Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και για να το εξηγησω λιγο παραπανω...

θελω να φωναξω ηλεκτρολογο να μου περασει νεο καλωδιο στον 2ο οροφο μεσα απο την

πολυκατοικια , γυρω γυρω απο την εσωτερικη σκαλα και να τρυπησει τοιχο στο

διαμερισμα και να το τερματισει σε ενα απλο τηλεφωνικο κουτακι.

τα καλωδια που ειναι μεσα στον τοιχο ειναι χαλασμενα απο υγρασια δεν παιζουν πια...

ποσο λετε να μου κοστισει η ολη υποθεση ?

εχω ηδη παρει καλο καλωδιο utp cat6 και πριζακι...

Δημοσ.

Γιατί δε το κάνεις μόνος σου εξωτερικά, δε γίνεται?

Π.χ. Από το μπαλκόνι ενα UTP ως κάτω και μετά μεσα στην είσοδο, ή από το σπίτι την εξώπορτα, καναλάκι και πέρασμα μέχρι τον ακάλυπτο της σκάλας για να κατέβει?

Οι καιροί είναι δύσκολοι για να σκάτε 500άρικα (ΟΚ μπορεί να βγεί και λιγότερο) σε τόσο απλές δουλειές...

Χρησιμοποίησε καλώδιο UTP CAT5e ή CAT6 που είναι και πιό χοντρό κι έχεις και 4 ζεύγη συνολικά να ανεβάσεις (οπότε 4 αναλογικές ή δίνεις και στον από πάνω :P). EDIT: Τώρα είδα την τελευταία πρόταση σου.

Δημοσ.

Ναι, εύκολα γίνεται, κάνε το μόνος σου.

Πάνω απο 100άρι δεν νομίζω να σου πάρει, αλλά και πάλι.

Δημοσ.

αμα ηξερα πως να βρω το τηλεφωνο στο κουτι θα το εκανα μονος μου...δεν θελει καν

αυτο το patch tool που εχουν οι καινουργιοι πινακες , ειναι βιδωτα τα καλωδια...

Δημοσ.

αμα ηξερα πως να βρω το τηλεφωνο στο κουτι θα το εκανα μονος μου...δεν θελει καν

αυτο το patch tool που εχουν οι καινουργιοι πινακες , ειναι βιδωτα τα καλωδια...

Αυτό δεν είναι δουλειά του σου ή του ηλεκτρολόγου αλλά του Οτετζή.

Αν βάλεις εσύ (ή ηλεκτρολόγος) χέρι στα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, παίζει πρόβλημα (ίσως και πρόστιμο γενικά).

Το κατεβάζεις μέχρι τα άλλα κουτιά και αφήνεις αβάτζο καλωδίωσης και τη σύνδεση στην κάνει ο ΟΤΕτζής κάτω.

Δημοσ.

αν μιλάει για το κουτί που είναι μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας τότε μπορεί να βάλει χέρι κανονικά. Ευθύνη ΟΤΕ είναι να παίζει καλά η υπηρεσία ως εκει. Άλλωστε όταν κάνει κάποιος αίτηση σε άλλο πάροχο ο ΟΤΕ πηγαίνει τη γραμμή ως εκείνο το σημείο και ο άλλος πάροχος/πελάτης συνδέει εκεί το καλώδιο του διαμερίσματος με το σημείο σε αυτόν τον πίνακα που αντιστοιχεί το νούμερο του πελάτη.

• Like 1
Δημοσ.

αν μιλάει για το κουτί που είναι μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας τότε μπορεί να βάλει χέρι κανονικά. Ευθύνη ΟΤΕ είναι να παίζει καλά η υπηρεσία ως εκει. Άλλωστε όταν κάνει κάποιος αίτηση σε άλλο πάροχο ο ΟΤΕ πηγαίνει τη γραμμή ως εκείνο το σημείο και ο άλλος πάροχος/πελάτης συνδέει εκεί το καλώδιο του διαμερίσματος με το σημείο σε αυτόν τον πίνακα που αντιστοιχεί το νούμερο του πελάτη.

ok αυτο εγινε...βρηκα ατομο με 50€ θα μου κανει την δουλεια.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι σχετικό με το θέμα.

Επειδή θέλω να αλλάξω κι εγώ το καλώδιο του τηλεφώνου απο κεί που μου το φέρνει ο ΟΤΕ μέχρι μέσα στο σπίτι, σε πρίζα για τηλέφωνο και ρούτερ , τι καλώδιο να βάλω;  Υπάρχει κάποιο καλό;  Μήπως υπάρχουν καλώδια με οπτικές ίνες που μπορώ να βάλω, μήπως πηγαίνει και πιο καλά το ίντερνετ;

Το καλώδιο που μου φέρνει ο ΟΤΕ στο κουτί έξω, έχει δύο καλώδια (κόκκινο και μαύρο) που είναι πιο χοντρά απ αυτά που έχω μέσα στο σπίτι (cat5).

Δημοσ.

εγω εβαλα cat6 μονοκλωνο , σου το προτεινω ανεπιφυλακτα ! 25€ και δωρο το διπλο πριζακι ;)

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι σχετικό με το θέμα.

Επειδή θέλω να αλλάξω κι εγώ το καλώδιο του τηλεφώνου απο κεί που μου το φέρνει ο ΟΤΕ μέχρι μέσα στο σπίτι, σε πρίζα για τηλέφωνο και ρούτερ , τι καλώδιο να βάλω;  Υπάρχει κάποιο καλό;  Μήπως υπάρχουν καλώδια με οπτικές ίνες που μπορώ να βάλω, μήπως πηγαίνει και πιο καλά το ίντερνετ;

Το καλώδιο που μου φέρνει ο ΟΤΕ στο κουτί έξω, έχει δύο καλώδια (κόκκινο και μαύρο) που είναι πιο χοντρά απ αυτά που έχω μέσα στο σπίτι (cat5).

Αυτό το κάνεις μόνο όταν έχεις επιβεβαιωμένο πρόβλημα στην καλωδίωση, διαφορετικά δεν βλέπεις καμία διαφορά. cat6 παίρνεις μονόκλωνο για να μπορείς να το διαχειριστείς καλύτερα αν και το πολύκλωνο έχει άλλα θετικά.

Δημοσ.

Αυτό το κάνεις μόνο όταν έχεις επιβεβαιωμένο πρόβλημα στην καλωδίωση, διαφορετικά δεν βλέπεις καμία διαφορά. cat6 παίρνεις μονόκλωνο για να μπορείς να το διαχειριστείς καλύτερα αν και το πολύκλωνο έχει άλλα θετικά.

Έτσι κι αλλιώς θα το αλλάξω, απλά ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιο καλώδιο που είναι καλύτερο απ τα άλλα.

Δημοσ.

Θα μπορουσες να μας πεις ποια ειναι ειναι τα θετικα του πολυκλωνου ?

Δημοσ.

ε ενταξει δεν ειναι και τοσο συμαντικα πλεονεκτηματα...

ειναι αρκετα ευκαμπτο το καλωδιο που εχω βαλει και το εχω βαλει και γυρω απο το Π της πορτας

και γενικα κανει πολλα γυρισματα και γωνιες και δεν καταλαβαινει τιποτα.

τωρα αυτο το "proximity effect needs to be minimized" δεν πολυκαταλαβα τι εννοει αλλα ok.

Επισκέπτης
Δημοσ.

και για να το εξηγησω λιγο παραπανω...

θελω να φωναξω ηλεκτρολογο να μου περασει νεο καλωδιο στον 2ο οροφο μεσα απο την

πολυκατοικια , γυρω γυρω απο την εσωτερικη σκαλα και να τρυπησει τοιχο στο

διαμερισμα και να το τερματισει σε ενα απλο τηλεφωνικο κουτακι.

τα καλωδια που ειναι μεσα στον τοιχο ειναι χαλασμενα απο υγρασια δεν παιζουν πια...

ποσο λετε να μου κοστισει η ολη υποθεση ?

εχω ηδη παρει καλο καλωδιο utp cat6 και πριζακι...

Για ίδια δουλειά, και ίδιο όροφο, πριν μερικούς μήνες πλήρωσα 70 ευρώ και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το καλώδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...