Fulgore Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δεν καταλαβαινω γιατι ορισμενοι συνεχιζουν την κουβεντα αλλα να το ξανατονισω λιγο για οσους δεν το ειδαν. τι λες ρε φίλε. Παλιωσε ακόμα δεν βγήκε ε;.Sata 3 (6gb/s) θες να πειςΈνα θέμα αρκεί http://www.insomnia.gr/topic/611772-αναβάθμιση-η-όχι/#entry54913834 Εχει ηδη ρωτησει για pc και εχει παρει απαντησεις ο ενδιαφερομενος αρα τσαμπα το χρονο χανετε οσοι ασχολειστε. Α και για να προλαβω και τον ts οτι απαγορευεται απο τους κανονισμους του forum να ανοιγονται θεματα με ιδιο περιεχομενο σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα. 1
friendgr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Tο τροφοδοτικο δεν δινει συνεχως καποια ισχυ που να εχει σχεση με την ονομαστικη του. Παρεχει την ισχυ που ζητανε τα επιμερους εξαρτηματα που καταναλωνουν ισχυ για να λειτουργησουν. Το τροφοδοτικο απο μονο του καταναλωνει μονο την ενεργεια που μετατρεπει σε θερμοτητα (και απο την οποια προκυπτει και το efficiency που περναει απο πιστοποιηση (80+, Bronze, Silver, Gold, Platinum etc). Τα περισσοτερα τροφοδοτικα πετυχαινουν την μεγιστη αποδοση περιπου στο 50% της ονομαστικης τους ισχυος και επισης τα περισσοτερα ζοριζονται κατω απο το 20% και πανω απο το 80% Για να βρεις ποιο τροφοδοτικο σου κανει μετρας την καταναλωση κατω απο τυπικο φορτιο και κατω απο μεγιστο φορτιο και βρισκεις ποιο τροφοδοτικο σου κανει. Οι υπερβολη προς τα επανω ΔΕΝ ειναι εξυπναδα, ειδικα οταν προκειται για συστημα που δεν δουλευει σε μεγαλο φορτιο αλλα δουλευει πολλες ωρες. Αν βαλεις Χ99 σε μεγιστο φορτιο θα εχεις καταναλωση περιπου 380W ενω επειδη δεν χρησημοποιεις βαρια προγραμματα την περισσοτερη ωρα η καταναλωση θα ειναι αισθητα χαμηλοτερη, ισως και πολυ κατω απο 200W (δεν εχω χρονο να το ψαξω αυτη τη στιγμη). Το συνιστωμενο τροφοδοτικο για την περιπτωση που καταληξεις στο Χ99 συστημα ειναι μεταξυ 500-600W Αν καταληξεις σε Ζ170 και 6700 δεν θα χρειαστεις καν καρτα γραφικων και η καταναλωση του συστηματος θα πεσει αλλα 100W κατω και το συνιστωμενο τροφοδοτικο θα ειναι μεταξυ 350-500W. Τα δυο fanless τροφοδοτικα που σου προτεινα ειναι οι καταληλοτερες επιλογες για την περιπτωση σου οντας παντελως αθορυβα, αριστης ποιοτητας και υπερ αρκετα σε ισχυ. Μνημες απο τη στιγμη που θες να βαλεις με υψηλοτερη συχνοτητα απο την στανταρ πρεπει να επιλεξεις μνημες που εχουν δοκιμαστει με την συγκεκριμενη μητρικη και ειναι επιβεβαιωμενο οτι δουλευουν στη συχνοτητα που διαφημιζουν. Διαφορετικα το αποτελεσμα θα ειναι οτι στην καλυτερη περιπτωση δεν θα μπορουν να χρονιστουν στην ταχυτητα που πληρωσες και στην χειροτερη δεν θα μπουταρει καν το μηχανημα. Μνημες για το Χ99 στα 3200 θα βρεις με παρα πολυ ψαξιμο. Η λιστα με τις συμβατες μνημες στο μανιουαλ της μητρικης ειναι μια καλη αρχη για να ξεκινησεις το ψαξιμο. Εκει θα διαπιστωσεις και τα υπολοιπα προβληματα που εχει η επιλογη γρηγορων μνημων καθως στις περισσοτερες περιπτωσεις θα υπαρχουν περιορισμοι στην δυνατοτητα χρησης τους. Πχ στις περισσοτερες περιπτωσεις θα ειναι δυνατον να χρησημοποιησεις μονο 8 η 16GB (1 η 2 RAM sticks) η μπορει να διαπιστωσεις οτι υπαρχουν μολις ενα η δυο συμβατα κιτ που μπορουν να λειτουργησουν πληρως σε ολοκληρη την αγορα. Για τα κουτια που παρεθεσες δεν εχω αποψη και δυστυχως δεν εχω πλεον και χρονο για να αποκτησω. Σπύρο σε ευχαριστώ και πάλι. Τροφοδοτικό θα χρησιμοποιήσω το Corsair 650 που έχω. Είμαστε οκ η θα υπολειτουργεί ? Για τις μνήμες θα το ψάξω, νομίζω ότι η επιλογή των Corsair Vengeance LPX είναι πιο συμβατή. Επίσης διάβασα ότι η πλατφόρμα z170 θέλει dual channel ενώ η x99 quad channel. Συμφωνείς ? Βλέπω διαλεκτά εξαρτήματα σαν, PSU: Corsair RMi 850 η 1000 ? Μ/Β: Asus X99-Deluxe II (νέο προϊόν) CPU: Intel i7 5820k Haswell η i7 6800k Broadwell ? και βλέπω και τον speed demon δίσκο μετά HDD: Toυς έχω Samsung 840 250GB (λειτουργικό) και λέω κρίμα να χαραμίσεις τέτοιον δίσκο σε τόσο απλό σύστημα. Έχεις σκεφτεί να αναβαθμίσεις σε κανέναν wd raptor του 2006; Θα κερδίσεις κάτι σε επιδόσεις.. Το τροφοδοτικό ήταν λάθος επιλογή (επειδή κάποιο μέλος κάθισε και μου το εξήγησε) Ο ι7 6800κ επίσης. Τον 840 τον έχω και είπα να τον χρησιμοποιήσω. Έχει βασικές διάφορες από τον 850 ? Τους έχω και τους 2 στο σύστημα μου άλλα το m/b δεν είναι αξιόπιστο λόγο προβλήματος. Δεν καταλαβαινω γιατι ορισμενοι συνεχιζουν την κουβεντα αλλα να το ξανατονισω λιγο για οσους δεν το ειδαν. Εχει ηδη ρωτησει για pc και εχει παρει απαντησεις ο ενδιαφερομενος αρα τσαμπα το χρονο χανετε οσοι ασχολειστε. Α και για να προλαβω και τον ts οτι απαγορευεται απο τους κανονισμους του forum να ανοιγονται θεματα με ιδιο περιεχομενο σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχεις στο ότι κάποιοι όντως θέλουν να βοηθήσουν. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο ευγενικά, για κάποιον που προσπαθεί να μάθει. Και όντως διαβάζω κάποια πράγματα που δεν ήξερα. Το προηγούμενο θέμα είχε να κάνει σχετικά με το αν θα κρατούσα το παλιό pc. To νέο θέμα έχει να κάνει με την δομή του καινούργιου pc. Αν δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργιά του forum μπορείτε να το ενώσετε, κλειδώσετε, διαγράψετε.
Fulgore Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχεις στο ότι κάποιοι όντως θέλουν να βοηθήσουν. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο ευγενικά, για κάποιον που προσπαθεί να μάθει. Και όντως διαβάζω κάποια πράγματα που δεν ήξερα. Το προηγούμενο θέμα είχε να κάνει σχετικά με το αν θα κρατούσα το παλιό pc. To νέο θέμα έχει να κάνει με την δομή του καινούργιου pc. Αν δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργιά του forum μπορείτε να το ενώσετε, κλειδώσετε, διαγράψετε. Σου απαντησα πιο πανω και το σωστο ηταν να συνεχισει στο αλλο θεμα η κουβεντα γιατι ηδη ειδα και αναφερεις τα ιδια κομματια με αυτα του αλλου θεματος. Και επειδη δεν ειμαστε και χτεσινοι ξερεις ποια ειναι η πραγματικη αληθεια??? Οτι δεν ειδες συμμετοχη στο αλλο θεμα και λες''ας ανοιξω νεο θεμα απο την αρχη γιατι σε αυτο δεν απανταει κανεις''.. http://www.insomnia.gr/topic/611772-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CF%8C%CF%87%CE%B9/?do=findComment&comment=54913834 Το σχολιο 15 ειναι ιδιο με το αρχικο post του θεματος αυτου...
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Μια επισήμανση. Δίσκος που χρησιμοποιείται για backup ΠΟΤΕ εντός του συστήματος. Αν τύχει καμιά στραβή με ρεύμα ή ιό ή οτιδήποτε πάει το backup. Εξωτερικός να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
friendgr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Χθεσινός δεν είσαι, άλλου ψάξε την αιτία. Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτο, οποίος δεν θέλει πάλι ευπρόσδεκτο είναι. Δηλαδή και αν δεν απάντησε κάποιος τι να κάνουμε ? Να σε καλά εσύ που απάντησες επί της ουσίας Το ανωτέρω λόγο που έγραψα για τον διαχωρισμό των 2 θεμάτων αν δεν θέλεις να τον δεχθείς δικαίωμα σου. Δεν προσπαθώ να σε πείσω σε κάτι, εσύ το πας επί προσωπικού και πάντα μεσώ πληκτρολογίου λέγοντας στην κοινότητα του φόρουμ να μην συμμετέχει. Πάντως αν θέλεις να το πιστέψεις το σύστημα του θέματος δεν είναι θεωρητικό. 40 είμαστε, όχι 5. Αν δημιουργώ πρόβλημα στο forum ΔΕΝ υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα να τα ενώσουν ακόμα και να τα διαγράψουν. Θα σταματήσω όμως κάθε είδους ανούσιας αντιπαράθεσης μαζί σου εδώ, διότι από έμενα τουλάχιστον δεν υπάρχει κανένας λόγος. Μια επισήμανση. Δίσκος που χρησιμοποιείται για backup ΠΟΤΕ εντός του συστήματος. Αν τύχει καμιά στραβή με ρεύμα ή ιό ή οτιδήποτε πάει το backup. Εξωτερικός να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Eιναι πάνω σε Ups και τα αρχεία δουλειάς είναι σε 2 δίσκους. Στο c και copy τους στο back up. Αν σκάσουν ταυτόχρονα ... ναι ... θα έχω πρόβλημα. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2016 από friendgr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα