TRILOBYTER Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Καλησπερα, εχετε να μου προτεινετε καποια μαρκα ανεμιστηρα που να κραταει στο χρονο? Τον τελευταιο καιρο καθε καλοκαιρι το πολυ δυο χαλανε οι ανεμιστηρες μου. Δηλαδη σταματανε να γυριζουν και πρεπει να τους γυρισω με το χερι για να παρουν μπρος, μετα απο λιγο καιρο δε γυρνανε ακομα και ετσι. Μερικους τους ανοιγω και τους λαδωνω αλλα δεν κρατανε για πολυ καιρο. Εχω κουραστει να αγοραζαω ανεμιστηρες (τους λειτουργω 12-16 ωρες την ημερα). Θελω προτασεις αλλα να μη ξεφυγουμε κιολας. Δηλαδη απο 30 μεχρι 50 ευρω νομιζω ειναι κομπλε, παραπανω μαλλον δε θελω να δωσω. Δε θελω να παρω αυτες τις φθηνες μαρκες που πουλανε στα 15-20 ευρω, ξερω οτι βγαζουν με το ζορι ενα καλοκαιρι (δοκιμασμενο). Περσυ ειχα εναν υποτιθεται καλο (60 ευρω) και παει να χαλασει τωρα. Γνωμες... Νομιζω θα ενδιαφερθουν και αλλοι μιας και εχει πολυ ζεστη αυτη τη στιγμη.
stelios18120 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 οτι ανεμιστηρα και να παρεις δεν εχω να σ προτεινω μαρκες κτλπ μονο θα σ πω ενα πραγμα κοιτα να εχει μεταλλικα πτερυγια (φτερωτη) γιατι ειναι 100% δυνατοτερα,δεν σπανε,δεν χαλανε με το παραμικρο και είναι φουλ δυνατοτερα. ανεμιστηρας στο 1 με μεταλλικα εχει την ιδια δυναμη με ανεμιστηρα στο 3 με πλαστικα. λογικα θα το εχεις δει και εσυ αυτο. και προαιρετικα αν θελεις να εχει και τηλεχειριστηριο να μην σηκωνεσε κάθε 3 και λιγο.
Silverage Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Έχουμε έναν μεταλλικό ανεμιστήρα μάρκας carrefour 4 χρόνια τώρα και είναι πολύ δυνατός. Οπότε όπως λέει και ο παραπάνω κοίτα για μεταλλικό.
TheAccountant Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 τα μεταλλικα πτερυγια μπορει να μεταφερουν ομως κραδασμους και να προκαλουν παραπανω θορυβο. Επειτα ειναι το θεμα του metal fatique και της πιθανοτητας uncontained failure με τραγικές συνέπειες γι αυτον που θα φαει κομματι της φτερωτης... In all seriousness now: Εχω Delonghi που κρατα 5 χρόνια τώρα, τον ειχα πάρει μια 35αρα. Εχω επισης ανεμιστηρα μάρκας Makro ο οποιος ειναι απιστευτα δυνατος και εχει εξαιρετικη κατασκευη... και τον ειχα πάρει χώμα... κανα 15-20 το πολυ. Αυτοι που για να πάρουν μπροστα θελουν σκουντηγμα, ειναι κακες κινεζιες. Ανοιγμα, καθαρισμα, λαδωμα και ειναι σαν καινουργιοι και παλι. Γενικα να αποφευγετε PRIMO και κατι τετοιες χαζομαρες.
TRILOBYTER Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Βασικα εχω δει και για κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/5052803/Diplomat-MC-8014.html αλλα δε ξερω αν ειναι προβλημα το οτι εχω ηλεκτρικες συσκευες και το PC στο δωματιο.. Μη γινει καμμια ζημια.. Επισης δεν εχω καταλαβει εαν αυτο λειτουργει και χωρις κρυο νερο γιατι εγω μπορει να βαριεμαι να βαζω συνεχεια κρυο νερο, αυτη τη δουλεια θα κανουμε ? :-D Αυτοι που για να πάρουν μπροστα θελουν σκουντηγμα, ειναι κακες κινεζιες. Ανοιγμα, καθαρισμα, λαδωμα και ειναι σαν καινουργιοι και παλι. Γενικα να αποφευγετε PRIMO και κατι τετοιες χαζομαρες. Ναι αυτο κανω! Λαδωσα τον εναν που εχω, κατι γινεται, αλλα δεν τον βλεπω να αντεχει πολυ ακομα.. Θα παω και μια βολτα στο μακρο αν ειναι, ειδα στο σκρουτζ αλλα delonghi δεν ειδα μεχρι τα 50 ευρω. Edit: Βασικα εχει, http://www.skroutz.gr/s/49422/Delonghi-VLP-400.html αλλα πλαστικουρα μου φαινεται..
Ziguala Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Κάτστε να σας φτιάξω τώρα.. πάρτε ψιλό εύκαμπτο χάλκινο σωληνάκι κάνα 2,3 μέτρα ανάλογα το μέγεθος του ανεμιστήρα σας. σαν αυτό δηλαδή: (η κατασκευή στην φωτογραφία είναι άσχετη απλά δεν βρήκα στα γρήγορα μια με σκέτη την σωλήνα) θέλουμε να είναι ψιλό για να μπορούμε με τα χέρια μας να του δώσουμε σχήμα. Μια τρόμπα νερού για PC ή για Ενυδρεία: Μια αδιάβροχη σακούλα/σάκος ή ακόμη και ενα μικρό φορητό ψυγειάκι απο αυτά με το καπάκι προς τα πάνω. τέλος ένα πλαστικό σωληνάκι ελαστικό ίδιας διαμέτρου με τον σωλήνα (θα το κόψετε σε 2 ίσα μέρη). και δύο τσιμούχες σαν αυτές: Σχηματίζεται τον σωλήνα σαν σπείρα και τον κολλάτε με σύρμα πίσω από το ταψί του ανεμιστήρα σας την μια άκρη (στην αρχή/κέντρο της σπείρας) την συνδέεται με το ελαστικό σωληνάκι στην έξοδο της τρόμπας την άλλη άκρη της σπείρας (στο τέλος/έξω μέρος της σπείρας) την συνδέεται με το άλλο κομμάτι απο ελαστικό σωληνάκι Να πως μοιάζει μια σπείρα: και το βάζετε μέσα στην αδιάβροχη σακούλα.Προσοχή για να μην έχετε μικροδιαρροές το σωληνάκι ας είναι ίδιας διάστασης(ο στόχος είναι να μπεί με δυσκολία η σωλήνα στο σωληνάκι και να μην έχει μπόσικα) με την χαλκοσωλήνα το ζεσταίνεται λίγο με αναπτήρα στην άκρη για να γίνει λίγο πιο εύπλαστο και το περνάτε πάνω από τον χαλκοσωλήνα (για να τον καταπιεί) και απο πάνω βάλτε και απο μια βιδωτή τσιμούχα για 100% σιγουριά πριν το κάνετε αυτό τυλίξτε τον χαλκοσωλήνα με λεπτή ταινία τεφλόν και βάλτε τον μέσα στην πλαστική σωλήνα τουλάχιστον 5 εκατοστά. τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι βάλετε την τρόμπα στην αδιάβροχη σακούλα (ρωτήστε αν ειναι αδιάβροχη πριν την πάρετε) να τις βάλετε μπόλικο νεράκι και να την γεμίσετε με παγάκια !!! ή για οικονομία και ευκολία (γιατί τα παγάκια λιώνουν και θα ανεβάσουν την στάθμη του νερού) βάλτε μερικές παγοθήκες σαν αυτές: ή αυτές: είναι φτηνές και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά. Βάλτε την τρόμπα στην μπρίζα βάλτε τον ανεμιστήρα στην μπρίζα κλείστε την σακούλα/σάκο και βάλτε την στην άκρη (κοιτάξτε να πάρετε αρκετά μεγάλο σωλήνα για να φτάνει) και τύφλα να έχουν τα aircondition και όλα αυτά με ένα μικρό διψήφιο αριθμό ευρώ. 2
TheAccountant Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Edit: Βασικα εχει, http://www.skroutz.gr/s/49422/Delonghi-VLP-400.html αλλα πλαστικουρα μου φαινεται.. αυτον ακριβως εχω! Και εχει αρκετα καλυτερη βαση, βαφη, και διαρκεια στον χρονο.... οπως ειπα, πιασαμε 5ετια πλεον.
maik42 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Ναι αυτο κανω! Λαδωσα τον εναν που εχω, κατι γινεται, αλλα δεν τον βλεπω να αντεχει πολυ ακομα.. δεν θελει λαδωμα ο ανεμιστηρας, κακως τον λαδωνεται, αφου μετα επανω στο λαδι επικαθεται περισοτερη σκονη και γινεται σαν μουργα με τα γνωστα αποτελεσματα. δοκιμασε να βαλεις καθαριστηκα που κυκλοφορουν σε μορφη σπρεϊ. ειμαι σιγουρος οτι θα σε κρατησει πολυ παραπανω απο οσο υπολογιζεις. 1
cosmos000 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Πάρε δυο φτηνούς ανεμιστήρες και να τους λειτουργείς εναλλαξ μέσα στις 16 ώρες σερί που λες ότι τους δουλέυεις.Ίσως να υπερθερμεται/κολλάει το μοτέρ πολύ γι αυτό σου χαλάνε.Σε μένα πάντως δεν έχει τύχει να χαλάσει ανεμιστήρας εδώ και πολλά πολλά χρόνια ακόμα και του 10ρικου.Βέβαια με χρήση άντε κανα 8ωρο στις πολλές ζέστες....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα