ThanosMTX Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τη συγκεκριμένη διατροφή η οποία είναι για όγκο (κυρίως θέλω να βάζω μυς και να χάνω αν γίνεται λίπος (δεν έχω χρήματα για συμπληρώματα και προσπαθώ να παίρνω από διατροφή τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά). ΔΕΝ μου το έδωσε κανείς το πρόγραμμα (ο καθένας στο γυμναστήριο λέει το μακρύ του και το κοντό του) και θα ήθελα να μου πείτε τυχόν αλλαγές ή προσθήκες εαν σας ειναι εύκολο... Δευτέρα: Πρωινό: 100γραμμ. Δημητριακά ολικής ή Κουάκερ (βρώμη) με 200ml γάλα 2% Δεκατιανό: 1 τοστ ολικής τυρί (χαμηλών λιπαρών) & γαλοπούλα καπνιστή & 200γρ. γιαούρτι 2%. Μεσημεριανό: 7 αυγά (ασπράδια) – 100γρ. καστανό ρύζι ή 100γρ. μακαρόνια ολικής & σαλάτα μαρούλι Μεταπροπονητικό: 1-2 μπανάνες, 6-7 ασπράδια και σαλάτα μαρούλι Απογευματινό: 1 τοστ ολικής τυρί (χαμηλών λιπαρών) & γαλοπούλα καπνιστή & 250ml γάλα 2% λιπαρά Βραδυνό: 400γραμμ. Γιαούρτι 2% Τρίτη: Πρωινό: 100γραμμ. Δημητριακά ολικής ή Κουάκερ (βρώμη) με 200ml γάλα 2% Δεκατιανό: 1 τοστ ολικής τυρί (χαμηλών λιπαρών) & γαλοπούλα καπνιστή & 200γρ. γιαούρτι 2%. Μεσημεριανό: Μισό φιλέτο στήθος κοτόπουλο με 100γρ. καστανό ρύζι ή μακαρόνια ολικής και σαλάτα μαρούλι Μεταπροπονητικό: 1-2 μπανάνες, το άλλο μισό φιλέτο στήθος από το μεσημέρι & σαλάτα μαρούλι Απογευματινό: 1 τοστ ολικής τυρί (χαμηλών λιπαρών) & γαλοπούλα καπνιστή & 250ml γάλα 2% λιπαρά Βραδυνό: 400γραμμ. Γιαούρτι 2% Τετάρτη: Πρωινό: 100γραμμ. Δημητριακά ολικής ή Κουάκερ (βρώμη) με 200ml γάλα 2% Δεκατιανό: 1 τοστ ολικής τυρί (χαμηλών λιπαρών) & γαλοπούλα καπνιστή & 200γρ. γιαούρτι 2%. Μεσημεριανό: 100-150γρ. ρεβύθια ή φακές με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο & 6-7 απράδια & μαρούλι Μεταπροπονητικό: 1-2 μπανάνες, 6-7 ασπράδια & σαλάτα μαρούλι Απογευματινό: 1 τοστ ολικής τυρί (χαμηλών λιπαρών) & γαλοπούλα καπνιστή & 250ml γάλα 2% λιπαρά Βραδυνό: 400γραμμ. Γιαούρτι 2% Πέμπτη: Πρωινό: 100γραμμ. Δημητριακά ολικής ή Κουάκερ (βρώμη) με 200ml γάλα 2% Δεκατιανό: 1 τοστ ολικής τυρί (χαμηλών λιπαρών) & γαλοπούλα καπνιστή & 200γρ. γιαούρτι 2%. Μεσημεριανό: 100-150γρ. μακαρόνια ολικής ή καστανό ρύζι με 150-200γρ. κυμά μοσχαρίσιο & σαλάτα μαρούλι Μεταπροπονητικό: 1-2 μπανάνες, ότι και το μεσημερια& σαλάτα μαρούλι Απογευματινό: 1 τοστ ολικής τυρί (χαμηλών λιπαρών) & γαλοπούλα καπνιστή & 250ml γάλα 2% λιπαρά Βραδυνό: 400γραμμ. Γιαούρτι 2% Παρασκευή: Πρωινό: 100γραμμ. Δημητριακά ολικής ή Κουάκερ (βρώμη) με 200ml γάλα 2% Δεκατιανό: 1 τοστ ολικής τυρί (χαμηλών λιπαρών) & γαλοπούλα καπνιστή & 200γρ. γιαούρτι 2%. Μεσημεριανό: 100-150γρ. μακαρόνια ολικής ή καστανό ρύζι με 6-7 ασπράδια & σαλάτα μαρούλι Μεταπροπονητικό: 1-2 μπανάνες, 110γρ. τόνος σε νερό (κονσέρβα) & σαλάτα μαρούλι Απογευματινό: 1 τοστ ολικής τυρί (χαμηλών λιπαρών) & γαλοπούλα καπνιστή & 250ml γάλα 2% λιπαρά Βραδυνό: 400γραμμ. Γιαούρτι 2% Ευχαριστώ!
ThanosMTX Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δυστυχώς είναι από τις ποιο φθηνές ποιοτικές πηγές πρωτείνης.
παγωτό Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δυστυχώς είναι από τις ποιο φθηνές ποιοτικές πηγές πρωτείνης. καλως είμαι ασχέτως από αυτά απλώς. θα πήξεις ε. καμιά εναλλακτική δεν παίζει;
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Κιμάς, κοτόπουλο, γιαούρτι και ΟΛΟΚΛΗΡΑ αυγά είναι φθηνές ποιοτικές πηγές πρωτείνης. Και μια Whey+ κρεατίνη εφόσον κάνεις έντονα βάρη (είναι τζάμπα). Γάλα , ρύζι , μπανάνα, μήλα, μακαρόνια , πατάτες, είναι φθηνές ποιοτικές πηγές υδατάνθρακα Ελαιόλαδο, φυστικοβούτυρο , φυστίκια , αμύγδαλα είναι φθηνές ποιοτικές πηγές λιπών Μαρούλια, λάχανα, πιπεριές, ντομάτες (και υδ) σπανάκι είναι φυτικές ίνες. Πρωτείνη θες 1,5-2,0 του βάρους σου, βρες τις περιεκτικότητες ανά 100 στα μαγειρεμένα κρέατα και αυγά και θα δεις πόσα θα τρως κάθε μέρα, δες και για τον υδατάνθρακα (περίπου λίγο παραπάνω του μισού από την πρωτείνη) , για τα λίπη βάζε μια κουταλιά λάδι και ξηρούς καρπούς (10) στις σαλάτες. Έχουν και τα κρέατα και τα αυγά . Αν θες να είσαι σωστός , δες και θερμίδες, εγώ ένα μπούσουλα σου έδωσα τι να αγοράσεις,. 1
damian1977 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Αν δεν μας ποσταρεις stats σου....(πχ ηλικια και θερμιδες που χρειαζεσαι καθε μερα) καθως και τι θερμιδες εχει η διατροφη σου .....οτι και να σου πουμε θα ειναι στην τυχη! Χονδρικα θες περιπου 300Kcals πανω απο τις θερμιδες συντηρησης σου!! 1
Haldol Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Πάρε ένα συμπλήρωμα άνθρωπέ μου, που θα ταράξεις το κοτέτσι για τα ασπράδια! Άκου εκεί 15 αυγά τη μέρα. Φτηνότερο (κι ευκολότερο στη χρήση) θα σου βγει.
technology_guy Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Πάρε ένα συμπλήρωμα άνθρωπέ μου, που θα ταράξεις το κοτέτσι για τα ασπράδια! Άκου εκεί 15 αυγά τη μέρα. Φτηνότερο (κι ευκολότερο στη χρήση) θα σου βγει. Δεν κανει να παιρνουμε συμπληρωματα διατροφης χωρις τη συμβουλη ειδικου. Με την υπερβολικη και ασκοπη χρηση μπορει να οδηγησουν μακροπροθεσμα σε καταστροφη του συκωτιου. Απο τη στιγμη που ειναι διαθεσιμος να ξεκινησει διστροφη με φυσικο τροπο δεν ειναι σωστο να του προτεινουμε κατι τεχνητο. 1
TEOKOS Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δεν κανει να παιρνουμε συμπληρωματα διατροφης χωρις τη συμβουλη ειδικου. Με την υπερβολικη και ασκοπη χρηση μπορει να οδηγησουν μακροπροθεσμα σε καταστροφη του συκωτιου. Απο τη στιγμη που ειναι διαθεσιμος να ξεκινησει διστροφη με φυσικο τροπο δεν ειναι σωστο να του προτεινουμε κατι τεχνητο.Πες τα ρε φίλε που την κρεατίνη π.χ ,την έχουν για τσίχλα και την προτείνουν μάλιστα ,σε ανθρώπους που ψάχνονται τελείως φυσικά
opera Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Από πλευράς διατροφής παρατήρησα ότι λείπουν τα καλά λιπαρά ω3 και ω6. Αν μπορείς να προσθέσεις στο γιαούρτι σπασμένο λιναρόσπορο ή στα γεύματα σαρδέλες φούρνου-ψητες. Επισης λίγα ωμά αμύγδαλα και ταχίνι,μέλι,σταφιδες,κανελα για καλά λιπαρά και ενέργεια. Πορτοκάλι ακτινίδιο κόκκινη πιπεριά μαϊντανό για βιταμίνη C. Τις φακές να τις συνδυάζεις με ρύζι για να έχεις πλήρες προφίλ αμινοξέων . Μαύρο πιπέρι και καγιεν για καύση λίπους . Σχετικά με τις ποσότητες θα υπολογισεις όπως έκανες και με τις υπόλοιπες τροφές σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μεταβολισμού και της προπόνησης. 2
Donalhioy Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 ειναι επισης και χαμηλη σε σιδηρο... 2 φετες γαλοπουλα δεν φτανουν
24LykoS Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Πάρε ένα συμπλήρωμα άνθρωπέ μου, που θα ταράξεις το κοτέτσι για τα ασπράδια! Άκου εκεί 15 αυγά τη μέρα. Φτηνότερο (κι ευκολότερο στη χρήση) θα σου βγει. Ασπράδι αυγου απο τα Χρυσά αυγα βρε σε συσκευασία milko xoxo http://aspradiavgou.gr/wp-content/uploads/2014/12/telaspradi01-212x300.jpg
pananton Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Αν δεν μας ποσταρεις stats σου....(πχ ηλικια και θερμιδες που χρειαζεσαι καθε μερα) καθως και τι θερμιδες εχει η διατροφη σου .....οτι και να σου πουμε θα ειναι στην τυχη! Χονδρικα θες περιπου 300Kcals πανω απο τις θερμιδες συντηρησης σου!! η πιο σωστή απάντηση μέχρι στιγμής...γράψε κάτι παραπάνω για σένα... (γιατί μου φαίνεται ότι είναι λίγο το φαγητό..) καλύτερα να αποκτήσεις διατροφική παιδεία παρά ένα κουβά whey
opera Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 ειναι επισης και χαμηλη σε σιδηρο... 2 φετες γαλοπουλα δεν φτανουν Σωστά κάνεις και αναφέρεις το σίδηρο γιατί η φεριτίνη μου είχε αδειάσει λογω άσκησης (αναγκάστηκα να πάρω gyno-tardyferon),καλό είναι να γίνονται γενικές αίματος ή και πιό εξειδικευμένες πριν ξεκινήσουμε αθλητική δραστηριότητα και μετά ανά 6μηνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα