Προς το περιεχόμενο

PC freezes στο πάτημα next σε video.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Τώρα τελευταία για άγνωστο λόγο καμιά φορά όταν πατάω το next στο MPC για να πάω σε επόμενο επεισόδιο το pc freezάρει τελείως και πρέπει να κάνω restart για να πάρει μπρος. Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει ? 

Έχω κάνει απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση, έχω ψάξει για ιούς και για update.

GPU : AMD R9 390

CPU : AMD-8350

RAM :  12 GB 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα αρχεία τα έχεις σε τοπικό δίσκο ή σε δικτυακό; Αν σταματήσεις την αναπαραγωγή και πας open file παίζει κανονικά;

Το mpc προφανώς.

Κάνε disable το hardware acc.

Αν ήταν κάτι τέτοιο θα πάγωνε κατά την αναπαραγωγή και όχι κατά την αλλαγή αρχείου. Και δεν μπορείς έτσι απλά να απενεργοποιήσεις το την επιτάχυνση, πρέπει να αλλάξει output renderer σε κάποιον που δεν υποστηρίζει DXVA αν και δε νομίζω να διορθωθεί έτσι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το mpc προφανώς.

Κάνε disable το hardware acc.

Δεν βοήθησε δυστυχώς...

Τα αρχεία τα έχεις σε τοπικό δίσκο ή σε δικτυακό; Αν σταματήσεις την αναπαραγωγή και πας open file παίζει κανονικά;

Τα αρχεία τα έχω σε τοπικό δίσκο. Το δοκίμασα μόλις τώρα με open file και μετά απο μερικές προσπάθειες freezαρε πάλι. Αυτό που κάνω εγώ για να μην freezάρει είναι να κλείσω τελείως το MPC και μετά απλά να ανοίξω το επόμενο επεισόδιο. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα επεισόδια είναι κλασικά hdtv σε x264 ή σε x265; Είναι sd ή είναι 720p; Πόση μνήμη έχεις;

Αυτό το κάνει σε οτιδήποτε τύπο αρχείου και να είναι, συνήθως βλέπω σε 720p ή 1080p. Η μνήμη που έχω είναι 12 gb

Δημοσ.

Χρησιμοποιείς την 32 ή την 64bit έκδοση; Δοκίμασες και με τις δύο;

Προσπάθησε και με την nighly έκδοση από εδώ. Οι nightly είναι οι εκδόσεις που περιέχουν ότι πρόκειται να μπει στις stable εκδόσεις αλλά μπορεί και να παρουσιάζουν και κάποια bugs.

Για τελευταίο, δοκίμασε αυτό που λέει ο 10010010 00101110 10010001, να απενεργοποιήσεις το dxva (view->options->Internal filters->video decoder->hardware acceleration=Off)

Δημοσ.

Εμένα μου κάνει για θέμα κάποιου codec. Αν δεν χρησιμοποιείς τους εσωτερικούς codecs του MPC και έχεις εγκαταστήσει κάποιο codec pack, ίσως χρειαστεί να το απεγκαταστήσεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμένα μου κάνει για θέμα κάποιου codec. Αν δεν χρησιμοποιείς τους εσωτερικούς codecs του MPC και έχεις εγκαταστήσει κάποιο codec pack, ίσως χρειαστεί να το απεγκαταστήσεις.

Έφτιαξε με την απεγκατάσταση ενός codec που είχα βάλει. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και την βοήθεια σας ! 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ενημέρωση πάνω στο θέμα.

Τελικά δεν διορθώθηκε το πρόβλημα που είχα, συνεχίζει να μου το κάνει χωρίς να έχω αλλάξει απολύτως τίποτα απο τις προηγούμενες αλλαγές και επιπλέον δεν το ήξερα πριν αλλά κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα και με τα τραγούδια. Player για τραγούδια χρησιμοποιώ το Spotify. 

Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει άλλο player εκτός του Mpc μήπως είναι γενικό το πρόβλημα;

Δοκίμασε να κάνεις και ένα έλεγχο στον σκληρό δίσκο μήπως έχει κανένα θέμα....

Επισκέπτης
Δημοσ.

Sorry για την καθυστερημένη απάντηση δοκίμαζα διάφορα να δω αν δουλεύει κάτι. Δοκίμασα και με διαφορετικό Player και με την έκδοση nighty αλλά κάνει τα ίδια. Τώρα ανακάλυψα ότι πέρα απο τις ταινίες με το MPC και τα τραγούδια με το spotify το κάνει και σε παιχνίδια αν χρησιμοποιώ ταυτόχρονα κάποιο third party HUD π.χ. league of legends με το replay HUD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...