Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο φορουμ. Ειμαι κατοχος μιας samsung UE48H6400 και την εχω συνδεδεμενη με εναν Yamaha RX-V375 μεσω HDMI. Απο την εξοδο της TV με HDMI ARC στην εισοδο του ενισχυτη. Σχεδον συνεχεια οταν παιζω αρχεια εικονας απο τοn USB Player της TV εχω διακοπες του μισου δευτερολεπτου στον ηχο (οχι στην εικονα). Αυτο δεν συμβαινει απαραιτητα καθόλη την διαρκεια αλλα αρκετες φορες ωστε να θορυβηθω και να ξενερωνω κατα την θεαση. Συνηθως παιζω HD αρχεια, αλλοτε με DTS ηχο και αλλοτε με Dolby Digital τα οποια ειναι μεσα στα specs του player και επισης η αναπαραγωγη γινεται απο sandisk extreme με ταχυτητες αναγνωσης κοντα στα 250Mb/sec. Αυτο δεν συμβαινει οταν εχω πηγη π.χ το blu ray player και παιζει δισκακι. Υποπτευθηκα οτι μπορει να ειναι το εκαστοτε rip αλλα να το κανει σε ολα? Πολυ πιο σπανια μου το κανει και στα καναλια της tv. Επισης συμβαινει και το εξης παραδοξο στο σπιτι μου. Αν παιζει κανονικα η tv με τον ενισχυτη και ανοιγοκλεισω το διακοπτη του φωτος καποιου διπλα δωματιου η και του σαλονιου του ιδιου, γινεται επισης διακοπη στο ηχο, βεβαια πιο μεγαλη απο την προαναφερθεισα.

Θα ηθελα παρακαλω την γνωμη σας και τα φωτα σας. Ευχαριστω εκ των προτερων

Επισκέπτης
Δημοσ.

στο σήμα της τηλεόρασης οι διακοπες στον ήχο ενδέχεται να είναι θέμα ποιότητας λήψης.

Έλεγξε τη κεραία σου.

Όσον αφορά τις ταινίες HD κατέβασε μια 720p με χαμηλό bitrate πχ 4 gb rip και παίξε μέσω usb.

Αν δε δείς διακοπες ,ο επεξεργαστάκος της τηλεόρασης δε μπορεί να αποσυμπιέσει σε πραγματικό χρόνο audio-video με υψηλό Bitrate.

Εχω δε σε άλλες να μη φτάνει η ram της πλακέτας για την αποσυμπίεση σε πραγματικό χρόνο.

Μην επαναπάυεσαι στη μνήμη flash που έχεις,δοκίμασε και με άλλη και σε δεύτερη φάση και 500 MB /sec να ειναι το flash απο ότι είδα το μοντέλο της τηλεόρασης σου έχει USB 2 :-) οπότε είσαι 20-30 MB /sec που είναι αρκετα για αναπαραγωγή ταινίας αλλά σε usb2 δεν είναι πάντοτε σταθερός ο ρυθμός μεταφοράς και εκεί παίζει να έχεις τα κοψίματα στον ηχο!

Τέλος αγόρασε ένα ποιότικό καλώδιο HDMI 1.4 Ethernet.

Καλή συνέχεια :-)

Δημοσ.
Καλημέρα και από μένα.

Έχω την ίδια TV αλλά σε 40άρα και την έχω συνδεδεμένη με ARC με τον Yamaha RX-V477. 

Αντιμετωπίζω προβλήματα με το σήμα της κεραίας, ειδικά με τα HD κανάλια. Παρατήρησα το πρόβλημα με τους διακόπτες του φωτός που περιγράφεις παραπάνω. Εγώ που είμαι και ισόγειο το πρόβλημα στην εικόνα εμφανίζετε και όταν περνάει από έξω κάποιο μηχανάκι ή θορυβώδες αυτοκίνητο(μα το θεό δε κάνω πλάκα, φώναξα και τεχνικό και έμεινε μλκας, πήγα απ' έξω και μάρσαρα με το δικό μου και η εικόνα χαλούσε....).  Το πρόβλημα με την κεραία λύθηκε κατά 90% μόλις αγόρασα ένα καλύτερο/ακριβότερο καλώδιο.

