Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα. θα ηθελα τα φωτα σας για ηχεια 5.1

εχω εναν ενισχυτη yamaha HTR 6230, ειναι με 5 εξοδους των 100w

http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/htr/htr-6230_black__u/

και ειμαι περιεργος...... τι ηχεια θα μπορουσα να βαλω για να κανω ενα home cinema (θα το συνδεσω φυσικα και με blu ray)

το μεγεθος δεν με ενδιαφερει αρκει να μην ειναι η τιμη ανω των 200-250Ε.

σας παει κατι στο μυαλο????

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ηθελα να ρωτησω κατι και να ζητησω την βοηθεια σας αν γινεται επειδη πηρα ηχεια τελικα.Θελω να συνδέσω τηλεοραση, αποκωδικοποιητη nova, blue ray, ενισχυτή (που εχει ηχεία 5.1) ολα μαζι. Ετσι ώστε απο όπου και να βλεπω (νοβα, τηλεοπτικό κανάλι, η ταινια απο το blue ray) να ακουω τον ήχο απο τα ηχεία 5.1.
μπορει να ειναι εύκολο αλλα δεν ξερω πολλα και δεν θελω να κανω λαθος συνδέσεις. να φανταστειτε δεν ξερω τα βασικα, αν θα πρεπει να τα συνδεσω ολα πανω στην τηλεοραση και μετα την τηλεοραση πανω στον ενισχυτη. τελος παντων

  • ο ενισχυτής ειναι Yamaha htr 6230 ( εχει πολλες συνδέσεις εώς και οπτική ίνα)
  • για blue ray και nova θα ξέρετε λογικα τις υποδοχές
  • η τηλεοραση ειναι μια Sony 55 4K και εχει τις εξης υποδοχές : MHL (έκδ. 3 για HDMI2), BluetoothΒ� (HID/HOGP/3DSP/SPP), είσοδος ισχύος AC (1 πίσω), είσοδος σύνδεσης RF (1 πλάι), είσοδος IF (BS/CS) (2 πλάι), είσοδος σύνθετου σήματος βίντεο (1 πίσω/1 πίσω υβριδική με σήμα συνιστωσών), είσοδος βίντεο συνιστωσών (Y/Pb/Pr) (1 πίσω υβριδική), SCART χωρίς Smartlink (1 πίσω), έξοδος βίντεο SCART (1 πίσω), συνολική είσοδος αναλογικού ήχου (2 πίσω), έξοδος ψηφιακού ήχου (1 πίσω), έξοδος ήχου (1 πλάι/υβριδική με HP), έξοδος ακουστικών (1 πλάι/υβριδική με έξοδο ήχου), έξοδος υπογούφερ (1 πλάι/υβριδική με HP και έξοδο ήχου), USB (3 θύρες), σύνδεση Ethernet (1 πίσω), υποδοχή PCMCIA (1 πάνω) και 4 HDMI.

***θα συνδέσω και την τηλεοραση με τον υπολογιστη με HDMI καλώδιο και θα την εχω ως κλώνο για να βλεπω εργα, οπότε θελω και με αυτο τον τροπο να λειτουργούν τα 5.1(αν γινεται)

μπορει καποιος να με καθοδηγήσει αν εχει χρονο οποτε μπορει?ελπιζω να μην ζηταω πολλα! Εχω σχεδον απ ολα τα καλώδια ( εχω 3-4 HDMI εχω και οπτική ίνα). Ευχαριστω πολυ προκαταβολικά

Δημοσ.

Ποια ηχεία πήρες τελικά;;

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι όλες οι πηγές σου να πέσουν πάνω στον ενισχυτή και από εκεί ένα καλώδιο στην τηλεόραση.

5.1 θα ακούς μόνο αν οι πηγή σου είναι πεντακαναλη μην περιμένετε δλδ από τα ελληνικά κανάλια να ακούς 5.1

Τώρα είδα ότι έχεις ανοίξει και άλλο θέμα και έτσι που σου λέει ο φίλος γίνεται δουλειά το θέμα είναι η τηλεόραση να σου κάνει passthrough τον ήχο στον ενισχυτή.

Δημοσ.

Ποια ηχεία πήρες τελικά;;

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι όλες οι πηγές σου να πέσουν πάνω στον ενισχυτή και από εκεί ένα καλώδιο στην τηλεόραση.

5.1 θα ακούς μόνο αν οι πηγή σου είναι πεντακαναλη μην περιμένετε δλδ από τα ελληνικά κανάλια να ακούς 5.1

Τώρα είδα ότι έχεις ανοίξει και άλλο θέμα και έτσι που σου λέει ο φίλος γίνεται δουλειά το θέμα είναι η τηλεόραση να σου κάνει passthrough τον ήχο στον ενισχυτή.

oουφ τελειωσα το μονταρισμα. τερμα για σημερα. αυριο θα κατσω για τις ρυθμισεις πως θα ακουω κλπ.

τα ηχεια που πηρα ειναι 5.1 και ειναι :

http://www.e-katalog.ru/PIONEER-S-ESR2-LR.htm      (2 ηχεια επιδαπεδια ξυλινα)

http://www.intersys.gr/default.asp?pid=27&ct=687&itm=4157&la=1    (subwoofer)

http://www.radiowolf.de/u_lau/html/Surround-Sets/Sonstige/Pioneer_S-SC=161018/index.php  (2 πισω ηχεια και διαλογων ξυλινα, τα s-esr 2 cr)

ολα pioneer

συγνωμη για τα ξενα σαιτ αλλα δεν τα βρηκα ολα σε ελληνικα

Δημοσ.

Προσοχή όταν συνδέσεις τα ηχεία να βάλεις σωστά την πολικοτιτα + - και όχι στην τύχη, μπορεί να το γνωρίζεις αλλά το αναφέρω για σιγουριά. Αν έχεις πάρει κόκκινο μαύρο καλώδιο είναι εύκολο να μην μπερδεύεσαι.

Δημοσ.

ναι το ξερω. χρησιμοποιησα τα καλωδια που ειχε μεσα, αρκετα μετρα, ειναι με γραμματα και χωρις γραμματα οποτε τα ξεχωριζεις ευκολα

αληθεια αρχειο απο τον υπολογιστη πως μπορω να βαλω εδω στο post? θελω να σας δειξω κατι να μου πειτε την αποψη σας


το βρηκα πως ανεβαζω.

εχω ενα θεμα στην τοποθετηση των ηχειων. διαβασα πολλα για αυτο το θεμα αλλα ολα μιλανε για τοποθετηση σε ιδανικο δωματιο η χωρο που ειναι τετραγωνος. εμενα ειναι αλλιως . εφτιαξα ενα σχεδιο για να σας δειξω να μου πειτε την αποψη σας

οπως θα δειτε ο καναπες (γωνια) ειναι σε διαφορετικη θεση απο την τηλεοραση. το επιπλο της τηλεορασης δεν μπορω να το παω πιο αριστερα λογο του οτι ο τειχος κανει μια κλιση προς τα μεσα. ετσι εχω γυρισει την τηλεοραση προς τον καναπε. των διαλογων το εβαλα κατω απο την τηλεοραση γυρισμενο προς τον καναπε, τα ηχεια τα μεγαλα τα εβαλα να κοιτανε πλαγια παλι τον καναπε, το ενα πισω μικρο ηχειο το ακουμπησα πισω απο το καναπε στο πασο της κουζινας επανω γυρισμενο να κοιταει την τηλεοραση, αλλα δεν εχω που να βαλω το αλλο μικρο στα δεξια του καναπε. σκεφτηκα να το κρεμασω αλλα δεν θα εχει κλιση προς τον καναπε....! κατι αλλο που σκεφτηκα ειναι το εξης : να κρεμασω και τα 2 μικρα ηχεια στον τοιχο πισω απο τον καναπε??? απλα θα ειναι καθετα στον καναπε, θα βλεπουν ευθεια προς την τηλεοραση περιπου και οχι με κλιση στον καναπε, οπως εχω τωρα το ενα αριστερα του καναπε. τι λετε?????

 

post-238827-0-99757800-1466410119_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...