Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον θα ξεκινησω αναποδα, το 3ο bullet μου δουλευει εμενα, δηλαδη μπορω να επιλεξω οτι εχει γραφτει σε οποιαδηποτε απο τα 3 texts και να το κανω copy.. Μηπως εννοεις κατι αλλο; Αν οχι, αν μπορεις στειλε μου screenshot τι εννοεις με πμ για να μην σπαμμαρουμε εδω, να βρουμε την λυση..

Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο μιας κι όταν πατάω για screenshot μου από-επιλέγει το κείμενο και δεν προλαβαίνω ούτε καν να το ξανά επιλέξω.

Αυτό που γίνεται είναι να το επιλέγω αλλά να μην εμφανίζεται καμία επιλογή αλλά ούτε και το ένα άγκιστρο(αριστερό) της επιλογής δεν εμφανίζεται.

Οσον αφορα το 1ο bullet ειναι στα επομενα σχεδια μου αυτα τα 2 που ειπες και επισης η ριζα, το π και ισως το ln - log. Πρωτα πρεπει να ψαχτω πως θα γινει με swype ομως να εμφανιζει τα υπολοιπα σε "νεα οθονη" για αυτο δεν τα προσθεσα εξαρχης διοτι ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με android και ηθελα να τελειωσω κατι με ο,τι ξερω και μετεπειτα να το παλεψω για τα παραπανω.

Το κλασικό που κάνουν οι developers στις αριθμομηχανές τους είναι απλά να θέτουν περισσότερες επιλογές καθώς κάνεις rotation στο κινητό σου. Μπορείς να υλοποιήσεις αυτό κι όταν βρεις τον τρόπο για την δική σου υλοποίηση να το αλλάξεις.

Οσον αφορα το 2ο bullet, αυτο το κανουν κυριως τα scientific calculators, και να σου πω την αληθεια επειδη για τετοιο ειχα ξεκινησει, δεν ξερω κατα ποσον μπορω να το κανω αμεσα διοτι μου ειχαν εμφανιστει πολλα προβληματα και bugs και επρεπε να γινει πολυ πιο περιπλοκο ολος ο κωδικας. Για αυτο το εφτιαξα ετσι το οποιο αν και πιο απλο, δουλευει οπως και οι αριθμομηχανες οι φυσικες. Ισως μελλοντικα βρω την λυση και το υλοποιησω.

Ναι, έτσι είναι αλλά οι ψηφιακές αριθμομηχανές προσφέρουν και τις δύο επιλογές πακέτο. Στην παρούσα φάση αν θες να υπολογίσεις π.χ τον βαθμό που πρόκειται να λάβεις σε ένα μάθημα δεν μπορείς να το κάνεις(χωρίς χαρτί και απομνημόνευση), δεδομένου του ότι (σε εμένα) δεν παίζει copy-paste. Απλά το ανέφερα ως προσθήκη, τίποτα παραπάνω.

Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω έτοιμο κώδικα ως προς την γενική υλοποίηση και χρήση Δυαδικού Αριθμητικού Δένδρου αλλά θα πρέπει πρώτα -μόνος- να καταλάβεις τι γίνεται και στην συνέχεια να το τροποποιήσεις κατάλληλα μιας και δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένο και προέχουν άλλα για να ασχοληθώ με την πλήρη υλοποίηση του εγώ.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο μιας κι όταν πατάω για screenshot μου από-επιλέγει το κείμενο και δεν προλαβαίνω ούτε καν να το ξανά επιλέξω.

Αυτό που γίνεται είναι να το επιλέγω αλλά να μην εμφανίζεται καμία επιλογή αλλά ούτε και το ένα άγκιστρο(αριστερό) της επιλογής δεν εμφανίζεται.

Στο κινητό μου δουλεύει κανονικά αλλα σε αλλο που βρήκα τώρα συμβαίνει αυτό που λες το επιλεγει ολο αλλα δεν έχει την επιλογή της αντιγραφης. Μαλλον κατι παίζει με το API, τι κινητό έχεις εσύ; Θα το κοιταξω.

Το κλασικό που κάνουν οι developers στις αριθμομηχανές τους είναι απλά να θέτουν περισσότερες επιλογές καθώς κάνεις rotation στο κινητό σου. Μπορείς να υλοποιήσεις αυτό κι όταν βρεις τον τρόπο για την δική σου υλοποίηση να το αλλάξεις.

Είναι νο1 προτεραιότητα μου αυτο οπότε θα υλοποιηθει συντομα με έναν τροπο που έχω σκεφτεί προς το παρον. Ισως προσθεσω και μια μικρή δευτερη σειρά πανω απο τα 7-8-9.

Ναι, έτσι είναι αλλά οι ψηφιακές αριθμομηχανές προσφέρουν και τις δύο επιλογές πακέτο. Στην παρούσα φάση αν θες να υπολογίσεις π.χ τον βαθμό που πρόκειται να λάβεις σε ένα μάθημα δεν μπορείς να το κάνεις(χωρίς χαρτί και απομνημόνευση), δεδομένου του ότι (σε εμένα) δεν παίζει copy-paste. Απλά το ανέφερα ως προσθήκη, τίποτα παραπάνω.

Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω έτοιμο κώδικα ως προς την γενική υλοποίηση και χρήση Δυαδικού Αριθμητικού Δένδρου αλλά θα πρέπει πρώτα -μόνος- να καταλάβεις τι γίνεται και στην συνέχεια να το τροποποιήσεις κατάλληλα μιας και δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένο και προέχουν άλλα για να ασχοληθώ με την πλήρη υλοποίηση του εγώ.

Και καταλαβαίνω τι εννοείς. . Εννοεις με το δέντρο ότι θα υλοποιηθεί αυτή η λειτουργία; γιατί πριν ανεφερες για το πρώτο bullet και μπερδεύτηκα. έχω κάνει δέντρα στην σχολή οπότε δεν θα μου είναι δυσκολο να το καταλάβω φανταζομαι. Άσχετο, csd είσαι; :-P

Δημοσ.

Ενα Lenovo Vibe κατι.

Με το Δενδρο θα κανεις με σωστη σειρα τις αριθμητικες πραξεις. Αλλα δεν αρκει μονο του. Υπαρχουν καποιες επιπλεον παραμετρους που θα πρεπει να λαβεις υποψιν σου.

Ναι, εκει σπουδαζω.

Δημοσ.

πες μα λίγο για την υλοποίηση σου.

ειναι native android? Τι IDE χρησιμοποίησες? Για δεν υποστηρίζεις εκδόσεις πιο πριν απο Jelly Bean? Τι δυσκολίες αντιμετώπισες κτλπ?

Δημοσ.

Καλησπερα, ναι η εφαρμογη ειναι native android γραμμενη σε Java οπου εμαθα στην σχολη και εμβαθυνα περισσοτερο μονος μου.

Καταρχην χρησιμοποιησα Android Studio μονο και testing σε LG G2 και μολις τελειωσα την λειτουργικοτητα τεσταρα και σε αλλα κινητα μεχρι να φτιαξω τα views. Επισης απο οτι θυμαμαι καποιο σημειο του κωδικα που εγραφα απαιτουσε API 16+ και εβαλα 17+ εγω με το σκεπτικο οτι βαση στατιστικων υποστηριζω το 89,9% των android συσκευων οποτε ειμαι κομπλε.

Βλεποντας αυτο ομως τωρα που εχω τελειωσει το προτζεκτ, πιστευω οτι σε επομενη αναβαθμιση θα υποστηριζω και API 16 οποτε με 96,3% υποστηριξη θα ειμαι καλα νομιζω.

Η βασικοτερη δυσκολια που αντιμετωπισα ηταν το γεγονος οτι ενω ξεκινησα υποστηριζοντας σειρα πραξεων, στην πορεια το αλλαξα γιατι ενω το ειχα καταφερει σε μεγαλο κομματι, ο τροπος που το καταφερνα δεν βοηθουσε οταν ειχα κατι του τυπου 2+2*2*2/2 και εβγαζε λαθος αποτελεσματα, και βλεποντας οτι εχω τελειωσει το 90% του κωδικα και μου ειχε μεινει μονο αυτο το μικρο κομματι, αποφασισα να αλλαξω το στυλ πηγαινοντας σε μια κλασσικη αριθμομηχανη που δεν εχει σειρα πραξεων το οποιο ηξερα πως θα το υλοποιησω απο την αρχη στο μυαλο μου! Ο λογος ειναι οτι στο περιπου για να υποστηριξω σειρα πραξεων οπως εχω εγω στο μυαλο μου, επρεπε να αλλαξω ολο τον κωδικα και δεν ηθελα κατι τετοιο, δεδομενου οτι οπως εχω ξανα πει ειμαι φοιτητης και δεν προσπαθω για το τελειο στην πρωτη μου προσπαθεια να κανω κατι δικο μου (παρολο που ειμαι τελειομανης σε μεγάλο βαθμό :-P) .

Πλεον νομιζω οτι καποια στιγμη μετα που προσθεσω και αλλα themes και μετα που θα προσθεσω και αλλα κουμπια ( οπως ανεφερα και πιο πανω, ριζα, χ^2, ln log, παρενθεσεις ) τοτε θα ασχοληθω και με σειρα πραξεων ειτε πανω σε αυτο που εχω ηδη ειτε σαν διαφορετικη ρυθμιση.

Επισης ενα αλλο προβλημα που αντιμετωπισα και εχω βρει ενα "walkthrough" ειναι το γεγονος οτι οταν χρησιμοποιειται υποδιαστολη και σε δεκαδικα αλλα και στις χιλιαδες, αν καποιος χρησιμοποιησει το delete και μετα συνεχισει γραφοντας κατι αλλο, το προγραμμα βγαζει ενα συγκεκριμενο σφαλμα, το οποιο το ελυσα σβηνοντας τους διαχωριστες χιλιαδων και βαζοντας την σωστη υποδιαστολη μετα απο ενα συγκεκριμενο σημειο που θα κανει delete o χρηστης. Οχι απολυτως σωστο "οπτικα" αλλα σωστοτατο λειτουργικα οπως θελω.

Ακομα αντιμετωπισα θεμα με την εμφανιση σε μικρα κινητα, οπου ενω στον emulator μου εβγαζε κομπλε τα γραμματα πανω στα κουμπια σε real devices υπηρχε θεμα, το διορθωσα με το τελευταιο update αυτο.

Ο χρηστης NickSym μου ανεφερε ενα προβλημα οπου δεν κανει copy αυτο που εχεις γραψει και θα το κοιταξω το θεμα αυτο τις επομενες μερες (αληθεια αν εχεις χρησιμοποιησει την εφαρμογη το αντιμετωπισες κι εσυ αυτο ;) διοτι εμενα δεν μου το κανει αυτο το θεμα στο κινητο μου, αλλα σε 1 αλλο το κανει πχ. Και τα texts ειναι κανονικα selectable οποτε δεν ξερω τι παιζει υποψιαζομαι κατι με το API το οποιο θα το κοιταξω μολις εχω ευκαιρο τηλεφωνο που αντιμετωπιζει αυτο το προβλημα.

Επισης ενα θεμα ειναι οτι στην καρτελα "change themes" δεν ειναι ακριβως οι εικονες οπως ειχα στο μυαλο μου και δεν βρηκα τροπο σε μεγαλες οθονες να ειναι μεγαλες και οι εικονες χωρις να χαλασει η ποιοτητα, ουτε βρηκα ακριβως πως μπορω να ειναι σαν σε λιστα οι εικονες ωστε να επιλεγει ο χρηστης αυτην που θελει. Ειτε δεν εψαξα καλα ειτε δεν γινεται ευκολα αυτο που θελω. Αν εχει καποιος καποια ιδεα μου λεει.

Τελος ενα αλλο σημαντικο προβλημα που αντιμετωπιζω τωρα ξεχωρα απο το προγραμματιστικο μερος, ειναι το γεγονος οτι αν γραψεις "αριθμομηχανη" ή "calculatoris" ή "calculodera" στο play store το δειχνει κανονικα ενω αν γραψεις "calculator" ή "calcolatoris" δεν το εμφανιζει καθολου στην λιστα και ειναι θεμα διοτι ουσιαστικα δεν υπαρχει στις αναζητησεις μιας μεγαλης ομαδας android χρηστων που το αναζητουν ετσι. Τα mail στην google δεν βοηθησαν ΚΑΘΟΛΟΥ οποτε πλεον ειτε θα βρω λυση μεσω searching, ειτε παω για αλλαγη ονοματος (τυπου Calculator Free) και βλεποντας και κανοντας αν δουλεψει ή οχι.

Αυτα μου ερχονται προς το παρον, ειμαι ανοιχτος σε οποιαδηποτε συζητηση και ερωτησεις κλπ.! :-)

Δημοσ.

Νομίζω πως καθένας που "σέβεται" τον εαυτό του θα πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί με την επίλυση κλασσικών προβλημάτων/παιχνιδιών.

Έτσι παραθέτω μια δική μου λίστα με τέτοια ενδιαφέρον παιχνίδια όπου το καθένα μπορεί να σου προσφέρει (και) διαφορετικές αλλά κυρίως σημαντικές γνώσεις. Πρόκειται για (απλά) παιχνίδια όπου μπορούν να σου γεμίσουν από λίγες ώρες έως και λίγες ή πολλές ημέρες.

Όλα μαζί είναι αρκετά για ένα γεμάτο, ευχάριστο, δημιουργικό αλλά και εισαγωγικό καλοκαίρι.

Το GUI δεν έχει σημασία, η ουσία κρύβεται πίσω από τους αλγορίθμους που θα απαιτηθούν.

Αλλά συνιστάται ισχυρά μια μηχανή παιχνιδιών για ορισμένα εξ αυτών.

Τρίλιζα, με ΑΙ.

S.O.S, έγκειται δυσκολία κατά το checking και συνέχεια ελέγχου.

Γκρεμάλα, Δε βρίσκω κάτι το ενδιαφέρον σ' αυτό το παιχνίδι αλλά ας το αναφέρω

Sudoku, Generator && Solver.

Τάβλι παντώς τύπου, με ΑΙ είναι καλό αλλά υπάρχουν δυσκολίες δεδομένου του ότι υπάρχει ο παράγοντας της τύχης.

Score 4 με ΑΙ.

Peg solitaire παντός είδους με Solver.

Σκάκι, ομοίως με το τάβλι για το ΑΙ αλλά λόγω πληθώρας κινήσεων εδώ.

Hannoi Towers, με Solver.

....  ....   ....

Και μετά πάμε σε παιχνίδια με χαρτιά παντός είδους..

Ποια είναι η δική σας γνώμη για τα παραπάνω παιχνίδια κι όλα όσα μπορούν να προσφέρουν;

Δημοσ.

Νομίζω πως καθένας που "σέβεται" τον εαυτό του θα πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί με την επίλυση κλασσικών προβλημάτων/παιχνιδιών.

Έτσι παραθέτω μια δική μου λίστα με τέτοια ενδιαφέρον παιχνίδια όπου το καθένα μπορεί να σου προσφέρει (και) διαφορετικές αλλά κυρίως σημαντικές γνώσεις. Πρόκειται για (απλά) παιχνίδια όπου μπορούν να σου γεμίσουν από λίγες ώρες έως και λίγες ή πολλές ημέρες.

Όλα μαζί είναι αρκετά για ένα γεμάτο, ευχάριστο, δημιουργικό αλλά και εισαγωγικό καλοκαίρι.

Το GUI δεν έχει σημασία, η ουσία κρύβεται πίσω από τους αλγορίθμους που θα απαιτηθούν.

Αλλά συνιστάται ισχυρά μια μηχανή παιχνιδιών για ορισμένα εξ αυτών.

Τρίλιζα, με ΑΙ.

S.O.S, έγκειται δυσκολία κατά το checking και συνέχεια ελέγχου.

Γκρεμάλα, Δε βρίσκω κάτι το ενδιαφέρον σ' αυτό το παιχνίδι αλλά ας το αναφέρω

Sudoku, Generator && Solver.

Τάβλι παντώς τύπου, με ΑΙ είναι καλό αλλά υπάρχουν δυσκολίες δεδομένου του ότι υπάρχει ο παράγοντας της τύχης.

Score 4 με ΑΙ.

Peg solitaire παντός είδους με Solver.

Σκάκι, ομοίως με το τάβλι για το ΑΙ αλλά λόγω πληθώρας κινήσεων εδώ.

Hannoi Towers, με Solver.

....  ....   ....

Και μετά πάμε σε παιχνίδια με χαρτιά παντός είδους..

Ποια είναι η δική σας γνώμη για τα παραπάνω παιχνίδια κι όλα όσα μπορούν να προσφέρουν;

Κοίτα το Hannoi Towers είναι κλασικό παράδειγμα που δείχνει την "δύναμη" της αναδρομής (σε σχέση με τα κλασσικά for/while loops). Είναι de facto παράδειγμα καθηγητών σε εισαγωγικό μάθημα προγραμματισμού/αλγορίθμων.

Η τρίλιζα, s.o.s και το score4 δεν χρειάζονται δα και τους αλγορίθμους για να λυθούν - μη σου πω πως λόγω του μικρού βάθους μπορούν και να λυθούν με αναδρομή (ενδεχομένως με κάποιες βελτιστοποιήσεις - κοιταξε branch & bound τεχνικές).

Το sudoku ίσως να είναι λιγο πιο ενδιαφέρον και να χρειαστεί να δείς κανα Minimax.

Όσο για το τάβλι και το σκάκι, αυτα είναι σε άλλη κατηγορία και σίγουρα απαιτούν μεγαλύτερη ενασχόληση και ψάξιμο. 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα για να σκοτώσεις δημιουργικά χρόνο, και να μάθεις νέες τεχνικές, δοκίμασε να πάρεις rank εδώ.

Τρελή πώρωση το hackerrank.

Έχω κολλήσει τρελά μιλάμε.

Πόσο το έχεις προχωρήσει φίλε;

Στο Java section έχω 148 πόντους και ranking 18124.

Δημοσ.

Κοίτα το Hannoi Towers είναι κλασικό παράδειγμα που δείχνει την "δύναμη" της αναδρομής (σε σχέση με τα κλασσικά for/while loops). Είναι de facto παράδειγμα καθηγητών σε εισαγωγικό μάθημα προγραμματισμού/αλγορίθμων.

Η τρίλιζα, s.o.s και το score4 δεν χρειάζονται δα και τους αλγορίθμους για να λυθούν - μη σου πω πως λόγω του μικρού βάθους μπορούν και να λυθούν με αναδρομή (ενδεχομένως με κάποιες βελτιστοποιήσεις - κοιταξε branch & bound τεχνικές).

Το sudoku ίσως να είναι λιγο πιο ενδιαφέρον και να χρειαστεί να δείς κανα Minimax.

Όσο για το τάβλι και το σκάκι, αυτα είναι σε άλλη κατηγορία και σίγουρα απαιτούν μεγαλύτερη ενασχόληση και ψάξιμο.

Για ποιο λόγο minimax σε sudoku? Υπάρχει έκδοση με δύο παίκτες?

Για minimax/negamax χρειάζεσαι zero sum game πχ τριλιζα/quoridor/Go.

• 4 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...