Προς το περιεχόμενο

Ατυχήματα Με Παρκαρισμένα Οχήματα

saxorallo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλώς για τις γρατσουνιές κατάλαβα,αν γινόταν και λακούβα όμως πάλι τα ίδια θα ισχύανε?

Κάτι σχετικό. Βρήκα έναν γνωστό του είπα την ιστορία και μου είπε καλά για μια γρατσουνιά κάνεις έτσι?

Εμένα μου λέει μια φορά είχε πέσει ένας στο αυτοκίνητο μου παραλίγο να βγει ολική,την κοπάνησε και ευτυχώς ένας γείτονας είχε συγκρατήσει τις πινακίδες πήγε στην τροχαία και τον ενημέρωσαν απ'την ασφαλιστική του για το συμβάν. Φυσικά αυτός το παραδέχθηκε και τον κάλυψε η ασφαλιστική του. Εάν ισχύει αυτό το συμβάν καλύτερα να ξαναφύγω για το χωριό!

Και ένα συγγενή μου του είχαν διαλύσει ολοκαίνουριο αμάξι και είχαν εξαφανιστεί. Ένας γείτονας είχε κρατήσει μόνο μάρκα και χρώμα αυτοκινήτου. Τελικά έψαξε στη γειτονιά και το βρήκε χωμένο σε μια πυλωτή, αλλά μετά δεν ξέρω τι έγινε. Θυμάμαι μόνο ότι ο υπαίτιος λίγες μέρες μετά είχε φύγει από την Ελλάδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε,μπορεί να μην είχε ασφάλεια ή το οτιδήποτε ή να χε σχεδιασμένο από καιρό το ενδεχόμενο να φύγει.
Πάντως φυλακή για γρατσουνιές και βαθουλώματα δεν νομίζω να μπαίνει κάποιος και να φύγει :P

Επεξ/σία από saxorallo

Γενικότερα για γρατσουνιές ή βαθουλώματα και γενικότερα μικροζημιών σε παρκαρισμένα οχήματα, εκτός από μια φιλική δήλωση τι άλλες κυρώσεις επιβάλλονται?
Σε φάση πρόστιμα ή μήνες φυλάκισης ή κατάσχεση άδειας οδήγησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα?

Σιγά μην σε βάλουν και φυλακή για μια γρατζουνιά ρε μαν.

Πάντως έχω να σημειώσω δύο πράγματα από όσα διάβασα σε προηγούμενες σελίδες.

Πρώτον απαγορεύεται το κάθετο παρκάρισμα στο δρόμο για όλα τα οχήματα, όπως πχ οι μηχανές εφόσον δεν υπάρχει κατάλληλη διαγράμμιση.

Αν δηλαδή κάποιος καλέσει δημοτική αστυνομία,τροχαία κτλ οφείλει να του κόψει κλήση. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αγγίξουμε ή να κουνήσουμε το -παράνομα- παρκαρισμένο όχημα γιατί μπορεί να μπλέξουμε από το πουθενά.

Δεύτερον απαγορεύεται η κατάληψη του οδοστρώματος από οποιοδήποτε αντικείμενο που δεν έχει σχετική άδεια (γλάστρες, καρέκλες, κόνοι κτλ). Μια φορά τσακωθηκα με έναν μπάρμπα που θεωρούσε ότι με μια γλαστρα μπορεί να καβατζωνει μια θέση έξω από το σπίτι του. Ας το παρκάρει λίγα μέτρα πιο κάτω οπως κάνουμε οι περισσότεροι που μένουμε σε πυκνοκατοικημενες περιοχές.

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο, κάποια μαγαζιά που βάζουν απέξω ταμπέλα no parking έχουν σχετική άδεια ή απλά έτσι τους βολεύει;

Εννοώ μπορεί να μην είναι ηθικό να παρεμποδιζεις την είσοδο/έξοδο πχ σε ένα ξυλουργείο που μεταφέρουν μεγάλα αντικείμενα, υπάρχει όμως κάποιος νόμος που το απαγορεύει;

Ε,μπορεί να μην είχε ασφάλεια ή το οτιδήποτε ή να χε σχεδιασμένο από καιρό το ενδεχόμενο να φύγει.

Πάντως φυλακή για γρατσουνιές και βαθουλώματα δεν νομίζω να μπαίνει κάποιος και να φύγει :P

Ναι, δεν είχε ασφάλεια και το αυτοκίνητο ήταν του γαμπρού του. Μόλις τον βρήκαν πήγε να το παίξει και Κινέζος, αλλά είχε εμφανή τραύματα και δεν είχε πολλά περιθώρια. Βέβαια επίσημα δεν ξέρω αν το παραδέχθηκε ποτέ.

Δε μιλάμε για γρατσουνιές και βαθουλώματα, ο τύπος τα είχε κάνε άχρηστα και τα δύο αμάξια. Του συγγενή είχε πάνω από 3000 ευρώ ζημιά και το ατύχημα έγινε μέσα σε επαρχιακή πόλη και σε φαρδύ δρόμο. Κοινός ο τύπος ήταν ή μαστούρας ή πιωμένος.

Φυλακή στην Ελλάδα δεν πας για ατύχημα και άνθρωπο να σκοτώσεις, όχι για υλική ζημιά. Αυτός προφανώς την έκανε με ελαφρά γιατί τα είχε κάνει τάνα όλα και δεν είχε φράγκο.

Εδώ μιλάμε για σενάριο επιστημονικής φαντασίας! χααχαχ ρε τον τύπο τι έκανε :D

Εγώ σχεδόν το άκρως αντίθετο έπαθα! Παρκαρισμένο το αυτοκίνητό μου σε στενό στο οποίο παρκάρουν πολλά αυτοκίνητα και απ'τις πλευρές και το αποτέλεσμα ήταν μικρές υλικές ζημιές! Απλά αυτό που με ψιλοπείραξε είναι το γεγονός ότι έγινε κάτω απ'το σπίτι μου!

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Σε περίπτωση που είχα συγκρατήσει πινακίδες ή ήξερα ποιος είναι και έκανα μήνυση, τι διαδικασία θα ακολουθούσε και θα'παιρνα κάτι παραπάνω απ'τη ζημιά?

Και αυτός πώς θα ειδοποιούνταν και σε πόσο καιρό περίπου? Καλά εδώ που τα λέμε η τροχαία δεν πιστεύω πως κάθεται να ψάξει και πολύ,ειδικά μες στην Αθήνα!
Για τι ποσό μιλάμε περίπου?

Πάντως σε φίλο που παραλίγο να του βγάλει το αμάξι ολική κάποιος και ένας γείτονας έδωσε πινακίδες,έβαλε και 150 ευρώ απ'την τσέπη του,χώρια τις ταλαιπωρίες με τα πήγαινε έλα στα συνεργεία κτλπ.

Επίσης μέχρι πόσο καιρό μπορεί να μου κάνει δήλωση γνωρίζει κανείς?Αν και πολλούς που ρώτησα μου είπαν πως κάτι παραπάνω δεν παίζει!Απλά ρωτάω και εδώ μήπως ξέρει κανείς με σιγουριά.

Τέλος παίζει το δικό του να'χει μόνο γρατσουνιές εάν δεν το έχει φτιάξει ή τσάμπα ψάχνω για βαθούλωμα εγώ?

Μια συμβουλή θα σου δώσω επειδή σε βλέπω ότι αγχώνεσαι αρκετά και είναι κρίμα.Κάνε την ασφάλεια του δικού σου αυτοκινήτου μικτή....για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Λίγα ευρώ παραπάνω αξίζουν απ το να χολοσκάς. ;)

• Like 2

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο, κάποια μαγαζιά που βάζουν απέξω ταμπέλα no parking έχουν σχετική άδεια ή απλά έτσι τους βολεύει;

Αν δεν κάνω λάθος, εφόσον έχουν άδεια πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός άδειας επάνω στην πινακίδα.

• 5 μήνες μετά...

Γειά σας και καλή χρονιά! Λοιπόν βρήκα το αμάξι μου χτυπημένο ενώ ήταν παρκαρισμένο για λίγη ώρα, στον μπροστά προφυλακτήρα... Οι γρατσουνιές έφυγαν με μια αλοιφή αλλά στράβωσε η μπροστά πινακίδα... 
Υπάρχει τρόπος να την ισιάξω; Γιατί φαίνεται στραπατσαρισμένη όλη η μούρη μόνο απο την πινακίδα και είναι πολύ άσχημο. Μπορώ να την βάλω κάπου και να την φέρω με κάποιο συγκεκριμένο εργαλείο; Ένας γνωστός μου τη δικιά του τη χτύπησε με μια ματσόλα να ισιάξει αλλά την έκανε χειρότερα γιατί φαίνονται χτυπήματα. Ξέρετε κανέναν τρόπο να την επιδιορθώσω και να τη φέρω στα ίσια της κάπως;

Για μένα που μένω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα.

Το αυτοκίνητο μου είναι γρατζουνισμένο κυριολεκτικά παντού, ενώ όλες οι γωνίες και η μάσκα έχει χτυπήματα και βαθουλώματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...