Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω ενα θεμα με το wi-fi σπιτι μου,για αρχη να ενημερωσω οτι οι μπριζες ειναι συνδεδεμενες των δυο σπιτιων δηλαδη ιδιο τηλεφωνικο νουμερο.

Στο κατω διαμερισμα που ειναι 50τ.μ εχω το netgear dgn2200 ωστε να εχω συνδεδεμενο τον σταθερο με ethernet και χρησιμοποιω και το wi-fi του για smartphone,laptop,ps4 και smart tv

Ομως στο πανω διαμερισμα που ειναι 80τ.μ οι δικοι μου θελουν να χρησιμοποιουν ασυρματο ιντερνετ το οποιο δεν πιανει σε ολα τα δωματια.

Το netgear ειναι το τοποθετημενο σε μπριζα στο κεντρου του κατω σπιτιου και ετσι σκεφτομαι να τοποθετησω κατι στο πανω σπιτι περιπου κοντα σε μπριζα με το κατω,θα εχουν αποσταση μεταξυ τους σε υψος οχι ευθεια ομως 6μετρα.

Δεν μπορω να ανοιγω τρυπες δυστυχως για να ενωσω τις συσκευες με καλωδιο ετσι μονο ασυρματα θα παιρνει η καινουργια συσκευη απο το netgear to wi-fi ωστε να το μοιρασει στο πανω σπιτι!

Τι συσκευη μου προτεινετε?Οτι πιο οικονομικη γινεται ειδικα απο e-shop για να μου ρθει γρηγορα αλλα και επιλογες απο αλλα καταστηματα θα τις δω!ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Wifi repeater θες,με ενα φθηνο εχω κανει την ιδια δουλεια,τωρα να σου προτεινω συγκεκριμενα δεν γνωριζω :)

edit:Εγω εχω αυτο :http://www.skroutz.gr/s/4546361/Power-On-RPD-150.html λεει οτι ειναι  Access Point αλλα δεν χρειαζεται καλωδιο,που νομιζα πως ειναι η διαφορα με τα repeater..

Το συγκεκριμενο παντως στο προτείνω ανεπιφύλακτα,βλεπω και στο σκρουτζ ολοι ευχαριστημενοι ειναι.

Επεξ/σία από stathis97
  • Like 1
Δημοσ.

value for money με καλες κριτικες και γενικα πολυ καλο ειναι το tp link 801nd.αν θες με λιγα χρηματα παραπανω αγοραζεις το 901Nd..

αν πισω απο τα πριζακια σου υπαρχει utp καλωδιο αντιγια το κλασσικο μπλε κοκκινο ισως να μπορουσες αν ξερεις να τα ενωσεις και διαμεσω ethernet χρησιμοποιωντας 2 ζευγαρια απο τα 4.

repeater.παιρνει ασυρματα δινει ασυρματα.

access point¨παιρνει με καλωδιο δινει ασυρματα.

καποια παιζουν και τα 2 Modes.το tp link παιζει 3-4 διαφορετικα Modes.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα σας ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις σας,να ρωτησω καποια πραγματα

1)το tp link 801nd βλεπω υπαρχει και new edition στο skrouz αυτο εννοεις poulinos?

2)επισης κατι σημαντικο πιο οικονομικο αλλα αξιολογο μου προτεινεις η να παω σε αυτο to 801nd?

3)βλεπω και τα 2 που προτεινεις ειναι access point, ειναι ομως και repeater?

4)επισης αν αντικαταστησω το netgear μου καποτε, θα εχω θεμα συμβατοτητας με οποιο repeater αγορασω?

5)για τις μπριζες πιστευω οτι επειδη δεν εχει πειραχτει τιποτα απο τοτε τοτε που φτιαχτηκε το σπιτι καμια 35 χρονια πριν θα ναι απλα!

Δημοσ.

Καλησπερα σας ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις σας,να ρωτησω καποια πραγματα

1)το tp link 801nd βλεπω υπαρχει και new edition στο skrouz αυτο εννοεις poulinos?

2)επισης κατι σημαντικο πιο οικονομικο αλλα αξιολογο μου προτεινεις η να παω σε αυτο to 801nd?

3)βλεπω και τα 2 που προτεινεις ειναι access point, ειναι ομως και repeater?

4)επισης αν αντικαταστησω το netgear μου καποτε, θα εχω θεμα συμβατοτητας με οποιο repeater αγορασω?

5)για τις μπριζες πιστευω οτι επειδη δεν εχει πειραχτει τιποτα απο τοτε τοτε που φτιαχτηκε το σπιτι καμια 35 χρονια πριν θα ναι απλα!

υπαρχει v1 δυσκολο να το βρεις v2 και v3.το v3 δεν το εχω δοκιμασει ακομα.

2.σε αυτα τα λεφτα αυτο μονο.

3.ειναι access point/repeater/universal repeater και καποια αλλα ακομα.

4.θεωρητικα παντα ολα τα repeater παιζουν με ολα τα ρουτερ.εκτος αν μιλαμε για turbo x οποτε πεταμα.

5.δεν εχει δικτυου 35 χρονια σπιτι.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

να ρωτησω ..

το D-Link DAP1320 n300 που κανει 12 ευρω ειναι καλο για να παρω καλυτερη συνδεση στον πανω οροφο?

ποια εινα η διαφορα απο αυτα που κανουν 70-80 ευρω?

Μεταφερει λεει  2.4GHz και οι 5GHz . Τι σημαινει αυτο ?

θενκς

http://www.dlink.com/gr/el/home-solutions/connect/access-points-range-extenders-and-bridges/dap-1320-wireless-range-extender

Δημοσ.

γενικως ειναι ενα πολυ απλο extender>στα πιο μεγαλα πχ tp link 801nd θα δεις εξωτερικες κεραιες θα δεις οτι μπορει να παιξει και σαν access point και παει λεγοντας. τo dap1320 βλεπω οτι γραφει 2.4 GHz to 2.4835 GHz

αρα δεν βλεπω να λεει για 5ghz. τα 5ghz ειναι μια αλλη band που παιζουν καποια αλλα ασυρματα με σκοπο να εχεις λιγοτερες παρεμβολες αφου δεν εχουν τοσα ατομα 5ghz.ειναι και αλλοι λογοι για να βαλει καποιος 5ghz.απλα θα πρεπει και το ρουτερ σου να υποστηριζει 5ghz και οι Καρτες σου και βεβαια και το repeater αμα βαλεις Repeater.Υπαρχουν και access points /repeater/adsl /vdsl routers που παιζουν και 2,4 ghz και 5ghz.

να ρωτησω ..

το D-Link DAP1320 n300 που κανει 12 ευρω ειναι καλο για να παρω καλυτερη συνδεση στον πανω οροφο?

ποια εινα η διαφορα απο αυτα που κανουν 70-80 ευρω?

Μεταφερει λεει  2.4GHz και οι 5GHz . Τι σημαινει αυτο ?

θενκς

http://www.dlink.com/gr/el/home-solutions/connect/access-points-range-extenders-and-bridges/dap-1320-wireless-range-extender

Θα προτιμουσα κανα tp link παρα αυτο.οπως και tp link προτιμω τα 701nd,801nd,901nd απο τα 850re

Δημοσ.

Καλησπερα ρε παιδια! ποια η διαφορα μεταξυ wifi repeater (επεκταση wifi στο υπολοιπο σπιτι που δεν φτανει το σημα απο το ρουτερ) και access point;

Δημοσ.

Repeater: παίρνει ασύρματο δίνει ασύρματο Ίντερνετ

Access point: παίρνει Ethernet δίνει ασύρματο..

καποια Repeater μπορουν να δωσουν και Internet απο την Ethernet Port τους σε καποια συσκευη που δεν εχει wireless.Πχ tp link 850re

Καλησπερα ρε παιδια! ποια η διαφορα μεταξυ wifi repeater (επεκταση wifi στο υπολοιπο σπιτι που δεν φτανει το σημα απο το ρουτερ) και access point;

και επισης υπαρχουν και Powerlines με ασυρματο αλλα και χωρις.

Δημοσ.

Επειδη κατι τετοιο παρομοιο θελω να κανω και εγω.Το Ρουτερ ειναι στο σαλονι και στο δωματιο που εχω τον υπολογιστη ειχα μια κεραια της tp link για να εχω ασυρματο δικτυο αλλα δεν ειμαι ικανοποιημενος.Σκεφτηκα να παρω repeater με υποδοχη ethernet ωστε να το βαλω στο πολυμπριζω του υπολογιστη και να το συνδεσω απευθειας με ethernet.Θα ηθελα κατι οικονομικο αν ειναι εφικτο.Ευχαριστω.

Δημοσ.

θα πρεπει να τοβαλεις λιγο πιο κοντα το Repeater.αν δηλαδη η ασυρματη καρτα ηταν οριακα στο σημα το ιδιο θα ειναι και το Repeater.οποτε καλο ειναι να παει πιο κοντα στο ρουτερ.μετα υπαρχουν και powerline ειδικα αν σκοπευεις να παιζεις Online Παιχνιδια .στην Usb καρτα που ισως εχεις τωρα μπορεις να βαλεις και καποια μικρη usb επεκταση για καλυτερο σημα .το 801Nd παιρνει ασυρματα και δινει με ethernet.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...