Προς το περιεχόμενο

God Of War [2018][PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, AntonisKo είπε

Εμενα γιατι το Ζero dawn μου άρεσε περισσότερο...?

Γιατί προφανώς ο καθένας μας έχει τα δικά του γούστα.

Προσωπικά, καθότι δεν ολοκλήρωσα ακόμα το παιχνίδι, δεν μπορώ να πώ κάτι περι αυτού, μπορεί στο τέλος να πώ το ίδιο, αν και λίγο ρόλο παίζει.

Εγώ πλέον τα παιχνίδια αρχίζω να τα αξιολογώ διαφορετικά, ειδικά τώρα που ο gaming χρόνος μου συμπιέζεται ασφυκτικά. Δεν έχω την πολυτέλεια για παιχνίδια που μπορεί να μου αρέσουν λίγο. Σε εκείνες τις περιπτώσεις (βλέπε Dragon Age 2), είναι συνειδητή εξαίρεση για συγκεκριμένο λόγο και όχι ταξίδι στα τυφλά.

Απαντώ λοιπόν στον εαυτό μου σε μία και μόνη προσωπική ερώτηση: "Θεωρείς ότι το τάδε παιχνίδι ήταν μιά εμπειρία που έπρεπε οπωσδήποτε να βιώσεις ώς gamer?"

Για παράδειγμα, για το God of War 3 Remastered που έχω η απάντηση είναι όχι.

Για το God of War 4 ακόμα και χωρίς να το τερματίσω λέω ένα τεράστιο ΝΑΙ. Και παρόλο που ο κανόνας μου είναι ξόδεμα 1€/ώρα παιχνιδιού για αγορές ανώ των 20€, βλέπω το GoW4 να τα βγάζει στο τέλος τα λεφτά του.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AntonisKo είπε

Καλά ούτε κι εγώ το έχω τελειώσει, μιλάω για την εμπειρία μέχρι τώρα (7-8 ώρες).

μην βιαζεσαι σε 10 ωρες επιπλεον ξαναπες

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AntonisKo είπε

Εμενα γιατι το Ζero dawn μου άρεσε περισσότερο...?

Και εμένα, το HZD το θεωρώ ίσως απο τα καλύτερα, μαζί με το AC:O και τα δύο παιχνίδια μου φάνηκαν εξαιρετικά. Και το GοδOW είναι πάρα πολύ καλό αλλά όπως είπε και ο φίλος, είναι θέμα γούστου. Πχ και τα 3 αυτά παιχνίδια τα βάζω κατα πολύ πάνω απο το BOTW που για αρκετούς είναι ευαγγέλιο. 

Δημοσ.

Σκότωσα ολες τις Valkyries, μαξαρα ivaldi armor, εκανα τα muspelheim trials και τωρα σκέφτομαι αν αξίζει να ρίξω λιγο ακόμα grind για το platinum.. :P Γενικα ειναι εθιστικο game απλα φτανεις end-game και λες οκ διαδικαστικο ειναι απλα, ενα NG+ λειπει παρα πολυ..

Δημοσ.
6 ώρες πριν, panther_512 είπε

Πολύ κρίμα που δεν έχει NG+.

Έχει και λέγεται god of war difficulty :D. Αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα σε καλύψει. Οι εχθροί είναι τέζα tanky και κάνουν enrage/heal στο λεπτό.... Θα πρέπει να αξιοποιήσεις mechanics του παιχνιδιού όπως να τους κάνεις impale σε τοίχους ή να τους ρίχνεις σε χαράδρες όπου βρίσκεις. Και συνήθως οι μπουνιές είναι περισσότερο αποδοτικές από το axe. Άσε που γκρουπάκια με revenants κλπ αν δε τους φας fast είναι κανονικό μαρτύριο. Θα προτιμούσα μα τον θεό να σε κάναν όλα 1 shot παρά αυτό το πράγμα.

1 ώρα πριν, ADHD είπε

Σκότωσα ολες τις Valkyries, μαξαρα ivaldi armor, εκανα τα muspelheim trials και τωρα σκέφτομαι αν αξίζει να ρίξω λιγο ακόμα grind για το platinum.. :P Γενικα ειναι εθιστικο game απλα φτανεις end-game και λες οκ διαδικαστικο ειναι απλα, ενα NG+ λειπει παρα πολυ..

Τι grind εννοείς? Τα κοράκια? Γιατί όλα τα άλλα θα τα έχεις βρει λογικά. Αν είσαι ach whore τράβα :D

• Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, fernandes said:

Και εμένα, το HZD το θεωρώ ίσως απο τα καλύτερα, μαζί με το AC:O και τα δύο παιχνίδια μου φάνηκαν εξαιρετικά. Και το GοδOW είναι πάρα πολύ καλό αλλά όπως είπε και ο φίλος, είναι θέμα γούστου. Πχ και τα 3 αυτά παιχνίδια τα βάζω κατα πολύ πάνω απο το BOTW που για αρκετούς είναι ευαγγέλιο. 

Προσωπικά, βάζω το GoW στο ίδιο σκαλοπάτι με το BotW στη σειρά προτίμησής μου. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Barlog, ότι κατάφερε και κέρδισε με το σπαθί του Zelda whores όπως εγώ και -υποθέτω- ο panther_512.

Για το HZD δεν συμφωνώ, δεν θεωρώ ότι έχει potential για να είναι ένα game που θα το μνημονεύουμε in the years to come. Είχε broken μηχανισμούς σε πολλά σημεία και δεν σε άφηνε να επεκταθείς σε όλο το εύρος του οπλοστασίου σου με τον τρόπο που ήθελες. Σίγουρα εξαιρετικό game, όχι όμως system seller για εμένα. Το GoW ναι, είναι system seller, όπως ήταν και το Bloodborne πριν από αυτό και όπως ήταν το tLoU στο PS3.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το gow θα ήταν 10/10 αν είχε μερικά πραγματάκια ακόμα. Μεγαλύτερο endgame (όχι μόνο τις valkyries) και πιο ορθολογικό σχεδιασμό στο god of war difficulty. Για τον average joe όμως που απλά θέλει να παίξει 20-30 ωρίτσες το main story, να περάσει καλά και να μη ξαναγγίξει ποτέ το game, το GOW είναι το πιο polished πραγματικό next gen action game ever.

Δε παραπονιέμαι επίσης για το ελληνικό VO και την προσπάθεια που κατέβαλε 30χρονός να ακούγεται σαν 12χρονό. Οποιοσδήποτε και αν το επιχειρούσε θα ακουγόταν σαν τα ελληνικά parody videos στο yt για τους μπόμπιρες :D.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

Το Horizon zero dawn ειχε το wow factor που περιμενε ο κοσμος να δει σε αυτη την γενια(οπως και το bloodborne απο πλευρας ατμοσφαιρας και θεματολογιας).

Στο κομματι του gameplay οπως αναφερθηκε θελει παραπανω δουλεια σιγουρα σε σχεση με το god of war. Βεβαια για να λεμε και την αληθεια και να μην το αδικουμε,συγκρινουμε ενα νεο IP οπως το Horizon σε σχεση με μια συνεχεια οπως ειναι το god of war.

Επισης ειναι απο τα παιχνιδια που και αυτο το performance mode του το ηθελε.

Τελος προσωπικο στο συνολο της μου αρεσε περισσοτερο η ιστορια του horizon(κυριως το κομματι που αφορουσε το παρελθον των ανθρωπων αλα terminator)σε σχεση με του god of war.

Στο god of war ηθελα να εβλεπες παραπανω σκανδιναβικη μυθολογια και Θεους απο τον

Spoiler

Baldur και εν μερη την Freya

Γιαυτο και το wowfactor για πολλους σταματησε μετα το γνωστο δευτερο boss και περιμενουν συνεχεια της σειρας για να δουν παραπανω πραγματα.

• Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, ilos said:

Το gow θα ήταν 10/10 αν είχε μερικά πραγματάκια ακόμα. Μεγαλύτερο endgame (όχι μόνο τις valkyries) και πιο ορθολογικό σχεδιασμό στο god of war difficulty. Για τον average joe όμως που απλά θέλει να παίξει 20-30 ωρίτσες το main story, να περάσει καλά και να μη ξαναγγίξει ποτέ το game, το GOW είναι το πιο polished πραγματικό next gen action game ever.

Εμένα το μόνο που με τσαντίζει είναι ότι πριν το τερματίσω δεν θα μπορώ να έχω κάνει τα πάντα στο game. Πραγματικά αυτό το πράγμα μου τρυπάει τον εγκέφαλο και το βρίσκω ανεπίτρεπτο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει και NG+.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fernandes είπε

Το Origins αλήθεια?! Προσωπικά για μένα δεν έχουν εφευρεθεί κυάλια ακόμα για τόσο μεγάλη απόσταση από την οποια κοιτάει το Origins τα HZD και GOW. Πάντως το game είναι τρίτο στο all time top PS4 games του metacritic και τα πρώτα δυο είναι remastered από PS3. Τρελό party λέμε στο studio της Santa Monica. :D

Δημοσ.

Εμενα αυτο που με τσαντιζει ειναι το fast travel συστημα που εχει.Γιατι καθε φορα που θελω να παω καπου να κανω συνεχεια αυτη την διαδικασια με την πορτα του fast travel?

Οπως πες το κανεις τις πρωτες φορες λογω του story.Μετα ομως η επαναληψη κουραζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Malthador είπε

Εμένα το μόνο που με τσαντίζει είναι ότι πριν το τερματίσω δεν θα μπορώ να έχω κάνει τα πάντα στο game. Πραγματικά αυτό το πράγμα μου τρυπάει τον εγκέφαλο και το βρίσκω ανεπίτρεπτο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει και NG+.

Τι εννοείς? Εγώ έκανα τα πάντα, εκτός από τα κοράκια πριν το τερματίσω. Μπορείς να κάνεις ΟΛΕΣ τις valkyries από τη στιγμή που γυρίσεις από το πτώμα του Thamur στο main story αρκεί να έχεις βρει τα codes για Niflheim και Muspelheim. Θα φτύσεις αίμα όμως χωρίς έστω μια μωβ armor για τις 8 και end game gear για την Sigrun. Αν υπάρχει κάποιο challenge που θέλω να κάνω είναι αυτό, όλες οι valkyries με τον αρχικό εξοπλισμό του Kratos :D.

Όταν άναψα την τελευταία φωτιά του jotenheim στην λίμνη και πήρα το enchantment για λιγότερο damage από τις valkyries (αφού τις είχα αφανήσει όλες μέρες πριν), ο Atreus μου την είπε κιόλας χαχαχαχαχα.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

Overall καλό παιχνίδι, με τα + και - του αλλά το πρόσημο καταλήγει εμφατικά στο +

+

• Γραφικά, εξαιρετική δουλειά , φαντάζομαι σε pro θα είναι υποδειγματικά + η σκηνοθεσία εξαιρετική επίσης
  • ήχος, τρομερά εφέ + η μουσική αν και δεν πατάει πολύ στα προηγούμενα, δίνει τον απαραίτητο ''ηλεκτρισμό'' που χρειάζονται οι σκηνές δράση + το main theme είναι έπος.-
  • Gameplay, ο λόγος που για μένα καταλήγει ένα αρκετά καλό παιχνίδι -μιας και όλα τα υπόλοιπα μπορώ να τα παραβλέψω αν αυτό που παίζω το ευχαριστιέμαι κιόλας-... αν και κάποια πράγματα δεν με ενθουσιάζουν ακόμα, όπως πχ η κάμερα και η ανάγκη να βασίζομαι στην κόκκινη ένδειξη για να μην την φάω πισώπλατα, το όλο fighting system είναι πάρα πολύ καλό και truly evolves το προηγούμενο...το τσεκούρι ήταν εξαιρετικό μετά από λίγη συνήθεια ενώ ότι άλλο προέκυπτε μετά ήταν jawdropping στην λειτουργικότητά του in game...επίσης η χρήση του Ατρέα ήταν, μετά από λίγη εξάσκηση, πολύ καλή και βοηθούσε σημαντικά στην έκβαση των μαχών...δε με ενόχλησε η απουσία jump και λίγο κάποιες φορές σε κάτι σκαρφαλώματα να ήθελα ένα τύπου quick climb button γιατί βαριόμουν λίγο να περιμένω να φτάσω λάου λάου στη κορυφή :P Σε γενικές γραμμές πάντως, εξαιρετικός χειρισμός και καθόλου βαρετός... και ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για μένα από όλα τα aspects του παιχνιδιού...

-

• Ιστορία: δεν είναι κακή, μέχρι ένα σημείο δένει ιδανικά για μένα το παρελθόν της σειράς με το νέο μέλλον της, αλλά λείπει πάρα πολύ κάποια κορύφωση .... ακόμα και οι πιο μέτριες στιγμές του ascention είχαν καλύτερο climax από εδώ... καλά όλα τα όποια bosses που έχει, αλλά καμία μάχη ή έκβαση εν τέλει της ιστορίας δεν μου φάνηκε όσο δέουσα έπρεπε και αναλογούσε σε ένα παιχνίδι όπου στο παρελθόν έχει δώσει boss fights και σεναριακά twists and turns  που εδώσαν με τη σειρά τους μυαλά στα χέρια :P (εξαιρώ πάντα την πρώτη μεγάλη μάχη που πάει στο τοπ της σειράς, μιας και το παιχνίδι ξεκινά ψιλό off και ξαφνικά είναι full balls to the wall)... γενικά, οκ grounded όσο πάει ήθελαν να γίνει το παιχνίδι, αλλά όσο σκέφτομαι πχ τον Ποσειδώνα στο τρίτο παιχνίδι -που ήταν και το πρώτο boss- και το τελευταίο εδώ, ε η δύση με την ανατολή...
  • Επαναλαμβανόμενα mini bosses, τα γνωστά, reskin το ίδιο τρολ κάθε φορά, ίδιες κινήσεις και δώστου... με κούρασε αρκετά , όπως και η μικρή ποικιλία σε εχθρούς και final combos 
  • Γρίφοι, βαρετοί και σχετικά άνευροι, μου έλειψαν τα παλαιότερα παιχνίδια πολύ σε αυτό το κομμάτι 
  • Xάρτης χάλια όπως και το όλο σύστημα μεταφοράς από ένα μέρος στο άλλο, μη πρακτικό και βαρετό
  • Μενού αναβαθμίσεων κτλ, εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου, ούτε σε σχεδιασμό ούτε σαν λειτουργία, ούτε εύχρηστο ιδιαίτερα δεν ήταν...
  • NG+
  • frame rate -ευτυχώς σε λίγα σημεία
  • βαρετές νέες περιοχές μετά τον τερματισμό, μονότονες και ψιλοδιαδικαστικά σχεδιασμένες
  • το difficulty level πάσχει όπως έχουν ήδη θίξει αρκετοί

(όλα τα παραπάνω πλήν των 3 πρώτων points πάντως, τα θεωρώ και αμελητέα στο φινάλε φινάλε αρνητικά, τα οποία δε μου χαλάνε την όλη εμπειρία τόσο όσο τα 3 πρώτα points)

Πάνω κάτω πολύ καλό, σίγουρα καλύτερο από ότι περιμέναμε οι πιο παλιοί φαν της σειράς που είχαμε ξενερώσει από τα trailers, πιο καλό από το 1ο και το 3ο (οριακά πάνω από το τρίτο βέβαια καθώς έχει τα καλύτερα Boss fights μάλλον όλης της σειράς, ασχέτως αν είναι ελαφρώς χειρότερο του 2ου), σίγουρα καλύτερο από το ascention αλλά προσωπικά επουδενί πάνω από το 2ο, το διαχρονικά καλύτερο μάλλον της σειράς...

δεν θα το έβαζα με τίποτα στο ίδιο επίπεδο με τα BB, HZD και σια αλλά σίγουρα αξίζει για όποιον average gamer έχει στη κατοχή του την κονσόλα και θέλει να επενδύσει (με μια ελαφρώς μειωμένη τιμή σε λίγο καιρό) σε ένα χορταστικό 30ωρο single player game μακρυά από uncharted και tlou ακα να παίζει χωρίς να βλέπει συνέχεια cut scenes :P ....

θέλω να εικάζω ότι το επόμενο θα είναι εκείνο που με κάμποσες διορθωτικές κινήσεις θα ξεπεράσει εύκολα σε κάθε επίπεδο αυτό εδώ -οι βάσεις έχουν μπεί για τα καλά-...

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...