Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω εδω και 5-6 χρονια ενα συστημα με i7 920 και m/b x58 που με εχει βγαλει ασπροπροσωπο ομολογουμενως αφου ακομα παιζω ακομα και τα πιο  απαιτητητα παιχνιδια σε full settings ( gpu 970  nvidia)

Ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης 

αξιζει τον κοπο οικονομικα και απο αποψης επιδοσεων να παρω ενα cpu που απο την μια να μου διπλασιασει τις επιδοσεις ακομα και αν ακομα δεν ειναι απαραιτητο οπως αλλα κυριως να μου κανει οικονομια στο ρευμα (το εχω ανοιχτο 24/7) 

οπως πχ ενα ι7 4790s  με μια m/b z97 που θα με περασει και στο sata 3 και το usb 3 ?
(εχω πολλους σκληρους εσωτερικους και εξωτερικους συνδεμενους)

εχω υπολογισει πως μια τετοια αναβαθμιση μαζι με 16gb ραμ θα βγει στα 560 ευρω

αξιζει τον κοπο ??

Δημοσ.

Την κατανάλωση στο ρεύμα στη θέση σου δε θα την υπολόγιζα. Παρακάτω ακολουθεί ο συλλογισμός μου:

Ο i7 920 καταναλώνει σε full load ~156W από την πρίζα (έστω ότι έχεις τροφοδοτικό με απόδοση 80%), ενώ ο i7 4790s ~78W (80% απόδοση τροφοδοτικού). Ως τιμή κιλοβατώρας θα πάρω τη μέση τιμή μεταξή των 800kwh και 801-1600kwh μιας και που δεν ξέρω την κατανάλωση σε ρεύμα του σπιτιού σου. Τιμή κιλοβατώρας: ~0,08€.

i7 920 0,156x24x0,08= ~0,3€ τη μέρα, 3 9€ το μήνα

i7 4790s 0,078x24x0,08= ~0,15€ τη μέρα, 1,5 4,5€ το μήνα

Δεν πιστεύω ότι ο υπολογιστής δουλεύει και όλη τη μέρα σε full load (κάτι που μειώνει δραματικά και τις καταναλώσεις-διαφορά στην κατανάλωση). Επομένως, δεν αξίζει να αλλάξεις cpu για ενεργειακούς σκοπούς. Από κει και πέρα, αν δε σε καλύπτει πλέον, είμαι σύμφωνος στην αγορά καινούργιου. Για sata 3 σε μηχανικούς δίσκους ούτε να το σκέφτεσαι, σε SSD νομίζω υπάρχει κάποια διαφορά. Για usb 3 υπάρχουν σχετικά φτηνές pci κάρτες.

Btw ο 920 επιδέχεται OC και μπορεί να αυξήσει τις επιδόσεις του σχετικά οικονομικά. (Αν υπάρχει κατάλληλη m/b, τροφοδοτικό και cpu cooler).

Edit: Αν με 'βαζες να εκτιμήσω τις ενεργειακές διαφορές σε μια μέση χρήση, θα έλεγα 1-2€ το μήνα.

Δημοσ.

Νομίζω οτι η πιό bang for buck βελτίωση που μπορείς να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τον i7 920 με έναν Xeon, με τιμή περίπου στα 100 ευρώ απο ebay.

Θα έχεις επιδόσεις ενός σύγχρονου μέσου i7 με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση.

Δές εδώ για λεπτομέρειες: http://www.insomnia.gr/topic/600582-%CF%8758-%CF%87eon-owners-club/

Δημοσ.

αν πας σε Ι5 6600 (όχι τον Κ) έχει πολύ χαμηλό TDP , θα δεις σημαντική βελτίωση και στην κατανάλωση και στην ταχύτητα , το θέμα είναι γλυτώνοντας ΜΑΧ 20ευρώ/έτος ηλεκτρισμό συμφέρει η επένδυση

• Like 1
Δημοσ.

όσον άφορα τον xeon χ6 συμφωνώ αλλά και πάλι ανάλογα με την μητρική. για sata2 + ssd και πάλι μια χαρά θα ειναι το pc αν ασχολείσαι με gaming και internet. τώρα για την κατανάλωση και ένα 50αρικο να γλιτώνεις τον χρόνο βαλτά κάτω και δες το ποσό που θες να ξοδέψεις σε ποσο καιρό θα κάνεις απόσβεση χωρίς να χάσεις σε επιδώσεις.. εναλλακτικά αν το έχεις 24/7 για κατεβατίρι κάνε ένα δεύτερο φθηνό pc για αυτή την χρίση..

Δημοσ.

επειδη η κιλοβατωρα με φπα και αλλες χρεωσεις μου φτανει 0,135 τα νουμερα ειναι 15 και 7,5 περιπου αντιστοιχα το μηνα συμφωνα με τους υπολογισμους σου ..αλλα νομιζω δεν αλλαζει το νοημα της σκεψης σου ..

δεν ειμαι πολυ σχετικος με τα τεχνικα θεματα πρεπει να ομολογησω ..αλλα αυτο που λες για το sata 3 ειναι μαλλον dealbreaker ...νομιζα εχει διαφορα στην ταχυτητα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...