pinball_elf Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Θέλω να δημοσιέυσω μια ανοιχτού κώδικα βιβλιοθήκη υλοποιημένη σε Java, σε ένα Git repository που να παρέχει δημόσια προσβάση. Έχω καταλήξει στα παρακάτω: GitHub GitLab Bitbucket Προς το παρόν δίνω περισσότερες πιθανότητες στο GitHub, λόγω δημοτικότητας, αλλά θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Moderators Kercyn Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Εγώ χρησιμοποιώ το Bitbucket. Θυμάμαι όταν έπρεπε να επιλέξω το GitHub δε σου έδινε private repos, συν ότι το Bitbucket συνδέεται απ' ευθείας με το SourceTree που χρησιμοποιώ.
kaliakman Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Αν είσαι φοιτητής μπορείς να έχεις unlimited repos στο github https://education.github.com/pack 1
ktf Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Εγώ χρησιμοποιώ το Bitbucket. Θυμάμαι όταν έπρεπε να επιλέξω το GitHub δε σου έδινε private repos, συν ότι το Bitbucket συνδέεται απ' ευθείας με το SourceTree που χρησιμοποιώ. BitBucket για τον ίδιο λόγο με τον Kercyn Και γω χρησιμοποιώ το Bitbucket για τα unlimited private repositories αλλά για open source (που θέλει και ο op) λίγο πολύ είναι μονόδρομος το Github.
pmav99 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Εδώ και κανένα μήνα που άλλαξε το pricing model το github η επιλογή δεν έχει πολύ σημασία (πλέον χρεώνει ανά αριθμό collaborators αντί ανά αριθμό repos). Κατά συνέπεια το κόστος του να έχεις απεριόριστα private repos δεν είναι σημαντικό (5€/month ή κάτι τέτοιο). Αν το κόστος εξακολουθεί να είναι σημαντικό, προσωπικά θα έβαζα gitlab γιατί έχει ταχύτερη ανάπτυξη από bitbucket + γιατί έχει ενσωματωμένο CI (το οποίο όμως δεν έχω τσεκάρει ακόμα). Το βασικό προσόν του github IMHO είναι το integration με travis, circleCI κτλ, τα οποία βέβαια για να χρησιμοποιήσεις με private repos πρέπει να πληρώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα