Προς το περιεχόμενο

macOS Sierra: Αυτά είναι τα συμβατά προς αναβάθμιση συστήματα

Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παραδοσιακά, μετά την ανακοίνωση ενός νέου λειτουργικού συστήματος από την Apple, ακολουθεί και η λίστα με τα συστήματα τα οποία θα μπορούν να αναβαθμιστούν στην επόμενη έκδοση, στην προκειμένη περίπτωση στο macOS Sierra.

Τα συμβατά με το νέο λειτουργικό συστήματα είναι : MacBook και iMac (μοντέλα 2009 ή μεταγενέστερα) και MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini, Mac Pro (μοντέλα 2010 ή μεταγενέστερα).

Το νέο macOS Sierra ενσωματώνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά όπως Siri on Mac, λειτουργία "Auto Unlock" που απευθύνεται σε κατόχους Apple Watch συσκευών, λειτουργία "Universal Clipboard" η οποία επιτρέπει το "copy-paste" μεταξύ iOS συσκευών και συστημάτων macOS και τέλος, λειτουργία Apple Pay, η οποία κάνει αισθητή την παρουσία της και στις διαδικτυακά καταστήματα, επιτρέποντας στους χρήστες να εκτελέσουν ψηφιακές αγορές μέσω Touch ID.

Το macOS Sierra θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο, ενώ τον επόμενο μήνα, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συμμετέχει στη δημόσια δοκιμαστική έκδοση αφού προηγηθεί εγγραφή του στο beta.apple.com.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το πρωί σε κάποια ιστοσελίδα (δε θυμάμαι ποια) είχα βρει αναλυτική λίστα. Δυστυχώς εδώ δεν αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες. Π.χ. στα iMac, θα υποστηρίζονται από το Late-2009 και μετά, ενώ το post αφήνει να εννοηθεί ότι θα υποστηρίζονται όλα τα iMac (και το Early-2009).

Μόνο αυτό συγκράτησα γιατί είναι Early-2009 ο δικός μου, για τις άλλες συσκευές δε ξέρω. :P

Και πάλι, υποστηρίζονται μηχανήματα 7ετιας... Που από την μεριά των Windows οι κατασκευαστές ολοκληρωμένων συστημάτων (HP, Lenovo, Dell...) μέσα στην 3ετια σου κουνάνε μαντίλι από θέμα υποστήριξης /drivers...

• Like 7

Και πάλι, υποστηρίζονται μηχανήματα 7ετιας... Που από την μεριά των Windows οι κατασκευαστές ολοκληρωμένων συστημάτων (HP, Lenovo, Dell...) μέσα στην 3ετια σου κουνάνε μαντίλι από θέμα υποστήριξης /drivers...

το τοπικ μιλαει για το ποια mac θα παρουν sierra, καποιος επρεπε να το συγκρινει με windows για να βγαλει το αχτι του, oh, well, here we go again...

εχω περασει σε 2 λαπτοπ windows 10 με καπιους drivers απο windows 7. risky και δεν παιζει παντα, απλα το αναφερω πως ειναι δυνατο. εμενα μου εκατσε καλα και τις 2 φορες (και αρκετες φορες στο παρελθόν vista driver σε windows 7)

αν βαλεις κατω λιγο το ποσα μοντελα υπαρχουν με mac και ποσα εχουν οι παραπανω εταιριες νομιζω πως καταλαβαινεις πως συγκρινεις δυο τελειος διαφορετικα πραγματα απο αποψη δυσκολίας.

• Like 1

trolarisma ειναι αυτό η μιλάς για παιχνιδομηχανες ; Γιατι εγώ που χρησιμοποιώ το pc μου για διάφορες άλλες δουλειές εκτός απο games εχω να κάνω αναβάθμιση ... Νομίζω πριν, η εκεί περίπου ,απο το 10 . Αλήθεια στο Mac του 2010 τι games παίζεις τώρα ? Α συγνώμη ξέχασα το Mac ειναι για δουλειές NASA NSA και πάνω ... 1000 Συγνώμη :(

• Like 4

Τουλάχιστον δεν "κόβουν" την εγκατάσταση αν δουν ότι το μηχάνημα είναι κάποιας χρονολογίας και πίσω. Αν δεν υπάρχουν οι drivers, οκ, ατύχησες. Αλλά εδώ η Apple απλά αποκλείει κάποια μηχανήματα, ανεξάρτητα απ' το αν μπορούν να πάρουν το νέο λειτουργικό. Isn't that a dick move?

Σε PC που είχα χτίσει το 2005 πέρασα πριν κάνα μήνα Windows 10. 

Στον iMac μου (2009) δε θα μπορώ να βάλω Sierra.

Makes no sense to me.

• Like 9

Έχω πισι του '08 περίπου 1000 ευρώ και παίζει μια χαρά windows 10.

Θες να σου πω τι παίζει με το macbook air του '08 που έκανε 2 χιλιάρικα; 

Όχι πες άμα είναι να γελάσουμε....

• Like 2

Τουλάχιστον δεν "κόβουν" την εγκατάσταση αν δουν ότι το μηχάνημα είναι κάποιας χρονολογίας και πίσω. Αν δεν υπάρχουν οι drivers, οκ, ατύχησες. Αλλά εδώ η Apple απλά αποκλείει κάποια μηχανήματα, ανεξάρτητα απ' το αν μπορούν να πάρουν το νέο λειτουργικό. Isn't that a dick move?

Σε PC που είχα χτίσει το 2005 πέρασα πριν κάνα μήνα Windows 10. 

Στον iMac μου (2009) δε θα μπορώ να βάλω Sierra.

Makes no sense to me.

Εχεις ενα δικιο και στο δινω..

Η εξηγηση μπορει να ειναι απλη..

Η apple μπορει να θεωρει πως στο hardware των μηχανηματων του 2009 και πισω δε γινεται να υπαρχει το ιδανικο optimization ετσι ωστε να μη παρουσιασουν αργοπορια στη χρηση λογω παλαιοτητας.. Μην ξεχνας πως προκειται για μηχανηματα 7 + ετων πισω..

Πιστευω πως ειναι πολυ πιθανο να συμβαινει κατι τετοιο. Καθως μετα θα υπαρχουν και παραπονα για τα συγκεκριμενα μηχανηματα.

Αν συμβαινει αυτο εγω ειμαι οκ..

Και ναι καταλαβαινω πως καποιος μπορει να χει δωσει 2 χιλιαρικα για μηχανημα του 2008 αλλα και παλι μιλαμε για μηχανημα του 2008.

Ξερουμε ολοι ποσο γρηγορα τρεχει η τεχνολογια.

Και δε παυει ο υπολογιστης αυτος να δουλευει σχετικα γρηγορα.. Δε παροπλιζεται.. Απλα δε παιρνει το καινουριο λειτουργικο που ας μη γελιομαστε δε τρεχει και μια..

• Like 6

Στο 10.6 Snow Leopard αποφασίσανε να αποσύρουν τα PPC. Άλλαξε η αρχιτεκτονική σε x86, εν μέρει λογικό.

Στο 10.8 Mountain Lion περάσανε εξ' ολοκλήρου σε 64bit και απέσυρε τα παλαιότερα που "δεν υποστήριζαν 64bit". Το φάγαμε.

Σήμερα ποιος ο λόγος να αποσύρουν μηχανήματα που έχουν τα specs? Μα για να δώσουμε κι άλλα χρήματα. Έτσι στεγνά. Χωρίς περιορισμούς.

Τουλάχιστον για όποιον επιθυμεί, από τη στιγμή που υπάρχουν τα ίδια kexts για το hardware, εύκολα θα μονταριστεί ο installer για τους αδίκως αποκλεισμένους, όπως είχε γίνει και με τα "64bit". Με άτυχους τότε όσους δεν είχαν kexts 64άρια, όπου στην παρούσα κατάσταση μάλλον θα ξεπεραστεί, εκτός κι αν με κάποιο τρόπο κλειδώνει στο EFI.

• Like 2

Κάποιοι δεν ξέρουν να διαβάζουν... Ολοκληρωμένα συστήματα συστήματά είναι τα laptops, 2-in-1, τα workstations... Όχι τα PC που έχεις φτιάξει κομμάτι κομμάτι το '08 ή το '98!... Από προσωπική εμπειρία, στην 3ετια η HP και η DELL παύουν να υποστηρίζουν με λογισμικό το μηχάνημα...

• Like 2

Εχεις ενα δικιο και στο δινω..

Η εξηγηση μπορει να ειναι απλη..

Η apple μπορει να θεωρει πως στο hardware των μηχανηματων του 2009 και πισω δε γινεται να υπαρχει το ιδανικο optimization ετσι ωστε να μη παρουσιασουν αργοπορια στη χρηση λογω παλαιοτητας.. Μην ξεχνας πως προκειται για μηχανηματα 7 + ετων πισω..

Πιστευω πως ειναι πολυ πιθανο να συμβαινει κατι τετοιο. Καθως μετα θα υπαρχουν και παραπονα για τα συγκεκριμενα μηχανηματα.

Αν συμβαινει αυτο εγω ειμαι οκ..

Και ναι καταλαβαινω πως καποιος μπορει να χει δωσει 2 χιλιαρικα για μηχανημα του 2008 αλλα και παλι μιλαμε για μηχανημα του 2008.

Ξερουμε ολοι ποσο γρηγορα τρεχει η τεχνολογια.

Και δε παυει ο υπολογιστης αυτος να δουλευει σχετικα γρηγορα.. Δε παροπλιζεται.. Απλα δε παιρνει το καινουριο λειτουργικο που ας μη γελιομαστε δε τρεχει και μια..

Ιδανικό optimisation? να σου δώσω το τηλ του εξαδέλφου μου που πέρασε Yosemite σε 3 χρόνων Mac Book Pro και τράβαγε τα Μάλια του από το υπέροχο optimisation ???

Εγω παλι λεω οτι σε 7 χρονων και πανω υπολογιστες δε θα υπαρχει η siri, το universal clipboard και το apple pay..

Ωραια και? 

Ναι αδικια αλλα μη τρλαινομαστε κ ολας.. Εδω δε τα χρισημοποιω αυτα στο κινητο μου ας πουμε που λεει ο λογος θα τα χρησιμοποιω στον υπολογιστη?

Και παλι αδικια σε οσους υπολογιστες προ του 2009 μπορουν να τα σηκωσουν αλλα προφανως και η apple και η καθε apple να πουλησει θελει..

Αυτη ειναι η αληθεια. Μηπως βλεπει κανεις τη microsoft ή οποιαδηποτε αλλη εταιρεια να πηγαινει με το σταυρο στο χερι?

Αν ειναι να παμε ολοι εκει..

• Like 2

Ιδανικό optimisation? να σου δώσω το τηλ του εξαδέλφου μου που πέρασε Yosemite σε 3 χρόνων Mac Book Pro και τράβαγε τα Μάλια του από το υπέροχο optimisation ???

Πες το να το πουλησει, αν εχει προβλημα μπας και το χαρεί καποιος άλλος.... Δηλαδη με El capitan θες να πεις οτι ειναι καραφλος? Αν κανει τοσο κακο στην υγεία του, γιατί το σκεφτεται και δεν το πουλάει? μηπως μοιάζετε?

• Like 3

Κάποιοι δεν ξέρουν να διαβάζουν... Ολοκληρωμένα συστήματα συστήματά είναι τα laptops, 2-in-1, τα workstations... Όχι τα PC που έχεις φτιάξει κομμάτι κομμάτι το '08 ή το '98!... Από προσωπική εμπειρία, στην 3ετια η HP και η DELL παύουν να υποστηρίζουν με λογισμικό το μηχάνημα...

Φίλε άστο τώρα αυτό που έγραψες δεν μαζεύεται με τίποτα . Καταλάβαμε όλοι με τον τροπο που έγραψες πριν τι ακριβώς θελεις να πεις . Τρέχα σκάσε τώρα απο ~1300 - ( !!!) αν είσαι early 2009 :) :) :) :)

Καληνύχτα συνφορουμιτες καλό ξημέρωμα :) :) :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...