cabocla Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλημέρα. Αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι Προσπαθώ να κανω εγράφη mp3 τραγούδια σε audio CD . Το πρόβλημα το εχω με τα CD text πάντα ελληνικά φυσικά. Όταν βάζω το CD στο Player του αυτοκίνητου ,η στο επιτραπέζιο οι τίτλοι εμφανίζονται αλαμπουρνέζικα. Πως λύνετε αυτό το πρόβλημα; Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2016 από cabocla
micos000 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Με ποιο πρόγραμμα γράφεις τα cd; Μήπως έχει κάπου επιλογή για κωδικοποίηση χαρακτήρων; Αν έχει δοκίμασε utf ή ansi. Αλλιώς τα κάνεις σε greeklish γιατί μάλλον δεν υποστηρίζουν οι συσκευές σου Ελληνική κωδικοποίηση.
cabocla Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Με αυτά τα προγράμματα εχω δοκιμάσει nero Roxio Creator NXT 4 ImgBurn Easy CD-DA Extractor Ashampoo Burning Studio 16 EZ CD Audio Converter Αυτό που αναφέρεις utf ή ansi. Σε ποια προγράμματα μπορώ να τα επιλέξω; Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2016 από cabocla
micos000 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Το έψαξα λίγο και και είδα το εξής: CD-Text is an extension of the Red Book Compact Disc specifications standard for audio CDs. It allows for storage of additional information (e.g. album name, song name, and artist name) on a standards-compliant audio CD.[...] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [...]The character encoding is not specified, and there is no provision for indicating in the CD-Text data which encoding is in use. Οπότε δεν υποστηρίζεται η κωδικοποίηση χαρακτήρων στο cd text. Μάλλον η μόνη λύση είναι τα greeklish εκτός αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη ή γνωρίζει κάτι παραπάνω.
jim_p Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 ^ Αυτο ακριβως. Μετα απο πολλες προσπαθειες, καταλαβα οτι το προτυπο cd text δεν υποστηριζει κωδικοποιησεις, οποτε η μονη λυση ειναι τα greeklish.
micos000 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Λοιπόν, έπιασα το πρόβλημα από την άλλη μεριά του σπάγκου. Κάνε μια δοκιμή με την κωδικοποίηση του id3tag στο οποίο μπορείς να αλλάξεις κωδικοποίηση.Ακολούθησε τις οδηγίες από εδώ, μόνο επέλεξε σαν encoding το ansi greek και δοκίμασε και utf-8 και iso 8859-7 (αυτές είναι οι βασικές Ελληνικές κωδικοποιήσεις). Βασικά βάλε τρία τραγούδια και όρισε το καθένα με διαφορετικό encoding και δες αν κάποιο από αυτά σου δουλέψει.Κάτι άλλο δε μπορώ να σκεφτώ.
cabocla Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Να σας ρωτήσω, Στην κάρτα FIX METADATA CHARSET έχει δυο επιλογές. Α] Preconversion B] Original Charset Πως θα κανω τις επιλογές που αναφέρεστε; Εκεί λίγο μπερδεύομε.
micos000 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Στο λινκ που σου έδωσα, στο τελευταίο ss σου λέει καθαρά να αλλάξεις το original charset.
micos000 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Με ποιο char set σου δούλεψε όμως δεν μας είπες για να μας φύγει η απορία.
brazilieros Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 εχω και εγω αλλα οχι το ιδιο ακριβως προβλημα , απλος εμένα εμφανίζει, track 1 ,2 , 3 και δεν ξερω τι να κανω;
micos000 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Στα εμφανίζει έτσι γιατί δεν υπάρχει πληροφορία στο id3tag του mp3, οπότε δεν είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Θα πρέπει να ενημερώσεις τα id3 των mp3 σου, δοκίμασε με το tag scanner ή κάποιο άλλο πρόγραμμα.
brazilieros Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Είναι λίγο μέχρι πολύ άγνωστα για για μένα όλα αυτά ,αλλά θα προσπαθήσω , Και ελπίζω να τα καταφέρω.
micos000 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Ξεκίνα με λίγο θεωρία σχετικά με το τι είναι το id3tag. Μετά κατέβασε το mp3tag και ξεκίνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα