Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα παιδες

Εχω τοLink.png Site: Dell xps m1330 και μετα το φορματ που του εκανα σε win 7 (32-bit) μου βγαζουν οι Browsers (Mozilla-chrome) μαυρες κουκιδες,κρασαρισματα και γενικα πολλα κολληματα οταν συνδεομαι στο ιντερνετ.Eπισης παιζει μετα απο κανα 20 να βγαλει μαυρη οθονη και σπανια τη Blue screen of Death

Αυτο οφειλεται στους drivers της Νvidia GeForce 8400M που εχω κατεβασει απο Link.png Site: εδω

Oταν κανω uninstall τον nvidia ολα ειναι αψογα.

Το θεμα ειναι οτι συνδεω με καλωδιο vga δευτερη οθονη (extended monitor) στο dell και με τον default graphic driver δε τη βλεπει.(Δλδ πηγαινω δεξι κλικ desktop>screen resolution κι εκει δεν υπαρχουν οι επιλογες για την επεκταση οθονης).Οταν ομως εγκαθιστω τους nvidia drivers φαινεται η 2η οθονη αλλα με τις δυσλειτουργιες που ανεφερα. 

Αυτο που μ' ενδιαφερει περισσοτερο ειναι η 2η οθονη,τη θελω οποσδηποτε κι ας μην παιζει η ge force,δεν καιγομαι δλδ να εγκαταστησω τη ge force σωνει και καλα αφου παιζει προβλημα.

Το παραδοξο της υποθεσης ειναι οτι πριν το format ειχε win 7 που δουλευε τζετ η 2η οθονη με τη ge force...

Εχω απεγκαταστησει κι εγκαταστησει αρκετες φορες τους drivers,εχω δοκιμασει αλλους drivers απo αλλα σαιτς,εκανα αυτοματη εγκατασταση απο driver installer και το προβλημα παραμενει.

Στο Safe Mode with networking ολα ειναι οκ.(Εκτος φυσικα απο τη 2η οθονη)

Πριν λιγο ξαναεγκαταστησα τον nvidia driver οπως δινετε στις οδηγιες με το ddu,αλλα κ παλι τζιφος.

(Ολα τα παραπανω με απεγκατεστημενο το adobe flash player-ασχετο)

Αν εχετε καμμια ιδεα...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έκανες λάθος αλλά το link που έδωσες για τους drivers αφορά τις κάρτες γραφικών για σταθερούς υπολογιστές. Αν μπεις Link.png Site: εδω είναι οι drivers για τα laptop και στο link αυτό είναι λογικά αυτός που χρειάζεσαι.

Δημοσ.

Panta σ'ευχαριστω για την απαντηση αλλα δυστυχως κι αυτος που μου εδωσες μου εβγαλε κατευθειαν "μαυρακια"

Δοκιμασα και drivers απο vista & win xp. Τα ιδια...

Τωρα κανω install και uninstall με τον Display Driver Uninstaller παλαιοτερες εκδοσεις Drivers απο Link.png Site: εδω (πατας search)

Μεχρι τα Χριστουγεννα θα εχω τελειωσει...

Δε ξερω τι αλλο να φταιει...

Δημοσ.

Mπα...Τα 'φτυσα..Εχω κανει install-uninstall σχεδον ολες τις παλιες εκδοσεις απο το πανω λινκ (φυσικα τα τρεμουλιασματα συνεχιζονται) και δυστυχως δε μπορω να βρω στο νετ καμμια πιο παλια εκδοση του οδηγου.(Η πιο παλια ειναι απο το 2013...κριμα)

Δε υπαρχει καποιος τροπος,καποιο προγραμματακι που να μπορω να συνδεω τη 2η οθονη με τη standard vga graphics adapter (απο τον driver της μανας του δλδ)?Γιατι εψαξα και δε βρηκα τπτ σχετικο...

Αν γνωριζει καποιος...

Δημοσ.

πριν το φορμάτ δεν είχες πρόβλημα δηλαδή;

οι 8ΧΧΧΜ της Nvidia έχει χτυπήσει σε όλα τα μηχανήματα,μαλλον και η δική σου ψόφησε.

εφόσον δεν μπαίνει ο driver και όταν μπει κάνει θέματα,έχει πρόβλημα η κάρτα.

χωρις drivers στην ουσία η κάρτα υπο-λειτουργεί και δεν μπορείς να κάνεις πολλά.

Δημοσ.

Οχι δεν ειχα θεμα πρι το φορματ και ηταν το ιδιο λειτουργικο (win 7 32-bit ultimate) απλα ανοησια μου που δε σκεφτηκα να σωσω τον driver ...Και δε μπορω να βρω καμμια παλιοτερη εκδοση του Driver π.χ. πριν το 2010 απο τοτε που το "φορμαρισα" τελευταια φορα.

Δε στεκει αυτο γμτ...Κατι δεν παει καλα.Μηπως επρεπε να βαλω τα 64-bit?

Δλδ δεν υπαρχει πιθανοτητα να συνδεσω το extended monitor που με καιει πιο πολυ απ'  ολα χωρις την ge force 8400m gs?

Θενκς Χρησταρα.

Δημοσ.

Έχεις καταφέρει να διαβάσεις τι σου λέει το BSOD; Μπόρει από κει να βγει κάποιο συμπέρασμα για το τι ακριβώς φταίει.

Κάτι άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να το τρέξεις με την οθόνη σε safe mode να δεις αν όντως φταίει η κάρτα ή ο driver. Για να μείνει το BSOD ώστε να διαβάσεις τι λέει μπορείς να κάνεις αυτό:

>Δεξί κλικ My Computer

>Properties

>Advanced Settings

>Startup and recovery -> Settings

>Κάνεις un-tick αυτό που λεει "Automatically restart"

Και αν και όταν τελικά σου ξανακάνει το BSOD να το βγάλεις μια φώτο και να το ανεβάσεις εδώ μπας και βγει κάποια άκρη.

Edit: εδώ μπορεί να αναφέρει αυτό που θες για το standard

Δημοσ.

Το εκανα φιλε μου και θα περιμενω,αλλα σπανια μου βγαζει μπλε οθονη.Κι οταν μου το κανει κατω κατω δε βλεπω καποιον κωδικο σφαλματος του στυλ x0000xxx  αλλα κατι γραφει για την μνημη (της nvidia μηπως?) αφου εχω κανει memory test και δε βρηκε κατι.

Επισης οταν απεγκαθιστω τον εκαστοτε nvidia driver ολα λειτουργουν καλως (εκτος φυσικα απο το 2ο μονιτορ) και χωρις να ειμαι στο safe mode οπου οσες φορες παω εκει, ολα ειναι οκ οπως εγραψα αρχικα,ποτε κατι δε μου κρασαρε εκει. Οποτε αν φταιει η μνημη θα το καταλαβαινα.

Εννοειται παντως αν μου βγαλει BSOD θα στειλω...

Τον συγκεκριμενο Drver τον 195.62 που εστειλες στο τελευταιο λινκ εννοειται πως τον ειχα εγκαταστησει αλλα δεν..Επισης αυτα που εγραφε ο αλλος για τον OEM driver δεν καταλαβα τιποτα!!Αν ειναι ομως αυτη η μονη λυση για το standard να το παλεψω!

Δημοσ.

Κρίμα φίλε δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Δεν εγγυόμαι τίποτα για αυτά που γράφει σε αυτό που σου έστειλα, απλά είδα ότι αναφέρεται πάνω κάτω στα ίδια. Μπορείς να κάνεις ένα σχετικό search πάνω σε αυτά να δεις τι θα βγάλεις.

Εδώ βρήκα κάποιους παλιούς driver για την κάρτα σου. Ίσως αν δοκιμάσεις αυτόν που είχες πριν βγάλεις κάποια άκρη (;). Βάζεις κανονικά τα στοιχεία της κάρτας σου και search για τα windows 7 32bit και δες αν κάτι σου ταιριάζει. 

Δημοσ.

Θενκς "παντα" αλλα το λινκ που μου εστειλες τωρα,ειναι ακριβως το ιδιο που σου εστειλα εγω στο 2ο ποστ κι εγκαθιστουσα ολο το βραδυ παλιοτερους drivers.Ο πιο παλιος παει μεχρι και το 2013 και φυσικα σχεδον ολους που τους δοκιμασα (εκτος απο κατι beta) δεν εκαναν.Βρηκα κι αλλου καποιον απο το 2009 αλλα και παλι εχασα τον χρονο μου.

Tωρα μολις δοκιμασα ενα Live linux και μπηκα στο Youtube και βλεπω καποια μικρα κολληματακια (οχι τοσα οσα στα windows) που με οδηγουν στο οτι μαλλον τα 'παιξε η καρτα (?).

Αλλα πως γινεται αυτο αφου πριν το φορματ ολα ηταν οκ?

Να παρει...

Δημοσ.

Με συγχωρείς δεν το πρόσεξα για τους drivers. Κάπου στα interwebs έπεσε το μάτι μου σε κάποιον που υποστίριζε πως στη δικιά του περίπτωση προσπαθούσε το σύστημα να κάνει load και τα graphics του επεξεργαστή. Ίσως συμβαίνει κάτι παρόμοιο με σένα;

Παραθέτω τα λόγια του "Well...I figured it out, I had to go into the device manager and disable the processor's display driver, on start, it was attempting to load both, and I believe that's what was causing the crash. "

Καθώς και το Link.png Site: post στο οποίο το είδα.

Δημοσ.

Μα αν καταλαβα καλα δεν απενεργοποιεις τον processor's display driver απο το Device manager για την εκκινηση.αλλα απο το system configuration.Αν δεν κανω λαθος...Εγω παντως ειχα κανει disable τον display Driver της nvidia απο το device manager αλλα δεν εβγαλα ακρη.  

Τεσπα σημερα ξαναμπουταρα με Live linux iso και σε βιντεακια μου βγαζει γραμμες.Οποτε λογικα θα "εσπασε" η καρτα γραφικων.

Το παραδοξο ειναι (αναρωτιεμαι παλι) πως εγινε αυτη η δυσλειτουργια μετα το φορματ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...