nickvas19 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Παιδια καλησπερα. Θελω να στησω τοpc μου για ταινιες. Μου ειπαν για το wmp c και οτι πλεον δεν χρειαζεται να κανω τπτ γιατι να χει ολα μεσα ισχυει; δλδ δεν βαζω ουτε madvr ουτεlav filters; Απο κει κ περα μου παν να βαλω την καρτα γραφικων, madvr κ τν στο rgb full.... Και μετα ειναι οκ. Δλδ μονο αυτα πρεπει να κανω; και εαν δεν καταλαβα.... Πως γινεται αυτο; μηπως εννοουν 0-255 σαν rgb full; Tελος μου οαν πως εαν δεν υποστηριζεται μπορω να βαλω καρτα φουλ κ μετα το madvr κ τν σε 16-235.στην τηλεοραση αυτο πως θα το κανω ξερει κανεις; η τν μου ειναι η LE40A656. Ααα κ κατι ακομα.... Ξερει κανεις εαν η τν μου υποστηριζει 0-255; Ευχαριστω.
micos000 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Οι προβληματισμοί και οι σκέψεις σου παρομοιάζονται με "σαλάτα του σεφ". Δηλαδή τα έχεις μπερδέψει όλα. Τι θέλεις να κάνεις; Να βλέπεις ταινίες στην τηλεόραση; Αν η κάρτα γραφικών σου έχει hdmi θα πάρεις ένα καλώδιο και θα το συνδέσεις. Θα ενεργοποιήσεις τη δεύτερη οθόνη και θα βλέπεις την οθόνη και στην tv. Οι ρυθμίσεις που σου "είπαν" είναι όλες στο mpc-hc (και όχι wmp c).
nickvas19 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Σωστα λαθος διατυπωση. Ξερεις να μου απαντησεις για mpc hc? Τι ρυθμισεις χρειαζομαι
micos000 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Για να δεις ταινίες;;; Τίποτα δε χρειάζεσαι. Απλά φορτώνεις την ταινία και τη βλέπεις. Τι ρυθμίσεις θέλεις να κάνεις; Αν αναπαράγεις υψηλής ποιότητας υλικό τότε ενεργοποίησε από τους shaders το sharpen complex 2 και δοκίμασε και το 16-235->0-255. Αν βλέπεις πολύ σκοτεινά ή Patches με χρώμα τότε απενεργοποίησε το 2ο. Αν βλέπεις πολλά "μυγάκια" ή λαγκάρει η αναπαραγωγή τότε απενεργοποίησε και το 1ο γιατί δεν αντέχει το pc. Στα option->VIdeo θα βάλεις σαν renderer το Enchanced Video Renderer (custom) για να ενεργοποιηθεί το hardware acceleration. Αυτά.
nickvas19 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 εισαι τελειος αλλα παταω δεξι κλικ σκιασεις κ δεν εχει να επιλεξω...μετα παταω επιλογη σκιασεων κ με πεταει στα οptions οπου δε ξερω πως να τις ενεργοποιησω.
Cloud_7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 - Μέσα από το View/Options/Internal Filters στο mpc-hc, ξετικάρεις ό,τι βλέπεις τικαρισμένο στα Source & Transform Filters - Εγκαθιστάς το πακέτο φίλτρων ffdshow (θα χρησιμεύσει μόνο για τον audio renderer) - Εγκαθιστάς το πακέτο lav filters (θα σου χρειαστεί για το proccesing της εικόνας κυρίως) - Έπειτα κάνεις install to lav splitter (πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο άνω πακέτο) για την εναλλαγή των ροών ήχου/εικόνας - Κατεβάζεις την τελευταία έκδοση madvr και κάνεις unzip τον φάκελο, απλά πατάς το install.bat για να γίνει εγγράψιμο στο μητρώο του συστήματος. Τα αρχεία του madvr φρόντισε να είναι σε έναν συγκεκριμένο φάκελο τον οποίο δε θα κουνήσεις ποτέ. - View/Options/Output πάλι από τον mpc-hc, επιλέγεις τον madvr ως renderer - View/Options/External Filters πατάς την επιλογή "Add Filter" και μέσα από τη λίστα των φίλτρων που θα σου βγάλει βάζεις κατά σειρά αφού τα εντοπίσεις τα: Lav Splitter, Lav Video Decoder/ffdshow Audio Decoder. Μόλις προστεθούν πατάς το καθένα κι από δεξιά τικάρεις την επιλογή Prefer, έτσι τα εξαναγκάζεις να εκκινήσουν μαζί με την αναπαραγωγή σε περίπτωση που υπάρχει κάποια διένεξη. Αν όλα πήγαν καλά, μόλις ανοίξεις κάποιο βίντεο θα πρέπει να σου ανοίξουν στην taskbar ο mavdr, ο splitter, το lav filter για την εικόνα και ο ffdshow για τον ήχο. Το τι ρυθμίσεις θα κάνεις στο καθένα εναπόκειται στην κρίση σου, κυρίως τσέκαρε τις επιλογές του madvr βλέποντας κάνα review στο net. Καλύτερα μην μπλέξεις ακόμα με shaders και on-the-fly φίλτρα αναπαραγωγής, και προς θεού μακριά από τον Enhanced Video Renderer. Παρά το eye candy που μπορεί να σου παρουσιάσει, κάνει wipe-out αρκετά πράγματα στην εικόνα και μπορεί να δημιουργήσει απίστευτο banding σε σκοτεινές σκηνές. Νομίζω μάλιστα έχει σταματήσει και το development του. Αν τα άνω σου είναι βαριά για το σύστημα, πες μου να σου προτείνω έναν εναλλακτικό τρόπο αναπαραγωγής με το haali, πιο ελαφρύ αλλά αρκετά ικανοποιητικό για τους πόρους που θα καταναλώνει.
bluesattack Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Για μενα την διαφορα την κανουν οι ρυθμισεις του ffdshow για την οξυτητα Aν θες στειλε μου σε ενα pm ενα email σου να σου στειλω κατι screenshots με ρυθμισεις που εχω και που πιστευω οτι θα σε βοηθησουν να μην χαθεις (αν η οταν θα ακολουθησεις τις χρησιμες πληροφοριες του cloud)
nickvas19 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 οταν λες taskbar τι εννοεις φιλε μου; πολλες φορες μου λεει πανω δεξια με κοκκινα madvr error 3D τι παιζει;
nick0lis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Αν τα άνω σου είναι βαριά για το σύστημα, πες μου να σου προτείνω έναν εναλλακτικό τρόπο αναπαραγωγής με το haali, πιο ελαφρύ αλλά αρκετά ικανοποιητικό για τους πόρους που θα καταναλώνει. Να ρωτήσω ; Ποσο μπορεί να απασχολήσουν τον επεξεργαστή τα παραπανω ;
Cloud_7 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Να ρωτήσω ; Ποσο μπορεί να απασχολήσουν τον επεξεργαστή τα παραπανω ; Όλα αυτά που έγραψα εγώ τα σηκώνω άνετα με το htpc της υπογραφής με διπύρηνο intel και μέτρια gpu, dvxa2-native στο lav filter και debanding/resizing algorithm από madvr σε πραγματικό χρόνο πηγαίνει κάπου στο 35-40% στην αναπαραγωγή. Αν έχεις το σύστημα της υπογραφής δεν παίζει να σου ξεπεράσει καν το 6-8%, θεωρητικά ανοίγεις και 15 συνεχόμενα βίντεο να παίζουν ταυτόχρονα με ομοάριθμους decoders να τρέχουν στο παρασκήνιο. Υπόψιν ότι το madvr περνάει το rendering της εικόνας πρωτίστως στον cpu που το αναλαμβάνει σε μεγάλο ποσοστό. Για να το περάσουμε και στην κάρτα γραφικών (με ένα σωρό άλλες επιλογές να ανοίγονται έπειτα από τις ρυθμίσεις της gpu), πρέπει να βάλουμε έναν combatible renderer (π.χ τον enhanced που προαναφέρθηκε) κι έπειτα να πάμε στην επιλογή View/Renderer Settings/Color Management/Enable. 1
nick0lis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Όλα αυτά που έγραψα εγώ τα σηκώνω άνετα με το htpc της υπογραφής με διπύρηνο intel και μέτρια gpu, dvxa2-native στο lav filter και debanding/resizing algorithm από madvr σε πραγματικό χρόνο πηγαίνει κάπου στο 35-40% στην αναπαραγωγή. Αν έχεις το σύστημα της υπογραφής δεν παίζει να σου ξεπεράσει καν το 6-8%, θεωρητικά ανοίγεις και 15 συνεχόμενα βίντεο να παίζουν ταυτόχρονα με ομοάριθμους decoders να τρέχουν στο παρασκήνιο. Υπόψιν ότι το madvr περνάει το rendering της εικόνας πρωτίστως στον cpu που το αναλαμβάνει σε μεγάλο ποσοστό. Για να το περάσουμε και στην κάρτα γραφικών (με ένα σωρό άλλες επιλογές να ανοίγονται έπειτα από τις ρυθμίσεις της gpu), πρέπει να βάλουμε έναν combatible renderer (π.χ τον enhanced που προαναφέρθηκε) κι έπειτα να πάμε στην επιλογή View/Renderer Settings/Color Management/Enable. αυτό έχω, θα κάνω μερικές πρόβες να δω, ολες οι ταινίες μου είναι χ265
nickvas19 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 πως θα δω εαν γινεται downsampling στον ηχο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα