Προς το περιεχόμενο

Redirect network traffic


sarakinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, παλαιότερα είχα δοκιμασει κάποια πραγματάκια στο Kali Linux και είχα πέσει πάνω σε μια λειτουργία του metasploit που έκανε redirect τα request του δικτύου μου για facebook σε ένα μηχάνημα ώστε να "πάρει" τον κωδικό του χρήστη. Αυτό το έκανε με κάποιον τρόπο ενώ ήταν client στο δίκτυο το μηχάνημα. Το ζητούμενο΄μου φυσικά δεν είναι αυτό.

Θέλω να στέλνω όλα τα requests του δικτύου μου σε έναν server , όπου εκεί να γίνεται login από τον χρήστη για να του δίνω internet.

Μπορεί αυτό το redirect να γίνεται από ένα μηχάνημα στο δίκτυο που θα είναι client ή θα πρέπει να έχω το linux-box σαν server?

Στην δεύτερη περίπτωση , συνδέω το router με eth στον server και μετά πως μοιράζω ασυρματα?

Γενικά θα ήθελα κάποιο guidance , όχι μια έτοιμη λύση ( είδα κάποια προγράμματα για captive page) καθώς με ενδιαφέρει να αναπτύξω μόνος μου την εφαρμογή στον server για το auth. 

Τα έχω στο μυαλό μου ως εξής :

 

 

ROUTER INTERNET     ->       LINUX       ->       ROUTER WIFI

Μπαίνεις στο ROUTER WIFI κάνεις ένα request -> Redirect στον server , auth και μετά internet

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εξηγείς ποια requests θέλεις να στέλνεις; Τα http (web) requests;Α ναι πρέπει να στήσεις ένα transparent http proxy σε ένα μηχάνημα στο ίδιο υποδίκτυο.

Αν θες να γίνεται το login ολων των μηχανημάτων ενιαια σε ένα μηχάνημα τότε η λύση είναι ένα samba primary domain controller.

Αν θες να δίνει διευθύνσεις ip το μηχάνημα τότε η λύση είναι ένα ρουτερ με hostapd/dns/dhcp server με radius authentication.

Απο τα γραφόμενα σου δε φαίνεται να γνωρίζεις τι θες να κάνεις πάντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα τα request να καταλήγουν σε μια σελίδα. Εκεί αν γίνεται το authentication θέλω να δίνεται πρόσβαση στο Internet. Ίσως τα έχω λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου, μπορείς να με βοηθήσεις σε παρακαλώ; λογικά θέλω hostapd από τα λεγόμενα σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ρουτερ wifi που λες είναι ξεχωριστό δικό σου ρούτερ που έχεις ήδη αγορασμένο ή δεν υπάρχει τέτοιο και θες να γίνεται απο το σερβερ;

Αν έχεις ήδη συσκευη ρούτερ τότε αυτο που θες είναι ένα transparent http proxy που θα κάνει login

http://wiki.squid-cache.org/ConfigExamples#Captive_Portal_features

Αυτα σε περίπτωση που θες μόνο το web traffic να περνάει απο auth, όλα τα άλλα πρωτόκολλα θα βγαίνουν απο το router gateway απευθείας ανενόχλητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι δικό μου ρουτερ. Στην ουσία έτσι όπως το σκεφτόμουν θα είχα ένα modem και ένα access point. Γενικά μπορω να αποφασίζω σε ποιους clients θα δίνω Internet?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...