drpain Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Λοιπον παιδια θα χρειαστω την βοηθεια σας, το προβλημα μου ειναι ολιγον συνθετο: η οθονη μου lg flatron m2262d μολις παρεδωσε πνευμα... Ειχα στο μυαλο μου σαν σχεδιο να κανω ολικη αναβαθμιση το χειμωνα με την κυκλοφορια των νεων καρτων γραφικων και επεξεργαστων διαθετοντας ενα bugdet των 1500-2000 ευρω περιπου για νεο συστημα και οθονη μαζι. Δυστυχως η οθονη με προλαβε και ειμαι αναγκασμενος να αγορασω τουλαχιστον οθονη τωρα και το υπολοιπο συστημα να αναμενει οσο ειναι εφικτο. Η χρηση ειναι all around , πεφτει αρκετο διαβασμα(οποτε θα ηθελα κατι ξεκουραστο), και παιζω απο παιχνιδια κυριως strategy και total war. To συστημα μου ειναι αυτο της υπογραφης και απο χειμωνα να μαστε καλα λογικα θα παω σε i7 6700 με gtx 1070 ή 490 amd (ή κατι παρεμφερες) Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης: 1. Σε τι αναλυση να παω? αξιζει η μεταβαση σε 2,5k ips monitor 2. Αξιζει η sync τεχνολογια? μπορω και τα δυο μαζι? Το bugdet ας πουμε χονδρικα 500 ευρω Αναμενω τις προτασεις σας!! Ευχαριστω προκαταβολικα!!
nikos032 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Με αυτή την gpu που έχεις τώρα, το 2.5k monitor δεν αξίζει εκτός αν το υποστείς σε χαμηλότερη ανάλυση μέχρι να αλλάξεις gpu ή αν πάρεις και 2η με το καλό. H τεχνολογία sync σίγουρα αξίζει και είναι μονόδρομος. Έχω gtx 980 ti gpu και όσο καιρό την είχα σε παλιό monitor (2009 μοντέλο) που δεν είχε sync, είχα σοβαρό θέμα με stuttering και screen tearing. Σε τι ίντσες κυμαίνεσαι ?
drpain Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Με αυτή την gpu που έχεις τώρα, το 2.5k monitor δεν αξίζει εκτός αν το υποστείς σε χαμηλότερη ανάλυση μέχρι να αλλάξεις gpu ή αν πάρεις και 2η με το καλό. Αυτο σκεφτομουν κι εγω βασικα να ριξω την αναλυση εφοσον παω σε 2,5k, αλλα θα ναι πολυ χαλια? Κοιτα δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια με οθονες, εως τωρα ειχα 22'' 1900x1080 και μου φαινοταν καλη-λιγο μεγαλη μη σου πω κιολας Αλλα δεν εχω προβλημα με τις ιντσες , ουτε με την αποσταση γιατι ειναι τροποποιησιμες Φανταζομαι μιλαμε για 27'' σε 2,5κ και 24'' σε 1900χ1080
XMorsX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Kαλημερα. Εχεις υποψιν σου σε τι τιμη παιζει η καθε κατηγορια? Μια 27" 1440p 60Hz IPS χωρις sync tech ξεκιναει απο τα 450 ευρω. Αν βαλεις 144Ηz και sync tech, πας στα 600+ απο εξωτερικο / 650-700 απο Ελλαδα. Εναλλακτικα αγοραζεις μια απο τις καλες 1080p TN (oι 1440p tn ειναι πολυ μετριες με βαρυ grainy coating και μετρια presets) με 144Hz και sync tech, αλλα για την χρηση που την θελεις καλυτερα μια ips. Oριστε μια ιδιατερα καλη 27" 1440p IPS οθονη για το κοστος της που ειναι <500 ευρω. https://www.skroutz.gr/s/5183964/Asus-PB278QR.html?keyphrase=pb278qr Και η φθηνοτερη 27" 1440p IPS με 144Hz και Freesync. https://www.skroutz.gr/s/6957804/Asus-MG279Q.html?keyphrase=mg279q Οριστε και μικροτερη-φθηνοτερη ΙPS με Freesync. https://www.skroutz.gr/s/8910747/LG-29um68.html
drpain Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 ΧmorsΧ καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση σου. Ναι χονδρικα κατι ξερω , εχω παρακολουθησει αρκετα το νημα. Ας ξεκινησω αποκλειοντας τις 29'' και το 21:9 Το ερωτημα μου αφορα περισσοτερο στο ποιο χαρακτηριστικο θα πρεπει να δωσω βαση Δλδ με βαση τις αναγκες μου τι θα πρεπει να θεσω ως προτεραιοτητα τις ιντσες, την αναλυση, τα hz, η το sync? Επισης απο οτι καταλαβα πολλες οθονες εχουν χαμηλο quality control και ειναι θεμα τυχης τι θα σου κατσει παρολο που θα την χρυσοπληρωσεις.Θα ηθελα οσο το δυνατον να αποφυγω τετοιες καταστασεις. Επισης το sync technology κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι πιο χρησιμο για fps multiplayer κτλ(διορθωσε με εαν κανω λαθος) οποτε ισως να μην το κοιταξω καν στην περιπτωση μου? Το budget μπορει να ανεβει λιγο για κατι εξαιρετικο αλλα οπως ειπα θα ηθελα να αποφυγω επιστροφες και ταλαιπωρια
XMorsX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Τα sync παντα χρησιμα ειναι, αλλα θεωρω οτι αξιζουν περισσοτερο απο το ips panel μονο για την περιπτωση των παιχνιδιων πρωτου προσωπου. Φυσικα μπορεις να συνδυασεις, αλλα τοτε η τιμη εκτοξευεται. Η παραπανω asus χτυπαει ολα τα χαρακτηριστικα που πρεπει να εχεις υποψιν κατα την επιλογη οθονης. Καλα χρωματα (panel, presets, ελαφρυ coating), λιγο ghosting και delay-free, επισης εχει και καλη βαση + σωστο matte bezel. Αγορασε απο μαγαζι που δεχεται επιστροφες σε περιπτωση που παραλαβεις ελλατωματικη. Οι 144Hz AHVA εχουν σχετικα φτωχο quality control. Η mg279Q ειναι ωραια οθονη παντως αν σου κατσει καλο κομματι. Εσυ αποφασιζεις, ειναι και αρκετα ακριβοτερη στην ελλαδα σε σχεση με την pb278qr. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2016 από XMorsX
sstav Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 η xb271hu βγαίνει στα 754 από amazon.it. Mε τις επιστροφές, αν χρειαστεί, τι θα γίνεται δεν ξέρω
drpain Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Μπορεις ενδεικτικα να μου προτεινεις και κατι top σε αναλυση 1920χ1080? Δεν ξερω ρε γαμωτο πολλα τα λεφτα , ειμαι πολυ προβληματισμενος, φοβαμαι μην πληρωσω κατι τοσο και εν τελει ειναι και προβληματικο και overkill για τις αναγκες μου. Ειδικα στα 144hz ξεφευγει πολυ η τιμη! Πιστευεις οτι αν κανω κανα 2μηνο-3μηνο υπομονη , υπαρχει περιπτωση να εχουμε καμμια εξελιξη στο χωρο?
firepc Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 @drpain Αν παρεις την 1070 τοτε ναι, μια 144hz οθονη επιβαλεται. Αλλιως ολα σου τα frames θα πανε στο κουβα. Για μενα ειναι κριμα. Για σενα δεν ξερω
XMorsX Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Μπορεις ενδεικτικα να μου προτεινεις και κατι top σε αναλυση 1920χ1080? Δεν ξερω ρε γαμωτο πολλα τα λεφτα , ειμαι πολυ προβληματισμενος, φοβαμαι μην πληρωσω κατι τοσο και εν τελει ειναι και προβληματικο και overkill για τις αναγκες μου. Ειδικα στα 144hz ξεφευγει πολυ η τιμη! Πιστευεις οτι αν κανω κανα 2μηνο-3μηνο υπομονη , υπαρχει περιπτωση να εχουμε καμμια εξελιξη στο χωρο? Αν πας σε 1080p πρεπει αν επιλεξεις αναμεσα σε 144hz και ips. Εξελιξη δεν περιμενω να εχουμε στις 1080p οθονες παντως.
drpain Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 @drpain Αν παρεις την 1070 τοτε ναι, μια 144hz οθονη επιβαλεται. Αλλιως ολα σου τα frames θα πανε στο κουβα. Για μενα ειναι κριμα. Για σενα δεν ξερω Μα ο σκοπος αυτος ειναι.. απλα με προλαβε η οθονη! Αν πας σε 1080p πρεπει αν επιλεξεις αναμεσα σε 144hz και ips. Εξελιξη δεν περιμενω να εχουμε στις 1080p οθονες παντως. Παιδια να με συγχωρατε αλλα δυστυχως δεν εχω καθολου χρονο το τελευταιο διαστημα και δεν προλαβαινω να κανω καλο research επι του θεματος Για τα παρακατω τι γνωμη εχεις? http://www.e-shop.gr/othoni-lg-24gm77-b-24-led-gaming-full-hd-black-p-PER.157544 https://www.skroutz.gr/s/9171021/Viewsonic-XG2401.html https://www.skroutz.gr/s/8075781/AOC-G2770PF.html Τα hz κι αυτα στο παιχνιδι βοηθανε κυριως ετσι? το κανουν πιο smooth? Η πρωτη asus που μου προτεινες μου αρεσε και αν τελικα κανω την μεταβαση σε 2,5k λεω να την αγορασω
XMorsX Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Μα ο σκοπος αυτος ειναι.. απλα με προλαβε η οθονη! Παιδια να με συγχωρατε αλλα δυστυχως δεν εχω καθολου χρονο το τελευταιο διαστημα και δεν προλαβαινω να κανω καλο research επι του θεματος Για τα παρακατω τι γνωμη εχεις? http://www.e-shop.gr/othoni-lg-24gm77-b-24-led-gaming-full-hd-black-p-PER.157544 https://www.skroutz.gr/s/9171021/Viewsonic-XG2401.html https://www.skroutz.gr/s/8075781/AOC-G2770PF.html Τα hz κι αυτα στο παιχνιδι βοηθανε κυριως ετσι? το κανουν πιο smooth? Η πρωτη asus που μου προτεινες μου αρεσε και αν τελικα κανω την μεταβαση σε 2,5k λεω να την αγορασω Οι δυο πρωτες ειναι οι καλυτερες επιλογες απο 1080p TN 144αρες. Η aoc δεν ειναι αναλογα καλη οποτε ξεχνα την. Η viewsonic ειναι η καλυτερη αν θελεις και το freesync, δηλαδη amd gpu. Αλλιως πας στην LG. Nαι τα Hz στο παιχνιδι βοηθανε, μειωνουν την καθυστερηση αποκρισης και το tearing / stuttering + delay σε σχεση με μια 60Hz αν παιζεις με VSync Off / On ανεξαρτητα απο τα fps, καθως και το motion blur εφόσον βγάζεις και τα αναλογα fps. Το θεμα ειναι οτι ακομη και οι καλυτερες TN (που οι lg και viewsonic ειναι αρκετα καλες ωστε να τις συστηνω, καθως εχουν προσεκτικα καλυμπραρισμενα color presets) ωχριουν μπροστα στις συγχρονες IPS των 150 ευρω, ποσο μαλλον στις ακριβοτερες. Για καθημερινη χρηση και για strategy games η καλη εικονα των ips οθονων ειναι μεγαλυτερο οφελος απο το μεγαλυτερο rerfresh rate. Οι αποψεις μπορει να διαστανται εδω παντως. H PB278QR ειναι πολυ καλη οθονη για το κόστος της, προσεξε μονο να κανεις την αγορα απο καταστημα που θα σου επιτρεψει την εύκολη αντικατασταση αν κατσεις ατυχος, γιατι η αντιπροσωπεια της Asus δεν ειναι για να μπλεκεις μαζι της.
firepc Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Εννοειτε βοηθανε τα πολλα hz Κυρίως για να εξαφανιζουν το motion blur που βλεπεις τοσο εντονα στις κονσολες γτ με το ζορι βγαζουν 30fps.
drpain Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 XmorsX νομιζω ήσουνα κατατοπιστικοτατος! σε ευχαριστω και παλι! αυτο που κανεις , και ολα τα παιδια στο forum βασικα , ειναι ανεκτιμητο! Οποτε τωρα σε IPS και 1080p, κι εφοσον θεωρεις οτι το IPS τουλαχιστον ειναι ιδανικο για την περιπτωση μου τι καλο κυκλοφορει? Απο οτι εχω δει προτεινεις αρκετα το HP 27 wx, το οποιο δυστυχως απο οτι βλεπω ειναι ασπρο και με χαλαει λιγο Υπαρχει κατι αντιστοιχο σε LG ή DELL?
XMorsX Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 XmorsX νομιζω ήσουνα κατατοπιστικοτατος! σε ευχαριστω και παλι! αυτο που κανεις , και ολα τα παιδια στο forum βασικα , ειναι ανεκτιμητο! Οποτε τωρα σε IPS και 1080p, κι εφοσον θεωρεις οτι το IPS τουλαχιστον ειναι ιδανικο για την περιπτωση μου τι καλο κυκλοφορει? Απο οτι εχω δει προτεινεις αρκετα το HP 27 wx, το οποιο δυστυχως απο οτι βλεπω ειναι ασπρο και με χαλαει λιγο Υπαρχει κατι αντιστοιχο σε LG ή DELL? Παρακαλω. Oχι, η HP 27xw ειναι η καλυτερη λυση. Αν θελεις εξισου καλη οθονη πρεπει να ανεβεις αναλυση, αλλα υποψιν οτι ετσι χανεις το glossy coating. EDIT: Eπισης πολυ καλη υποτιθεται οτι ειναι και η παρακατω 1080p LG, καθως υποστηριζεται οτι καλυπτει το 99% του sRGB. https://www.skroutz.gr/s/8775820/LG-24MP88HV-S.html Δεν ειναι τεσταρισμενη ομως, ειναι μικροτερη και δεν εχει glossy coating, οποτε τελικα παλι η HP ειναι καλυτερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα