Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Έχω μια αγγελία που πουλάω έναν υπολογιστή. Πριν από μερικές μέρες επικοινώνησε κάποιος μέσω e-mail λέγοντας πως είναι απο Νιγηρία και πως θέλει να αγοράσει τον υπολογιστή που πουλάω. Μου ζήτησε να του στείλω και άλλες φωτογραφίες με το προϊόν και να του εξηγήσω στα αγγλικά κάποιες αλλαγές που έχω κάνει. Μετά απο μερικές μέρες μου ξαναεστειλε λέγοντας πως θα τον αγοράσει και αν μπορώ να δω πόσο θα κοστισουν τα μεταφορικά για να κάνει κατάθεση τα χρήματα στον λογαριασμό μου στην τράπεζα.

Σκευτομαι να του πω πως ο μόνος τρόπος για να στείλω το πακέτο είναι να μου κάνει κατάθεση τα χρήματα πρώτα και μόλις δω τα χρήματα στον λογαριασμό μου τότε να στείλω το δέμα. Και αν δεν δεχτεί να πάω στο ταχυδρομείο που δουλεύει φίλος μου και να ετοιμάσω το δέμα για αποστολή και να υου στείλω το αποδεικτικό και μόλις μου κατάθεσει τα χρήματα να δώσω το οκ στον φίλο μου να στείλει το δέμα.

Εσείς τι λέτε?

Δημοσ.

Απατη ειναι.Θα σου πει οτι ειναι σε Ναυτηλιακη Εταιρεια.Πρεπει να στειλεις τα μεταφορικα και μετα θα τα ενσωματωσει στην καταθεση. Π Ρ Ο Σ Ε Χ Ε .

• Like 1
Δημοσ.

Αν και μαλλον ειναι απάτη προφανώς σε ολες τις αγοραπωλησίες ή το κάνουμε με κατάθεση χρημάτων στην τράπεζα και αφου βεβαιωθούμε οτι πάρουμε τα χρήματα στέλνουμε το πακέτο ή με αντικαταβολή αν υπάρχει η δυνατότητα

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα να χάσεις τον υπολογιστή σου και λεφτά να μην λάβεις ποτέ όποτε αγνόησε τους. 

• Confused 1
Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Έχω μια αγγελία που πουλάω έναν υπολογιστή. Πριν από μερικές μέρες επικοινώνησε κάποιος μέσω e-mail λέγοντας πως είναι απο Νιγηρία και πως θέλει να αγοράσει τον υπολογιστή που πουλάω. Μου ζήτησε να του στείλω και άλλες φωτογραφίες με το προϊόν και να του εξηγήσω στα αγγλικά κάποιες αλλαγές που έχω κάνει. Μετά απο μερικές μέρες μου ξαναεστειλε λέγοντας πως θα τον αγοράσει και αν μπορώ να δω πόσο θα κοστισουν τα μεταφορικά για να κάνει κατάθεση τα χρήματα στον λογαριασμό μου στην τράπεζα.

Σκευτομαι να του πω πως ο μόνος τρόπος για να στείλω το πακέτο είναι να μου κάνει κατάθεση τα χρήματα πρώτα και μόλις δω τα χρήματα στον λογαριασμό μου τότε να στείλω το δέμα. Και αν δεν δεχτεί να πάω στο ταχυδρομείο που δουλεύει φίλος μου και να ετοιμάσω το δέμα για αποστολή και να υου στείλω το αποδεικτικό και μόλις μου κατάθεσει τα χρήματα να δώσω το οκ στον φίλο μου να στείλει το δέμα.

Εσείς τι λέτε?

Διάβασε το σχετικό νήμα της υπογραφής μου και μην κάνεις καμία ενέργεια.

• Like 2
Δημοσ.

Αν μου κατάθεσει τα χρήματα και τα δω στον λογαριασμό μου τότε δεν έχω να φοβάμαι κάτι νομίζω σωστά? Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα στείλω το πακέτο αν δεν δω τα χρήματα...

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι ότι θα σου στείλει είτε μια απόδειξη κατάθεσης από photoshop είτε ένα έγγραφο από την τράπεζα με το οποίο θα σου ζητάει να καταβάλεις κάποιο ποσό για να σου μεταφέρει τα "χρήματα".

Άποψή μου, μην συνεχίζεις την αλληλογραφία γιατί θα μπλέξεις.

Δεν σε προβληματίζει το γεγονός ότι ενδιαφέρεται κάποιος από Νιγηρία για τον υπολογιστή σου.

Διάβασε στο νήμα πόσες παρόμοιες ιστορίες αναφέρονται και φαντάσου πόσες ακόμη δεν έχουν καταγραφεί.

Η απάτη είναι παλιά και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

• Like 3
Δημοσ.

Μην πας να μπλέξεις με εξωτερικό και με αμφιβόλου ποιότητας αγοραστές. Κάνε υπομονή μέχρι να βρεις κάποιον με καλές αξιολογήσεις αγοραστή για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. 

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μπορείς να υπαναχωρήσεις οποτεδήποτε όπως κι εκείνος μπορεί να υπαναχωρήσει οποτεδήποτε. Τι εννοώ ...πες του να κάνει την κατάθεση χρημάτων κι όταν τα πάρεις στα χέρια σου του στέλνεις τον υπολογιστή. Αν υπάρχει οποιαδήποτε υποτιθέμενη δυσκολία του λες ότι απλά δεν μπορείς να συνεχίσεις την συναλλαγή διότι ο νομικός σου σύμβουλος δεν σου το επιτρέπει.

• Like 1
Δημοσ.

Μιλάς, και μάλιστα του προτείνεις να μπει στη διαδικασία, σκεπτόμενος με τη λογική των αγγελιών που μπαίνουν σε ελληνικά sites και fora.

Σ' αυτού του είδους την απάτη, γενικά σε όλες τις απάτες, είναι γνωστό, εκ των προτέρων, ότι χρήματα δεν κατατίθενται ποτέ, και μπαίνεις σε μια διαδικασία, που, αν δεν γνωρίζεις τα βήματα, την πατάς εύκολα.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μπορείς να υπαναχωρήσεις οποτεδήποτε όπως κι εκείνος μπορεί να υπαναχωρήσει οποτεδήποτε. Τι εννοώ ...πες του να κάνει την κατάθεση χρημάτων κι όταν τα πάρεις στα χέρια σου του στέλνεις τον υπολογιστή. Αν υπάρχει οποιαδήποτε υποτιθέμενη δυσκολία του λες ότι απλά δεν μπορείς να συνεχίσεις την συναλλαγή διότι ο νομικός σου σύμβουλος δεν σου το επιτρέπει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...