Τώρα για τις διακοπές στον ήχο:

Παρατήρησα ότι κάποιες διακοπές γίνονται όταν:

- Ανεβάζω/κατεβάζω τον ήχο μέσω του τηλεκοντρόλ της TV(άρα μέσω ARC)

- Είμαι στο μενού με της εφαρμογές(youtube ktl)

Τα παραπάνω προβλήματα μπορούνε να εξηγηθούνε γιατί περνάνε στιγμιαία περισσότερα δεδομένο μέσα από το ίδιο καλώδιο, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες παραμορφώσεις.

Τώρα όταν παίζω κάτι από το USB και δεν πειράζω κάτι στην TV δεν έχω παρατηρήσει κάποιες παραμορφώσεις/διακοπές.

Υ.Γ. Αγόρασα αρκετής καλής ποιότητας HDMI και μικρού μήκους 1-1.5 μέτρα, έτσι ώστε να περιορίσω τις απώλειες στο σήμα.

Δημοσ.

Καλημέρα και από μένα.

Έχω την ίδια TV αλλά σε 40άρα και την έχω συνδεδεμένη με ARC με τον Yamaha RX-V477. 

Αντιμετωπίζω προβλήματα με το σήμα της κεραίας, ειδικά με τα HD κανάλια. Παρατήρησα το πρόβλημα με τους διακόπτες του φωτός που περιγράφεις παραπάνω. Εγώ που είμαι και ισόγειο το πρόβλημα στην εικόνα εμφανίζετε και όταν περνάει από έξω κάποιο μηχανάκι ή θορυβώδες αυτοκίνητο(μα το θεό δε κάνω πλάκα, φώναξα και τεχνικό και έμεινε μλκας, πήγα απ' έξω και μάρσαρα με το δικό μου και η εικόνα χαλούσε....).  Το πρόβλημα με την κεραία λύθηκε κατά 90% μόλις αγόρασα ένα καλύτερο/ακριβότερο καλώδιο.

Τώρα για τις διακοπές στον ήχο:
Παρατήρησα ότι κάποιες διακοπές γίνονται όταν:
  - Ανεβάζω/κατεβάζω τον ήχο μέσω του τηλεκοντρόλ της TV(άρα μέσω ARC)
  - Είμαι στο μενού με της εφαρμογές(youtube ktl)

Τα παραπάνω προβλήματα μπορούνε να εξηγηθούνε γιατί περνάνε στιγμιαία περισσότερα δεδομένο μέσα από το ίδιο καλώδιο, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες παραμορφώσεις.

Τώρα όταν παίζω κάτι από το USB και δεν πειράζω κάτι στην TV δεν έχω παρατηρήσει κάποιες παραμορφώσεις/διακοπές.

Υ.Γ. Αγόρασα αρκετής καλής ποιότητας HDMI και μικρού μήκους 1-1.5 μέτρα, έτσι ώστε να περιορίσω τις απώλειες στο σήμα.

Καλημερα! Δεν μου λες, εχεις ενεργοποιημενο το anynet? Θα καλεσω και εγω ηλεκτρολογο τελος του μηνα. Οι διακοπες στον ηχο δεν εχουν να κανουν με εξωτερικες παρεμβολες στην περιπτωση μου παρα μονο σε ανοιγοκλεισιμα των διακοπτων του φωτος ειτε στο ιδιο δωματιο ειτε αλλου δωματιου. Φαντασου οταν εχω και ανοιχτο το air condition τοτε ο ηχος διακοπτεται καθε λιγα δευτερολεπτα καθιστωντας αδυνατη την θεαση. Θα ενημερωσω μολις εχω νεα

Δημοσ.

μπορειτε να δοκιμασε να συνδεσετε την τηλεοραση με τον ενισχυτη μεσω οπτικης ινας; δηλαδη η συνδεση ενισχυτης -(hdmi)-> tv να παραμεινει ως εχει, αλλα να υπαρχει και tv-(οπτικη)-> ενισχυτης ωστε τα ηχητικα σηματα  απο την τηλεοραση (media player, τηλεοπτικο σημα) να πανε μεσω οπτικης στον ενισχυτη. Σκεφτομαι μηπως υπαρχει καποια ασυμβατοτητα στο arc (αφου η κακη ποιοτητα hdmi καλωδιου εχει αποκλειστει ηδη).

Δημοσ.

μπορειτε να δοκιμασε να συνδεσετε την τηλεοραση με τον ενισχυτη μεσω οπτικης ινας; δηλαδη η συνδεση ενισχυτης -(hdmi)-> tv να παραμεινει ως εχει, αλλα να υπαρχει και tv-(οπτικη)-> ενισχυτης ωστε τα ηχητικα σηματα  απο την τηλεοραση (media player, τηλεοπτικο σημα) να πανε μεσω οπτικης στον ενισχυτη. Σκεφτομαι μηπως υπαρχει καποια ασυμβατοτητα στο arc (αφου η κακη ποιοτητα hdmi καλωδιου εχει αποκλειστει ηδη).

Η οπτικη ινα δεν μπορει να σου δωσει πολυκαναλο ηχο δυστυχως....

Δημοσ.

Αυτο που λες δεν ισχυει ακριβως. Η αληθεια ειναι οτι απο πλευρα τεχνολογιας και bandwidth η οπτικη ειναι μπορει να μεταφερει πολυκαναλο εως και DTS. dts-hd οντως δεν μπορει να μεταφερει, αλλα δεν υπαρχει τηλεοπτικο σημα που να εχει τετοιο φορματ ενω και τα κατεβασμενα αρχεια βιντεο σπανια το περιεχουν. Το θεμα ειναι οτι δεν υποστηριζουν μεταφορα πολυκαναλου  απο το optical out τους καποιες τηλεορασεις. Οι νεοτερες παντως το υποστηριζουν και μιας και μιλαμε για την Η6400, νομιζω οτι αξιζει μια δοκιμη. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλημερα! Δεν μου λες, εχεις ενεργοποιημενο το anynet? Θα καλεσω και εγω ηλεκτρολογο τελος του μηνα. Οι διακοπες στον ηχο δεν εχουν να κανουν με εξωτερικες παρεμβολες στην περιπτωση μου παρα μονο σε ανοιγοκλεισιμα των διακοπτων του φωτος ειτε στο ιδιο δωματιο ειτε αλλου δωματιου. Φαντασου οταν εχω και ανοιχτο το air condition τοτε ο ηχος διακοπτεται καθε λιγα δευτερολεπτα καθιστωντας αδυνατη την θεαση. Θα ενημερωσω μολις εχω νεα

Το έχω ενεργοποιημένο το anynet αναγκαστικά. Δοκίμασε να αλλάξεις την παροχή του ρεύματος. Για παράδειγμα τράβα ρεύμα στην tv ή/και στο ενισχυτή από μία "ήσυχη" μπρίζα που δεν έχει τπτ άλλο κουμπομένο πάνω και δοκίμασε μήπως το πρόβλημα διορθώνετε. Από εκεί θα καταλάβεις τουλάχιστον αν θες ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό.

Δημοσ.

2 χρόνια την έχω με οπτική στον ενισχυτή και βγάζει κανονικά dts ac3 ήχο. Dts ma και true HD δεν μπορεί να αναπαράγει ο player της τηλεορασης οπότε δώρο αδωρο η σύνδεση με Arc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...