Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

15 αβγά την ημέρα lol εγώ με το ζόρι τρώω 2 και παλι μου έρχεται εμετός

πιο φτηνά θα σου βγει να πάρεις μια whey παρά να πετας τόσα λεφτά σε αυγά.Και 10 λεπτά το ένα να έχουν θες 45 ευρώ το μήνα

με τόσα παίρνεις 5 κιλά whey από το myprotein

για πιο ευκολία εγώ τρώω καθε μέρα τα ίδια 4 γεύματα και αλλάζω μόνο το μεσημεριανό(5ο) για να μη μετράω θερμίδες και βλακείες συνέχεια

πάντως χονδρικά από ότι βλέπω είναι πολύ λίγες θερμίδες αυτά δε θα βάλεις τίποτα εκτός αν είσαι 50κιλά.Ο μέσος ανδρας χρειάζεται τουλάχιστον 3000 θερμίδες αυτά είναι ~2200

Δημοσ.

καλα ρε φιλε ποσο ασπράδι θα φας;

Άπειρα !

καλά κάνει, 5 γρ στο περίπου καθαρής αφομοιώσιμης πρωτεΐνης στο κάθε ασπράδι , 0% λίπος 0% υδατάνθρακας!

Δυστυχώς Ευτυχώς είναι από τις ποιο φθηνές ποιοτικές και αφομοιώσιμες πηγές πρωτείνης.

πιο φτηνά θα σου βγει να πάρεις μια whey παρά να πετας τόσα λεφτά σε αυγά.Και 10 λεπτά το ένα να έχουν θες 45 ευρώ το μήνα

Με 45 ευρω παίρνεις 5 κιλά ζάχαρη απο το myprotein, όχι whey !

Αν γυμνάζεσαι και εχεις αυτην την άποψη για τα ασπράδια τότε απλα χάνεις τον χρόνο σου, αστο κανε κατι άλλο !

Εντελώς φιλικά ..

• Like 1
Δημοσ.

Με 45 ευρω παίρνεις 5 κιλά ζάχαρη απο το myprotein, όχι whey !

δε νομίζω να έχουν ζάχαρη απο myprotein ,είχα έναν στο παλιό μου gym με σακχαρώδη διαβήτη και θυμάμαι οτι είχε πάρει πριν κανα χρόνο απο myprotein για δοκιμή. Εγώ ήμουν επιφυλακτικός τότε και δεν είχα πάρει , γενικά δεν μου γέμιζε το μάτι και δεν ήταν και "μάρκα".  Δεν θυμάμαι αν είναι type 1 ή 2 αλλα νομίζω πως με τη ζάχαρη θα είχε θέμα έτσι κ αλλιώς  

σχετικά με το ποστ στο οποίο απάντησες αν κάποιος αντικαθιστά γεύματα ολόκληρα με whey νταξ έλεος ... η whey είναι για μετά την προπόνηση ή για γρήγορο πρωινό παρέα με κάτι άλλο , απορώ πως μπορούν κ πίνουν το φαγητό τους , τόσο πολύ δεν σας αρέσει να τρώτε ρε?  :lol: 

• Like 1
Δημοσ.

Εννοώ πως η καθαρή 90άρα whey έχει 45 ευρώ το κιλό όχι το 5κιλό!

Το 5κιλό που λέει αυτός είναι πρωτεΐνες όγκου, φουλ στον υδατάνθρακα , αυτό εννοώ 'ζάχαρη'

• Like 3
Δημοσ.

Απ'ότι συμπέρανα μάλλον τρώω λίγο. Τι να τρώω extra παραπάνω δηλαδή; Γυμναστήριο πηγαίνω 5-6 φορές την εβδομάδα και κάνω γύρω στη 1 ώρα βάρη ανα μυική ομάδα. Είναι πολυ ή να πηγαίνω λιγότερες φορές;

Κιμάς, κοτόπουλο, γιαούρτι και ΟΛΟΚΛΗΡΑ αυγά είναι φθηνές ποιοτικές πηγές πρωτείνης. Και μια Whey+ κρεατίνη εφόσον κάνεις έντονα βάρη (είναι τζάμπα). 

Γάλα , ρύζι , μπανάνα, μήλα,  μακαρόνια , πατάτες, είναι φθηνές ποιοτικές πηγές υδατάνθρακα

Ελαιόλαδο, φυστικοβούτυρο , φυστίκια , αμύγδαλα είναι φθηνές ποιοτικές πηγές λιπών

Μαρούλια, λάχανα, πιπεριές, ντομάτες (και υδ) σπανάκι είναι φυτικές ίνες.

Πρωτείνη θες 1,5-2,0 του βάρους σου, βρες τις περιεκτικότητες ανά 100 στα μαγειρεμένα κρέατα και αυγά και θα δεις πόσα θα τρως κάθε μέρα, δες και για τον υδατάνθρακα (περίπου λίγο παραπάνω του μισού από την πρωτείνη) , για τα λίπη βάζε μια κουταλιά λάδι και ξηρούς καρπούς (10) στις  σαλάτες. Έχουν και τα κρέατα και τα αυγά . 

Αν θες να είσαι σωστός , δες και θερμίδες, εγώ ένα μπούσουλα σου έδωσα τι να αγοράσεις,.

Ωραίος φίλε. Θα τα λάβω υπόψιν!

Αν δεν μας ποσταρεις stats σου....(πχ ηλικια και θερμιδες που χρειαζεσαι καθε μερα)  καθως και τι θερμιδες εχει η διατροφη σου .....οτι και να σου πουμε θα ειναι στην τυχη!

Χονδρικα θες περιπου 300Kcals πανω απο τις θερμιδες συντηρησης σου!!

25 χρονών, 1.77 'υψος και 74 κιλά. Έχασα γύρω στα 35 κιλά και το σώμα μου είναι λίγο χάλια και το παλέυω εδώ και 2 μήνες και ψιλοβλέπω διαφορές προς το καλό.

Από πλευράς διατροφής παρατήρησα ότι λείπουν τα καλά λιπαρά ω3 και ω6.
Αν μπορείς να προσθέσεις στο γιαούρτι σπασμένο λιναρόσπορο ή στα γεύματα σαρδέλες φούρνου-ψητες.
Επισης λίγα ωμά αμύγδαλα και ταχίνι,μέλι,σταφιδες,κανελα για καλά λιπαρά και ενέργεια.
Πορτοκάλι ακτινίδιο κόκκινη πιπεριά μαϊντανό για βιταμίνη C.
Τις φακές να τις συνδυάζεις με ρύζι για να έχεις πλήρες προφίλ αμινοξέων .
Μαύρο πιπέρι και καγιεν για καύση λίπους .
Σχετικά με τις ποσότητες θα υπολογισεις όπως έκανες και με τις υπόλοιπες τροφές σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μεταβολισμού και της προπόνησης.

Χρήσιμο ποστ. Ευχαριστώ!

για πιο ευκολία εγώ τρώω καθε μέρα τα ίδια 4 γεύματα και αλλάζω μόνο το μεσημεριανό(5ο) για να μη μετράω θερμίδες και βλακείες συνέχεια

πάντως χονδρικά από ότι βλέπω είναι πολύ λίγες θερμίδες αυτά δε θα βάλεις τίποτα εκτός αν είσαι 50κιλά.Ο μέσος ανδρας χρειάζεται τουλάχιστον 3000 θερμίδες αυτά είναι ~2200

Φίλε προς το παρών μια χαρά βολεύουν τα αυγά μιας και είναι από δικές μας κότες. Καμμία σκόνη δεν είναι καλύτερη από το σπιτικό αυγό πιστεύω.

Δημοσ.

Εννοώ πως η καθαρή 90άρα whey έχει 45 ευρώ το κιλό όχι το 5κιλό!

Το 5κιλό που λέει αυτός είναι πρωτεΐνες όγκου, φουλ στον υδατάνθρακα , αυτό εννοώ 'ζάχαρη'

μαζί σου αλλα τις συγκεκριμένες τις πουλάνε για 90ρες 

αχχαχα

• Like 1
Δημοσ.

βρε παιδιά γιατί κάνετε αυτό το λάθος; Όταν θέλουμε εξειδικευμένη διατροφη πηγαίνουμε σε ειδικό, να λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους (ηλικία, βάρος, ύψος,δραστηριότητες, πιθανά προβλήματα υγείας κτλ) και να δημιουργήσει ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής. Δε νομίζω να σου κοστίσει πολύ, κι επιπλέον είναι θέμα υγείας δεν παίζουμε με αυτά. Όσο για τα συμπηρώματα, το 90% είναι εξαιρετικά επιβαρυντικά για τον οργανισμό, ακόμα κι αυτά που θεωρούνται φυσικά (τις περισσότερες φορές δεν είναι) και μακροπρόθεσμα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Δημοσ.

βρε παιδιά γιατί κάνετε αυτό το λάθος; Όταν θέλουμε εξειδικευμένη διατροφη πηγαίνουμε σε ειδικό, να λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους (ηλικία, βάρος, ύψος,δραστηριότητες, πιθανά προβλήματα υγείας κτλ) και να δημιουργήσει ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής. Δε νομίζω να σου κοστίσει πολύ, κι επιπλέον είναι θέμα υγείας δεν παίζουμε με αυτά. Όσο για τα συμπηρώματα, το 90% είναι εξαιρετικά επιβαρυντικά για τον οργανισμό, ακόμα κι αυτά που θεωρούνται φυσικά (τις περισσότερες φορές δεν είναι) και μακροπρόθεσμα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

οι ιδικοί με γνώσεις πληρώνονται ΠΟΛΥ ακριβά , όλοι οι άλλοι στην καλύτερη είναι για γέλια , δίνουν copy paste διατροφές που τις περισσότερες φορές είναι και πολύ κακές, ίσως επειδή σε θέλουν πελάτη εφόρου ζωής , who knows 

• Like 2
Δημοσ.

Και γιατί να πάει σε ειδικούς, εδώ τόσους έχουμε, γεμάτο είναι το νήμα :-)

• Like 4
Δημοσ.

Στο ινσομνια μολις ανοιξει ενα θρεντ για συμβουλες αμεσως "Να πας σε ειδικο να πας σε ειδικο ο ειδικος θα σου δωσει την μονη σωστη λυση" λες και αυτος που ανοιγει το θρεντ ειναι πίκπα και δεν εχει σκεφτει οτι μπορει να υπάρχει ειδικος σε αυτο που ρωτάει.

Δημοσ.

Στο ινσομνια μολις ανοιξει ενα θρεντ για συμβουλες αμεσως "Να πας σε ειδικο να πας σε ειδικο ο ειδικος θα σου δωσει την μονη σωστη λυση" λες και αυτος που ανοιγει το θρεντ ειναι πίκπα και δεν εχει σκεφτει οτι μπορει να υπάρχει ειδικος σε αυτο που ρωτάει.

Είναι περιπτώσεις που πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις (π.χ. για αυτή την περίπτωση ιατρικές εξετάσεις,μετρησεις ύψους/βαρους/λίπους κτλ, να ληφθούν υπόψιν όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί και το λόγο που θέλει τη συγκεκριμένη διατροφή, όπως και η προπόνηση του) και μετά να λάβει οδηγίες. Επιπλέον προσωπικά έχω καταλάβει πως αρκετός κόσμος έχει άγνοια κινδύνου ή απλά άγνοια της κατάστασης. Δεν ισχύει παντού και πάντα, αλλά πιστεύω πως εξειδικευμένη διατροφή για όγκο και σκληρή προπόνηση θέλει και εξειδικευμένες συμβουλές. Το λέω γιατί στην οικογένεια μου έχω αρκετούς γυμναστές (απόφοιτοι του ΤΕΦΑΑ που σημαίνει ότι έχουν μια πιο επιστημονική άποψη για τα πράγματα) κι έχουν δει πολλές υπερβολές και λάθη σε τετοιες καταστάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...