namaipali Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα.Λοιπόν πριν ενάμιση χρόνο περίπου αγόρασα έναν μεταχειρισμένο υπολογιστή από ένα πρόσωπο από το περιβάλλον μου στον οποίο και δεν έκανα φορμάτ.Από την αρχή διαπίστωνα κάποια προβλήματα του τύπου τα παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας να ασπρίζουν,όταν πατούσα δεξί κλικ στην κάτω μπάρα των εικονιδίων να αναδύεται ένα μαύρο φόντο...για να ξεκολήσει πατούσα επανεκκίνηση μέχρι να ξανασυμβεί και να κάνω το ίδιο.Πρόσφατα και μετά από ένα άρθρο διαπίστωσα πως ο υπολογιστής είναι μέλος μιας οικιακής ομάδας μέσω της απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας.Επίσης να πω πως όταν πάω να ανοίξω την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:"Ο υπολογιστής σας δεν ήταν δυνατόν να συνδεθεί σε άλλη περίοδο λειτουργίας κονσόλας στον απομακρυσμένο υπολογιστή επειδή έχετε ήδη μια περίοδο λειτουργίας κονσόλας σε εξέλιξη."Να πω και κάτι ακόμα,ότι έδωσα κάποιες εντολές που είχα διαβάσει σε ένα άρθρο σχετικό:Applications and Services Logs > Microsoft > Windows > TerminalServices-LocalSessionManger-------------Operationalγια να μου δείξει ποιος συνδέεται στον υπολογιστή μου και μου έβγαλε ως πληροφοριες στην καταγραφή συμβάντων τα εξής μηνύματα για κάθε ημέρα και κάθε φορά που ήταν ανοιχτός ο υπολογιστής μου:"Υπηρεσίες επιφάνειας εργασίας:ελήφθη ειδοποίηση έναρξης κελύφους"και"Υπηρεσίες επιφάνειας εργασίας:η σύνδεση της περιόδου λειτουργίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία."Τέλος να αναφέρω ότι μου γράφει στον πίνακα ελέγχου και στην οικιακή ομάδα ότι ο υπολογιστής ανήκει σε οικιακό δίκτυο.Έχω ψιλοφρικάρει η αλήθεια είναι.Θέλω να ρωτήσω τι πιστεύετε πως συμβαίνει;Υπαρχει περιπτωση τόσο καιρό να παρακολουθείται ο υπολογιστής μου χωρίς να το πάρω μυρωδιά και αν ναι πως μπορώ να το επιβεβαιώσω;υγ:τόσο καιρό τις περισσότερες φορές μπαίνω από φλασάκι και όχι από wifi,ούτε από το δίκτυο του προηγούμενου χρήστη(που μου τον βγάζει ως admin)του υπολογιστή που μένει χλμ μακριά.Ευχαριστώ πολύ.
namaipali Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Τι OS έχεις περασμένο ? Ήταν και είναι δηλ το windows7 ultimate
nikos032 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Ήταν και είναι δηλ το windows7 ultimate Πάνε windows firewall -> advanced settings -> Inbound Rules και έλεγξε, τα - Remote Desktop - RemoteFX (TPC-In) - Remote Desktop - RemoteFX (UDP-In) - Remote Desktop (TPC-In) που ακούν στην πόρτα 3389, είναι ενεργοποιημένα ?
namaipali Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Τώρα γράφω από έναν άλλον υπολογιστή γιατί έχω φρικάρει. Ο άλλος είναι χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ. Υπάρχει περίπτωση να παρακολουθείται χωρίς να υπάρχει σύνδεση; Μισό λεπτό να δω γιατί τα έχω στα ελληνικά. Και σε ευχαριστώ πολύ απομακρυσμένη βοήθεια οικία/εργασία(ιδιωτικό) όλα τα παρακάτω τα της απομακρυσμένης βοήθειας δεν είναι τσεκαρισμένα ούτε στο δημόσιο ούτε στο ιδιωτικό. το 3389 δεν το κατάλαβα συγγνώμη.
nikos032 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Τώρα γράφω από έναν άλλον υπολογιστή γιατί έχω φρικάρει. Ο άλλος είναι χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ. Υπάρχει περίπτωση να παρακολουθείται χωρίς να υπάρχει σύνδεση; Μισό λεπτό να δω γιατί τα έχω στα ελληνικά. Και σε ευχαριστώ πολύ Αν δεν έχει σύνδεση στο ίντερνετ τότε δεν υπάρχει φόβος. Εκτός αν το πρόσωπο που σου πούλησε τον υπολογιστή μένει στο ίδιο σπίτι ή στην ίδια πολυκατοικία με σένα και έχει πρόσβαση σε LAN δίκτυο. 1
namaipali Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Πάνε windows firewall -> advanced settings -> Inbound Rules και έλεγξε, τα - Remote Desktop - RemoteFX (TPC-In) - Remote Desktop - RemoteFX (UDP-In) - Remote Desktop (TPC-In) που ακούν στην πόρτα 3389, είναι ενεργοποιημένα ? απομακρυσμένη βοήθεια οικία/εργασία(ιδιωτικό) όλα τα παρακάτω τα της απομακρυσμένης βοήθειας δεν είναι τσεκαρισμένα ούτε στο δημόσιο ούτε στο ιδιωτικό. το 3389 δεν το κατάλαβα συγγνώμη
nikos032 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 απομακρυσμένη βοήθεια οικία/εργασία(ιδιωτικό) όλα τα παρακάτω τα της απομακρυσμένης βοήθειας δεν είναι τσεκαρισμένα ούτε στο δημόσιο ούτε στο ιδιωτικό. το 3389 δεν το κατάλαβα συγγνώμη Έχει μια επιλογή αριστερά στο windows firewall, που λέει "περαιτέρω ρυθμίσεις" η κάτι σχετικό αλλά OK κανένα πρόβλημα, εφόσον δεν είναι τσεκαρισμένα εκεί που τα είδες, είναι το ίδιο πράγμα, ξέχνα το 3389. Ξανά πάνε στο path "Applications and Services Logs > Microsoft > Windows > TerminalServices-LocalSessionManger-------------Operational". Στο τέλος λέει για τη network διεύθυνση. Στα εμφανίζει όλα ως LOCAL ? Επίσης το Session ID που είναι ακριβώς πάνω από τη network address, είναι πάντα και παντού 1 ?
namaipali Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Έχει μια επιλογή αριστερά στο windows firewall, που λέει "περαιτέρω ρυθμίσεις" η κάτι σχετικό αλλά OK κανένα πρόβλημα, εφόσον δεν είναι τσεκαρισμένα εκεί που τα είδες, είναι το ίδιο πράγμα, ξέχνα το 3389. Ξανά πάνε στο path "Applications and Services Logs > Microsoft > Windows > TerminalServices-LocalSessionManger-------------Operational". Στο τέλος λέει για τη network διεύθυνση. Στα εμφανίζει όλα ως LOCAL ? Επίσης το Session ID που είναι ακριβώς πάνω από τη network address, είναι πάντα και παντού 1 ? Mου εμφανίζει τα εξής ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ οσο κατεβαίνω με τον κέρσορα: υπηρεσία απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας:η αποσύνδεση της περιόδου λειτουργίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία: χρήστης: ο τάδε,όχι εγώ αναγνωριστικό περιόδου λειτουργίας:1 και υπηρεσία απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας:ελήφθη ειδοποίηση έναρξης κελύφους: χρήστης:ο τάδε,όχι εγώ αναγνωριστικό περιόδου λειτουργίας:1 διευθυνση δικτύου προέλευσης: LOCAL όσον αφορά τo windows firewall τα επιτρεπόμενα προγράμματα μου βγάζει που είναι τσεκαρισμένα ή όχι,αλλαγή ρυθμίσεων,λεπτομέρειες στο τέλος κάτω και άκυρο.
nikos032 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Mου εμφανίζει τα εξής ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ οσο κατεβαίνω με τον κέρσορα: υπηρεσία απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας:η αποσύνδεση της περιόδου λειτουργίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία: χρήστης: ο τάδε,όχι εγώ αναγνωριστικό περιόδου λειτουργίας:1 και υπηρεσία απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας:ελήφθη ειδοποίηση έναρξης κελύφους: χρήστης:ο τάδε,όχι εγώ αναγνωριστικό περιόδου λειτουργίας:1 διευθυνση δικτύου προέλευσης: LOCAL όσον αφορά τo windows firewall τα επιτρεπόμενα προγράμματα μου βγάζει που είναι τσεκαρισμένα ή όχι,αλλαγή ρυθμίσεων,λεπτομέρειες στο τέλος κάτω και άκυρο. Αν σε όλα λέει αναγνωριστικό περιόδου λειτουργίας:1διευθυνση δικτύου προέλευσης: LOCAL τότε δεν υπάρχει φόβος παρακολούθησης. Αλλά με προβληματίζει που λες χρήστης:ο τάδε,όχι εγώ Μήπως άφησες το παλιό όνομα στο PC, το οποίο είχε βάλει το προηγούμενο πρόσωπο πριν στο δώσει ?
namaipali Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Είχα αλλάξει το όνομα λογαριασμού.Εκτός αν έπρεπε να αλλάξω και το όνομα του υπολογιστή,αν δηλαδή η αλλαγή δεν τραβάει το όνομα του υπολογιστή... Επίσης όλα αυτά με την έναρξη απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας,το κέλυφος κλπ τι σημαίνουν;Εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ,δεν το είχα καν στα υπόψην... Τρεις ακόμα πληροφορίες: 1)Πατώ δεξί κλικ στον υπολογιστή και επιλέγω ιδιότητες. Ύστερα απομακρυσμένες ρυθμίσεις. Είναι τσεκαρισμένο το να επιτρέπονται συνδέσεις απομακρυσμένης βοήθειας σε αυτόν τον υπολογιστή. Πιο κάτω είναι τσεκαρισμένο το να μην επιτρέπονται συνδέσεις σε αυτόν τον υπολογιστή.Τι συμβαίνει; 2)Όταν ανοίγω την απομακρυσμένη βοήθεια μου βγάζει το μήνυμα που ανέφερα στο πρώτο μου post,ότι δηλ "Ο υπολογιστής σας δεν ήταν δυνατόν να συνδεθεί σε άλλη περίοδο λειτουργίας κονσόλας στον απομακρυσμένο υπολογιστή επειδή έχετε ήδη μια περίοδο λειτουργίας κονσόλας σε εξέλιξη." 3)Στους λογαριασμούς χρηστών και στην επιλογή της διαχειρισης διαπιστευτηρίων,υπάρχει μια λίστα με mail,γνώριμα από τους προηγούμενους. Το τελευταίο mail έχει άλλη μορφή(virtualapp/didlogical) με την πιο πρόσφατη ημερομηνία. Αυτά σημαίνουν κάτι;
nikos032 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Είχα αλλάξει το όνομα λογαριασμού.Εκτός αν έπρεπε να αλλάξω και το όνομα του υπολογιστή,αν δηλαδή η αλλαγή δεν τραβάει το όνομα του υπολογιστή... Ναι, επειδη εκεί αναφέρεται το όνομα του υπολογιστή και όχι του λογαριασμού. Επίσης όλα αυτά με την έναρξη απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας,το κέλυφος κλπ τι σημαίνουν;Εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ,δεν το είχα καν στα υπόψην... Τίποτα ανησυχητικό. Το λειτουργικό σύστημα εκτελεί services και χρειάζονται συνδέσεις απευθείας στην κονσόλα. Γι' αυτό σου εμφανίζει αναγνωριστικό περιόδου λειτουργίας:1 και διευθυνση δικτύου προέλευσης: LOCAL. Το 1 είναι η κονσόλα. 1)Πατώ δεξί κλικ στον υπολογιστή και επιλέγω ιδιότητες. Ύστερα απομακρυσμένες ρυθμίσεις. Είναι τσεκαρισμένο το να επιτρέπονται συνδέσεις απομακρυσμένης βοήθειας σε αυτόν τον υπολογιστή. Πιο κάτω είναι τσεκαρισμένο το να μην επιτρέπονται συνδέσεις σε αυτόν τον υπολογιστή.Τι συμβαίνει; Είναι ένας ακόμα τρόπος για να συνδεθεί κάποιος στον υπολογιστή σου. Βγάλε το τσεκάρισμα από εκεί (αλλά πριν το βγάλεις, άνοιξε τη διαχείριση, πάνε στην καρτέλα χρήστες. Σου εμφανίζει πάνω από 1 χρήστη ?) 3)Στους λογαριασμούς χρηστών και στην επιλογή της διαχειρισης διαπιστευτηρίων,υπάρχει μια λίστα με mail,γνώριμα από τους προηγούμενους.Το τελευταίο mail έχει άλλη μορφή(virtualapp/didlogical) με την πιο πρόσφατη ημερομηνία. Αυτά σημαίνουν κάτι; Δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι. Οι προηγούμενοι ποιοι είναι και πως γνωρίζεις ότι είναι γνώριμα τα email ? Τα email αυτά που πήγες για να τα δεις ?
namaipali Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δεν μου εμφανίζει κανέναν χρήστη,είναι κενό.Όμως από κάτω λέει ο χρήστης τάδε είναι ήδη συνδεδεμένος. Όσον αφορά το 2ο που με ρώτησες,από τον πίνακα ελέγχου επέλεξα λογαριασμοί χρηστών και οικογενειακή ασφάλεια---διαχείριση διαπιστευτηρίων. Στην κατηγορία γενικά διαπιστευτήρια έχει κάποιες διευθύνσεις email γνωστές,δηλ του τύπου που αγόρασα τον υπολογιστή και των οικείων του. Εκτός από ενα,αυτό που σου ανέφερα δηλ και στο προηγούμενο post (virtualapp/didlogical). Δεν ξέρω αν κατέληξες σε κάποιο συμπέρασμα,αν δηλ έπαιζε να μπαίνουν στον υπολογιστή μου εν αγνοία μου...
11demian111 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Αν και εφοσον οι πορτες για το rdp δεν ειναι ανοιχτες στο ρουτερ δεν εχεις θεμα. Αλλα γιατι δεν εκανες φορματ οταν τον πηρες?
tsakonas Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Κανε φορματ να σου φυγει το κολλημα.. Δε σε παρακολουθει κανεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα