Προς το περιεχόμενο

[RAM/DDR4] Kingston HYPERX HX424C12SB2K2 16gb (2x8) 2400MHz @e-shop.gr 56.9€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε θα συμφωνήσω.

Και ο λόγος είναι ότι οι δυνατότητες του προϊόντος λένε ξεκάθαρα 2400MHz, όχι 3000MHz.

Δεν αποτελεί κριτίριο αξιοπιστίας κάτι που δεν είναι στις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Οπότε δεν ασπάζομαι τον συλλογισμό σου στην προκειμένη, όχι γιατί "δε με ενδιαφέρει", αλλά γιατί δεν είναι σωστό μέτρο σύγκρισης.

Αν μου έλεγες ότι έχουν πολλές επιστροφές για παράδειγμα στη στοκ συχνότητα, ναι εκεί είναι σημαντικό κριτίριο αξιοπιστίας.

Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.

Ελπίζω να έγινα πιο σαφής τώρα.

Τέλος δεν είναι όλες οι παρτίδες ίδιες. Και ο κατασκευαστής σε περίπτωση βλάβης, δεν είναι εγγυημένο ότι θα σου στείλει ίδιας, καλύτερης ή χειρότερης ανοχής παρτίδα. Οπότε είναι μέγα λάθος να αγοράζει κάποιος με κριτίριο αυτό.

Γιατί πολύ απλά αν πεί κάποιος στον κατασκευαστή, οι νέες μνήμες που μου έστειλες μετά το RMA δεν σηκώνουν 3000MHz, ο κατασκευαστής εύλογα θα του πεί, "φάτες και σκάσε" και θα έχει και δίκιο, γιατί πολύ απλά είναι certified για 2400MHz και για τόσο πωλούνται.

Επεξ/σία από plpapadopoulos
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω στο pc την 2400MHZ HYPERX FURY 8gb . Αν βάλω και την μνήμη της προσφοράς 2*8  Savage θα έχω κάποιο πρόβλημα ?

Δημοσ.

Έχω στο pc την 2400MHZ HYPERX FURY 8gb . Αν βάλω και την μνήμη της προσφοράς 2*8  Savage θα έχω κάποιο πρόβλημα ?

εγώ σε ddr3 ram έχω μαζί 2*4 gb fury + 2*4 gb savage χωρίς κανένα απολύτως θέμα. Λογικά θα στις αναγνωρίσει αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, ας πει και κάποιος που να ξέρει καλύτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία όλα αυτά που γράφεις, δεν αντιλέγω.

Αυτό που ρωτάω είναι κάτι διαφορετικό, θα το ξαναγράψω μήπως απαντησει κανείς:

Οι Fury έχουν διαπιστωμένο περιθώριο για o/c. Σε reviews κλπ το βλέπουμε αυτό. Οι συγκεκριμένες Savage μήπως είναι χειρότερες τελικά; Δε σημαίνει υποχρεωτικά επειδή είναι marketed ως Savage ότι είναι και καλύτερες..

Τα παρακάτω είναι τα specs

Fury HX424C15F:

JEDEC 2133-14-14-14  1.2V

XMP#1 2400-15-15-15  1.2V

Savage HX424C12S:

JEDEC 2133-15-15-15  1.2V

XMP#1 2400-12-14-14 1.35V

XMP#2 2133-13-13-13  1.2V

Ένα χονδροειδές μέτρο σύγκρισης είναι το πηλίκο Hz/Latency:

@  1.2V:     2400/15 = 160 (Fury) vs 2133/13 = 164 (Savage) => ελαφρώς καλύτερη η Savage, δικαιολογεί την ελαφρώς υψηλότερη τιμή και μέχρι εκεί.

@ 1.35V:   3000/15 = 200 (Fury) vs 2400/12 = 200 (Savage) => μάλλον πάλι προτιμότερος ο Σάββας γιατί υποστηρίζεται επίσημα το xmp του στα 1.35V

Εκεί που έχει μια μικρή σημασία η παραπάνω σύγκριση είναι στις iGPU (επειδή 0,5 ή 1 GB μνήμης συστήματος χρησιμοποιείται ως μνήμη γραφικών) οπού εκεί παρατηρείται όφελος λίγων fps μόνο από τα υψηλότερα MHz και όχι από τα χαμηλότερα CL (review). Δεν αποκλείεται να έχει καλύτερη επίδοση η Fury σε μια τέτοια περίπτωση. Κατά τα άλλα είναι σχεδόν ίδιες οι προδιαγραφές. Δεν μου βγάζεις από το μυαλό ότι πρόκειται για τα ίδια ακριβώς chips μνήμης.

Επεξ/σία από Balrog
Δημοσ.

[Παράδειγμα:

@1.2V:     2400/15 = 160 (Fury) vs 2133/13 = 164 (Savage) => ελαφρώς καλύτερη η Savage, δικαιολογεί την ελαφρώς υψηλότερη τιμή

@1.35V:   3000/15 = 200 (Fury) vs 2400/12 = 200 (Savage) => πάλι υπερτερεί ο Σάββας γιατί υποστηρίζεται επίσημα το xmp στα 1.35V

Από την άλλη, εκεί που έχει μια μικρή σημασία η καλή μνήμη είναι στις iGPU επειδή χρησιμοποιείται ως μνήμη γραφικών και εκεί παρατηρείται όφελος μόνο από τα υψηλότερα MHz και όχι από τα μικρότερα latencies.]

Εμένα δεν με προβληματίζει αυτο . Προφανώς σε stock -xmp  1.35v 2400 Mhz  οι savage  ειναι καλύτερες .

Αυτο που δεν εξήγησα ίσως καλα ειναι ότι οι intel skylake τωρα  υποστηρίζουν το 1.35 v

Μελλοντικά όμως οι επόμενες εκδόσεις cpu, υπάρχει καλή πιθανότητα να μην υποστηρίζουν πάνω απο 1.2 v.

O λόγος? απλός 

Γιατί ίσως θα θέλει πάλι να κρατήσει ενεργειακά τον mem controler σε χαμηλά επίπεδα ,όπως είχε κάνει τελευταία με τις ddr3 οπου όσες μνήμες είχαν πάνω απο 1.5v έφαγαν πόρτα !!

Δηλαδη αν κάποιος τις αγοράσει για να τις έχει και στο μέλλον σε κάποιο μελλοντικό build  να μην μπορεί να τις χρησιμοποιήσει !

(βέβαια ισως να έχουν πέσει τοσο πολυ οι τιμές τοτε που να μην αξίζει ).

Ξανα λέω οτι αν κάποιος βλέπει το τώρα είναι καλή προσφορά .

Δημοσ.

Έχω στο pc την 2400MHZ HYPERX FURY 8gb . Αν βάλω και την μνήμη της προσφοράς 2*8 Savage θα έχω κάποιο πρόβλημα ?

Είναι ddr4;

Λογικά δε θα έχεις θέμα, αλλά σου χρειάζονται 24gb;;

Δημοσ.

Ναι είναι ddr4,θα δω κάποια διαφορά σε επεξεργασία φωτογραφίας ή βίντεο?

Μια γενική άνεση παραπάνω θα την έχεις, αρκεί πριν την οποία κίνηση να δεις με κάποιο πρόγραμμα τι χρήση μνήμης έχεις τώρα κάνοντας την επεξεργασία που θέλεις. Αν γεμίζει ή όχι.

Ίσως να σε βοηθούσε περισσότερο ενας(μεγαλύτερος) ssd ή ένας ανώτερος επεξεργαστής.

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω ένα κιτ στο eshop Χαριλάου , οποιος θέλει ας μου στείλει ένα pm να πάει να παραλάβει γιατί εγώ δεν θα τις πάρω

Δημοσ.

Τη θεωρώ πολύ καλή προσφορά (αν και έχει ήδη λήξει)!  15-20€ κάτω από skroutz!

Με αυτήν τη μητρική έχουν συμβατότητα έτσι;

Ναι αφου το γραφει οτι ειναι DDR4.

Δημοσ.

Thanks,

απλά βλέπω κάτι για 1.35V στα 2400 γι'αυτό έλεγα μήπως είχα κάποιο θέμα και έπαιζε στα 2133.

Αλλά μάλλον δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα και θα είμαι οκ και στα 2400

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...