φιρίκι Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Καλημέρα. Θέλω την γνώμη σας για ένα ζήτημα που έχει προκύψει με το air condition στο Citroen μας, ένα C4 του 2010. Απο το πρώτο σέρβις μέχρι κάτι βλάβες που έβγαλε το πήγαινα στον Χανιαδάκη και γενικά έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος. Τώρα, ξαφνικά έχω αμφιβολίες. Ο λόγος; Δεν το χρησιμοποιούμε συχνά το ερκοντίσιον όπως και το αμάξι γενικά. Τελευταία χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσουμε και μου φανηκε να μην κάνει δουλεία όπως άλλοτε (βέβαια, σε δύσκολες συνθήκες: μετά απο τρεις ώρες στον ήλιο, 2 το μεσημέρι με 5 ανθρώπους μέσα και συχνότατα σταμάτα-ξεκίνα λόγω κίνησης). Μετά το ετήσιο σέρβις που έκανα πρόσφατα, αφού ζήτησα να το κοιτάξουν, η επίσημη διάγνωση είναι <<επισκευή και στεγανοποίηση κομπρεσέρ και βαλβίδας εβαπορέιτορ A/C>> και ένα κουστούμι 180€. Επειδή το αιρκοντίσιον είναι αναγκαίο το καλοκαίρι στην χώρα μας, ειδικά με μωρό παιδί μέσα, θα κάναμε το σκ..ό μας παξιμάδι και θα τα σκάγαμε ωραία και καλά, μόνο που θα μπορούσαν να το κάνουν απο την ερχόμενη βδομάδα κι' εγω το χρειαζόμουν νωρίτερα. Ετσι, το πήγα σε ένα άλλο συνεργείο του δικτύου Citroen. Εδώ αρχίζουν οι απορίες. Του λέω τι θέλω, δείχνει δύσπιστος. Το βάζει μπρός, μου λέει οτι του φαίνεται μια χαρά. Του δείχνω το χαρτί που μου είχαν δώσει. Δεν εντυπωσιάζεται, φέρνει θερμόμετρο, μετά απο λίγη ώρα μου λέει οτι του βγάζει 4,5 βαθμούς -δεν είδα την ένδειξη ωστόσο- και πως τόσο θα 'πρεπε να 'ναι. Ακόμη λέει οτι δεν παίζει επισκευή συμπιεστή (κομπρεσέρ) αλλά αντικατάσταση και πως εάν είχα διαρροή δεν θα έβγαζε τώρα κρύο αέρα γιατί θα είχε στεγνώσει το κύκλωμα. Λογικός μου φάνηκε και προφανώς δεν έχει λόγο να μην θέλει να πάρει λεφτά, οπότε δεν ξέρω τι να υποθέσω. Να πάω και αλλού να το δούν; Παρακαλώ για τα φώτα σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
TRILOBYTER Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 ποση ωρα το εβαλες και δε δουλευε? Και εγω το πρωτο αναμμα που εκανα φετος δε μαρεσε, εβγαζε ζεστουτσικο αερα, την επομενη φορα δουλεψε κανονικα, ισως ειναι φυσιολογικο..?
meletis_m Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Kαλησπέρα, πρόσφατα μετά απο 6 χρόνια ασχολήθηκα και βρήκα την λύση σχετικά με το A/C.Είχα δώσει πολλά λεφτά σε επίσημα συνεργεία και κάθε χρόνο έχανε το φρέον.(80 ευρώ)Το αμάξι είναι 1 Honda Accord(μαύρο χρώμα) οπότε είναι απαραίτητο το A/C. Εφόσον έχω αλλάξει συνεργείο πλέον όχι επίσημο αλλά της γειτονιάς και εμπιστοσύνης, του είπα να το δεί. Βάλαμε φρέον δούλεψε 2 εβδομάδες σάν καινούργιο και μετά Off. H αιτία ήταν 2 o-ring πάνω στο κομπρέσερ. Υποχρεωτικά άλλαξα και 1 φίλτρο καμπίνας για ευνοήτους λόγους.(όλα μαζί 45 ευρώ).Πλέον το A/C δουλεύει απροβλημάτιστα και φέρνει παγωμένο αέρα.Το δουλεύω στη 2η σκάλα. Εάν το αμάξι είναι στον ήλιο, κάνει περίπου 20 λεπτά να το φέρει σε θερμοκρασία. O 2ος μάστορας απο τα λεγόμενα σου μου φαίνεται σωστός. Να ξέρεις οτι το κομπρεσέρ δέν επισκευάζεται για αυτό και πολλέ φορές συμφέρει η αγορά μετ/σμενου συστήματος A/C.Το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε είναι τα o-ring , να κάνει έλεγχο στους πόρους κ.λ.π.
φιρίκι Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πιστεύω οτι η απάντηση είναι κάπου στην μέση, ο κομπρέσορας λειτουργεί κανονικά μέχρι στιγμής αλλά η ψύξη κάπως χωλαίνει σε σχέση με παλιότερα, άρα μάλλον πρέπει να υπάρχει κάποια διαρροή. Λέω να το δουλέψω λιγο παραπάνω αυτές τις μέρες να δω τι θα γίνει. Ακόμη, θα ζητήσω διευκρινίσεις ως προς το τι εννοούν με το επιδιόρθωση κομπρεσέρ. Να το ανάβετε τακτικά το a/c, όλοι λένε οτι βοηθάει να λειτουργεί σωστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα