babislabro Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα παιδιά.. Θα ήθελα να ζητήσω την αποψή σας όσον αφορά τον τίτλο. Τι παίζει εδώ στην Ελλάδα και κατα πόσο είναι εύκολο να βρω δουλειά σε αυτες τισ θέσεις χωρίς να εχω κάποιο πτυχίο απο ΤΕΙ ΑΕΙ . Μολις πρόσφατα περασα της Cisco το ICDN 1 και πάω για το ICDN 2 . Σκέφτομαι αργοτερα για το RHSA . Είναι αρκετά αυτά η θα χρειαστώ να βγάλω κάποιο πανεπιστήμιο ?
turbat0s Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Αν εσύ ήσουν εργοδότης, ποιόν θα καλούσες για interview? Κάποιον με την πιστοποίησή σου ή κάποιον με πτυχίο και την πιστοποίησή σου? Η απάντηση είναι προφανής οπότε απλά αναλογίσου πόσοι (πολλοί) ανήκουν στη 2η κάστα. 1
babislabro Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Αν εσύ ήσουν εργοδότης, ποιόν θα καλούσες για interview? Κάποιον με την πιστοποίησή σου ή κάποιον με πτυχίο και την πιστοποίησή σου? Η απάντηση είναι προφανής οπότε απλά αναλογίσου πόσοι (πολλοί) ανήκουν στη 2η Η απάντηση είναι προφανής.. Στο εξωτερικό από ότι έχω ψάξει έχεις αρκετές επιλογές ακόμα και χωρίς πτυχίο . Εδώ στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει καμία τύχη.
mad-proffessor Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Σε τέτοιες θέσεις πιο πολύ η εμπειρία μετράει παρα τα πτυχία. Δηλαδή αν έχεις στήσει δίκτυα, γνωρίζεις απο linux/unix/windows sysadmin κτλ έχεις τύχη. Αν τώρα πας για συνεντευξη με αυτα τα χαρτιά αλλά χωρίς εμπειρία, θα προτιμήσουν κάποιον που έχει έστω και ένα μεταπτυχιακό επιπλέον αν όχι πτυχίο πληροφορικής. Εγω αν ήμουν εργοδότης πάντως, αν μου έδειχνες σε τεστ ότι γνωρίζεις απο rhsa και sysadmin/netadmin/routing θα σου έδινα ευκαιρία. 2
madrivermadonus Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Φίλε Μπάμπη 5 πανεπιστήμια να βγάλεις αν δεν γνωρίζεις τη δουλειά δεν έχει πολλές πιθανότητες. Για τη συγκεκριμένη δουλειά παίζει περισσότερο ρόλο το τι γνωρίζεις στην πράξη παρά στο χαρτί. Ωστόσο, ένα πτυχίο μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία για συνέντευξη πιο εύκολα. Γνώμη μου είναι αν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις καμιά πρακτική ακόμα και χωρίς χρήματα κάντο. Είναι σημαντικό να μπεις στο χώρο... 1
babislabro Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Φίλε Μπάμπη 5 πανεπιστήμια να βγάλεις αν δεν γνωρίζεις τη δουλειά δεν έχει πολλές πιθανότητες. Για τη συγκεκριμένη δουλειά παίζει περισσότερο ρόλο το τι γνωρίζεις στην πράξη παρά στο χαρτί. Ωστόσο, ένα πτυχίο μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία για συνέντευξη πιο εύκολα. Γνώμη μου είναι αν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις καμιά πρακτική ακόμα και χωρίς χρήματα κάντο. Είναι σημαντικό να μπεις στο χώρο... Φίλε μου ότι γνωρίζω τα έχω μάθει μόνος μου . Εχω πάθος και θέλω να το δείξω σε κάποιον . Από κει και πέρα εδώ στην Ελλάδα δεν βλέπω και πολυ φως έστω να πάω για συνέντευξη . Όσο για την πρακτική μπορω να πάω χωρις πτυχίο και να κανω ? Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2016 από babislabro
nikos032 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Φίλε μου ότι γνωρίζω τα έχω μάθει μόνος μου . Εχω πάθος και θέλω να το δείξω σε κάποιον . Από κει και πέρα εδώ στην Ελλάδα δεν βλέπω και πολυ φως έστω να πάω για συνέντευξη . Όσο για το μεταπτυχιακο μπορω να πας χωρις πτυχίο και να κανω ? Το λέει και η λέξη. Το μεταπτυχιακό απαιτεί να έχεις πάρει το πτυχίο σου πρώτα. Συνήθως απαιτείται ένας <<καλός>> βαθμός πτυχίου για να συνεχίσεις σε μεταπτυχιακό.
Lolarikos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Και τα ΙΕΚ παρέχουν πολλή πρακτική γνώση σε έναν μελλοντικό τεχνικό δικτύων. Τώρα πιστοποιήσεις CISCO και τα λοιπά είναι και πανάκριβα και θέλουν ανανέωση κάθε τρία χρόνια. Δεν ξέρω αν αξίζει. ΙΕΚ τεχνικός δικτύων θεωρώ στην κατάστασή σου η καλύτερη επένδυση που θα κάνεις. Αφού έχεις να τα σκας στην CISCO δεν νομίζω να μην έχεις να βγάλεις ένα ΙΕΚ. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2016 από Lolarikos
babislabro Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Το λέει και η λέξη. Το μεταπτυχιακό απαιτεί να έχεις πάρει το πτυχίο σου πρώτα. Συνήθως απαιτείται ένας <<καλός>> βαθμός πτυχίου για να συνεχίσεις σε μεταπτυχιακό. Με συνγχωρείς πρακτική εννουσα!
nikos032 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Με συνγχωρείς πρακτική εννουσα! Α, ok. Βέβαια μπορείς να κάνεις πρακτική χωρίς πτυχίο. Ποιος δε θα ήθελε άτομο στην επιχείρηση να τον βοηθάει και να μην ζητάει λεφτά ? 1
Rabican Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Και τα ΙΕΚ παρέχουν πολλή πρακτική γνώση σε έναν μελλοντικό τεχνικό δικτύων. Τώρα πιστοποιήσεις CISCO και τα λοιπά είναι και πανάκριβα και θέλουν ανανέωση κάθε τρία χρόνια. Δεν ξέρω αν αξίζει. ΙΕΚ τεχνικός δικτύων θεωρώ στην κατάστασή σου η καλύτερη επένδυση που θα κάνεις. Αφού έχεις να τα σκας στην CISCO δεν νομίζω να μην έχεις να βγάλεις ένα ΙΕΚ. αξιζει και με το παραπανω. για έναν partner της Cisco/Microsoft/VMware/Checkpoint/Juniper κλπ, ενα professional certification αξιζει πολλες φορες περισσοτερο κι απο ενα μεταπτυχιακο ενος κολλεγιου ξερω γω.. ποσο μαλλον απο ενα πτυχιο ΙΕΚ. no offense για τα ΙΕΚ παντα. απλα απο την ολη εμπειρια που ειχα 7 χρονια στην ελλαδα ως engineer. 1
harris78 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Μόνο που όλες οι σοβαρές εταιρείες ζητάνε στα προσόντα κάποιο πτυχίο ανώτατης σχολής ή και μεταπτυχιακό και στην συνέντευξη βλέπουν εμπειρία, γνώσεις κ.α. Χωρίς τίτλο σπουδών πολύ δύσκολα (να μην πω αποκλείεται) θα σε δεχτούν σε συνέντευξη. Απλά μπείτε σε site μεγάλων εταιρειών και δείτε τα προσόντα για τις θέσεις που ζητάνε για να μην λέμε ότι θέλουμε.... Να τονίσω ότι μιλάω για σοβαρές εταιρίες και όχι για δουλειές με 200-300 μηνιάτικο...
Rabican Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 δε διαφωνω. το πτυχιο ειναι ενα (τυπικο μερικες φορες) προσον το οποιο αποδεικνυει καποια πραγματα για τον κατοχο του. το σχολιο μου πηγαινε για το αν τα certs αξιζουν. ΥΓ: μια σοβαρη εταιρια θα σκεφτοταν πολυ σοβαρα να μην καλέσει εναν κατοχο CCIE/MCP/CCSE/VCP επειδη δεν εχει πτυχιο ΑΕΙ. και παλι δεν απαξιωνω τα πτυχια, απλα προσπαθω να εξηγησω οτι τα professional certs παιζουν σημαντικο ρολο.
The_Judas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Σε ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν θα μάθεις τίποτα παραπάνω από αυτά που σου μαθαίνουν στις πιστοποιήσεις. Οι σχολές πληροφορικής ασχολούνται κυρίως με προγραμματισμό, βάσεις δεδομένων, και συνηθως έχουν 2-3 μαθήματα δικτύων. Το πτυχίο θα σε βοηθήσει περισσότερο για να έχεις πιο πολλές επιλογές στον ευρύτερο τομέα της πληροφορικής. Στον τομέα των δικτύων όμως δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Το πτυχίο είναι πολύ σημαντικό, για το μισθό σου, το certification και η εκπαίδευση για το καθημερινό σου πρόγραμμα, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Το πόσα θα παίρνει κάποιος είναι σχετικό, μπορεί να είσαι ο μάστρο Μητσος και να βγάζεις 3κ Ελλάδα (και ναι, παίζουν πολύ αυτά τα νούμερα στην Ελλάδα) Από κάποιον με δυο τοίχους certs και τρεις τόνους βιβλία, με ένα από τα καλύτερα labs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα