shygon Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Γεια σας. Ψάχνοντας στο google για αγορά υπολογιστή βρέθηκα εδώ. Μέλος του φόρουμ με πολύ καλές κριτικές στο προφίλ του ως πωλητής, πουλάει υπολογιστή που θέλω να αγοράσω. Έφτιαξα λογαριασμό και έστειλα μήνυμα λέγοντας οτι ενδιαφέρομαι για άμεση αγορά, επισημαίνοντας πως δεν έχω αγοράσει ξανά από αγγελίες και να μου πει πώς θα ήθελε να προχωρήσουμε. Μπήκα ξανά σήμερα και είδα πως δεν απάντησε και αποχώρησε από τη συζήτηση, ενώ η αγγελία ισχύει ακόμα. Έστειλα δεύτερο μήνυμα, μπαίνω μετά από λίγο, ακριβώς το ίδιο: διάβασε το μήνυμά μου και αποχώρησε χωρίς καμία απάντηση. Στην περιγραφή του προφίλ του όλοι αναφέρονται στο πόσο ευγενικός και άψογος στις συναλλαγές είναι ο συγκεκριμένος χρήστης, συνεπώς μάλλον το λάθος είναι δικό μου. Επειδή στο insomnia δεν έχω μπει ξανά παρά μόνο τώρα για αυτή την αγγελία, μήπως μπορεί κανείς να μου εξηγήσει τι συμβαίνει και ποιο λάθος κάνω; Παίζει ρόλο για τις αγγελίες το γεγονός πως δεν είμαι ενεργό μέλος; Γενικότερα, αν κανείς ενδιαφέρεται για κάποια αγγελία εδώ, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί πρώτα ώστε να προχωρήσει η συναλλαγή;
Sheogorath Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μπα, αν έγιναν όπως τα λες, δεν έκανες κάτι λάθος. Έπεσες σε μακάκα πωλητή, και υπάρχουν αρκετοί απο δαύτους. Συνέχισε να ψάχνεις, ή αν θες καινούριο ρώτα εδώ. http://www.insomnia.gr/forum/49-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/ 2
hunter.back Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Εγώ βλέπω 2 πιθανά ενδεχόμενα. 1ον δεν σε εμπιστεύεται λόγω ανύπαρκτης παρουσίας στο φορουμ, 2ον ψάχνει κάποιον να δαγκώσει και εσύ δεν φάνηκε να τσιμπάς... Όπως και να'χει προχώρα παρακάτω και μην ασχολείσαι.. 1
Mau-Maus Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Στην περιγραφή του προφίλ του όλοι αναφέρονται στο πόσο ευγενικός και άψογος στις συναλλαγές είναι ο συγκεκριμένος χρήστης, συνεπώς μάλλον το λάθος είναι δικό μου. Αυτο ! όλοι τον λένε άψογο στις συναλλαγές του και ο άλλος εδω τον λέει αμέσως μ@λακα επειδή δεν απάντησε στο μήνυμα σου λες και ήταν υποχρεωμένος να το κάνει, νταξει έλεος ! Φίλε αυτο που σου λεει ο απο πάνω ισχύει, ειδε οτι έκανες σήμερα εγγραφή και δεν θέλει άπλα να ρισκάρει μαζί σου , όσο εχει αλλες επιλογές!! οσο για το οτι δεν σου απαντάει οκ δεν είναι ευγενικό (εγω πχ θα απαντούσα) όμως είναι δικαίωμα του, σωστά?
zio10 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Το να μην απαντάει κάποιος το θεωρώ αγένεια πάντως. Όπως και να 'χει ο άλλος σε τιμάει κατά κάποιο τρόπο προσέχοντας την αγγελία σου και δείχνοντας κάποιο ενδιαφέρον. Μια απάντηση είναι το ελάχιστο, αλλά όπως το βλέπει ο καθένας. 2
shygon Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μα σε περίπτωση που πρόκειται για έλλειψη εμπιστοσύνης, ποιος είναι ο φόβος; Ότι ανοίγοντάς μου την πόρτα θα μπω στο σπίτι του και αρπάζοντας τον υπολογιστή θα φύγω τρέχοντας (με τον υπολογιστή αγκαλιά!) χωρίς να αφήσω τα χρήματα; Πολύ περίεργη φάση..
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Εγώ βλέπω 2 πιθανά ενδεχόμενα. 1ον δεν σε εμπιστεύεται λόγω ανύπαρκτης παρουσίας στο φορουμ, 2ον ψάχνει κάποιον να δαγκώσει και εσύ δεν φάνηκε να τσιμπάς... Όπως και να'χει προχώρα παρακάτω και μην ασχολείσαι.. Αυτό ακριβώς έχω κάνει και εγώ και δεν απάντησα σε κανα 2-3 για το γεγονός ότι ένας κερατάς που έχει ένα σωρό λογαριασμούς προσπαθούσε να μου τη φέρει. είναι πιθανόν κάποιος από αυτούς να ήταν σωστός και να τον πήρα η μπάλα και αυτόν. Δυστηχώς λόγω το ότι υπάρχουν πολλοί μαφιόζοι που κυκλοφορούν είμαστε προκατελλημένοι και επιλεκτικοί. 1
Sheogorath Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μια απάντηση δεν κοστίζει τίποτα. Ειδικά όταν έστειλε το 2ο μήνυμα. Αν δεν έγιναν παζάρια κτλ, δεν είχε λόγο να πει "δεν μαρέσει η φάτσα σου, απαξιώ να σου απαντήσω". Ναι μόνο όσοι είναι πολτισμένοι πιστεύουν ότι είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν, ένα έστω "δεν θα το πουλήσω/είναι κρατημένο", οι άλλοι θα λενε φράσεις του τύπου "λες και είναι υποχρεωμένος να απαντήσει"...
Mau-Maus Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Το να μην απαντάει κάποιος το θεωρώ αγένεια πάντως. Όπως και να 'χει ο άλλος σε τιμάει κατά κάποιο τρόπο προσέχοντας την αγγελία σου και δείχνοντας κάποιο ενδιαφέρον. Μια απάντηση είναι το ελάχιστο, αλλά όπως το βλέπει ο καθένας. Συμφωνώ για την ευγενια, εξάλλου έγραψα οτι εγω θα απαντούσα , αυτο ειναι αλλο θεμα ομως ο καθένας μας εχει διαφορετικό χαρακτήρα ! Πες μου κατι ομως, το οτι δεν απάντησε αυτο τον κανει μαλακα η κακο πωλητή οπως ειπε ο αλλος εδω πέρα? Συμφωνείς ζιο? Ελεος και ήμαρτον μαζι δηλαδη !!! Μα σε περίπτωση που πρόκειται για έλλειψη εμπιστοσύνης, ποιος είναι ο φόβος; Ότι ανοίγοντάς μου την πόρτα θα μπω στο σπίτι του και αρπάζοντας τον υπολογιστή θα φύγω τρέχοντας (με τον υπολογιστή αγκαλιά!) χωρίς να αφήσω τα χρήματα; Πολύ περίεργη φάση.. προφανώς εχει και αλλες επιλογές και προτίμησε αυτες και οχι την δικια σου με την σημερινή εγγραφή ! Εσυ λες θα έπρεπε οπωσδήποτε να δοκιμάσει μαζι σου ε ?? πολυ περιεργη φαση ...
shygon Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 BlueBlood7 θα μπορούσες σε παρακαλώ αν γίνεται να μου πεις ένα πιθανό σενάριο βάσει του οποίου θα μπορούσε κάποιος αγοραστής υπολογιστή να την «φέρει» σε έναν πωλητή, ειδικά αν είστε από την ίδια περιοχή και η συναλλαγή γίνει χέρι με χέρι; Περιέγραψέ μου αν θέλεις ένα υποθετικό σενάριο που φοβάσαι ως πωλητής να καταλάβω, γιατί εντάξει, στην τελική θα πάω στην χρυσή ευκαιρία να περιμένω ξανά αγγελίες, αλλά είναι κρίμα να υπάρχει εδώ αυτό που θέλω και να μην μπορώ να το έχω επειδή θα έπρεπε πρώτα να έχω επιδείξει δραστηριότητα στο forum. Θα ήθελα αν μπορείς να με βοηθήσεις να καταλάβω λίγο καλύτερα τον λόγο που μου συμβαίνει αυτό, τι ακριβώς έχει να φοβηθεί ο άλλος σε μια πώληση υπολογιστή προς κάποιον αγοραστή που δεν γνωρίζει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
zio10 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Συμφωνώ για την ευγενια, εξάλλου έγραψα οτι εγω θα απαντούσα , αυτο ειναι αλλο θεμα ομως ο καθένας μας εχει διαφορετικό χαρακτήρα ! Πες μου κατι ομως, το οτι δεν απάντησε αυτο τον κανει μαλακα η κακο πωλητή οπως ειπε ο αλλος εδω πέρα? Συμφωνείς ζιο? Ελεος και ήμαρτον μαζι δηλαδη !!! Δηλαδή λες θα επρεπε οπωσδήποτε να δοκιμάσει μαζι σου ε ?? πολυ περιεργη φαση ... Όχι δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ, είναι λίγο βιαστικό και επιπόλαιο να κρίνεις τον άλλο μόνο από αυτό. Μου δημιουργεί όμως μια κάπως άσχημη εντύπωση προσωπικά. 1
shygon Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Mau-Maus δεν καταλαβαίνω τον τόνο σου. Είναι συγκεκριμένο αυτό που ρωτάω: ποιος κίνδυνος υπάρχει σε μια τέτοια συναλλαγή, ειδικά όταν μιλάμε για κάτι ογκώδες όπως ένας υπολογιστής; Επιπλέον τι παραπάνω ρίσκο υπάρχει στις αγγελίες εδώ που κάνει διστακτικό έναν πωλητή, σε σχέση π.χ. με την χρυσή ευκαιρία; Η παρατήρηση «είναι δικαίωμά του» είναι σωστή και αυτονόητη, όμως δεν απαντάει στην ερώτηση που κάνω. Κάθε άλλη συνεισφορά σου στην συζήτηση θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Mau-Maus Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Όχι δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ, είναι λίγο ΠΟΛΥ βιαστικό και επιπόλαιο να κρίνεις τον άλλο μόνο από αυτό. Μου δημιουργεί όμως μια κάπως άσχημη εντύπωση προσωπικά. Ετσι ... ts διάβασε το αλλη μια 'προφανώς εχει και αλλες επιλογές και προτίμησε αυτες και οχι την δικια σου με την σημερινή εγγραφή !' πιο απλά δεν μπορώ να στο εξηγήσω ..
bluesattack Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μπορει να εχει ηδη δεχθει ηδη μυνηματα και να βαριεται να ανοιξει κουβεντα για μια ουσιαστικα ''τελειωμενη'' (εκτος απροοπτου ) συναλλαγη. Και εσεις να κανετε ολοκληρες αναλυσεις 1
Sheogorath Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μπορει να εχει ηδη δεχθει ηδη μυνηματα και να βαριεται να ανοιξει κουβεντα για μια ουσιαστικα ''τελειωμενη'' (εκτος απροοπτου ) συναλλαγη. Και εσεις να κανετε ολοκληρες αναλυσεις Ένα "εχω κλείσει με κάποιον ήδη" που θα το κάνει και copy paste δεν είναι δύσκολο. Πολλές φορές το έχω κάνει και εγώ. Είναι αγένεια να μην λες τίποτα. Εσένα αν κάποιος σε ρωτήσει την ώρα στον δρόμο, δεν θα του πείς. Ακόμα και αν δεν έχεις τηλέφωνο-ρολόι δεν θα πείς ένα "αδερφέ δεν ξέρω", ή θα κάνεις πως δεν τον άκουσες? Aπλά πράγματα που μας ξεχωρίζουν απο τα ζώα είναι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις