Προς το περιεχόμενο

Vampyr [RPG]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Fulgore said:

Ενα αλλο πιο κουλο ειναι οτι τις υψηλοτερες κριτικες το εν λογω παιχνιδι τις πηρε απο''Ελληνικα site'' και συγκεκριμενα στις εκδοσεις του ps4 και p

Δεν δινω βαση στη βαθμολογηση, αλλα σε συγκεκριμενες παρουσιασεις τιτλων, αλλα το συστημα του metacritic μαλλον ειναι σατυρικο, αν οχι ερασιτεχνικο και απαραδεκτο.

Ερχεται τωρα ο καθε τυχαρπαστος πουθενας και του βαζει εδω 2/10, γιατι συμφωνα με την πολυτιμη αποψη του, δεν του αρεσε.
http://www.metacritic.com/user/rpggamer2015

Φυσικα το αντιθετο μπορει να ειναι επισης περιπτωση. Εν ολιγης εδω, ευτυχως που υπαρχουν παρα πολλοι τροποι να αναλυθει και να συζητηθει η ποιοτητα και αξια ενος τιτλου, και τα πραγματα ειναι απειρως καλυτερα απο το οχι και τοσο μακρυνο παρελθον.

Περι τιμης / επιπεδου τωρα, νομιζω πως για τα χρηματα του ειναι αξιολογος τιτλος. Επειδη δεν θα αφησει επανασταση η και δεν κανει την διαφορα στον ευρυτερο χωρο, δεν νομιζω πως ειναι καθεαυτου αρνητικο για το συνολο του. Αυτο που βλεπω παντως να ξενερωνει πολυ κοσμο, ειναι οι διαλογοι του και οι μαχες / διαδικασια και ποσοτητα μαχων. Θυμιζει κατα πολυ περισσοτερο παλαιοτερους τιτλους, οπου η υποθεση και ατμοσφαιρα θριαμβευαν εναντι της ανουσιας και υπερβολικης ποσοτητας μαχων. Καλυτερα για πολλους ετσι παντως.

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και λέω ποιον μου μοιάζει ποιόν μου μοιάζει χε! χε!

vampyr-official-gameplay-tour-e3-2017_h8bu.jpg

giroud-647_120517042814.jpg

olivier giroud (ποδοφαίριστής της Εθνικής Γαλλίας)

Edit: Η πλάκα ποιά είναι ότι δεν ήξερα ότι η Focus Home Interactive είναι Γαλλική εταιρία 😁

Επεξ/σία από zvarthangalos
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 16/6/2018 στις 8:48 ΠΜ, Fulgore είπε

Οταν ενα παιχνιδι σου ζηταει ομως Full price τιμη,τοτε θα κριθει το ιδιο με τις πιο μεγαλες παραγωγες,αρα δεν εχεις δικιο στο παραπανω.59.99 για pc ειναι η αρχικη του τιμη.

Και προσωπικα νομιζω οτι πηρε μεγαλη προβολη το εν λογω παιχνιδι καθαρα και μονο επειδη βγηκε σε ξερη(απο πλευρας τιτλων)περιοδο,κατι που φαινεται πως ηδη εχει ξεχαστει απο τους περισσοτερους μετα την Ε3.

Επισης δεν συμφωνω με το τελευταιο που γραφεις οταν μιλαμε για action rpg παιχνιδι που αρα το συστημα μαχης παιζει σοβαρο ρολο.

Τωρα για τα υπολοιπα που ρωτας και εγω θα ηθελα να ξερω καποια πραγματα παραπανω(αν και μαλλον για τις εκπτωσεις του χειμωνα το βλεπω να το παιρνω) αλλα κλασσικα στο insomnia(και οχι μονο)πραγματα οπως την ιστορια,τους διαλογους και τους χαρακτηρες τα βαζουν οι περισσοτεροι σε 2η και 3η μοιρα και αναγκαστικα πρεπει να ψαξεις review απο αλλα μεγαλα site μπας και βγαλεις ακρη ή τιποτα youtubers τυπου Acg(που ετσι χανεται εν μερη το νοημα των forum).

Το θέμα τιμής είναι πάρα μα πάρα πολύ σχετικό και ιδιαίτερα πολύπλοκο ζήτημα. Αυτό που έχει καλύτερη ίσως ευστοχία είναι η αξία. Τι θα πάρω εγώ από ένα παιχνίδι; Υποκειμενικά κριτήρια λοιπόν. Οταν αγόρασα τότε το Vampire: Bloodlines η πρώτη του έκδοση ήταν κυριολεκτικά broken και unplayable. Μάνι μάνι είχε βγει ένα patch το οποίο έφτιαχνε όλα τα broken σκηνικά στο παιχνίδι και τουλάχιστον έγινε playable. Από αυτήν την στιγμή λοιπόν και έπειτα παρά το πόσο φτωχό ήταν σε -όλα- του τα επιμέρους τεχνικά και μηχανικά κομμάτια κατάφερε και εκτοξεύτηκε εκεί ψηλά στην κορυφή μαζί τα άλλα του είδους. Ηταν ένα παιχνίδι κορυφή παρά τα προβλήματα του. 

Αυτό ακριβώς με ενδιαφέρει και εμένα. Η όλη εμπειρία καταφέρνει να ξεπεράσει τα όποια θέματα έχει; Είναι παιχνίδι κατάθεση "ψυχής" όπως ήταν το Vampire ή μήπως το παιχνίδι το πάει by the numbers και απλά δεν καταφέρνει να δώσει αυτό για το οποίο το προόριζαν; 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, zvarthangalos είπε

Και λέω ποιον μου μοιάζει ποιόν μου μοιάζει χε! χε!

olivier giroud (ποδοφαίριστής της Εθνικής Γαλλίας)

Edit: Η πλάκα ποιά είναι ότι δεν ήξερα ότι η Focus Home Interactive είναι Γαλλική εταιρία 😁

Ωραίος!

Πάντως εμφανισιακά ο πρωταγωνιστής δε με πείθει καθόλου, δε μπορώ να καταλάβω πως χιπστερομουσάτος με ξυρισμένο το πλαϊνό της κεφαλής και σηκωμένο μαλλί με πηλό κυκλοφορεί σε τέτοιο περιβάλλον χωρίς να τρώει ξύλο τρεις φορές τη μέρα, συν το ότι δεν πείθει καθόλου για βρικόλακας. Μόνο για μπάρμαν σε vegan coctail bar κάνει.

• Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Το θέμα τιμής είναι πάρα μα πάρα πολύ σχετικό και ιδιαίτερα πολύπλοκο ζήτημα. Αυτό που έχει καλύτερη ίσως ευστοχία είναι η αξία. Τι θα πάρω εγώ από ένα παιχνίδι; Υποκειμενικά κριτήρια λοιπόν. Οταν αγόρασα τότε το Vampire: Bloodlines η πρώτη του έκδοση ήταν κυριολεκτικά broken και unplayable. Μάνι μάνι είχε βγει ένα patch το οποίο έφτιαχνε όλα τα broken σκηνικά στο παιχνίδι και τουλάχιστον έγινε playable. Από αυτήν την στιγμή λοιπόν και έπειτα παρά το πόσο φτωχό ήταν σε -όλα- του τα επιμέρους τεχνικά και μηχανικά κομμάτια κατάφερε και εκτοξεύτηκε εκεί ψηλά στην κορυφή μαζί τα άλλα του είδους. Ηταν ένα παιχνίδι κορυφή παρά τα προβλήματα του. 

Αυτό ακριβώς με ενδιαφέρει και εμένα. Η όλη εμπειρία καταφέρνει να ξεπεράσει τα όποια θέματα έχει; Είναι παιχνίδι κατάθεση "ψυχής" όπως ήταν το Vampire ή μήπως το παιχνίδι το πάει by the numbers και απλά δεν καταφέρνει να δώσει αυτό για το οποίο το προόριζαν; 

Στην Ελλαδα ειναι λιγο πιο ξεκαθαρα τα πραγματα για το πως λειτουργει ο κοσμος οσον αφορα την αγορα παιχνιδιων και σιγουρα δεν το λεω με την καλη εννοια.

Περαν τουτου στα του παιχνιδιου νομιζω οτι τα συνολικα σχολια και υποδοχη απο τον κοσμο θα σου εχουν δωσει μια βασικη ιδεα για το τι ρολο βαραει το παιχνιδι.

Η περιμενεις μια μειωση τιμης(αν σε τραβαει ακομα το παιχνιδι)ή το προσπερνας. Δεν βλεπω η συνολικη εμπειρια που προσφερει να φτανει επιπεδα πολυ καλως τιτλων αν και απο οτι γραφεται εχει τις στιγμες του αλλα μεχρι εκει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδια το ξεκινησα εδω και μερικες μερες,πρεπει να μαι καπου στην μεση. Παρα πολυ καλο παιχνιδι,ειναι σαν πνευματικος διαδοχος του Vampire Bloodlines. 

Ατμοσφαιρα σκιζει,διαλογοι που ξεκλειδωνουν σταδιακα αναλογα με το investigation που κανεις,ωραιο social συστημα,ιστορια φουλ μυστηριο. Το combat επισης ειναι μια χαρα και εχει ενδιαφερον πραγματα,απλα ηθελε λιγο περισσοτερο polish. Η καμερα ειναι το αδυναμο σημειο στο combat,διοτι και τα skills ειναι ωραια και το levelling up system ειναι πολυ ενδιαφερον.

Μεγαλα districts με αρκετους χαρακτηρες και κανονικο backstory που ενδιαφερεσαι να μαθεις τι συμβαινει. Και ειναι και μεγαλο παιχνιδι,γενικα αξιζει στα λεφτα του πιστευω

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκίνησα χθες το παιχνίδι και είμαι στο δεύτερο μέρος, στις αποστολές στο Whitechapel. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ξετρελαμένος αλλά επιμένω να παίζω διότι είμαι φαν της μυθολογίας των (απαραίτητα γοτθικών & υπερφυσικών) βρικολάκων. Τα γραφικά είναι λίγο χάλια όπως και το σύστημα μάχης ωστόσο με αφήνουν παγερά αδιάφορο αφού, πρωτίστως, σημασία σε ένα τέτοιου τύπου παιχνίδι (όπως και στο απίθανο Nosferatu Wrath of Malachi) θεωρώ πως έχει η ατμόσφαιρα και η ιστορία. Στο πρώτο κομμάτι παίρνει άριστα όμως θεωρώ πολύ αδύναμη την πλοκή του παιχνιδιού. Οι διάλογοι είναι λίγο για γέλια όπως και οι αφελείς κοτσάνες που ξεστομίζει που και που ο χίπστερ πρωταγωνιστής θέλοντας να το παίξει ορθολογιστής επιστήμονας κατά των δεισιδαιμονιών (ενώ είναι...βρικόλακας). Πχ πρι λίγο μιλούσα με τον ιερέα στο Whitechapel και τον κατηγορεί ο γιατρός πως "είναι ο σύγχρονος Ιεροεξεταστής Τορκεμάδα, ένας σύγχρονος Σαβοναρόλα" όταν ο Σαβοναρόλα ήταν κάθε άλλο παρά Ιεροεξεταστής, ένας άνθρωπος ο οποίος διώχθηκε και κάηκε στη πυρά από την Καθολική Εκκλησία (!!!!!). 😄

Τελοσπάντων, η ιστορία βελτιώνεται παρακάτω ή κινείται στα ίδια, χλιαρά και ρηχά, νερά; Επίσης, οι βρικόλακες έχουν σχέση με το μεταφυσικό ή  ακολουθούν τις σύγχρονες κοινοτυπίες περί ιού κτλ; Είναι κρίμα να παίξω καμιά 10αριά ώρες ακόμα και να ξενερώσω... 😛

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Like 1
Δημοσ.

Μου θυμισες παρα πολυ τον Zok σε τελευταιο video του με τα παραπανω που εγραψες για καποιο περιεργο λογο :D

Δημοσ.

ο Ζοκ ψοφαει για κατι τετοια παιχνιδια αλλα εν τελει απογοητευτηκε.

Δυστηχως εχουμε να κανουμε με double A παιχνιδι και οχι triple A

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Μου θυμισες παρα πολυ τον Zok σε τελευταιο video του με τα παραπανω που εγραψες για καποιο περιεργο λογο :D

Μάλλον επειδή θα είπαμε και οι δυο τα προφανή... :)

Σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσα, ποιος θα κάνει το θεάρεστο έργο να απαντήσει ώστε να γλιτώσω ή όχι πολύτιμες ώρες από την υπερπολύτιμη άδειά μου;

Επεξ/σία από Undertaker25
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Μάλλον επειδή θα είπαμε και οι δυο τα προφανή... :)

Σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσα, ποιος θα κάνει το θεάρεστο έργο να απαντήσει ώστε να γλιτώσω ή όχι πολύτιμες ώρες από την υπερπολύτιμη άδειά μου;

Με βαση τα εχω διαβασει απο χρηστες,δεν το εχω παιξει/παρει προσωπικα το παιχνιδι :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

