Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα του Insomnia! Αν και είναι λίγο νωρίς ακόμα μια και τελειώνω το πρώτο έτος σπουδών μου στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ αναρωτιόμουν αν είναι προτιμότερο να πάω στρατό λίγο πριν την πρακτική ώστε άμα κάτσει καμιά καλή ευκαιρία για δουλειά να μην έχω το θέμα του στρατού ή να πάω όταν τελειώσω την σχολή ώστε να μην βάλλω παραπάνω χρόνια στο πτυχίο;Επίσης πιστεύω ότι άμα αφήσω κάποιο μάθημα χαλαρό θα μπορώ να αξιοποιώ και τις άδειες. Περιμένω γνώμες, ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Δηλαδή θα καθυστερήσεις την διαδικασία να γίνεις άντρας για τις σπουδές το πτυχίο και την πρακτική; Αυτά αν τα ακούγανε οι παππούδες μας θα μας κυνηγούσαν με τις καραμπίνες στο χωριό. Πήγαινε στρατό να γίνεις άντρας και μάλιστα επέλεξε ειδικές δυνάμεις για να γίνεις σκληρός άντρας αγρίμι να σε βλέπουν οι νέοπες και να κατουριούνται επάνω τους, επίσης χέσε τις σπουδές, δεν σου προσφέρουν τίποτα και θα μείνεις άνεργος να κλαίγεσαι ολημερίς. Το εξωτερικό δεν παίζει πλέον καθώς υπάρχουν άπειροι μετανάστες από Ασία και Αφρική που μπορούν να δουλεύουν 18ώρες/24ωρο και θα σου πάρουν τις δουλειές. Μείνε Ελλάδα λοιπόν να έχεις τις καφετέριες το σουβλάκι και άπειρες γκόμενες να λιώνουν για σένα αφού θα είσαι ένας δυνατός και σκληραγωγημένος άντρας. 

• Like 5
Δημοσ.

Αν σου μείνουν 1-2 μαθήματα ή εκκρεμεί μόνο πρακτική, σαφώς συμφέρει να κάνεις τη θητεία πριν, δεδομένου ότι δε θα ξεκινήσεις αμέσως την πρακτική.

Δημοσ.

Αν σου μείνουν 1-2 μαθήματα ή εκκρεμεί μόνο πρακτική, σαφώς συμφέρει να κάνεις τη θητεία πριν, δεδομένου ότι δε θα ξεκινήσεις αμέσως την πρακτική.

Ναι σε αυτή την περίπτωση αναφέρομαι. Να εκκρεμούν 1-2 μαθήματα ή μόνο η πρακτική για την λήψη του πτυχίου.

Δημοσ.

παρότι δε με απασχόλησε ποτέ το θέμα στρατός(προφανώς), προσωπική μου άποψη είναι να  πας πριν την πρακτική, γιατί υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σε κρατήσουν οπότε καλό είναι να έχεις εκπληρωμένες τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις. Και γενικότερα, αν θες να μπεις στην αγορά εργασίας, καλό είναι να έχεις ξεμπερδέψει με το στρατιωτικό σου. Ενας φίλος μου την είχε πατήσει έτσι. Εκανε πρακτική πριν το στρατο σε μια καλή θέση,τον προσέλαβαν κανονικά, κι όταν τελείωσαν οι αναβολές του αναγκάστηκε να αφήσει τη δουλεια του για να πάει στρατο. Εννοείται είχαν προσλάβει άλλον μέχρι να τελειώσει.

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά σε μένα συνέβη αυτό που υποθέτεις ότι μπορεί να γίνει. Έκανα την βλακεία να αφήσω τον στρατό για μετά. Πήγα και έκανα πρακτική, παρουσίασα και την πτυχιακή μου, και πήρα το πτυχίο. Μετά πήγα στον στρατό. Μερικές μέρες πριν τελειώσω την πρακτική με κάλεσε ο προϊστάμενος στο γραφείο του και μου ζήτησε να μείνω κι άλλο. Μάλιστα μου είπε ότι αν θέλω μπορώ να μείνω μόνιμα εκεί. Όμως δεν είχα πάει στον στρατό οπότε δεν μπορούσα να μείνω. Από τότε που τελείωσα τον στρατό και μετά δεν βρήκα δουλειά, είμαι άνεργος, και όπως καταλαβαίνεις χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Η γνώμη μου είναι να μην το διακινδυνεύσεις, πήγαινε καλύτερα πρώτα στον στρατό και μετά πήγαινε να κάνεις την πρακτική. Το να πάρεις το πτυχίο 1 χρόνο μετά δεν λέει απολύτως τίποτα.

• Like 2
Δημοσ.

Γεια σου συνάδελφε! Στο ίδιο τμήμα και εγώ, 5ο έτος τώρα και τελειώνω αν όλα πάνε καλά τον Σεπτέμβρη (3 μαθηματάκια ακόμα + πτυχιακή). Είμαι σε παρόμοια φάση με σένα και πιστεύω ότι η καλύτερη επιλογή είναι να πας στρατό πριν τελειώσεις, σε περίπτωση που έχουν μείνει λίγα μαθήματα μόνο ακόμα. Αυτό θα κάνω και εγώ αν τελικά κάτι πάει στραβά και ξεμείνω να χρωστάω 1-2 μαθήματα μόνο.

• Like 1
Δημοσ.

Στρατός ενδιαμέσα στις σπουδές χωράει μόνο αν είσαι κάτω από 4-5 μαθήματα και εννοείται να έχεις ξεμπερδέψει με πτυχιακή/εργαστήρια.

Σε περισσότερα την χάνεις τη μπάλα συνήθως από αρκετά έως εξ ολοκλήρου (την παρατάς).

Επίσης αυτά με τις άδειες άστα, θα την πάρεις μεν ως φοιτητική αλλά μετά μπορεί να τρως χώσιμο με το πρόσχημα της άδειας ή μείωση τιμιτικής (αν παίζει στη μονάδα σου). οπότε στη θέση σου θα τον ξέχναγα το στρατό τουλάχιστον  μέχρι και το τέταρτο έτος..Εξάλλου τώρα πια ο Μ.Ο ηλικίας στο στρατό είναι γύρω στα 23-24 κ παίρνεις αναβολές πολύ εύκολα μέχρι τα 28-30...

• Like 1
Δημοσ.

Σημασία εχει να πάρεις τον πτυχίο σου και μετά να πας στρατό.Το σημαντικό να κοιτάξεις πρώτα.Εξάλλου διακοπές πολυτελείας μπορείς να κάνεις ανα πασα στιγμή.

Δημοσ.

Όσοι φίλοι μου έκαναν στρατό παράλληλα με την σχολή έχουν χάσει την μπάλα με τα μαθήματα όσο λίγα και αν είναι αυτά. Τελείωσε τις σπουδές σου στην ωρα τους (ναι γιατί μετράει) και τον στρατό τον βλέπεις μετα

Δημοσ.

Όσοι φίλοι μου έκαναν στρατό παράλληλα με την σχολή έχουν χάσει την μπάλα με τα μαθήματα όσο λίγα και αν είναι αυτά. Τελείωσε τις σπουδές σου στην ωρα τους (ναι γιατί μετράει) και τον στρατό τον βλέπεις μετα

Συμφωνώ Φίλε μου.Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι μολις τελειώσουν την πρακτική θα τους στρώσουν κόκκινο χαλί απο την εταιρία.Αργα,σταθερα και υπεύθυνα

Δημοσ.

δε γίνεται να ξεμπερδέψεις με όλα τα μαθήματα και απλά να μη κάνεις αίτηση ορκομοσίας; δηλαδή με το που θα περαστεί και το τελευταίο μάθημα θα σου ζητήσουν πάσο με το ζόρι; έτσι κι αλλιώς νομίζω αυτό το τσεκάρουν μόνο αν τους το πεις εσύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...