Alastor192 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Τελικα το τελειωσα,οριστε και μερικα απτα favourite κομματια.Το ending εξαρτατε απτο αν θα σκοτωσεις κοσμο τελικα και πηρα ας πουμε ενα απτα bad endings,αλλα yolo.
Undertaker25 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, mike299 είπε Αν και δεν είναι το τέρας που ήταν ο Ισπανός, δεν ήταν και κανένας Άγιος ο Σαβοναρολας. Μεγάλο κάθαρμα και αυτός, που χρησιμοποίησε την θέση του για να αποκτήσει εξουσία και να καταστρέφει οτιδήποτε θεωρούσε ότι δεν συμφωνεί με την κοσμοθεωρία του.. Και ο λόγος που θανατώθηκε δεν ήταν γιατί έκανε καμία αγαθοεργία αλλά γιατί πήγε κόντρα στον πάπα και στους μεδικους Παρότι το θέμα του topic δεν είναι ο Σαβοναρόλα, δεν νομίζω ότι μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο. Ο Σαβοναρόλα που γνωρίζω εγώ ήταν υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ των πτωχών, κατά της καταπίεσής τους από τους πλούσιους και κατά της διαφθοράς της Εκκλησίας ενώ έθεσε ως κέντρο της χριστιανικής ιδιότητος την αγάπη. 5 ώρες πριν, Alastor192 είπε Εγω ειμαι στην τεταρτη περιοχη και εχει δωσει hints το παιχνιδι οτι υπαρχει υπερφυσικο στοιχειο,διοτι δεν μπορει ο πρωταγωνιστης να μπει σε ιερους χωρους η εχει αδυναμια σε συγκεκριμενα ιερα αντικειμενα. Ουσιαστικα στο setting του παιχνιδιου τα vampire ειναι μια μιξη blood science και supernatural. Προσωπικα για μενα η ιστορια βελτιωνεται με καθε ωρα,διοτι γνωριζεις περισσοτερους χαρακτηρες και καταλαβαινεις πως λειτουργει το setting του παιχνιδιου και ποιους κανονες εχει. Τα γραφικα θυμιζουν cross-gen τιτλο,αλλα χαλια δεν ειναι με την καμια. Και οσον αφορα πχ τον διαλογο με τον ιερεα,αν καποιος δεν εχει σπουδασει ιστορια οπως εσυ,νομιζω δεν θα χει προβλημα αν υπαρχουν ανακριβειες,γιατι δεν θα τις καταλαβει εξ'αρχης Να σημειωσω επισης πως το soundtrack του παιχνιδιου ειναι αριστο, σε σημεια ανατριχιαζεις. Επισης η επιλογη του αν θα αφαιμαξεις καποιο NPC,ειναι πραγματικα δυσκολη. Στην αρχη ειπα θα το παιξω "pacifist" οσον αφορα το βαμπιρικο σκοτωμα των NPC,αλλα εντελει πραγματικα ειναι μεγαλος πειρασμος να κανεις consume ενα NPC γιατι σε δυναμωνει κατα πολυ. Μου εκανε εντυπωση πως ο πειρασμος του να πιει το αιμα καποιου χαρακτηρα ο πρωταγωνιστης που δηλωνεται μεσα στο παιχνιδι,ουσιαστικα μεταφερετε και στον παικτη,μολις καταλαβει ποσο περισσοτερο δυναμωνει. Καπως ετσι "ξεκληρησα" 2 οικογενειες,στις οποιες μαλιστα ειχα μαθει τα backstories τους και τα προβληματα τους. Ακομα ειμαι διχασμενος στο αν εκανα σωστα που τους αφαιμαξα,για μενα τετοιου τυπου επιλογες ειναι ενα απτα highlight του παιχνιδιου Δεν αφαίμαξα ακόμα κάποιον NPC και προσπαθώ να ανεβαίνω επίπεδο με φυσιολογικό τρόπο. Μόλις πέρασα τον Fergal (μου βγήκε ο πάτος, πέθανα τουλάχιστον 20 φορές) και ερευνώ τον επόμενο φόνο. Έχω καταλάβει περίπου που πάει το πράγμα και δεν μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί αλλά θα το τερματίσω έτσι για την εμπειρία. Επειδή είμαι λίγο δογματικός και παραδοσιακός, θέλω τους βρυκόλακες να είναι κλασσικά κακοί, να φοβούνται τους σταυρούς και τα σκόρδα και να τους σκοτώνω με παλούκια ή ασημένιες σφαίρες. 😛 Αυτοί οι νεωτερισμοί με τις επιδημίες, με την δήθεν εναλλακτική προσέγγιση του θέματος ώστε να δημιουργηθεί στον παίκτη συμπάθεια για τα βαμπίρ και η απόπειρα να εξηγήσουν λογικά βάσει της βιολογικής επιστήμης όντα που είναι φύσει μεταφυσικά, θεωρώ πως χαλάει όλη τη μαγεία. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2018 από Undertaker25 1
Speculoos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Στις 5/8/2018 στις 1:11 ΜΜ, mike299 είπε Αν και δεν είναι το τέρας που ήταν ο Ισπανός, δεν ήταν και κανένας Άγιος ο Σαβοναρολας. Μεγάλο κάθαρμα και αυτός, που χρησιμοποίησε την θέση του για να αποκτήσει εξουσία και να καταστρέφει οτιδήποτε θεωρούσε ότι δεν συμφωνεί με την κοσμοθεωρία του.. Και ο λόγος που θανατώθηκε δεν ήταν γιατί έκανε καμία αγαθοεργία αλλά γιατί πήγε κόντρα στον πάπα και στους μεδικους Ας είναι καλά ο Ezio Auditore.
Undertaker25 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Το τερμάτισα τελικά και η γεύση που μου άφησε είναι μάλλον αρνητική. Ενώ επένδυσαν σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και ένα ωραίο -αλλόκοτο ανα στιγμές- soundtrack, νομίζω πως η πλοκή του παιχνιδιού ήταν εξαιρετικά αδύναμη. Κατ' αρχάς, είχαμε να κάνουμε με έναν πρωταγωνιστή ο οποίος ήταν διχασμένη προσωπικότητα. Από τη μια, στην αρχή του παιχνιδιού, έλεγε πόσο αποτρόπαιη και σιχαμερή ήταν η ασθένεια και ο ρόλος του βρυκόλακα και από την άλλη έδειχνε συμπάθεια για τους βρυκόλακες και θεωρούσε "κακούς δολοφόνους" τους "Φύλακες του Priwen" επειδή....κυνηγούσαν βρυκόλακες. Μόνο τα κλάματα δεν έβαλε, μόνο πλακάτ για τα δικαιώματα των βρυκολάκων δεν πήρε να διαδηλώσει. Έδωσαν στο τέλος και λίγο ρομαντισμό της δεκάρας, είχαμε μέσα και μια μπόλικη δόση SJW προπαγάνδας με φεμινίστριες να φωνάζουν στους δρόμους, κομμουνιστές να σου εξηγούν τα δικαιώματα των εργατών, έναν "κακό πλούσιο" που ήθελε να χτίσει ένα....Τείχος και μόνο μια ξανθιά περούκα του έλειπε για να αποτελέσει κλώνο του Τραμπ (σου εξηγεί το παιχνίδι ότι τελικά εγκατέλειψε τις..."κακές" συντηρητικές του απόψεις και έγινε "καλός" γιατί ως γνωστόν είναι κακό να είσαι συντηρητικός) και ένας πρωταγωνιστής γιατρός του 1918 με αντιλήψεις προοδευτικού hipster του 21ου αιώνος και έδεσε το πακέτο που τελικά μου έδωσε την εντύπωση πως οι δημιουργοί του Vampyr δεν ήξεραν τι ήθελαν να πουν και που να καταλήξουν με το παιχνίδι αυτό. Ένα άλλο πράγμα που με εκνεύρισε ιδιαίτερα, ήταν πως ενώ το παιχνίδι αυτοαποκαλούταν μη γραμμικό στην εξέλιξη της ιστορίας και πως έδινε στους παίχτες ελευθερία επιλογής, προσπαθούσε έντονα να σε κατευθύνει στο τι απάντηση έπρεπε να δώσεις στην εκάστοτε περίπτωση μέσω του τρόπου που σχολίαζε τα διάφορα πρόσωπα. Δηλαδή πρώτα παρουσίαζε τον πρωταγωνιστή να μεροληπτεί ή να είναι εχθρικός απέναντι σε πρόσωπα χωρίς εσύ να το επιλέξεις και μετά σου έδινε τη δυνατότητα να διαλέξεις μια απάντηση. Άλλη περίπτωση ήταν να σου δώσει τη δυνατότητα να διαλέξεις μια απάντηση η οποία ενώ είχε άλλο παραπλανητικό τίτλο, κατέληγε σε ένα ηθικολογικό λογύδριο εναντίον του χαρακτήρα με τον οποίο συζητάς και τον οποίο εσύ μπορεί να συμπαθείς. Με λίγα λόγια, ο χαρακτήρας του Dreid ήταν ΓΡΑΜΜΙΚΟΣ και δεν σου άφηνε το παραμικρό περιθώριο διαμόρφωσής του. Επίσης, ο δρόμος της μη-αφαίμαξης ανθρώπων εκτός μάχης είναι κυριολεκτικά αδιάβατος αφού ο χαρακτήρας σου εξελίσσεται με ρυθμούς σαλιγκαριού και οι αρχηγοί που καλείσαι να αντιμετωπίσεις είναι κατά πολύ ισχυρότεροί σου. Όσον αφορά το gameplay, θεωρώ πως το σύστημα μάχης ήταν τραγικό και απαιτούσε ανάλογη κατανάλωση φαιάς ουσίας με ένα παιχνίδι που πατάς ασταμάτητα αριστερό κλικ. Όπου αριστερό κλικ βάλτε space ή ότι βάλατε για κάνετε dodge. Dodge, dodge, hit. Αυτό ήταν το σύστημα μάχης. Eπίσης, είδα σε κάποια sites να αποκαλείται open world. Το παιχνίδι δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ το open world. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα λαβύρινθο από δρόμους ενωμένους μεταξύ τους, σταδιακά διαθέσιμους, κτίρια τα οποία είναι κατά 95% μη προσβάσιμα και τέρατα τα οποία κάνουν spawn στο ίδιο σημείο. Τα χάλια γραφικά δεν με πείραξαν καθόλου διότι τίτλοι με κατά πολύ χειρότερα γραφικά (Nosferatu Wrath of Malachi, Nocturne, Vampire Masquerade Redemption κτλ) δεν με έχουν αποτρέψει από το να τους απολαύσω. 4/10 από μένα. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2018 από Undertaker25 4
bad_freddy Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Γρήγορα έπεσε η τιμή, 12,90 στον Κωτσόβολο διαθέσιμο και απο κατάστημα και για αποστολή... ☺️ 2
Fulgore Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, bad_freddy είπε Γρήγορα έπεσε η τιμή, 12,90 στον Κωτσόβολο διαθέσιμο και απο κατάστημα και για αποστολή... ☺️ Αυτα ειναι τα καλα οταν τα παιχνιδια βγαινουν κουτατα και ειδικα σε λιγοτερο δημοφιλη παιχνιδια οπως αυτο βλεπουμε ξεστοκαρισματα με τιμες χωμα σαν και αυτη. Δεν το ειχα στα υποψη μου το εν λογω παιχνιδι αλλα σε αυτη την τιμη εννοειται οτι τιμηθηκε. Ευχαριστω πολυ
Fulgore Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Στις 29/11/2018 στις 11:42 ΠΜ, bad_freddy είπε Αφου πω για αλλη μια φορα ευχαριστω στον συμφορουμιτη για την προσφορα που ανεβασε,να πω οτι και εγω τελειωσα το παιχνιδι και οι γνωμες μου ειναι οπως του συμφορουμιτη παραπανω,βεβαια στην περιπτωση σου τα μετρια reviews λειτουργησαν θετικα με το να μην περιμενω κατι καλο,οπως φυσικα και η τιμη χωμα. Για τα περι ιστοριας δεν εχω κατι να προσθεσω,περαν του ενδιαφεροντος συστηματος που εχουν με τους πολιτες της πολης και πως μεσω διαλογων μπορεις να παρεις παραπανω xp. Προσωπικα θα εστιασω σε αλλο πραγμα που με χαλασε περισσοτερο και αφορα την μαχη. Καταρχας δεν υπαρχει ποικιλια εχθρων.Οι πρωτοι 3 hunter που πετυχαινεις στα πρωτα 15λεπτα του παιχνιδιου ειναι οι ιδιοι που βλεπεις σε ολη την διαρκεια του παιχνιδιου.Αντε βαζουν και αλλον 1 αργοτερα με ενα σταυρο που και αυτον μετα τον πετυχαινεις συνεχεια. Τα πρωτα 2 τερατα Skuls που πετυχαινεις και το πρωτο boss/beast ειναι και τα ιδια τερατα που βλεπεις σε ολο το παιχνιδι. Μιλαμε για ανακυκλωση στην ανακυκλωση. Ακομα πιο αστειο ειναι το XP που σου δινουν οι εχθροι.5xp ο καθε εχθρος,αν ειναι δυνατον και οι αναβαθμισεις ζητανε 300xp αρχικα η καθεμια και αργοτερα 600,900,1200,2000 και παει λεγοντας. Ποιος αχρηστος σκεφτηκε αυτο το συστημα xp εν ετη 2018?Και σαν να μην φτανει αυτο οι εχθροι παντα ειναι μεγαλυτερο level απο σενα και μιλαμε για μεγαλη διαφορα. Ειδικα αν δεν σκοτωνεις τους πολιτες για xp(υπαρχει μονο 1 achievement που λεει να μην σκοτωσεις κανενα),μπορει να πετυχεις αντιπαλους μεχρι και τα διπλασια level απο σενα σε φαση 12 lvl εσυ,24 οι αλλοι. Περαν αυτου τωρα,το talent tree που εχει το παιχνιδι ειναι σχεδον αχρηστο περαν 2-3 αναβαθμισεων περαν απο παραπανω Hp και stamina και 1-2 ακομα. Και ο λογος που ειναι αχρηστα τα abilites οπως και τα περισσοτερα οπλα ειναι γιατι ολη την δουλεια την κανει το 2Handed mace το οποιο και καλο damage κανει(ειδικα στην αρχη)και ταυτοχρονα stun. Οι επιλογες που εχεις σε σημαντικους χαρακτηρες οσον αφορα το τελικο αποτελεσμα ειναι οκ,βεβαια τιποτα το φοβερο που δεν εχουμε δει ηδη. Το πιο ενδιαφερον στοιχειο του παιχνιδιου(περαν της ολης θεματολογιας)ειναι το συστημα με τους πολιτες που σκοπος σου ειναι να μην τους σκοτωσεις ολους ταυτοχρονα για να μην πεφτει το επιπεδο καθε περιοχης και γεμισεις μετα με τερατα. Μου αρεσε και εμενα παρα πολυ η ολη ατμοσφαιρα του παιχνιδιου,η μουσικη του και το dodge που κανεις που αφηνεις μια μαυρη ομιχλη και κανεις μικρο teleport/blink. Ψιλο εφετζιδικο. Η ιστορια του παιχνιδιου ειχε τις στιγμες της μπορω να πω,αλλα δεν μαρεσε προς το τελος ετσι οπως την εκαναν,ειδικα με τον ταχα μου κακο που εκανε τον κεντρικο χαρακτηρα vampire. Ενα 6/10 απο μενα μονο και μονο επειδη ειχε τις στιγμες του(πιο πολυ σαν κατι το διαφορετικο)και το πηρα σε τιμη σχεδον τσαμπα τοσο γρηγορα απο το release,αλλιως πανω απο 4-5/10 δεν θα του εβαζα σε τιμη ανω των 20ευρω. Και επειδη ειχε αναφερθει και πιο παλια ο ACG λυπαμαι που θα το πω αλλα ειναι τελειως biased το review του και τελειως λαθος. Ακους εκει στα θετικα το συστημα μαχης,ελεος...... 2
Mhlogiatros Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Το βασικό δε λες ότι χωρίς cheat δεν περνουσες τη sister και κάπου εκεί σου τελείωνε η υπομονή για τα στραβά .
Fulgore Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Το πιο δυσκολο boss ηταν με διαφορα αυτος στο τελος του chapter 5.
Mhlogiatros Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πρόσφατο RPG και δε θυμάμαι ούτε πως τον λέγανε αξέχαστο παιχνίδι Κοιτώντας προσεχτικά ο ACG είχε free copy στο xbox -και biased review και ήθελε και patch d1. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2018 από Mhlogiatros
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Συμφωνώ πάνω κάτω με τον Fulgore... Δυστυχώς το game ανοίγει την όρεξη για Vampire the Masquerade κι αυτό είναι "αρνητικό" για μένα, μιας και δεν θέλω πάλι να ψάχνω το Bloodlines. 😛
Getta Robo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 23 hours ago, ThReSh said: Δυστυχώς το game ανοίγει την όρεξη για Vampire the Masquerade κι αυτό είναι "αρνητικό" για μένα, μιας και δεν θέλω πάλι να ψάχνω το Bloodlines. 😛 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα