Sayan Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Γεια σας παιδια.Εχω τον samsung 850 evo 250gb περιπου 6 μηνες. Στο samsung magician δειχνει total bytes written 2.10tb. Αυτος ο αριθμος αυξανεται καθημερινα κατα 0.03 περιπου. Εδω και πολυ καιρο δεν εχω κανει καμια εγγραφη η διαγραφη στο δισκο καθως ειναι μονο για το λογισμικο και τα βασικα προγραματα. Torrent downloads games βρισκονται σε μηχανικο. Hibernation Mode - prefecth superfetch ειναι disable. Μεχρι και το Page file απενεργοποιησα αν και εχω 16gb ramΨαχνοντας διαβασα οτι ακομα και με τετοιο ρυθμο εγγραφων καθημερινα ο δισκος θα αντεξει χρονια αλλα και παλι δεν μπορω να καταλαβω γιατι συμβαινει αυτο.EDIT: Ειμαι με windows 10 και εχω απενεργοποιησει το auto optimization για defrag και εννοειται οτι δεν κανω defragment απο μονος μου
Ghost007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 πηγαινε και βαλε στο utility καπου που λεει για performance στο reliability ... θα μειωσει της εγγραφες και θα ελευθερωσει και μερικα γιγα χωρο...
Sayan Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 πηγαινε και βαλε στο utility καπου που λεει για performance στο reliability ... Θα το δοκιμασω αλλα τα features που απενεργοποιει τα εχω κανει μονος μου χειροκινητα αρα δεν πιστευω να αλλαξει κατι
Ghost007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Θα το δοκιμασω αλλα τα features που απενεργοποιει τα εχω κανει μονος μου χειροκινητα αρα δεν πιστευω να αλλαξει κατι ναι το διαβασα ...αλλα δοκιμασε το ..ισως κανει και κατι αλλο που δε φενεται εκει...γιατι ελευθερωνει και καποιο χωρο... απο οσο ξερω παντως μειωνει της εγγραφες κατα πολυ...τωρα λεπτομερειες ακριβως τι και πως δε το γνωριζω..
Xristaras12 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Το θέμα είναι ότι ο δίσκος έχει 5 χρόνια εγγύηση η 75ΤΒ εγγραφών γι αυτό φαντάζομαι το παιδί θέλει να τα ελαχιστοποιήσει. Και γω έχω κάνει ολες τις αλλαγές και 1.5μηνα τώρα έχω 0.30ΤΒ εγγραφών στο λάπτοπ με 7αρια.
coffeex Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Ποιον browser χρησιμοποιείς; Αν έχεις firefox μπορείς να τον ρυθμίσεις να έχει για cache την ram, σε περίπτωση που έχεις Chrome μπορείς να του δηλώσεις για cache έναν άλλο δίσκο ή να φτιάξεις ram drive. Έτσι έχω εγγραφές της τάξης 0.01 κάθε 3-4 μέρες.
tarantules Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Είχα κι εγώ αντίστοιχο πρόβλημα με τον 850 Pro και άλλαξα το path της cache του Firefox και του IDM και τα έβαλα σε άλλο δίσκο μηχανικό και σταμάτησαν οι εγγραφές. Επίσης απενεργοποίησα τα error reporting των Windows 7.Βέβαια εμένα έχει 10 χρόνια εγγύηση και με τους ρυθμούς που γράφει , μετά από 10 χρόνια θα έχω γράψει 20ΤΒ από τα 300 συνολικά που καλύπτει.
xaerialtwistx Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 0.03 εννοεις 30mb την ημερα?! το ποσο αυτό είναι υπερβολικά μικρο και δεν θα επρεπε να ανησυχεις. οτι προγραμμα χρησιμοποιεις γραφει πραγματα στον δισκο και δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο μιας και απαιτειται για την ομαλη λειτουργια τους. (εσυ μπορει πχ να κανεις ενα απλο κλικ σε ενα προγραμμα και να το βλεπεις να λειτουργει σαν να μην τρεχει τιποτα αλλα απο πισω για να συμβει αυτο μπορει να γινονται πολλα πραγματα) για του λογου το αληθες μπορεις να κατεβασεις το everything και να βαλεις να γινει ταξινομηση των αρχειων κατα ημερομηνια δημιουργιας. ανοιξε ενα οποιοδηποτε προγραμμα και ξαναπηγαινε κοιτα το everything και θα δεις ποσα δεκαδες νεα αρχεια θα δημιουργηθουν το ιδιο κιολας δευτερολεπτο (τα βλεπεις ακριβως την στιγμη που δημιουργουνται). το ιδιο γινεται και οταν κλεινεις μια εφαρμογη, οταν απλα αλλαζεις παραθυρο καθως και σε πολλες αλλες απλες καθημερινες λειτουργιες. 1
Xristaras12 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 παίδες μου φαίνονται απίστευτα μικρά τα νούμερα που αναφέρετε. εχω περίπου 10γιγα εγγραφών την ημέρα χοντρικά με όλες τις ρυθμίσεις http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/ Η μόνη χρήση ειναι συνεχές σερφάρισμα και ανοιχτό utorrent(γράφει/διαβάζει σε μηχανικό δίσκο)
tarantules Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Εμένα πάντως ο δίσκος μέσα σε 54 μέρες που τον έχω αγορασμένο έχει γράψει συνολικά 0,31ΤΒ.
Xristaras12 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Εμένα πάντως ο δίσκος μέσα σε 54 μέρες που τον έχω αγορασμένο έχει γράψει συνολικά 0,31ΤΒ. 54 ενεργές(δηλ με ανοιχτό pc) ; τον έχω απο 6/5/16 και έχω επίσης 0.31ΤΒ Συνολικά σύμφωνα με το HDS 19 μέρες λειτουργιας. Δεν ξέρω μου φαίνονται εξαιρετικά πολλά αν εξαιρέσεις τα 0.14ΤΒ που ηταν μετά απο επαναφορά του λειτουργικού και μερικών επιπλέον προγραμμάτων.
tarantules Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 54 ενεργές(δηλ με ανοιχτό pc) ; τον έχω απο 6/5/16 και έχω επίσης 0.31ΤΒ Το Hard Disk Sentinel λέει 19 μέρες και 8 ώρες Power On και lifetime writes 321,64GB
Xristaras12 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Το Hard Disk Sentinel λέει 19 μέρες και 8 ώρες Power On και lifetime writes 321,64GB LOL 19 μέρες 4 ώρες και 309GB εγγραφής. Θεωρείς οτι είναι οκ δηλαδή; να ξέρω να μην το ξανακοιτάξω ποτέ
tarantules Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δεν ξέρω εαν είναι οκ ή όχι αλλά ποσώς με ενδιαφέρει.Το μόνο που με νοιάζει είναι να έχω 10 χρόνια εγγύηση.Γιατί τα 300ΤΒ δεν πρόκειται ποτέ να τα φτάσω
Sayan Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 0.03 εννοεις 30mb την ημερα?! το ποσο αυτό είναι υπερβολικά μικρο και δεν θα επρεπε να ανησυχεις. οτι προγραμμα χρησιμοποιεις γραφει πραγματα στον δισκο και δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο μιας και απαιτειται για την ομαλη λειτουργια τους. (εσυ μπορει πχ να κανεις ενα απλο κλικ σε ενα προγραμμα και να το βλεπεις να λειτουργει σαν να μην τρεχει τιποτα αλλα απο πισω για να συμβει αυτο μπορει να γινονται πολλα πραγματα) για του λογου το αληθες μπορεις να κατεβασεις το everything και να βαλεις να γινει ταξινομηση των αρχειων κατα ημερομηνια δημιουργιας. ανοιξε ενα οποιοδηποτε προγραμμα και ξαναπηγαινε κοιτα το everything και θα δεις ποσα δεκαδες νεα αρχεια θα δημιουργηθουν το ιδιο κιολας δευτερολεπτο (τα βλεπεις ακριβως την στιγμη που δημιουργουνται). το ιδιο γινεται και οταν κλεινεις μια εφαρμογη, οταν απλα αλλαζεις παραθυρο καθως και σε πολλες αλλες απλες καθημερινες λειτουργιες. Ειναι 20- 30gb /day. Eβαλα το maximum reliability preset στο utility και επισης θα αλλαξω το path που cashαρει ο browser και θα ενημερωσω εαν αλλαξε κατι. Σε καθε περιπτωση ο ογκος ειναι μεγαλος για να δικαιολογηθει. Τι να πω μηπως ο counter διαβαζει λαθος? Επισης ειναι παραξενο το γεγονος οτι ειναι standard εγγραφες καθημερινα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα