Προς το περιεχόμενο

Death Stranding [PS4][PS5]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Για να αποφύγουμε νέο κλείδωμα του νήματος, θα ισχύσουν άμεσα τα εξής, κάποια από τα οποία είναι επιπρόσθετα των βασικών όρων χρήσης του forum:

• Spoilers για την υπόθεση και το φινάλε θα μπαίνουν αυστηρά σε spoiler tags!
  • Μην είστε επαναλαμβανόμενα αρνητικοί στα μηνύματά σας, μια φορά αρκεί.
  • Όπως πάντα κρατήστε ήπιους τόνους και αποφύγετε χαρακτηρισμούς και τσουβαλιάσματα προς άλλους χρήστες.
  • Κάντε αναφορά τα προβληματικά μηνύματα, μην απαντάτε σε αυτά.
  • Μείνετε αυστηρά on-topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν είμαι Chapter 3, έχω αρκετές ώρες (που το βλέπουμε αυτό πλάκα πλάκα;) και τα συμπεράσματα μου μέχρι στιγμής είναι:

-Έχω μείνει άφωνος με γραφικά, world building, βάθος Mechanics κτλ. 

-Ιστορία δεν έχω καταλάβει χριστό ακόμα σχεδόν τίποτα :P (και ας είμαι φάν του Κοτζίμα και MGS απ τα γενοφάσκια μου)

-Η γυναίκα κοντεύει να με χωρίσει (κι ας μη το λέει)

-Κάνω τις παραδόσεις Sam και αρκετές έξτρα όποτε έχω όρεξη. Έχω 4 αστέρια χοντρικά σε όλους τους πελάτες. 

-Κάνω ντου σε Mules (μπορεί και κανά 2ωρο αν έχουν αρκετά υλικά για κλέψιμο) και πολεμάω BT's όποτε βρίσκω (ενώ στην αρχή απέφευγα φουλ)

-Χτίζω δρόμους, γέφυρες, κτήρια. Μετά περνάω με τη μηχανή μου και απολαμβάνω τη διαδρομή.

-Παίρνω/δίνω like φουλ. Βοηθάω στα κτίσματα άλλων παικτών. Έχω γύρω στα 200.000 likes προσωπικά.

Τέλος δε ξέρω τι το κάνει τόσο εθιστικό και δε μπορώ να σταματήσω..λέω ας κάνω άλλη μια αποστολή, να βοηθήσω κάποιον άλλο παίκτη ή να βάλω κάτι στο χάρτη.  Σίγουρα οι πρώτες ώρες ήταν βάσανο, αλλά νιώθω ότι έχω κερδίσει προσωπικά τα Upgrades με το κόπο μου και όχι απλά πως μου τα χάρισαν τα NPC.

P.S. Το Online Interaction είναι πραγματικά το 50% του παιχνιδιού, πάρα πολύ σημαντικό. Αν το έπαιζα Offline θα ήταν πολύ διαφορετική εμπειρία, σε στύλ μοναξιάς Nier Automata και πολύ μεγαλύτερης δυσκολίας σαφώς. Το παιχνίδι φτιάχτηκε με αυτό το μηχανισμό ξεκάθαρα.  Ειδικά στην αρχή π.χ. κάνεις μια αποστολή και περνάς απο κάπου που ξέρεις, ε βρίσκεις μια πινακίδα με εναλλακτικη διαδρομή απο άλλον, σκάλες/σχοινιά έτοιμα κτλ. Είναι απίστευτο το συναίσθημα βοήθειας που σου βγάζει που θές μετά να βοηθήσεις και σύ κάποιον που θα περάσει απο κει μετά απο σένα.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδια να κανω μια ερωτηση:Εχω να κανω μια αποστολη στο capital knot city την οποια δε μπορω να βρω στο χαρτη με τιποτα.Βλεπω μονο το μετεωρολογικο σταθμο τη lake knot city και κατι αλλα.Πως μπορω να παω εκει;Ειναι η αποστολη 6  .που πρεπει να χτισεις ενα γραμματοκιβωτιο.Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

o Yatzee ειπε κατι σωστο. ακομη και βαρετο ναναι το παιχνιδι, τουλαχιστον ειναι κατι διαφορετικο. και αυτο απο μονο του ειναι σημαντικο, οταν η πλειoψηφια των mainstream games προσφερει μονο την ιδια, κοινοτυπη, γρηγορη δραση. βεβαια, το κοινο μαλλον δεν δειχνει να ενδιαφερεται για τετοιου ειδους νεωτερισμους, ηδη εχει πεσει απο το UK Top 10, με το COD ναναι πρωτο:

UK Sales Charts: Death Stranding Falls Out of the Top 10 as Call of Duty Reclaims Its Crown

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Τέλος δε ξέρω τι το κάνει τόσο εθιστικό και δε μπορώ να σταματήσω..λέω ας κάνω άλλη μια αποστολή, να βοηθήσω κάποιον άλλο παίκτη ή να βάλω κάτι στο χάρτη.  Σίγουρα οι πρώτες ώρες ήταν βάσανο, αλλά νιώθω ότι έχω κερδίσει προσωπικά τα Upgrades με το κόπο μου και όχι απλά πως μου τα χάρισαν τα NPC.

^ Αυτό. Ενώ φαινομενικά είναι ένα σχετικά βαρετό παιχνίδι με αρκετά επαναλαμβανόμενες αποστολές (ειδικά στα side missions), στην πραγματικότητα έτσι και ξεκινήσεις να παίζεις κολλάς άσχημα. Ίσως έχει να κάνει με το πως ξετυλίγεται η ιστορία, με το πως κερδίζουμε τον επιπλέον εξοπλισμό σταδιακά ακόμα και μετά από πάμπολλες ώρες παιχνιδιού, με τον κόπο που απαιτείται για να κατασκευαστούν οι υποδομές με τη συνεισφορά όλης της κοινότητας.

Προφανώς αν κάποιος έχει στο μυαλό του ένα open world που ναι μεν έχει κάμποσο περπάτημα, αλλά στο τέλος αυτού υπάρχει άφθονη δράση, πιστολίδι, εκρήξεις κλπ μάλλον θα απογοητευτεί. Δεν υπάρχει παιχνίδι που μπορεί να συγκριθεί με το DS γιατί πολύ απλά το τελευταίο έχει τόσες πρωτοτυπίες που ξεφεύγει από ό,τι έχουμε συνηθίσει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, KilliK είπε

o Yatzee ειπε κατι σωστο. ακομη και βαρετο ναναι το παιχνιδι, τουλαχιστον ειναι κατι διαφορετικο.

Δηλαδη αν ενα game ειναι βαρετο, αλλα διαφορετικο αξιζει? Εγω δε μπορω να καταλαβω πως ειναι σημαντικο αν ειναι βαρετο ενα παιχνιδι. Προσωπικα δε μπορω να παιξω βαρετα παιχνιδια. Δε μιλαω για το συγκεκριμενο τιτλο αφου δεν το εχω παιξει, αλλα γ αυτα που λεει ο yatzee

Και δε μπορω να καταλαβω τι εννοει διαφορετικο. 

Επεξ/σία από najinblue3
Δημοσ.

το βαρετο ειναι κατι υποκειμενικο. αν το παιξεις και βαρεθεις με αυτο, προφανως δεν θα αξιζει για εσενα. πολλους τους αρεσε εδω μεσα, αρα εχει αξια γιαυτους. ακομη και για τον Yatzee, παρολο που το βρηκε βαρετο, γενικα του αρεσε σαν συνολο, και γιαυτο του δωσε θετικη κριτικη. το DS πεφτει σε αυτη την κατηγορια παιχνιδιων που ειναι μεν καλοφτιαγμενα αλλα για συγκεκριμενα γουστα. και το ερωτημα, ποσο πραγματικα αξιζει, οπως λεω παντα, μονο με το περασμα του χρονου θα απαντηθει.

Δημοσ.

Εγώ πάντως, έχω φτάσει αισίως στις 25 ώρες και δεν έχω τελειώσει ακόμα το 3ο κεφάλαιο. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω πως καταλήγω να κάνω άσχετα πράγματα, ενώ το αρχίζω αποφασισμένος να αφοσιωθώ στα main missions... Από τις 2 ώρες που θα παίξω, τις 1,5 τις τρώω σε διάφορα side, κτίσματα, κ.λπ. Εθισμός!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι τα πρώτα τρία chapters είναι μεγάλα. Εγώ τελειωσα

Spoiler

με τον Baker

και ξεκινάω ταξίδι, νομίζω είμαι chapter 10. Φαντάζομαι τα επόμενα chapters θα είναι πιο μικρά.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Sad 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Ναι τα πρώτα τρία chapters είναι μεγάλα. Εγώ τελειωσα

Απόκρυψη περιεχομένων

με τον Baker

και ξεκινάω ταξίδι, νομίζω είμαι chapter 10. Φαντάζομαι τα επόμενα chapters θα είναι πιο μικρά.

Ετοίμασε ποπ κορν και μπυρα 🍿

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, fr4ntic είπε

Ετοίμασε ποπ κορν και μπυρα 🍿

Μην ανησυχείς το παίζω με παρέα οποτε μαύρη μπυρα και bbq chips είναι το μονο σίγουρο :D

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 3
Δημοσ.

Τελος μετά απο 58 ώρες. Απλά καταπληκτικό και μοναδικό! Δεν βαριέσαι στιγμή, ακόμα και όταν πρεπει να κάνεις μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια, επειδή δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, είσαι τσίτα συνέχεια! Δεν ξέρεις αν θα σου σκάσουν mules, BT-s, ή καμια γκρεμίλα.

Μόνο μικρό αρνητικό είναι η υπόθεση, που οκ, καταλαβαίνεις τη βασική λογική του παιχνιδιου, αλλά το σενάριο στη λεπτομερια του είναι για πολλά ναρκωτικά. Ειδικά στο τελος που η τύπισσα μιλάει κανα 20λεπτο συνέχεια και υποτίθεται σου εξηγεί! χαχαχα, και στα κάνει πιο μπερδεμένα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...