Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι φήμες επαληθεύτηκαν και από σήμερα, η νέα έκδοση του Facebook Messenger για Android υποστηρίζει την αποστολή και λήψη SMS, αρκεί να οριστεί από το χρήστη ως η εξ ορισμού εφαρμογή (default) μηνυμάτων.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, το Facebook είχε προσθέσει και στη συνέχεια αφαιρέσει το εν λόγω χαρακτηριστικό, καθώς η αποστολή μηνυμάτων SMS δεν είχε την προσδοκώμενη ανταπόκριση, ενώ σύμφωνα με τον David Marcus (VP στα Messaging Products, Facebook) δεν πρόκειται για μία απλή "ενσωμάτωση" - καθώς στη νέα έκδοση της εφαρμογής οι χρήστες θα μπορούν να επισυνάπτουν στα μηνύματα ηχητικά κλιπ, στίκερς, να μοιράζονται τα στοιχεία της τοποθεσία τους (Location Sharing), να ενσωματώνουν φωτογραφίες και βίντεο.

Τα κανονικά μηνύματα του Facebook Messenger, ο οποίος δανείζεται πλέον αρκετά από τα χαρακτηριστικά του Google Hangouts, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται με μπλε χρώμα, ενώ τα SMS με ένα έντονο μωβ.

Στόχος του Facebook είναι (προφανώς) να δεσμεύσει στο οικοσύστημα του όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, αφού η νέα "end-all, be-all" φιλοσοφία της εφαρμογής θα τους επιτρέψει να καταργήσουν τις εγκαταστάσεις SMS εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών.

Tο εν λόγω χαρακτηριστικό είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο σε Android και δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση, όσον αφορά την αντίστοιχη iOS εκδοχή της εφαρμογής.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: TheNextWeb

Δημοσ.

Μπααα να λείπει ίσως σε λίγο καιρό να σε αναγκάζει να την χρησιμοποιεις σονυ(οχι η γνωστή) ντε και καλα.

Υπάρχουν απείρως καλύτερες επιλογες να επιλεξω αν θέλω να αλλάξω το text app.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι πρώτα σε αναγκάζει να την βάλεις και μετά την κάνει τόσο βαριά που σου τρώει όλη την μπαταρία!

• Like 4
Δημοσ.

αν καταλαβα καλα απλως αντικαθιστα το app για sms. οι χρεωσεις ειναι οι ιδιες?

απλώς θα βλέπεις τα sms μέσω της εφαρμογής αυτής όπως γινόταν μέχρι τώρα από την εφαρμογή hangouts ή κάποια άλλη από το play store! 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πρέπει το fb να ξέρει τι λέμε και στα sms. Αυτή είναι η ουσία της είδησης.

Πέρα απ'το συνομωσιολογικό μου intro, η αλήθεια είναι ότι το fb θέλει να υποκαταστήσει τα πάντα, για να διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Απλώς, από ένα σημείο κι έπειτα, καταντά αηδία. Δεν θέλουμε να τα κάνουμε όλα μέσω μίας εφαρμογής. Πρέπει να είναι διακριτές κάποιες χρήσεις.

Δημοσ.

Για οσους δεν τους νοιαζει η ιδιωτικοτητα που παραχωρεις στο fb, ειναι καλή λυση να τα εχεις όλα σε μια εφαρμογή

ειδικά αν υπαρχει και περαιτερω εξελιξη ωστε αν εχει και ο αλλος χρηστης ενεργοποιημενη την επιλογη για sms και υπαρχει η δυνατοτητα, να πηγαινει το μηνυμα μεσω internet και οχι μεσω δικτυου κινητης, ωστε να γλυτωνουμε χρεωσεις sms. νομιζω ετσι δεν ειναι και το imessages?

οσο για την μπαταρια, δεν ξερω για σας αλλα εμενα δεν μου καιει τπτ το messenger.

Δημοσ.

Πρέπει το fb να ξέρει τι λέμε και στα sms. Αυτή είναι η ουσία της είδησης.

Πέρα απ'το συνομωσιολογικό μου intro, η αλήθεια είναι ότι το fb θέλει να υποκαταστήσει τα πάντα, για να διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Απλώς, από ένα σημείο κι έπειτα, καταντά αηδία. Δεν θέλουμε να τα κάνουμε όλα μέσω μίας εφαρμογής. Πρέπει να είναι διακριτές κάποιες χρήσεις.

ετσι πως αλλιως ο φουμπουκομογκολος θα βγαζει περισσοτερα μογκολομονεη?xaxaxaxaxaxa

Δημοσ.

πάντως, όπως διάβασα και σε ένα σχόλιο σε μια άλλη σελίδα (νομίζω verge), "θα θέλω να βλέπω chathead κάθε φορά που λαμβάνω sms για 2-factor-authentication;"

Επισκέπτης
Δημοσ.

Α ωραία, δηλαδή τώρα θα χαφιεδίζει πότε άνοιξες το messenger (πράγμα που κάνει ακόμα κι αν έχεις το chat turned off, αναγράφοντας στα κινητά των άλλων "User X was online 15 minutes ago") ακόμα κι όταν πας να στείλεις sms? Όχι ευχαριστώ.

Πρώτα να φτιάξουν τις ρυθμίσεις privacy που δεν έχουν αντίκτυπο (η γελοία απάντηση τους "να ανακοινώνουμε σε όλες τις επαφές του πότε άνοιξε το μεσσεντζερ/φβ ένας χρήστης είναι feature, όχι bug"). Δεν νοείται υπηρεσία web που να αναφέρει σε όλους πότε μπήκες στην ιστοσελίδα χωρίς να δίνει δυνατότητα να απενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία. Είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού.

Οσες λιγότερες οι λειτουργίες που επιτρέπουμε να ακουμπάει ο χαφιές του ΦΒ, τόσο καλύτερα. Η υπηρεσία είναι broken αναφορικά με την ιδιωτικότητα.

Δημοσ.

Α ωραία, δηλαδή τώρα θα χαφιεδίζει πότε άνοιξες το messenger (πράγμα που κάνει ακόμα κι αν έχεις το chat turned off, αναγράφοντας στα κινητά των άλλων "User X was online 15 minutes ago") ακόμα κι όταν πας να στείλεις sms? Όχι ευχαριστώ.

Πρώτα να φτιάξουν τις ρυθμίσεις privacy που δεν έχουν αντίκτυπο (η γελοία απάντηση τους "να ανακοινώνουμε σε όλες τις επαφές του πότε άνοιξε το μεσσεντζερ/φβ ένας χρήστης είναι feature, όχι bug"). Δεν νοείται υπηρεσία web που να αναφέρει σε όλους πότε μπήκες στην ιστοσελίδα χωρίς να δίνει δυνατότητα να απενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία. Είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού.

Οσες λιγότερες οι λειτουργίες που επιτρέπουμε να ακουμπάει ο χαφιές του ΦΒ, τόσο καλύτερα. Η υπηρεσία είναι broken αναφορικά με την ιδιωτικότητα.

Αφου εχεις τετοιο θεμα με την "παραβιαση της ιδιωτικοτητας  σου "  την περιπτωση να μην κανεις καν χρηση του μεσου την εχεις σκεφτει η' μπα?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αφου εχεις τετοιο θεμα με την "παραβιαση της ιδιωτικοτητας  σου "  την περιπτωση να μην κανεις καν χρηση του μεσου την εχεις σκεφτει η' μπα?

Μου αρεσουν τα εισαγωγικά. Είναι υψηλή ειρωνεία; Έχω σταματήσει να το χρησιμοποιώ γι'αυτό το λόγο. Όμως βόλευε ως ενδιάμεσο μέσο επικοινωνίας, καθώς περισσότεροι έχουν fb λογαριασμό πια, παρά viber ή whatsup. Τώρα μου επιτρέπετε να κάνω κριτική κύριε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...