Προς το περιεχόμενο

God Of War [2018][PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, d4ydr33m3r είπε

Εγω στην 4k με HDR αλλά αν το βάλω σε 1080p δείχνει χειρότερο αισθητά.. Αν και συμφωνώ ότι το framerate είναι εξίσου σημαντικό και απολαυστικό σε αυτό το game για αυτό το έγραψα είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.. 

Στο pro έχει διαφορά μεγάλη σε framerate το favor performance αυτό είναι το θέμα αλλά αισθητή και η διαφορά σε ποιότητα εικόνας

Τρομερά γραφικά

Συμφωνω απολυτα. Αν κι εκτιμω και εγω την ομαλοτητα στην κινηση, μαλλον θα παω για τα πουσαρισμενα γραφικα οταν το παιξω.

• Like 1
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, ADHD said:

Στο god of war difficulty παντως οι εχθροι εχουν 1 μυριο hp και νιωθεις οτι βαρας τοιχο, θα μπορουσες απλα να εχεις λιγοτερο health, περισσοτερα mobs κτλπ. Ετσι οπως το εχουν κανει δεν ειναι καθολου fun και challenging.

Όντως, το ξεκίνησα στη μέγιστη δυσκολία, αλλά δεν είχε νόημα, νόμιζα ότι θα είχε περισσότερα mobs ανά encounter, όχι τα ίδια mobs με περισσότερο health. Οπότε το ξαναξεκίνησα σε hard για να μη νιώθω ότι κάνω αγγαρεία.

4 hours ago, panther_512 said:

Update: Είδα να δοκιμάσω πώς το παίζει ο Spank, οπότε άλλαξα το resolution του PS4 Pro σε 1080p και έβαλα το παιχνίδι σε performance. Mεγάλη διαφορά στο framerate, οπότε μάλλον θα συνεχίσω σε 1080p+performance

Ακόμα κι έτσι, το framerate είναι σταθερό στα 45 καρέ ας πούμε ή κάνει dips κάθε τόσο;

BTW, πέρα από τα γραφικά και το combat που είναι εξαιρετικά για την ώρα, και η σκηνοθεσία του GoW είναι βγαλμένη από άλλο γαλαξία. Ανέβηκε το level και η Naughty Dog θα τα βρει πολύ σκούρα να καλύψει τη διαφορά με το TLoU 2.

• Like 1
Δημοσ.

Το framerate σε κλειστούς χώρους χτυπάει 60άρια και σε ανοιχτούς με κακούς είναι λίγο all-over the place, αλλά σε κάθε περίπτωση καλύτερο από το slideshow της επιλογής resolution.

Προσωπικά σε 55άρα TV (XE9005) σε 2,5 μέτρα απόσταση, στο performance δεν βλέπω κάποια αισθητή διαφορά από το resolution.

Από την άλλη βέβαια έχοντας το PS4 Pro σε 1080p, χρησιμοποιώ τον upscaler σε 4Κ της XE9005.

Αν έχεις το PS4 Pro σε 4Κ και στο παιχνίδι διαλέξεις το performance, το παιχνίδι γίνεται render σε 1080p και μετά το κάνει upscale σε 4Κ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχω δοκιμάσει να κανω force 1080p στο pro να δω αν θα εχει διαφορα απο το favor performance με τον upscaler. 

Αλλιως το checkerboard ουσιαστικά σε 4k χρησιμοποιείται γιατί δεν ειναι true 4k resolution rendered  (obviously) το παιχνιδι. Εκει θα ηταν πραγματικό slideshow. Αλλά και πάλι η διαφορα ειναι αισθητη ακόμη και με αυτη την ανάλυση. 

Μου κάνει εντυπωση που δεν βλεπεις διαφορα παντως σε resolution σε 4κ ειναι πραγματικα κατι παραπανω απο αισθητή η διαφορά στα δικα μου ματια. Αποσταση 1.5-2m περιπου

Οτι ειναι ειναι προβληματικό το framerate σε resolution favor

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ.

Το ιδανικο σεναριο(οσο αστειο και αν φαινεται)ειναι να παιξεις σε resolution στο explore του παιχνιδιου και Performance στις μαχες.

Επειδη ακριβως δεν ειναι σταθετο το frame rate σε εξωτερικους χωρους δεν πολυ φαινεται η διαφορα μεταξυ των 2 mode οσο η διαφορα στην αναλυση πχ.

Φυσικα οταν μπεις σε combat εκει ναι θες το παραπανω fps.

Η επιλογη της καμερας και αυτου του συστηματος μαχης ειναι ταυτοχρονα οτι καλυτερο και οτι χειροτερο εχει συμβει στην σειρα.

Οτι καλυτερο ειναι υπο την εννοια του ποσο βαθια στην μαχη σε βαζει η διαφορετικη οπτικη γωνια αλλα και ποσο πιο πολυ απολαμβανεις ακομα και τις πιο απλες μαχες με τα πιο αδυναμα τερατα.

Ειναι οτι το χειροτερο απο την αλλη γιατι απαξ και παιξεις το παιχνιδι και μπεις στο πετσι της που λεμε,μετα κανει τα προηγουμενα παιχνιδια να δειχνουν αστεια.

Εβαλα να ξαναδω gameplay του god of war 3 remastered και ενιωθα λες και εβλεπα παιχνιδι του ps2....

Τελος κατι το οποιο μαρεσει παρα μα παρα πολυ και δεν το εχει αναφερει σχεδον κανεις ειναι οτι εχει σχεδον μηδενικο loading,πραγμα κυριολεκτικα αξιοθαυμαστο για αυτο το τεχνικο αποτελεσμα.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Το ιδανικο σεναριο(οσο αστειο και αν φαινεται)ειναι να παιξεις σε resolution στο explore του παιχνιδιου και Performance στις μαχες.

Επειδη ακριβως δεν ειναι σταθετο το frame rate σε εξωτερικους χωρους δεν πολυ φαινεται η διαφορα μεταξυ των 2 mode οσο η διαφορα στην αναλυση πχ.

Φυσικα οταν μπεις σε combat εκει ναι θες το παραπανω fps.

Η επιλογη της καμερας και αυτου του συστηματος μαχης ειναι ταυτοχρονα οτι καλυτερο και οτι χειροτερο εχει συμβει στην σειρα.

Οτι καλυτερο ειναι υπο την εννοια του ποσο βαθια στην μαχη σε βαζει η διαφορετικη οπτικη γωνια αλλα και ποσο πιο πολυ απολαμβανεις ακομα και τις πιο απλες μαχες με τα πιο αδυναμα τερατα.

Ειναι οτι το χειροτερο απο την αλλη γιατι απαξ και παιξεις το παιχνιδι και μπεις στο πετσι της που λεμε,μετα κανει τα προηγουμενα παιχνιδια να δειχνουν αστεια.

Εβαλα να ξαναδω gameplay του god of war 3 remastered και ενιωθα λες και εβλεπα παιχνιδι του ps2....

Τελος κατι το οποιο μαρεσει παρα μα παρα πολυ και δεν το εχει αναφερει σχεδον κανεις ειναι οτι εχει σχεδον μηδενικο loading,πραγμα κυριολεκτικα αξιοθαυμαστο για αυτο το τεχνικο αποτελεσμα.

Αμα σου πω οτι το σκεφτηκα; 😂

Αλλα βαριεμαι να αλλαζω συνέχεια /sigh

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alastor192 είπε

Απο difficulty πως ειναι το νορμαλ? Σκεφτομαι να το ξεκινησω σε hard γιατι τα souls με κακοεμαθαν

Δεν ειναι τοσο κακο οσο ακουγεται,απλα ειναι το 2ρο απο τα 4 επιπεδα δυσκολιας.

Εγω ο μονος λογος που δεν το παιζω σε Hard ειναι γιατι εχει ενα σχετικα περιεργο συστημα στο healing με τα κρυσταλα που σπας που δεν μου γεμιζει πολυ εμπιστοσυνη στο να βασιζομαι πανω του οπως πχ στα Souls παιχνιδια.

Μόλις τώρα, d4ydr33m3r είπε

Αμα σου πω οτι το σκεφτηκα; 😂

Αλλα βαριεμαι να αλλαζω συνέχεια /sigh

Το σκεφτηκες κυριως επειδη ειναι επι τοπου η αλλαγη στο mode γιαυτο,δεν χρειαζεται restart το παιχνιδι καθε φορα που το αλλαζεις :P

Βεβαια ναι παρα ειναι αγκαρια να πρεπει καθε 3 και λιγο να το αλλαζεις :D

Σιγουρα στο μελλον θα δουμε(οπως και στο Horizon)αρκετα patch βελτιωσης. Να τονισω οτι το Patch 1.10 ειχε μεταξυ αλλων και καλυτερο tuning των εχθρων αναλογα την δυσκολια.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα αν δεν εκανε on the fly restart την αλλαγη στην engine σίγουρα δεν θα το σκεφτόμουν.. Still.. Ειναι πολυ πιο απολαυστική η μαχη ομως σε Performance ***

Δημοσ.
Μόλις τώρα, d4ydr33m3r είπε

Καλα αν δεν εκανε on the fly restart την αλλαγη στην engine σίγουρα δεν θα το σκεφτόμουν.. Still.. Ειναι πολυ πιο απολαυστική η μαχη ομως σε Performance γαμωτο

Ειναι γιατι χαλας περισσοτερο χρονο στις μαχες σε σχεση με τα προηγουμενα παιχνιδια και μιας και εχει και ασπιδα για block/parry εκει ναι θες να ειναι πιο γρηγορο/smooth σαν εμπειρια.

Ουτως ή αλλως αν ειναι ενα πραγμα το οποιο φημιζονται τα exclusive studios των μεγαλων εταιρειων οπως της Sony ειναι για την υποστηριξη τους σε βαθος χρονου στα παιχνιδια μεταξυ αλλων.

Ειναι βεβαια εμφανες οτι βιαστηκαν να κυκλοφορησουν το παιχνιδι αν κρινουμε απο τα μικρο θεματακια στα 2 modes αλλα και στις μαυρες μπαρες.Βεβαια απο την αλλη φανταζομαι δεν ηθελαν να πεσει το παιχνιδι πανω στο Detroit αλλα ουτε και απο Σεπτεμβριο και μετα που γινεται ο κακος χαμος απο παιχνιδια.

Δημοσ.

Όσοι έχετε 4Κ τηλεόραση και PS4 Pro σε ποιό mode παίζετε ? Είδα τρομερή διαφορά με τα 60 fps στις μάχες και μικρή διαφορά στην ανάλυση (LG OLED 55 C7)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο λεμε τοση ωρα.. Ιδια tv εχω μονο που εγω βλεπω αισθητή διαφορα σε resolution mode πονανε λιγο τα ματάκια μου απο θολουρα σε favor performance 

Δεν ξερω αν κανεις αυτο που λενε τα παιδια δηλαδη force 1080p σαν ανάλυση απ'εξω αν είναι καλυτερο το framerate και ειναι διαφορετικο απο τo favor performance σε 4κ..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Αυτο λεμε τοση ωρα.. Ιδια tv εχω μονο που εγω βλεπω αισθητή διαφορα σε resolution mode πονανε λιγο τα ματάκια μου απο θολουρα σε favor performance 

Δεν ξερω αν κανεις αυτο που λενε τα παιδια δηλαδη force 1080p σαν ανάλυση απ'εξω αν είναι καλυτερο το framerate και ειναι διαφορετικο απο τo favor performance σε 4κ..

Ίσως να μην έδωσα πολύ σημασία. Θα το κοιτάξω πάλι.

Σε resolution mode παίζεις? Με 30 fps κοιτάς γύρω σου και "κολλάει" η κάμερα. Τρομερή διαφορά. Για action game νομίζω το performance  είναι ποιό σημαντικό για να απολαμβάνεις τις μάχες.

BTW, αφού έχεις την ίδια τηλεόραση, έχεις παρατηρήσει κάποιο banding στο γκρί (sorry για το off-topic)? 

Δημοσ.

να ρωτήσω κάτι για όσους το προχώρησαν .. είδα ότι οι περιοχές πίσω μου δε τις έχω καλύψει 100% όσο κ αν το επαιζα εξονυχιστικά.. είμαι εκεί με τη μαγισα, στη πορεία μπορείς να γυρίσεις πίσω να ψάξεις τι δεν βρήκες - έκανες?

Δημοσ.

Από όσο βλέπω το performance αξίζει άμα δεν παίζεις 4K, αλλιώς δεν έχει ιδιαίτερες διαφορες οπτικά. Btw το performance mode πέφτει και κάτω από 30 και σπανια πάνω από 55.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...