas με τιμή γύρω στα 250 που αξίζουν: qnap turbo, synology κλπ.

Στον microserver με χαλάει κάπως η εγγύηση (1 έτος ανταλλακτικά μόνο).

Η άλλη λύση είναι να χτιστεί ένα custom μηχάνημα server με celeron.

Θα χρειαστεί όμως επιπλέον αγορά pci raid controller ή ακόμη και κάρτας δικτύου. Λογικά θα βγει γύρω στα 200+ ευρώ.

αυτο το ενας χρονος ναι ειναι λιγο απλα ελεος.ναι αν εχει ορεξη καποιος φτιαχνει ενα Custom και ακριβως στις αναγκες του

Δημοσ.

Ρε παιδιά στα nas(es) πληρώνεις τη χαμηλή κατανάλωση και το software του στημένο για αυτό.... Δεν συγκρίνεται με full pc αν και για τους περισσότερους τους καλύπτει λογικά. Δηλαδή μπορείς να βάλεις σε σχετικά φθηνό nas usb3 ταχύτητες της τάξης του 50-80Mb/s και plex server καθώς και personal cloud. Και αυτά σε κατανάλωση 5-8w χωρίς τους σκληρούς

Δημοσ.

Ναι αυτό λέμε, αλλά χρειάζεται προσοχή στην επιλογή NAS. Γιατί εγώ είχα πετύχει ένα παλιό "gigabit" netgear που με το ζόρι έβγαζε 20mb/sec.

Δημοσ.

αν καποιος εχει 500-600 ευρω για Nas οκ.αλλα για Home use ενα Pc ειναι πιο καλο εκτος αν ο αλλος δεν εχει θεμα στο αργο transfer rate.

Δημοσ.

Σε όλα τα thread αποθαρρύνεται η αγορά nas. Εχω κάμποσο καιρό στο γραφείο ένα synology 215j κρυμμένο χωρίς καθόλου αερισμό.

- Εντελώς plug & play οπότε για επαγγελματίες που δεν έχουν χρόνο ή γνώσεις είναι ταμαμ

- 50-55 max βαθμούς με τον ανεμιστήρα στο low (1hdd)

- Μεταφορά χτυπάει 100άρια σε μεγάλα αρχεία

- Τιμή γύρω στα 180

- Η απομακρυσμένη πρόσβαση παιχνιδάκι

Νομίζω για επαγγελματικούς χώρους που τις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται απλά backup και λίγο κοινόχρηστος χώρος, το να κάτσεις να στήνεις μηχανήματα μόνος σου είναι τσαμπα κόπος και τσάμπα λεφτά. Πάντα βεβαια, ανάλογα τις ανάγκες του καθενός...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...