koskons Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα σε όλους και όλες, Έχω την εξής απορία: Σε ένα σπίτι θα μπει νέα σύνδεση ΟΤΕ, η πλησιέστερη κολόνα του ΟΤΕ βρίσκεται στην άκρη του οικοπέδου, σε απόσταση περίπου 90 μέτρων από το δωμάτιο στο οποίο θα μπει το router.Ο ηλεκτρολόγος μου πρότεινε να τραβήξουμε ένα καλώδιο UTP cat6 για να πάμε από το σπίτι στο σημείο που θα μπει το κουτί του ΟΤΕ (σε απόσταση 4 μέτρων από την κολόνα του ΟΤΕ).Συμφωνείτε?Θέλω να έχω τις μικρότερες δυνατές απώλειες λόγω απόστασης... Αν δε συμφωνείτε ποιο καλώδιο να επιλέξω για να πετύχω τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
poulinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 εξαρτατε απο διαφορα. ο οτε καταρχην δεν θα σου δωσει απευθειας απο κολωνα αλλα απο καποια χωνευτη που θεωρητικα θα πρεπει να ειναι στο σπιτι σου.αρα ισως ο οτε περασει καλωδιο μεχρι την χωνευτη.αν για καποιο λογο πρεπει να το περασεις εσυ υπαρχουν διαφορες λυσεις αναλογως την κατασταση.υπαρχουν 2-3 διαφορετικα καλωδια . α.Utp cat6 εξωτερικου χωρου ειτε εσωτερικου χωρου μεσα σε πλαστικο σωληνα. β.Pet καλωδιο σαν αυτα που βαζει ο οτε στο περιπου.ειναι πολυζευγο καλωδιο με σκληρο καλυμμα απεξω. γ.Pet καλωδιο αλλα επειδη μπορει να εχει ταλαντωσεις λογω του αερα παιρνεις αυτα που εχουν και συρμα μεσα οπως ειναι τα γκρι ,μουσταρδι οτι χρωμα ειναι αυτο που χρησιμοποιει ο οτε.αν περασεις Utp και τρωει ταλαντωσεις καλο θα ειναι να ειναι μεσα σε πλαστικο σωληνα ωστε ο σωληνας να τρωει το ζορι και οχι το καλωδιο. http://www.insomnia.gr/images/adslguide/adsl12.jpg αυτο ειναι το καλωδιο του οτε.δεν ειναι ακριβως γκρι.μπορει μια κοπελα να μας πει τι χρωμα ειναι που αναγνωριζει ολη την παλεττα χρωματων.
panos- Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Χαχα είναι ένα μπεζ γκρι! Μπορεί να το έχει βαψει και να είναι έτσι. Σε ένα σπίτι γνωστού μου ήταν γκρι προς μαύρο.
koskons Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 ευχαριστώ για την απάντηση! η ερώτηση μου αφορά το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσω απο το ρουτερ μου μέχρι την "χωνευτή" που λέει ο poulinos, το cat6 utp μαύρο (το pet) είναι το καταλληλότερο?
poulinos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 ειτε βαλεις pet ειτε cat5e ειτε cat6 εξωτερικου χωρου δεν θα εχεις θεμα.πιο φτηνο θα ειναι το cat5e εξωτερικου χωρου.επισης αλλο μεχρι την χωνευτη που μπορει να ειναι 10 μετρα αλλο μεχρι κολωνα που λες στην αρχη που μπορει να ειναι 100 μετρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα