Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε νεα συνδεση σε σπιτι που ΔΕΝ ειχε ποτε στο παρελθον τηλεφωνικη γραμμη, ποιος πληρωνει το BOX ?

και για να γινω πιο αναλυτικός να πω ακροβως τι εχει συμβει.
Σε ενα εξοχικό σπιτι στην περιοχη Ν. Μακρη, Μαραθωνα οπου δεν ειχε ποτε στο παρελθον τηλεφωνικη συνδεση απο κανενα παροχο, παρθηκε αποφαση να μπει σταθερη τηλεφωνι μεσω της Vodafone.
Το αιτημα προωθήθηκε οπου καποια στιγμη υπηρξε η ενημερωση οτι θα ερθει συνεργειο του ΟΤΕ για να εγκαταστησει την γραμμη στο σπιτι και μετα, σε δευτερη φαση, θα ερχοταν η Vodafone για να φερει την γραμμη μεσα στο σπιτι.
Περασε λοιπον ο ΟΤΕ και δεν εκανε δουλεια. Και μετα απο τηλεφώνημα απο τμημα της Vodafone, ειπαν οτι ο λογος που δεν εκανε τιποτα Ο ΟΤΕ ηταν λόγο του οτι στον χωρο του οικήματος δεν υπηρχαν οι προδιαγραφές για να φερει την γραμμη. Αυτες οι προδιαγραφές ειναι ενα ιστος οπου πανω σε αυτον θα υπαρχει ενα χαλύβδινο κουτι (το BOX) οπου θα τερματισει η γραμμη.
Συμφωνα με την Vodafone αυτα ειναι πραγματα που πρεπει να κανει ο πελατης, ο ενδιαφερομενος δηλαδη και βεβαίως με δικα του εξοδα.

Ειπαν δηλαδη να ερθει ηλεκτρολογος να τα κανει και μετα να καλεσουμε πλαι πισω οπου και θα στειλουν εκ νεου τοσυνεργειο του ΟΤΕ.
Εγω σε τηλεφωνιμα που εκανα στο 13888 (ΟΤΕ) μου ειπαν οτι το BOX ανηκει στο δικτυο του ΟΤΕ οποτε αναλογα με την περισπτωση βεβαια τα εξοδα αυτα τα αναλαμβανει ο ΟΤΕ η απο κοινου με τον πελατη, πραγματα που δεν μου ειπαν απο την Vodafone.

Τα ερωτηματα τωρα ειναι τα εξης

- ποιος επιβαρύνεται τελικα τα υλικα αυτα αλλα και τις εργασιες ? Τον ιστο δηλαδη με το BOX.
- εαν ειναι δικαιοδοσίας του ΟΤΕ αυτο απο που και ποιος πρεπει να το προωθήσει. Το αιτείται η Vodafobe απο τον ΟΤΕ η πρεπει να το ζητησω εγω απο τον ΟΤΕ ως μελος του ελληνικου δικτυου ?
- τελος εαν αυτα πρεπει να τα κανω εγω, ποιες ειναι οι προδιαγραφές αυτες. δηλαδη ο ιστος να ειναι σε σωλήνα πλαστικη (λεμε τωρα) μεταλλικη, γαλβανιζε, ποσου διαμετριματος (ποσα Φ), να ειναι στον ιδιο ιστο με αυτον του ρευματος ? εαν οχι ποσο μακρια απο αυτον?

καταλαβαινω οτι εχω πεσει στην περιπτωση γιατι αληθεια ποσα σπιτια στην ελλαδα δεν ειχαν ποτε σταθερο τηλεφωνο, αρα και οχι την υποδομη για αυτο./ οποτε ο ενας με στελνει στον αλλον οχι μονο επειδη δεν γνωριζουν, αλλα ισως γιατι δεν θα θελαν να επιβαρυνθούν τον κοστος αμφότεροι.

καμια ιδεα επι του θεματος ?

Δημοσ.

αν δεις στην γειτονια σου  θα δεις οτι καθε σπιτι εχει μια μεταλικη κώλωνα εκει που ειναι το ρολοι της δεη.οσα εχουν τηλεφωνω πριν απο εσενα.εκει καταλήγει το καλωδιο του οτε μεσα σε ενα κουτι κατανεμητη box οπως θελεις πες το.αυτο ολο το κανεις εσυ σαν ιδιοκτητης και ερχεται ο οτε και σου φερνει το καλωδειο του μεχρι τον κατανεμητή.απο εκει και μετα ο ηλεκτρολογος σου τερματιζει την γραμμη εκει που θελεις.

• Like 1
Δημοσ.

αυτο ρωταω. ο ιστος και ο κατανεμητής ειναι δικο μου θεμα ?? εγω πρεπει να το φτιαξω και εαν ναι, τοτε "δικτυο" το ΟΤΕ τι θεωρείται ?  το να φερει την φραμμην μεχριν την κώλωνα στη γειτωνια ? 

Δημοσ.

δεν ξερω τι σου εχουν ακριβως πει και τι θελουν να πουν.εσυ αυτο θα πρεπει να κανεις αν δεν εχεις καποια εγκατασταση.βρες εναν ηλεκτρολογο να στο κανει.ρωτα ξανα τι πρεπει να γινει ακριβως για να μην κανεις κατι τζαμπα.

τωρα αν δεν εχει ο οτε καποια κώλωνα η καφαο κατι τελος παντον που δινει γραμμες στα σπιτια αυτο παλη δεν ξερω πως παει.

Δημοσ.

αυτο ρωταω. ο ιστος και ο κατανεμητής ειναι δικο μου θεμα ?? εγω πρεπει να το φτιαξω και εαν ναι, τοτε "δικτυο" το ΟΤΕ τι θεωρείται ?  το να φερει την φραμμην μεχριν την κώλωνα στη γειτωνια ? 

Το ΒΟΧ που αναφέρεις ειναι λεξη που χρησιμοποιείται στο δίκτυο του οτε, για αυτο και οταν ρώτησες για ΒΟΧ σου είπαν οτι αυτό είναι θέμα οτε

Το ΒΟΧ του οτε βρίσκετε επάνω σε μια ξύλινη κολώνα(το πιο πιθανό για την περιοχή σου) εκεί κάπου κοντά σου, απο την κολώνα αυτη ο οτε τραβάει καλώδιο μεχρι την μάντρα του σπιτιού σου σε διαφορετικό ιστο απο αυτον της δεη.

Ο ιστος αυτός στην μαντρα σου και το καλώδιο απο τον ιστο μέχρι το σπίτι, η εγκατάσταση μεσα στο σπίτι (πρίζες καλώδια κλπ) ειναι δικη σου δαπάνη και οταν ερθει το συνεργείο θα πρέπει κάπου στην μάντρα του σπιτιού, κατω απο τον ιστό. να υπάρχει αναμονή του καλωδίου σε στεγανό κουτί στο οποίο θα σύνδεση το τηλέφωνο ο οτε.

Τα ξερουν οι ηλεκτρολόγοι

Δημοσ.

Υποθετωντας οτι έχεις κηπο στη μαντρα θελεις μια σιδερενια σωληνα και ενα αδιαβροχο κουτι για να τερματισει ο οτε το καλωδιο.Βλέπεις απο τούς γείτονες σου.Οσο ποιο καλο το κουτι και στεγανο τοσο το καλυτερο.Απο κει θες γραμμη μεχρι το σπιτι μεσα .Ολα αυτα τα πληρώνεις εσυ.Τα υπολοιπα ειναι του οτε.Για τη θεση της κολόνας ψάχνεις το box του οτε για να εισαι κοντα του.Για το παχος της σωληνας βλέπεις του γειτονες σου.

Τα ξερουν οι ηλεκτρολόγοι

Δημοσ.

Ο ΟΤΕ είναι υπέυθυνος να φέρει το καλώδιο μέχρι την εξώπορτα.Όπου εκέι συνήθως υπάρχει το καλώδιο του που έρχετε εσωτερικά από το σπίτι και γίνετε η ένωση με το καλώδιο του ΟΤΕ.Τώρα εσύ αν πριν δεν είχες ουτε μια πρίζα τηλεφώνου στο σπίτι είναι δικό σου θέμα καθαρά να βάλεις πρίζα στο σπίτι και καλώδιο που θα σταματάει στην εξώπορτα το οποίο όμως θα είναι σε μέρος που δεν θα δέχετε πολλά νερά και να υπάρχει ένα στεγανό κουτάκι.Όλα τα άλλα τύπου από πια κολώνα θα έρθει το καλώδιο και μπλα μπλα είναι θέμα ΟΤΕ

Δημοσ.

τα χεις μπερδέψει ,  αλλο το boχ αλλο το χαλυβδινο

box ειναι το πλαστικο που το βλέπεις συνηθώς σε στύλους αλλα και σε τοιχους καποιες φορές.

Χαλυβδινο ειναι αυτο το στρογγυλό κουτάκι που γράφει ΟΤΕ και ειναι σε σπίτια και σπανια σε στύλο

Αν κανεις  αίτηση στον ΟΤΕ και υπάρχει τηλέφωνο σε γειτονικό σπίτι εως 100μ θα φωνάξει ο οτέ εργολάβο με δικά του εξοδα και θα σου φέρει γραμμη , αμα τελειώσει το συμβόλαιο σου αλλαζεις και πάροχο αμα θές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...