Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Aircondition Smart fortwo cdi

fvidalis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας

Φεβρουάριο του 2015 αγόρασα ένα Smart Fortwo 450 cdi 800 του 2006 από Γερμανία. Από την πρώτη μέρα  κιόλας ξεκίνησαν τα προβλήματα. Ακόμα και κλειστό όταν ήτανε το αυτοκίνητο, τα λαμπακια στο κουμπί του A/C ήταν μονιμως ανάμενα χωρίς ο αέρας  φυσκά να δουλεύει. Το πήγα στο συνεργείο  το οποίο συνεργαζόταν ο έμπορος που μου το πούλησε και μου το φτιάξανε ΔΩΡΕΑΝ χωρίς όμως να ξέρω τι αλλάξανε. Σημασία έχει ότι ήταν κλειστό το λαμπάκι όταν ο αέρας ήταν απενεργοποιημένος και άναβε μόνο όταν το πάταγα.

Τον Ιούνιο λοιπόν που άρχισαν οι ζέστες δοκίμασα να ανάψω το aircondition. Έβγαζε απλά ζεστό αέρα. Λέω θα είναι φρέον μιας και στην Γερμανία δεν θα το χρησιμοποιούσαν. Το πήγα σε smartadiko κοντά στην δουλειά μου να το δουν και μου έβαλαν φρεον. Να σημειώσω ότι όταν πήγα να το παραλάβω μου δείξανε με γυαλιά και blacklight πράσινα σημάδια στους σωλήνες και στο ψυγείο που σημαίνει ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση (σάπιοι) και ότι πιθανόν να έχει μικροδιαροές. Το aircondition δούλευε κανονικά χωρίς βέβαια καμιά τρομερή απόδοση. Μετά από δύο εβδομάδες λοιπόν μία πολύ ζεστή μέρα πάλι το ίδιο πρόβλημα. Καυτός αέρας. Επικοινωνώ με τον έμπορο και μου έδωσε ένα μεταχειρισμένο ψυγείο ώστε να πάω να μου το βάλει ένας δικός του μάστορας ΔΩΡΕΑΝ μήπως φταίει αυτό. Μου το τοποθετεί, βάζει και φρεον και όλα καλά. Πάλι έβγαζε ψύξη. Μετά από δύο βδομάδες πάλι τα ίδια. Ζεστός αέρας. Αποφάσισα τότε να το πάω σε ηλεκτρολόγους ψυκτικούς αυτοκινήτων που τους γνωρίζω χρόνια κάτω από το σπίτι μου. Το κράτησαν δύο μέρες, το δούλεψαν με φρεον και με ενημέρωσαν ότι δεν βλέπουν κάτι περίεργο, δουλεύει κανονικά το aircondition και να περάσω να το παραλάβω. Μόλις πηγαίνω στο συνεργείο δεν έπαιρνε μπρος. Το πήγαμε σε συνεργείο αυτοκινήτων εκεί κοντά και μετά από 1 βδομάδα κατάλαβαν ότι είχε βραχυκυκλώσει η ασφαλειοθήκη sam εγκεφάλου.  200 Ευρώ λοιπόν και εκεί.

