Προς το περιεχόμενο

Gtx 970 sli

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα. Κάθομαι και βλέπω το τελευταίο διάστημα, την εξέλιξη τιμών στη συγκεκριμένη κάρτα. Ας υποθέσουμε οτι προ δύο-τριών μηνών αγοράστηκε στα 350 και ο κάτοχος θέλει το κάτι παραπάνω. Για να πουληθεί άμεσα και να πάει πχ στην 1070, σίγουρα όταν βρίσκεται τώρα στα 300€, αυτομάτως χάνει ο ενδιαφερόμενος ένα κατοστάρικο, βάζοντάς την 250 για να φύγει. Μου γεννάται λοιπόν το ερώτημα.. Για ποιό λόγο να δώσει έξι κατοστάρικα για την 1070, όταν σε λίγο θα βρίσκει την 970 στις αγγελίες κοντά στα 200€ κάνοντας sli; (Επίσης υποθέτουμε οτι έχει ένα αξιόπιστο 750w psu) 

Δημοσ.

Μεγαλη καταναλωση επισης με τις 2 καρτες.

Ειμαι στην κατασταση που περιεγραψες φιλε, πηρα 360 μια 970 πριν ενα μηνα και τωρα θα την σκοτωσω στα 250 για να παρω 1070 :P

Δημοσ.

υπάρχει η ζημιά που θα υποστεί αν πουλήσει 100ευρώ κάτω την κάρτα και υπάρχει και η μεγαλύτερη ζημιά αν επιμένει να πληρώνει μια λάθος επιλογή του. Υπάρχει και ο κίνδυνος σε λίγες εβδομάδες να προσπαθεί να την πουλήσει 200ευρώ λόγω κυκλοφορίας της 480.

Οι διπλές κάρτες sli/crossfire έχουν πολλά προβλήματα στην πράξη

Δημοσ.

Συνήθως δεν υπάρχει υποστήριξη Day1. Αλλά με τα πρώτα patches φτιάχνει. Εγώ δεν έχω θέμα σχεδόν σε κανέναν πάντως. Ακόμα και το fallout4 έπαιζε απο day1 με AFR απο drivers.

Δημοσ.

υπάρχει η ζημιά που θα υποστεί αν πουλήσει 100ευρώ κάτω την κάρτα και υπάρχει και η μεγαλύτερη ζημιά αν επιμένει να πληρώνει μια λάθος επιλογή του. Υπάρχει και ο κίνδυνος σε λίγες εβδομάδες να προσπαθεί να την πουλήσει 200ευρώ λόγω κυκλοφορίας της 480.

Οι διπλές κάρτες sli/crossfire έχουν πολλά προβλήματα στην πράξη

κοιταξε το sli εαν εξαιρεσεις την καταναλωση ,για μενα ειναι πολυ καλη επιλογη εφοσον βεβαια συμφερει οικονομικα...

Πριν 3 χρονια ειχα 660ti sli και ημουν υπερευχαριστημενος...Να φανταστεις οταν πηγα σε 970,εκανα μερες να ξεχασω το SLI...

Μπορει να πρεπει να περιμενεις σε μερικους τιτλους 2-3 μηνες για προφιλ,αλλα κατα τα αλλα ημουν ικανοποιημενος..

Εαν σκεφτεις πλεον οτι για να στρωσουν τα games θελουν κανα 2-3 patch ακομα και με single gpu,τοτε το sli εχει ισως να εχει νοημα.

Απλως επειδη εχει τα γνωστα αρνητικα(καταναλωση,θερμοκραδια,drivers),πρεπει να σκεφτεις εαν σε συμφερει οικονομικα αυτα η λυση.

Π.χ εαν η 1070 το φθινοπωρο κοστιζει 450 ευρω,και εσυ πουλησεις την 970,250 ευρω τοτε  δεν συμφερει να πας σε sli...

τωρα εαν οι τιμες 1070 παραμεινουν ταβανι στα 550,πας sli 970 με κλειστα ματια και εισαι και ενα ~10%πανω σε επιδοσεις...

Ελπιζω να βοηθησα

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις. Το νόημα είναι οτι όποια επιλογή και να κάνεις, σωστή θα είναι με τα υπερ και τα κατά της. Ο κυριότερος είναι ο οικονομικός παράγοντας γιαυτό εξάλλου άνοιξα και το θέμα, καταλήγοντας στο οτι εφόσον υπάρχει ήδη μία και βρείς στα 200 άλλη μία, την χτυπάς αλύπητα και μιλάω για σήμερα όχι για φθινόπωρο πχ. (Μακάρι να πέσουν στα 450€ αλλά δύσκολο..)

Δημοσ.

αν η ΑΜΔ βγει "επιθετικά" με διαθεσιμότητες και σωστή τιμή στην 480 τότε και η 1070 νομοτελειακά θα προσγειωθεί πολύ χαμηλότερα στην τιμή.

είμαστε στην ποιο άχαρη περίοδο όπου οι τιμές θα πέφτουν και η τράπουλα θα ξανα-ανακατεύεται κάθε μήνα.

Δημοσ.

Γιατι 1. Ta 3.5+0.5 gb VRAM αποτελουν ηδη limiting factor ποσο μαλλον οσο προχωραμε 2. Μεγαλυτερη καταναλωση 3. μεγαλυτερο τροφοδοτικο 4. το sli δε δουλευει παντα σωστα/δεν εχει καλο scaling. Γενικα ο κανονας ειναι περνεις τη single πιο ισχυρη καρτα που χρειαζεσαι κι αν δε σου φτανει τοτε πας αναγκαστικα για sli.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατι 1. Ta 3.5+0.5 gb VRAM αποτελουν ηδη limiting factor ποσο μαλλον οσο προχωραμε 2. Μεγαλυτερη καταναλωση 3. μεγαλυτερο τροφοδοτικο 4. το sli δε δουλευει παντα σωστα/δεν εχει καλο scaling. Γενικα ο κανονας ειναι περνεις τη single πιο ισχυρη καρτα που χρειαζεσαι κι αν δε σου φτανει τοτε πας αναγκαστικα για sli.

Τον κανόνα τον γνωρίζουμε και το τροφοδοτικό υποθέτουμε οτι υπάρχει δεν χρειάζεται μεγαλύτερο. Στα υπόλοιπα είμαστε σύμφωνοι. :)

Δημοσ.

Εγώ πάντα ήμουν της άποψης, (και ας έχω φτιάξει ουκ ολίγες φορές sli build) πως μια και καλή gpu. Ναι, είναι καλύτερα τα πράγματα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σε κάποια games είτε πρέπει να περιμένεις να φτιαχτεί το κατάλληλο sli profile, για να έχεις καλό scaling, σε άλλα δεν το παίρνεις απλά ποτέ καθώς δεν το υποστηρίζουν. Ότι βγαίνει σε OpenGL απλά το ξεχνάς επίσης.

Οι 970 τώρα, η αλήθεια είναι, οτι φεύγουν σαν ζεστά ψωμάκια στις αγγελίες λόγω της καινούριας σειράς. Αν έχεις υπομονή θα σου έλεγα να περιμένεις και την 1070, και απλά σπρώχνεις την δική σου στις αγγελίες, και βάζεις την διαφορά για να πας στην καινούρια.

Δημοσ.

Γιατί να δώσει κάποιος άλλα 300 ευρώ για μια δεύτερη 970 και να μείνει στα ακριβώς ίδια 3.5 γίγα μνήμης και τα ίδια 224 GB/s εύρους μνήμης ανά καρέ; Εκτός βέβαια και μου πει κάποιος ότι το εν λόγω σύστημα δεν σκοπεύει να το κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατί να δώσει κάποιος άλλα 300 ευρώ για μια δεύτερη 970 και να μείνει στα ακριβώς ίδια 3.5 γίγα μνήμης και τα ίδια 224 GB/s εύρους μνήμης ανά καρέ; Εκτός βέβαια και μου πει κάποιος ότι το εν λόγω σύστημα δεν σκοπεύει να το κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

200 όχι 300. Προσωπικά είμαι κάτοχος της g1 και άν βάλω δεύτερη, τουναντίον θα τις κρατήσω για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άν όμως πρόκειται να είναι όντως κάτω απο 300€ η rx480, τότε καλά να πάθω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...