Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θέλω μια βοήθεια στο παρακάτω:

image.png

πως θα βρούμε την μνήμη που είναι το κάθε ένα?

πχ το πρώτο θα γίνει

addi $2,$0,1

lw $4,0x40($0)

syscall

Δημοσ.

Όχι, το addi είναι add intermediate, εσυ θελεις να τυπώσεις, αρα θα κάνεις load word σε εναν register ολο το 0x40 και μετά θα κάνεις syscall.

Άν χρησιμοποιείς τον SPIM, εδώ είναι ένα τρομερό cheat sheet. Δοκίμασε να τα βγάλεις και όπου κολλήσεις εδώ είμαστε.

Δημοσ.

Όχι, το addi είναι add intermediate, εσυ θελεις να τυπώσεις, αρα θα κάνεις load word σε εναν register ολο το 0x40 και μετά θα κάνεις syscall.

Άν χρησιμοποιείς τον SPIM, εδώ είναι ένα τρομερό cheat sheet. Δοκίμασε να τα βγάλεις και όπου κολλήσεις εδώ είμαστε.

sorry για το off-topic και αν θες μπορεις να μου απαντησεις και πριβε αλλα ποιο το νοημα που διδασκεται η αρχιτεκτονικη mips? Να πω την αληθεια δεν ειμαι μεγαλος fan της και ψαχνω καποιο κινητρο για να ασχοληθω παραπανω. Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

στο ΕΜΠ τα καημένα τα παιδάκια κάνουν πτυχίο μαθηματικού, πτυχίο φυσικής και πτυχίο ηλεκτρονικής μηχανικής 3 σε 1 για να βγαίνουν πολλές ώρες διδασκαλίες και να δικαιολογούν το μισθουλάκο τους οι καθηγητές.. και σείς ρωτάτε για το νόημα διδασκαλίας της MIPS?

• Like 1
Δημοσ.

στο ΕΜΠ τα καημένα τα παιδάκια κάνουν πτυχίο μαθηματικού, πτυχίο φυσικής και πτυχίο ηλεκτρονικής μηχανικής 3 σε 1 για να βγαίνουν πολλές ώρες διδασκαλίες και να δικαιολογούν το μισθουλάκο τους οι καθηγητές.. και σείς ρωτάτε για το νόημα διδασκαλίας της MIPS?

Καλό είναι πριν ανοίξουμε το στόμα μας να πούμε βλακείες, να σκεφτόμαστε και να το ψάχνουμε λίγο, ε! Αν δε γνωρίζεις κάτι, καλό είναι αν μη μιλάς μέχρι να μάθεις, διότι με αυτά που γράφεις το μόνο που κάνεις είναι να εκτίθεσαι!

• Like 3
Δημοσ.

sorry για το off-topic και αν θες μπορεις να μου απαντησεις και πριβε αλλα ποιο το νοημα που διδασκεται η αρχιτεκτονικη mips? Να πω την αληθεια δεν ειμαι μεγαλος fan της και ψαχνω καποιο κινητρο για να ασχοληθω παραπανω. Ευχαριστω εκ των προτερων!

Γιατί αν έβαζες τον πρωτοετή να μάθει x86_64 τότε θα κατέβαζε καντήλια. Μία RISC για αρχή είναι τέλεια, ό,τι κι αν είναι αυτή. Επίσης βασισμένο σε MIPS είναι αυτό το βιβλίο το οποίο είναι βίβλος. Από εκεί και πέρα πας όπου θες. Αν θες να ασχοληθείς παραπάνω τότε πήγαινε είτε σε ARM είτε σε x86. Θα πρότεινα Computer Systens: A Programmer's Perspective (σε x86_64).

• Like 1
Δημοσ.

Καλό είναι πριν ανοίξουμε το στόμα μας να πούμε βλακείες, να σκεφτόμαστε και να το ψάχνουμε λίγο, ε! Αν δε γνωρίζεις κάτι, καλό είναι αν μη μιλάς μέχρι να μάθεις, διότι με αυτά που γράφεις το μόνο που κάνεις είναι να εκτίθεσαι!

άσε με να εκτίθομαι.. τα μισά μαθήματα που κάνουν είναι μαθηματικά και φυσική.. στο 3ο εξάμηνο κάνουν σχεδόν αποκλειστικά μαθηματικά και φυσική.. Δηλαδή στο Manchester που κάνουν μονο μαθηματικά 1 και 2 είναι κορόιδα.. 

προφανώς εσύ έχεις τους λόγους σου και τα έχεις ψάξει καλύτερα τα πράγματα

• Like 1
Δημοσ.

άσε με να εκτίθομαι.. τα μισά μαθήματα που κάνουν είναι μαθηματικά και φυσική.. στο 3ο εξάμηνο κάνουν σχεδόν αποκλειστικά μαθηματικά και φυσική.. Δηλαδή στο Manchester που κάνουν μονο μαθηματικά 1 και 2 είναι κορόιδα.. 

Σε ποιο έτος είσαι; Εννοείται πως είσαι σε αυτή τη σχολή για να εκφέρεις άποψη. Έτσι;

Δημοσ.

Τι έτος καλέ? Αυτός όπου να ναι τελειώνει το computer science και λέει να πάει σε άλλο τομέα να τον βγάλει και αυτόν σε μισό μήνα.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί αν έβαζες τον πρωτοετή να μάθει x86_64 τότε θα κατέβαζε καντήλια. Μία RISC για αρχή είναι τέλεια, ό,τι κι αν είναι αυτή. Επίσης βασισμένο σε MIPS είναι αυτό το βιβλίο το οποίο είναι βίβλος. Από εκεί και πέρα πας όπου θες. Αν θες να ασχοληθείς παραπάνω τότε πήγαινε είτε σε ARM είτε σε x86. Θα πρότεινα Computer Systens: A Programmer's Perspective (σε x86_64).

στο τμημα που σπουδαζω Επιστημης Υπολογιστων στο Ηρακλειο κανουμε 2ο ετος στο μαθημα οργανωση υπολογιστων mips κ το ιδιο εξαμηνο στο μαθημα εργαστηριο λογισμικου κανουμε και χ86 :P και γι αυτο εψαχνα για πιο λογο διδασκεται mips και οχι μονο πχ ο χ86.Αλλωστε δεν νομιζω οτι χρησιμοποιειται καπου πλεον η αρχιτεκτονικη mips εκτος και αν κανω λαθος εγω, γι αυτο ρωτησα.

Δημοσ.

H MIPS, είναι μία αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται στις CPU σχεδόν όλων των ρουτερ (home & professional) που κυκλοφορούν σήμερα, και πολύ εύκολη να την μάθεις.

Εσύ έχεις λόγους να θεωρείς τους μηχανικούς του ΕΜΠ υποδιαΐστερους, απο αυτούς του Manchester;

Δημοσ.

Επειδή εχω σπουδάσει και Αγγλία και Ελλάδα (ΕΜΠ) τα πανεπιστήμια στην Αγγλία ειναι περισσότερο industry oriented παρά research/academy όπως στην Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία κλπ. Επίσης τα πολυτεχνικά πτυχία BEng ειναι 3 χρόνια και 4 αν ειναι MEng. Το επίπεδο τους σε μαθηματικά/φυσική όχι δε συγκρίνεται με Ελλάδα, ειναι πολυ υποδεέστερο και ελάχιστη η ύλη.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...