Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Ας μου επιτραπεί να εκφράσω - την εύλογη πιστεύω - απορία μου:

Κοιτώντας τις αγγελίες των μεταχειρισμένων macbook, έχω παρατηρήσει ότι τις περισσότερες φορές, οι τιμές είναι "κουκουρούκου".

Καταρχήν να σας πω ότι έχω ένα MGX82 (13.3, mid 14, 256 SSD) και κοιτώ τις αγγελίες γιατί σκέφτομαι να πάω σε 15-άρι.

Εντάξει, είναι καλά μηχανήματα, έχουν καλή αξία μεταπώλησης, τρέχουνε νεράκι ακόμα και μετά από μερικά χρόνια, αλλά βλέπεις ρε παιδί μου να ζητάνε κάτι τιμές, που είναι για γέλια. Ορίστε ένα παράδειγμα:

Υπάρχει αγγελία, που το βασικό μοντέλο late '13, 15.4", το πουλάει ο φίλος μας για 1400 ευρώ. Και σκέφτομαι τώρα:

το αντίστοιχο τελευταίο ΜJLQ2, έχει σήμερα στο skroutz: 1910 ευρώ, -24% το ΦΠΑ = 1540 ευρώ.

Αξίζει τώρα, να πάρω το μεταχειρισμένο, όταν με 140 παραπάνω παίρνω:

1) Το τελευταίο μοντέλο, με force touch κλπ....

2) Με 16 GB RAM, αντί για 8

3) Με απείρως γρηγορότερο δίσκο

4) Με καλύτερη μπαταρία

5) Με ΟΛΟΚΛΗΡΗ εγγύσηση

6) Με χρήση από την πρώτη μέρα στα ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ

7) Ολοκαίνουριο, και όχι με 3 χρονάκια στην πλάτη

8) Χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ρίσκο (το ρίσκο του μεταχειρισμένου εννοώ)

9) Να κάνω ο ίδιος την αγορά και να μετρήσει και στα έξοδά μου.

Προφανώς και δε θα κάνω κουμάντο στην τσέπη κανενός, ούτε θα υποδείξω σε κανέναν πόσο θα πουλήσει/αγοράσει, αλλά δεν πρέπει ρε παιδιά να υπάρχει μια λογική?

Θέλει να το πουλήσει ???? ή να πιάσει κανένα κορόϊδο??? Ο ίδιος ο πωλητής, αν ήταν αγοραστής.... θα το αγόραζε ???

Η διαφορά των 140 ευρώ, νομίζετε ότι αποτελεί κανένα ΣΟΒΑΡΟ κίνητρο για να πάει κάποιος στη λύση του μεταχειρισμένου?

Και προφανώς δε θέλω να κατηγορήσω τον συγκεκριμένο πωλητή, απλά χρησιμοποίησα την περίπτωση αυτή για το αριθμητικό παράδειγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Κοιτώντας τις αγγελίες των μεταχειρισμένων macbook, έχω παρατηρήσει ότι τις περισσότερες φορές, οι τιμές είναι "κουκουρούκου".

Καταρχήν να σας πω ότι έχω ένα MGX82 (13.3, mid 14, 256 SSD) και κοιτώ τις αγγελίες γιατί σκέφτομαι να πάω σε 15-άρι.

Εντάξει, είναι καλά μηχανήματα, έχουν καλή αξία μεταπώλησης, τρέχουνε νεράκι ακόμα και μετά από μερικά χρόνια, αλλά βλέπεις ρε παιδί μου να ζητάνε κάτι τιμές, που είναι για γέλια. Ορίστε ένα παράδειγμα:

Υπάρχει αγγελία, που το βασικό μοντέλο late '13, 15.4", το πουλάει ο φίλος μας για 1400 ευρώ. Και σκέφτομαι τώρα:

το αντίστοιχο τελευταίο ΜJLQ2, έχει σήμερα στο skroutz: 1910 ευρώ, -24% το ΦΠΑ = 1540 ευρώ.

4) Με καλύτερη μπαταρία

5) Με ΟΛΟΚΛΗΡΗ εγγύσηση

Προφανώς και δε θα κάνω κουμάντο στην τσέπη κανενός, ούτε θα υποδείξω σε κανέναν πόσο θα πουλήσει/αγοράσει, αλλά δεν πρέπει ρε παιδιά να υπάρχει μια λογική?

Θέλει να το πουλήσει ???? ή να πιάσει κανένα κορόϊδο??? Ο ίδιος ο πωλητής, αν ήταν αγοραστής.... θα το αγόραζε ???

Η διαφορά των 140 ευρώ, νομίζετε ότι αποτελεί κανένα ΣΟΒΑΡΟ κίνητρο για να πάει κάποιος στη λύση του μεταχειρισμένου?

Και προφανώς δε θέλω να κατηγορήσω τον συγκεκριμένο πωλητή, απλά χρησιμοποίησα την περίπτωση αυτή για το αριθμητικό παράδειγμα.

Γιατί αφαιρείς τον ΦΠΑ?

Οι αγγελίες απευθύνονται για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών. Επίσης ο καθένας πουλάει και αγοράζει όσο νομίζει αυτός. Επίσης το βάζει σε αυτή τη τιμή για να έχει και περιθώριο στο παζάρι που 99% θα του κάνουν.

Αν σ'αρέσει το παίρνεις αλλιώς πας παρακάτω σε κάτι που θα σε συμφέρει πιο πολύ.

Επίσης αν εσύ το αγοράσεις όπως λες 1540€ προφανώς με τιμολόγιο για να αφαιρείς και τον ΦΠΑ, όταν θα έρθει η ώρα να το πουλήσεις θα βάλεις την τιμή σύμφωνα με την αξία του (1910€) και όχι με το πόσο το πηρες εσύ (1540€)

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Δε θέλω να προβάλω κανέναν, μην παρεξηγηθώ, συζήτηση κάνουμε.

Αφαιρώ τον ΦΠΑ, γιατί όταν κόβουμε τιμολόγιο, πρακτικά δεν τον πληρώνουμε αφού εκπίπτει από το αντίστοιχο ΦΠΑ των εσόδων μας.

Επίσης, οι συναλλαγές δεν είναι μόνο μεταξύ ιδιωτών. Αν ας πούμε εγώ αποφασίσω να πουλήσω το δικό μου, είναι αγορασμένο με τιμολόγιο, και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής.

Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτώ την τιμή πώλησης με βάση το πόσο έκανε τότε? 1460 ? Δε νομίζω....

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Δε θέλω να προβάλω κανέναν, μην παρεξηγηθώ, συζήτηση κάνουμε.

Αφαιρώ τον ΦΠΑ, γιατί όταν κόβουμε τιμολόγιο, πρακτικά δεν τον πληρώνουμε αφού εκπίπτει από το αντίστοιχο ΦΠΑ των εσόδων μας.

Επίσης, οι συναλλαγές δεν είναι μόνο μεταξύ ιδιωτών. Αν ας πούμε εγώ αποφασίσω να πουλήσω το δικό μου, είναι αγορασμένο με τιμολόγιο, και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής.

Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτώ την τιμή πώλησης με βάση το πόσο έκανε τότε? 1460 ? Δε νομίζω....

Η τιμή βγαίνει σύμφωνα με την παλαιότητα, τα χαρακτηρίστηκα του μηχανήματος, την κατάσταση του, την μεταπωλητική του αξία, το πόσο κάνει καινούριο μαζί με το ΦΠΑ και βέβαια την αναλογία ζήτησης και προσφοράς. Σου ξαναλέω ότι οι αγγελίες στο insomnia έγιναν για την διευκόλυνση των μελών (ιδιωτών κυρίως) γι'αυτό και υπάρχει το όριο των 2 αγγελιών. Αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα και όχι αποκλειστικά για τα mac. Επίσης σε ένα τεχνολογικό forum είναι λίγο δύσκολο να βρεις κορόιδα. Όσο για το τελευταίο που λες, αν εσένα σου έκαναν δώρο ένα mac και ήθελες να το πουλήσεις τι τιμή θα έβαζες? 

Δημοσ.

Μην νομίζεις ότι λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής επειδή δεν πλήρωσες ΦΠΑ στο τιμολόγιο ότι δεν πληρώθηκε ο ΦΠΑ στη χώρα από όπου το αγόρασες... (γνωρίζεις περι intrastat ;   )

Τώρα αν το αγόρασες ως εμπόρευμα (είσαι επιτηδευματίας π.χ) και το πουλήσεις  θα πρέπει να βάλεις και ΦΠΑ.

Αν το αγόρασες ως εργαλείο της επιχείρησής σου θα έπρεπε να το βάλεις στα πάγια και να το πουλήσεις στην όποια μη αποσβεστέα αξία και παλι να βάλεις το αντίστοιχο ΦΠΑ  αποχαρακτηρίζοντας το  από τα πάγια

Δημοσ.

Στη τελικη, ναι μπορουν να πουλησουν τα Macbook τους οσο θελουν, αν το μπορουν!

:-)
Γιατι λοιπον, να χανεις το δικο σου χρονο -και να κλεβεις το δικο τους χρονο, ετσι?-
προσπαθωντας εν πολλοις να...τους πεισεις(!) να θελησουν(!!) να αυτοζημιωθουν(!!!)
:wacko:

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

4) Με καλύτερη μπαταρία

5) Με ΟΛΟΚΛΗΡΗ εγγύσηση

Φίλος μην το ψάχνεις μερικοί νομίζουν ότι μόνο απο το άγγιγμα τους περνούν αξία τα αντικείμενα... Μου έχει τύχει 2 φορές να αγοράζουν από μένα μεταχειρισμένα και με την αύριο να τα πουλάνε με ένα καπέλο τάξεως 25% με 30%....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...