Το θέμα μου όμως παρέμενε το aircondition. Πάλι κλασσικά μετά από δύο εβδομάδες έβγαζε ζέστη. Αποφάσισα να το πάω σε εξουσιοδοτημένο smart. Μου είπανε ότι ήταν εντελώς λάσκα η ένωση του σωλήνα με το ψυγείο. Σφίξανε όλες τις ενώσεις που περνάει το φρέον και βάλανε ειδικό υλικό ώστε να μην χάνει από κάπου. 120 ευρώ εργασία υλικά και φρεον. Θεωρητικά ήτανε έτοιμο. Αυτή την φορά κράτησε λίγο παραπάνω κάπου στις 3 εβδομάδες αλλά και πάλι στην πρώτη ζέστη ΜΟΝΟ ζεστός αέρας. Το πήγα πάλι και μου είπε να το αφήσω να το δει. Το κράτησε 2 μέρες και πολύ απλά μου είπε πως δεν μπορεί να βρει τι φταίει και να πάω σε κάποιον που φτιάχνει μόνο aircondition. Σίγουρα μου λέει αν αλλάξεις μοτέρ, ψυγείο και σωλήνες λογικά θα φτιάξει αλλά δεν θέλει να πάρει τέτοιο ρίσκο. Οπότε αγαπητοί φίλοι μου το πήρα και τώρα πολύ απλά δεν ξέρω τι να κάνω. Να το πάω σε ειδικό airconditin αυτοκινήτων? Να το πάω σε αντιπροσωπεία? Θα βρουν σίγουρα τι έχει? Δεν με νοιάζει να δώσω κι άλλα χρήματα. Απλά να ξέρω ότι είναι αυτό σίγουρα. Μην πληρώσω κάτι και πάλι τα ίδια. Έχω ταλαιπωρηθεί τόσο. SOSSSS!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα σου ειναι πολυ εξειδικευμένο και λογω κατασκευής του smart δύσκολα θα βγει ακρη. Σιγουρα κάπου εχεις μεγαλη διαρροή. Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας σε αντιπροσωπεία, θα κοστίσει παραπάνω αλλα εχεις περισσότερες πιθανότητες να δωθεί λύση.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά από ότι φαίνεται τέλος καλό όλα καλά σχετικά με το aircondition. Μετά από έρευνα που έκανα στο ίντερνετ και καλά λόγια σε forums είπα να δοκιμάσω και ένα συνεργείο που είναι δίπλα στην δουλειά μου και μάλιστα είναι ενεργό εδώ στο forum. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το αναφέρω το όνομα αλλά επειδή μου φέρθηκε πολύ καλά θα ήθελα να το πω πιο πολύ και για εσάς. Πήγα λοιπόν στον ΜΕΛΕΤΙΟΥ - ΚΑΝΤΕΜΙΡΗΣ στην Πειραιώς. Το άφησα μια μέρα και μου αλλάξανε τελικά ψυγείο το οποίο ήτανε σάπιο. Εμμμ αμάξι από γερμανία ήθελα..Εδώ και δύο εβδομάδες δουλεύει σούπερ. Πέρα από αυτό βέβαια, επί της ευκαιρίας, άλλαξα και εγκέφαλο σε καλή τιμή συγκριτικά και με άλλους. Γενικά ρε παιδί μου μπορούσα να συνεννοηθώ. Ασχολήθηκαν και τα παιδιά και πατέρας πολύ. Για να μην πω ότι ανακαλύψαμε μία απατεωνιά που μου είχε κάνει ο προηγούμενος μάστορας που το πήγαινα. Μεγάλη ιστορία. Επίσης μου έκανε κάτι ρυθμίσεις αφιλοκερδώς. Οπότε το αμάξι έιναι κομπλέ τώρα. Εύχομαι να μην ξαναέχω έκτακτες ζημιές γιατί έχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα. αααα. Και κάτι τελευταίο. Το παιδί εκεί ήταν φιλότιμο και με πήγε στην εργασία μου επειδή δεν είχα πως να πάω. Ακόμα και αυτό εμένα τουλάχιστον με εξυπηρέτησε και με κέρδισε.

Το ψυγείο σου ήταν εξαρχής σάπιο....μετά αναφέρεις ότι αγόρασες μεταχειρισμένο...κ αυτό σάπιο??Και εν τέλη σου έβαλαν καινούριο??Επί της ευκαιρίας αλλαξες και εγκέφαλο......μάααλιστα!!!

Καλύτερα να αναφέρεις τιμές παρά ονόματα.....Όποιος θέλει ονόματα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου π.μ    οι τιμές κάνουν την διαφήμιση ;)

Επίσης τί έριξες πάνω στο πόστ σου και ξέβαψε??? :P

Τελικά από ότι φαίνεται τέλος καλό όλα καλά σχετικά με το aircondition. Μετά από έρευνα που έκανα στο ίντερνετ και καλά λόγια σε forums είπα να δοκιμάσω και ένα συνεργείο που είναι δίπλα στην δουλειά μου και μάλιστα είναι ενεργό εδώ στο forum. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το αναφέρω το όνομα αλλά επειδή μου φέρθηκε πολύ καλά θα ήθελα να το πω πιο πολύ και για εσάς. Πήγα λοιπόν στον ΜΕΛΕΤΙΟΥ - ΚΑΝΤΕΜΙΡΗΣ στην Πειραιώς. Το άφησα μια μέρα και μου αλλάξανε τελικά ψυγείο το οποίο ήτανε σάπιο. Εμμμ αμάξι από γερμανία ήθελα..Εδώ και δύο εβδομάδες δουλεύει σούπερ. Πέρα από αυτό βέβαια, επί της ευκαιρίας, άλλαξα και εγκέφαλο σε καλή τιμή συγκριτικά και με άλλους. Γενικά ρε παιδί μου μπορούσα να συνεννοηθώ. Ασχολήθηκαν και τα παιδιά και πατέρας πολύ. Για να μην πω ότι ανακαλύψαμε μία απατεωνιά που μου είχε κάνει ο προηγούμενος μάστορας που το πήγαινα. Μεγάλη ιστορία. Επίσης μου έκανε κάτι ρυθμίσεις αφιλοκερδώς. Οπότε το αμάξι έιναι κομπλέ τώρα. Εύχομαι να μην ξαναέχω έκτακτες ζημιές γιατί έχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα. αααα. Και κάτι τελευταίο. Το παιδί εκεί ήταν φιλότιμο και με πήγε στην εργασία μου επειδή δεν είχα πως να πάω. Ακόμα και αυτό εμένα τουλάχιστον με εξυπηρέτησε και με κέρδισε.

Βλέπω πήρες με τη σειρά τα forum (με διαφορετικά nicknames) και παίζεις την ίδια κασέτα, ε;

Σοβαρό τρόπος "διαφήμισης" διαλέξανε. Και να ήθελα να δώσω, μετά από κάτι τέτοιο ούτε ευρώ δεν θα έπαιρνε αυτός που -αποτυχημένα- διαφημίζεις.

Το ψυγείο σου ήταν εξαρχής σάπιο....μετά αναφέρεις ότι αγόρασες μεταχειρισμένο...κ αυτό σάπιο??Και εν τέλη σου έβαλαν καινούριο??Επί της ευκαιρίας αλλαξες και εγκέφαλο......μάααλιστα!!!

Καλύτερα να αναφέρεις τιμές παρά ονόματα.....Όποιος θέλει ονόματα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου π.μ οι τιμές κάνουν την διαφήμιση ;)

Επίσης τί έριξες πάνω στο πόστ σου και ξέβαψε??? :P

Το ψυγειο μου ηταν εξαρχης σαπιο..και εκανα φασαρια σε αυτον που μου το πουλησε οτι δεν δουλευει και μου λεει μην αγχωνεσαι θα το πα: σε εναν δικο μου ζωγραφου να στο αλλαξει. Και μου εδωσε ενα δικο του μεταχειρισμενο..δεν πληρωσα δηλαδη και δεν ηξερα και τι κατασταση ητανε..οποτε συνεπως και εγω μετα νομιζα οτι δεν ητανε στο θεμα στο ψυγειο οποτε δεν το κοταγε κανενας το συγκεκριμενο..επειδη μου λες για τιμες το ψυγειο μου φαινεται ειχε 250 και μου πηρανε και 50 εργασια..300 εδωσα..

Οσον αφορα τον εγκεφαλο..επειδη ειχα μεινει απο εγκεφαλο επειδη ειχε καμενα πηνια και φισα..μου αλλαξανε φισα αλλα μου λενε θελει αλλαγμα. Αλλα σε αλλο συνεργειο μου ειχανε πει 450 ευρω να βαλω μεταχειρισμενη ασφαλειοθηκη sam. Ενω τωρα που ρωτησα μου ειπανε 280. Οποτε γιαυτο λεω επι της ευκαιρειας αλλα ξω και σαμ.τωρα σορρυ δεν ξερω πως λειτουργει η φαση με τα ονοματα συνεργειων αν πρεπει να τα λες η οχι. Εννοειται οποιος θελει στελνει προσωπικο μηνυμα για λεπτομερειες...εγω παμτως κανω ερευνα τηλεφωνικη πρωτα με τιμες και μετα το παω καπου. Αυτα

Βλέπω πήρες με τη σειρά τα forum (με διαφορετικά nicknames) και παίζεις την ίδια κασέτα, ε;

Σοβαρό τρόπος "διαφήμισης" διαλέξανε. Και να ήθελα να δώσω, μετά από κάτι τέτοιο ούτε ευρώ δεν θα έπαιρνε αυτός που -αποτυχημένα- διαφημίζεις.

Η αληθεια ειναι οτι ετσι οπως το λες εχεις δικιο. Και εγω το ιδιο θα σκεφτομουν. Τωρα που το ξαναδιαβαζω δηλαδη. Εγω απλα οταν εψαχνα για το αμαξι με τα θεματα του το ποσταρα σε οτι φορουμ μπορουσα. Και απλα οταν τελοςπαντων ξεμπερδεψα ποσταρα παλι οπου ειχα ποσταρει. Τωρα λογικο εξναι οποιος το βλεπει να θεωρει οτι ειμαι κολλητος η συνεργειο. Αλλα δεν μπορω να κανω κατι αληθεια. Εγω απλα ειπα την εμπειρια μου και την παρεθεσα.. και φυσικα οποιος θελει στελνει προσωπικο μηνυμα για λεπτομερειες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...