Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2 Φιλαράκια μου διδάσκουν στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας. (είναι γνώστες του αντικειμένου και ο ένας πρώην δημιουργός πολλών joomla, wordpress, opencart extensions).

Με παρακάλεσαν να διαλαλήσω όπου μπορώ, για να μεγαλώσουν τα τμήματα του σχολείου τα εξής:

Για όσους επιθυμούν να μάθουν (υπάρχει νέα ύλη από πέρυσι με πραγματικά σύγχρονα θέματα και θέματα της αγοράς)
web development (htmlphpjavascript,cssjoomlawordpress κτλ) 
java + εφαρμογές για κινητά! (eclipse Android development)
hardware υπολογιστών,
βάσεις δεδομένων (mysql: sql, διαχείριση κτλ)
προγραμματισμό (σε python)
κ.α.π.

Ωράριο (7 με 10:30)

Όσοι έχουν ήδη απολυτήριο γενικού λυκείου θα κάνουν μόνο 3 φορές την εβδομάδα μαθήματα. (τις υπόλοιπες θα γίνονται της γενικής παιδείας).
Όσοι πάρουν πτυχίο, δε χρειάζονται ECDL για προκηρύξεις δημοσίου.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Τηλέφωνο Σχολείου:
(210) 2525654, (210) 2513165, (210) 2512240

Διεύθυνση: Στα φανάρια της Renault, πάνω στην Εθνική. (βολεύει)

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν θέλω να υποβιβάσω την προσπάθεια που κάνουν και ελπίζω να έγινε απλά κάποιο λάθος από κεκτημένη ταχύτητα, αλλά εν έτει 2016 δεν διδάσκουμε Eclipse. Android Studio λέγετε το IDE και Android SDK αυτά που διδάσκουν. 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις είδα την απάντησή σου.

Δε χρησιμοποιούμε Eclipse  αλλά όντως  Android Studio.

Ευχαριστούμε για την επισήμανση.  ;-)

Ορίστε και όλες μας οι ειδικότητες μέσα από παρουσίαση που έφτιαξαν οι μαθητές μας:

Επεξ/σία από 3oesperinoepal
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/17/2016 στις 9:45 ΜΜ, 3oesperinoepal είπε

2 Φιλαράκια μου διδάσκουν στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας. (είναι γνώστες του αντικειμένου και ο ένας πρώην δημιουργός πολλών joomla, wordpress, opencart extensions).

Όλα καλά ρε παιδί μου αλλά ας σουλουπώνατε και τη σελίδα του ΕΠΑΛ. Δεν επιτρέπεται να μαθαίνετε web development και να έχετε τέτοια σελίδα . Δείτε το σαν case study.

1 ώρα πριν, kormos είπε

Νωρίς απάντησες....:rolleyes:

Χαχα λες να περάσουν άλλα 2 χρόνια μέχρι να δει τη δική μου :D;;

ΥΓ. Δύσκολο το εγχείρημα πάντως να διδαχθούν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο χωρίς να είναι πασάλειμμα. Μακάρι να κάνω λάθος.

Στις 6/17/2016 στις 9:45 ΜΜ, 3oesperinoepal είπε

κ.α.π.

κ.α.π == και άλλα πολλά ή κοινή αγροτική πολιτική;;; :D

Επεξ/σία από becoming_I
Δημοσ.

1. Για τη σελίδα του ΕΠΑΛ δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς. ;)
Γνωρίζουμε καλά το χώρο του web development & έχουμε εργαστεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία στον τομέα αυτό.

2. Μπαίνω σε άλλα sites που αφορούν το web development και γι αυτό δεν είδα την απάντηση.

3. κ.α.π. σημαίνει όντως κοινή αγροτική πολιτική.

Απλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κάποιος θα χλευάσει έτσι μια προσπάθεια που γίνεται.

Η ύλη έχει αλλάξει. Το μάθημα είναι πολύ ενδιαφέρον πλέον.  (και φυσικά το εμπλουτίζουμε επιπλέον γνώση π.χ. χρήση bootstrap, jQuery (κ.α.π. κοινή αγροτική πολιτική)

3 χρόνια νομίζω ότι είναι αρκετά για τον μέσο άνθρωπο να μπει στο πνεύμα να πάρει τις βάσεις. Φυσικά  και χρειάζεται δική του προσπάθεια στη συνέχεια (αυτό άλλωστε ισχύει και στις ανώτερες σχολές πόσο μάλλον στη δική μας).

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, 3oesperinoepal είπε

1. Για τη σελίδα του ΕΠΑΛ δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς. ;)

Οι μαθητές προφανώς και δεν είναι αλλά οι καθηγητές;;

epal.png.0a1f925d08b6312e1f9c48263cb1a733.png

Γνωρίζουμε καλά το χώρο του web development & έχουμε εργαστεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία στον τομέα αυτό.

Τώρα απαντάς σε πρώτο πλυθηντικό. Είσαι ένας από τους διδάσκοντες; Σαν μαθητής καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι ακόμα σε θέση να έχεις ολοκληρωμένη άποψη για το αντικείμενο (ακόμα μαθαίνεις). Φιλικά :)

2. Μπαίνω σε άλλα sites που αφορούν το web development και γι αυτό δεν είδα την απάντηση.

Φαίνεται γιατί η μορφοποίηση της γραμματοσειράς είναι από άλλο site που μάλλον καταλαβαίνω ότι κάνεις copy paste την ίδια ανάρτηση παντού. 

3. κ.α.π. σημαίνει όντως κοινή αγροτική πολιτική.

Απλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κάποιος θα χλευάσει έτσι μια προσπάθεια που γίνεται.

Εγώ δε σε χλέυασα όπως λες. Εσύ με χλευάζεις τώρα. Επειδή μάλλον είσαι νεαρός (υποθέτω ότι δεν είσαι ένας από τους διδάσκοντες) και δεν έχουμε την ίδια ηλικία (πλησιάζω τα δεύτερα -άντα), όταν προσπαθείς να μιλήσεις για μια προσπάθεια, εκτός από το να είσαι συγκεκριμένος (όπως και ήσουν), επιπλέον να είσαι διατεθειμένος να απαντήσεις σε τυχόν απορίες. Εγώ όταν είδα το κ.α.π. μου θύμισε αυτά τα δυο και δεν είχα κάποια διάθεση χλευασμού προς την προσπάθεια σας, περισσότερο σαν αστείο το είδα. Αν σε προσέβαλα ζητώ συγγνώμη.

Η ύλη έχει αλλάξει. Το μάθημα είναι πολύ ενδιαφέρον πλέον.  (και φυσικά το εμπλουτίζουμε επιπλέον γνώση π.χ. χρήση bootstrap, jQuery (κ.α.π. κοινή αγροτική πολιτική)

Δεν το αφήνεις να πέσει κάτω ε :D

3 χρόνια νομίζω ότι είναι αρκετά για τον μέσο άνθρωπο να μπει στο πνεύμα να πάρει τις βάσεις. Φυσικά  και χρειάζεται δική του προσπάθεια στη συνέχεια (αυτό άλλωστε ισχύει και στις ανώτερες σχολές πόσο μάλλον στη δική μας).

Άλλος ο μέσος άνθρωπος στα 18-20, άλλος στα 40-50. You cant teach an old dog new tricks (εύκολα τουλάχιστον). Οπως και να έχει καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας. 

Δημοσ.

Λοιπόν, ας τα πάρουμε ένα ένα.

1. Το περυσινό ήταν copy paste από ένα post ενός φίλου σε άλλο forum. Στη βιασύνη μου ξέχασα να αφαιρέσω το 2 φιλαράκια.  Ήταν μια προσπάθεια να περάσουμε ανεβάσουμε το τμήμα. Ήδη είχαμε αποτελέσματα.
  2. Είμαι καθηγητής.
  3. Οι καθηγητές πληροφορικής του σχολείου δεν είμαστε υπεύθυνοι για την ιστοσελίδα, οπότε δε μπορούμε να κατηγορηθούμε για τον σχεδιασμό  και την λειτουργικότητά της. Έχουμε αναλάβει άλλα πράγματα σχετικά με το σχολείο. Ο συνάδελφος που την συντηρεί κάνει εξαιρετική δουλειά αν σκεφτεί κανείς ότι είναι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο.
  4. Δεν είμαι νεαρός.  Έχω μεγάλη εμπειρία στο web dev και σε άλλα forum με άλλο όνομα έχω καλό reputation.  Είμαι στα πρώτα άντα.
  5. Το κ.α.π. φάνηκε να ήταν χλευασμός εκ μέρους σου. Είχε και γελάκι δίπλα.  Ήταν προφανές ότι εννοούσα και άλλα πολλά και όχι κοινή αγροτική πολιτική. Αν δεν ήταν όντως χλευασμός σου ζητώ εγώ συγνώμη.
  6. Το γεγονός ότι έχουμε άτομα διαφορετικής ηλικίας κάνει τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα, αλλά θα εκπλαγείς πόσο γρήγορα μαθαίνουν και οι των 40-50. Αυτό γίνεται γιατί εκεί έρχονται όσοι έχουν ενδιαφέρον για τα μαθήματα και όχι ανήλικοι που αναγκάζονται.
  7. Φαντάζομαι ότι είναι αρκετό, το γεγονός ότι οι φετινοί νέοι έχουν στήσει joomla sites, virtuemart, prestashop. Έχουν φτιάξει δυναμικό html με χρήση bootstrap και γνωρίζουν κάποια πράγματα σε css. Media queries είναι ο στόχος μας για μετά το Πάσχα. Οι της τρίτης τάξης γνωρίζουν να γράφουν και να διαβάζουν σε maria-db με χρήση php (if, else, while, for, foreach, arrays, functions κτλ). Δυστυχώς δεν προλάβαμε oop αλλά αυτό το μαθαίνουν στην επόμενη τάξη αναγκαστικά σε python.  Στόχος μας στην τρίτη είναι να περάσουμε από βασική js σε χρήση jQuery.

Να 'σαι καλά.

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, 3oesperinoepal είπε

Δεν είμαι νεαρός.  Έχω μεγάλη εμπειρία στο web dev και σε άλλα forum με άλλο όνομα έχω καλό reputation.  Είμαι στα πρώτα άντα.

Τελικά έχουμε την ίδια ηλικία :D

9 λεπτά πριν, 3oesperinoepal είπε

Το κ.α.π. φάνηκε να ήταν χλευασμός εκ μέρους σου. Είχε και γελάκι δίπλα.

Ε τι να κάνουμε ο γραπτός λόγος δημιουργεί παρεξηγήσεις όταν το context είναι λίγο αόριστο. Χαίρομαι που το ξεκαθαρίσαμε :)

10 λεπτά πριν, 3oesperinoepal είπε

Το γεγονός ότι έχουμε άτομα διαφορετικής ηλικίας κάνει τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα, αλλά θα εκπλαγείς πόσο γρήγορα μαθαίνουν και οι των 40-50. Αυτό γίνεται γιατί εκεί έρχονται όσοι έχουν ενδιαφέρον για τα μαθήματα και όχι ανήλικοι που αναγκάζονται.

Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Για να μην παρεξηγηθώ, ότι έχει να κάνει με εκμάθηση και παραγωγή γνώσης είμαι αναφανδόν υπέρ και το γεγονός οτί μπορεί αυτά να μεταδοθούν και και άτομα μιας πιο προχωρημένης ηλικίας, είναι από μόνο του ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...