Ξεκίνησα χθες το παιχνίδι και είμαι στο δεύτερο μέρος, στις αποστολές στο Whitechapel. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ξετρελαμένος αλλά επιμένω να παίζω διότι είμαι φαν της μυθολογίας των (απαραίτητα γοτθικών & υπερφυσικών) βρικολάκων. Τα γραφικά είναι λίγο χάλια όπως και το σύστημα μάχης ωστόσο με αφήνουν παγερά αδιάφορο αφού, πρωτίστως, σημασία σε ένα τέτοιου τύπου παιχνίδι (όπως και στο απίθανο Nosferatu Wrath of Malachi) θεωρώ πως έχει η ατμόσφαιρα και η ιστορία. Στο πρώτο κομμάτι παίρνει άριστα όμως θεωρώ πολύ αδύναμη την πλοκή του παιχνιδιού. Οι διάλογοι είναι λίγο για γέλια όπως και οι αφελείς κοτσάνες που ξεστομίζει που και που ο χίπστερ πρωταγωνιστής θέλοντας να το παίξει ορθολογιστής επιστήμονας κατά των δεισιδαιμονιών (ενώ είναι...βρικόλακας). Πχ πρι λίγο μιλούσα με τον ιερέα στο Whitechapel και τον κατηγορεί ο γιατρός πως "είναι ο σύγχρονος Ιεροεξεταστής Τορκεμάδα, ένας σύγχρονος Σαβοναρόλα" όταν ο Σαβοναρόλα ήταν κάθε άλλο παρά Ιεροεξεταστής, ένας άνθρωπος ο οποίος διώχθηκε και κάηκε στη πυρά από την Καθολική Εκκλησία (!!!!!). 😄

Τελοσπάντων, η ιστορία βελτιώνεται παρακάτω ή κινείται στα ίδια, χλιαρά και ρηχά, νερά; Επίσης, οι βρικόλακες έχουν σχέση με το μεταφυσικό ή  ακολουθούν τις σύγχρονες κοινοτυπίες περί ιού κτλ; Είναι κρίμα να παίξω καμιά 10αριά ώρες ακόμα και να ξενερώσω... 😛

Εγω ειμαι στην τεταρτη περιοχη και εχει δωσει hints το παιχνιδι οτι υπαρχει υπερφυσικο στοιχειο,διοτι δεν μπορει ο πρωταγωνιστης να μπει σε ιερους χωρους η εχει αδυναμια σε συγκεκριμενα ιερα αντικειμενα. Ουσιαστικα στο setting του παιχνιδιου τα vampire ειναι μια μιξη blood science και supernatural. Προσωπικα για μενα η ιστορια βελτιωνεται με καθε ωρα,διοτι γνωριζεις περισσοτερους χαρακτηρες και καταλαβαινεις πως λειτουργει το setting του παιχνιδιου και ποιους κανονες εχει. Τα γραφικα θυμιζουν cross-gen τιτλο,αλλα χαλια δεν ειναι με την καμια.  Και οσον αφορα πχ τον διαλογο με τον ιερεα,αν καποιος δεν εχει σπουδασει ιστορια οπως εσυ,νομιζω δεν θα χει προβλημα αν υπαρχουν ανακριβειες,γιατι δεν θα τις καταλαβει εξ'αρχης :P

Να σημειωσω επισης πως το soundtrack του παιχνιδιου ειναι αριστο, σε σημεια ανατριχιαζεις.

Επισης η επιλογη του αν θα αφαιμαξεις καποιο NPC,ειναι πραγματικα δυσκολη. Στην αρχη ειπα  θα το παιξω "pacifist" οσον αφορα το βαμπιρικο σκοτωμα των NPC,αλλα εντελει πραγματικα ειναι μεγαλος πειρασμος να κανεις consume ενα NPC γιατι σε δυναμωνει κατα πολυ.  Μου εκανε εντυπωση πως ο πειρασμος του να πιει το αιμα καποιου χαρακτηρα ο πρωταγωνιστης που δηλωνεται μεσα στο παιχνιδι,ουσιαστικα μεταφερετε και στον παικτη,μολις καταλαβει ποσο περισσοτερο δυναμωνει. Καπως ετσι "ξεκληρησα" 2 οικογενειες,στις οποιες μαλιστα ειχα μαθει τα backstories τους και τα προβληματα τους. Ακομα ειμαι διχασμενος στο αν εκανα σωστα που τους αφαιμαξα,για μενα τετοιου τυπου επιλογες ειναι ενα απτα highlight του παιχνιδιου

Επεξ/σία από Alastor192
  • Like 3
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

Αν και δεν είναι το τέρας που ήταν ο Ισπανός, δεν ήταν και κανένας Άγιος ο Σαβοναρολας. Μεγάλο κάθαρμα και αυτός, που χρησιμοποίησε την θέση του για να αποκτήσει εξουσία και να καταστρέφει οτιδήποτε θεωρούσε ότι δεν συμφωνεί με την κοσμοθεωρία του.. Και ο λόγος που θανατώθηκε δεν ήταν γιατί έκανε καμία αγαθοεργία αλλά γιατί πήγε κόντρα στον πάπα και στους μεδικους

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...