Xristaras12 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 https://www.skroutz.gr/s/3459519/Gigabyte-970A-DS3P-rev-1-0.html να παρω αυτην?η να δωσω αλλα 10 και να παρω την ud3p που μου ειπες? όχι. Φτωχό κύκλωμα παροχής τάσης/ρεύματος προς τον επεξεργαστή. Αν δεν μπορείς να πας για την asus απο μένα με μικρή επιφυλαξη πήγαινε στην ud3p. Εχεις σκοπό να κλοκάρεις; Κανονικά πάντως θα έπρεπε να ανοιξεις νέο θέμα.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Για να μην μπερδεύεται παραπάνω ο φίλος η παρακάτω είναι η asus που λέμε. http://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html Κάνει 94, είνα ακριβότερη από την ud3p αλλά αν δεν θες να τραβάς τα μαλλιά σου αργότερα δώστα μια και καλή, αν δεν τα έχεις άμεσα τα λεφτά περίμενε λίγο να τα μαζέψεις και πάρε σίγουρα την asus. Στο λέω με σιγουριά, οι asus είναι μονόδρομος για τα amd socket, είτε είναι am3+ είτε fm2+. Στην ud3p δεν αξίζει να πας επειδή ακριβώς πωλείται πια το επόμενο revision και είναι μάπα σε σχέση με το πρώτο, όλοι λένε καλά λόγια μόνο για το πρώτο. Μην σε ξεγελάει που στο skroutz αναφέρεται ως rev 1.0 η 970a ud3p, πωλείται όποιο rev είναι διαθέσιμο και αυτό ισχύει για όλες τις μητρικές, εγώ έτσι την πάτησα με την mobo της υπογραφής που περίμενα rev 3.0 και μου ήρθε το 4.0, επειδή ακριβώς πωλείται όποιο rev είναι διαθέσιμο και φυσικά αυτό πριν δεν το ήξερα. Η m5 a97 r2.0 αν και 4+2 power phase είναι σκυλί μαύρο και προτείνεται εδώ και πολλά χρόνια, κλοκάρει ψηλότερα 6300 από ud3p σε περίπτωση που θες να κλοκάρεις και με προϋπόθεση βέβαια αν θες 4.5 ghz και πάνω πολύ καλός αερισμός στο κουτί, καλή ψύκτρα και κυρίως φανάκι να φυσά τα vrm, κοινώς το κύκλωμα τροφοδοσίας. Και ακριβότερη μητρική να είχες ο καλός αερισμός στο κύκλωμα τροφοδοσίας είναι απαραίτητος όταν θες να παίξεις ψηλά, σε στοκ μορφή δεν θες φαν στα vrm, ο αερισμός του κουτιού είναι υπέρ αρκετός. Και το τονίζω αυτό επειδή την έχω πατήσει με budget μητρικές, όταν παίρνεις μητρική και ειδικά σε amd χίλιες φορές αξίζει να δώσεις το ελάχιστο κάτι παραπάνω, να πάρεις κάτι που να μην θέλει πατέντες για να λειτουργήσει σωστά, μιας και οι πατέντες θα κοστίσουν πολύ περισσότερο. Είναι προτιμότερο να δώσεις ένα 20αρι παραπάνω από την 970a ds3p και να πάρεις την asus, παρά να πάρεις την ds3p και να έχεις θέματα με throttling, να ψήνεται δηλαδή το κύκλωμα τροφοδοσίας και να μην μπορεί να κρατήσει τον 6300 σε στοκ ρολόγια, γνωστή τακτική της gigabyte με αρκετά μοντέλα στο am3+ που δεν μπορούν να κρατήσουν fx σε στοκ ρολόγια, ειδικότερα 83xx σε στοκ ρολόγια και 6300 με λίγο oc, πες 4.2 πχ. 2
Roni09 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Για να μην μπερδεύεται παραπάνω ο φίλος η παρακάτω είναι η asus που λέμε. http://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html Κάνει 94, είνα ακριβότερη από την ud3p αλλά αν δεν θες να τραβάς τα μαλλιά σου αργότερα δώστα μια και καλή, αν δεν τα έχεις άμεσα τα λεφτά περίμενε λίγο να τα μαζέψεις και πάρε σίγουρα την asus. Στο λέω με σιγουριά, οι asus είναι μονόδρομος για τα amd socket, είτε είναι am3+ είτε fm2+. Στην ud3p δεν αξίζει να πας επειδή ακριβώς πωλείται πια το επόμενο revision και είναι μάπα σε σχέση με το πρώτο, όλοι λένε καλά λόγια μόνο για το πρώτο. Μην σε ξεγελάει που στο skroutz αναφέρεται ως rev 1.0 η 970a ud3p, πωλείται όποιο rev είναι διαθέσιμο και αυτό ισχύει για όλες τις μητρικές, εγώ έτσι την πάτησα με την mobo της υπογραφής που περίμενα rev 3.0 και μου ήρθε το 4.0, επειδή ακριβώς πωλείται όποιο rev είναι διαθέσιμο και φυσικά αυτό πριν δεν το ήξερα. Η m5 a97 r2.0 αν και 4+2 power phase είναι σκυλί μαύρο και προτείνεται εδώ και πολλά χρόνια, κλοκάρει ψηλότερα 6300 από ud3p σε περίπτωση που θες να κλοκάρεις και με προϋπόθεση βέβαια αν θες 4.5 ghz και πάνω πολύ καλός αερισμός στο κουτί, καλή ψύκτρα και κυρίως φανάκι να φυσά τα vrm, κοινώς το κύκλωμα τροφοδοσίας. Και ακριβότερη μητρική να είχες ο καλός αερισμός στο κύκλωμα τροφοδοσίας είναι απαραίτητος όταν θες να παίξεις ψηλά, σε στοκ μορφή δεν θες φαν στα vrm, ο αερισμός του κουτιού είναι υπέρ αρκετός. Και το τονίζω αυτό επειδή την έχω πατήσει με budget μητρικές, όταν παίρνεις μητρική και ειδικά σε amd χίλιες φορές αξίζει να δώσεις το ελάχιστο κάτι παραπάνω, να πάρεις κάτι που να μην θέλει πατέντες για να λειτουργήσει σωστά, μιας και οι πατέντες θα κοστίσουν πολύ περισσότερο. Είναι προτιμότερο να δώσεις ένα 20αρι παραπάνω από την 970a ds3p και να πάρεις την asus, παρά να πάρεις την ds3p και να έχεις θέματα με throttling, να ψήνεται δηλαδή το κύκλωμα τροφοδοσίας και να μην μπορεί να κρατήσει τον 6300 σε στοκ ρολόγια, γνωστή τακτική της gigabyte με αρκετά μοντέλα στο am3+ που δεν μπορούν να κρατήσουν fx σε στοκ ρολόγια, ειδικότερα 83xx σε στοκ ρολόγια και 6300 με λίγο oc, πες 4.2 πχ. Ευχαριστω για το ενδιαφερον πρωτα ολα!θα μαζεψω τοτε για την asus.. τι ρολο παιζουν τα power phase που εγραψες παραπανω?
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Πρέπει να είναι ο κατάλληλος αριθμός και η κατάλληλη ποιότητα, ουσιαστικά είναι υπεύθυνα για την τροφοδοσία του cpu με ρεύμα. Πχ ένα καλό 6+2 power phase (τα 6 phases είναι για το cpu και τα 2 για τις ραμ) πχ μια asus m5 a99x evo r2.0 σηκώνει 8350 4.5 ghz άνετα. Το 4+2 της m5 a97 r2.0 έχει αποδειχθεί καλύτερο στο κλοκάρισμα από το 8+2 της ud3p, έχω ρίξει πάρα πολύ διάβασμα για αυτή την asus και αξίζει όντως. Στο εξήγησα μπακάλικα πάνω κάτω να καταλάβεις. 1
Xristaras12 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Ευχαριστω για το ενδιαφερον πρωτα ολα!θα μαζεψω τοτε για την asus.. τι ρολο παιζουν τα power phase που εγραψες παραπανω? σταθερότερη τάση στον επεξεργαστή. οσο περισσότερα(και ποιοτικότερα)τόσο ευκολότερο το OC με πιθανώς λιγότερη τάση αλλα το βασικότερο,δεν ψήνονται. λιγότερο Vdroop υπο φόρτο. 3
Roni09 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Πρέπει να είναι ο κατάλληλος αριθμός και η κατάλληλη ποιότητα. Πχ ένα καλό 6+2 power phase πχ μια asus m5 a99x evo r2.0 σηκώνει 8350 4.5 ghz άνετα. Το 4+2 της m5 a97 r2.0 έχει αποδειχθεί καλύτερο στο κλοκάρισμα από το 8+2 της ud3p, έχω ρίξει πάρα πολύ διάβασμα για αυτή την asus και αξίζει όντως. Στο εξήγησα μπακάλικα πάνω κάτω να καταλάβεις. καταλαβα ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα