Προς το περιεχόμενο

Death Stranding [PS4][PS5]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Για να αποφύγουμε νέο κλείδωμα του νήματος, θα ισχύσουν άμεσα τα εξής, κάποια από τα οποία είναι επιπρόσθετα των βασικών όρων χρήσης του forum:

• Spoilers για την υπόθεση και το φινάλε θα μπαίνουν αυστηρά σε spoiler tags!
  • Μην είστε επαναλαμβανόμενα αρνητικοί στα μηνύματά σας, μια φορά αρκεί.
  • Όπως πάντα κρατήστε ήπιους τόνους και αποφύγετε χαρακτηρισμούς και τσουβαλιάσματα προς άλλους χρήστες.
  • Κάντε αναφορά τα προβληματικά μηνύματα, μην απαντάτε σε αυτά.
  • Μείνετε αυστηρά on-topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Πάντως με όλα αυτά που συζητάτε εγώ από εκεί που πίστευα ότι το game δεν είναι για μένα, τώρα ψήθηκα άσχημα.

Κάτι αναφέρθηκε ότι η Digital δεν έχει Ελληνικα? Μπορεί κάποιος να μας το επιβεβαιώσει αυτό? Διότι όλα τα games τα έχω digital και σε όσα υπήρχαν Ελληνικά, αυτά συμπεριλαμβάνονται στο εκάστοτε game.

Μου φαίνεται πολύ παράξενο σε αυτήν την περίπτωση τα Ελληνικά να περιλαμβάνονται μόνο στην φυσική έκδοση......

Θέλω να δώσω κάποια στιγμή την κονσόλα στον πατέρα μου, με όλα τα games που έχουν ελληνική γλώσσα, οπότε είναι σημαντικό για εμένα.

Ναι δεν έχει από ότι είδα όπως επίσης η retail δεν έχει γιαπωνέζικα. Περίεργο και δεν ξέρω γιατί.

Δημοσ.

Απαντάω στον εαυτό μου, ότι αυτό που ειπωθηκε σε προηγούμενες σελίδες, ότι η Digital δεν έχει Ελληνικά, βάσει του τί αναγράφεται στο Playstation Store δεν ισχύει.

Έλεγξα τα παιχνίδια που αγόρασα και έχουν Ελληνικά (God of War, Uncharted Trilogy, Uncharted 4 κλπ), και στις επίσημες σελίδες τους, τα Ελληνικά δεν υπάρχουν ώς διαθέσιμη γλώσσα.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα το 8ο κεφαλαιο το παιχνιδι περναει σε αλλη φαση,ο Κοτζιμα κανει τσαχπινιες!!

Επεξ/σία από optimus prime
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δε ξερω τι λέτε, προσωπικά την εχω καταβρει με το παιχνίδι. γυρνάω από τη δουλειά κ χάνομαι. ηρεμεί το κεφάλι μου δε καταλαβαίνω πως παιρναει  η ώρα. να διευκρινίσω οτι δεν έχω σκοπό το ψυχαναγκαστικο να το τελειώσω να δω την ιστορία μπαμ μπαμ αφήνω να πάει με τους ρυθμούς του σε συνδυασμό με τη διάθεση μου. κάτι που παρατήρησα ειναι οτι οσο πιο πολλες αποστολές κανεις σε καθε τυπο σου δινει κ καλυτερο εξοπλισμό και αλλάζει εντελώς το παιχνίδι. πχ αν το πας στα γρήγορα για να το τελειώνεις κ πάρεις εξοπλισμό στολής lvl 1 η οπλο lvl 1 θα σε ζορίσει αρκετά περισσότερο απο το να έκανες μερικές παραδώσεις κ να σου έδινε  εξοπλισμό lvl 3

ειμαι chapter 3 στο μηχανικό στο μαστορα κ αυτοι δώσανε  μρικα καλούδια. στο chapter 2 περασα απο κάπου που ελεγε μουσικός αλλα δε βρήκα πέρασμα τροπο να παω. εχει πάει κανεις? δίνει τπτ ενδιαφέρον?

• Like 4
Δημοσ.

Ετος 2019 , καποιοι "παιζουν" παιχνιδια βλεποντας speedrun στο youtube. 

Επομενο βημα να βλεπετε ανθρωπους που τρωνε σε εστιατοριο και να λετε ποσο καλο ειναι το φαγητο που εφαγαν . 

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε

Και πως αφορα τον οποιοδηποτε οτι εσυ εισαι αργος; Ειπα ποσο ειναι το main story. Το οτι το πηρες προσωπικα να το κοιταξεις λιγο, εγω γεγονοτα παρεθεσα. Οποιος αμφιβαλλει μπορει να τσεκαρει το καναλι που ανεφερα στο youtube. Σαν οπαδοι ομαδων κανετε.

Υπολογιζω σωστα, σε 29.5 ωρες το εχει βγαλει το παιχνιδι βλεποντας ολα τα cutscene κανονικα και με αρκετο fumbling around.

9 ωρες και κατι υπαρχει "ταινια" με τα cutscene οποτε μας μενουν 20 για "gameplay". 

Το χετε παιξει over 30 στον ΟΠΑΠ και αρπαζεστε or what?

Υπολογιστε οσο θελετε

Abla, προσωπικά, δεν ασχολούμαι ούτε με μπάλες ούτε και με κόμματα.
Αυτο που δεν έχετε καταλάβει ορισμένοι είναι πως τα games δεν είναι διαγωνισμός για να τα "ξεπετάξεις" στο "έτσι", μερικοί απο εμάς τους "αργούς" - φαντάσου  - μας αρέσει να απολαμβάνουμε αυτό το hobby και οχι να τερματίζουμε το ένα όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να πάμε στα καπάκια στο επόμενο παιχνίδι για να το βγάλουμε απο το "checklist"...

Eπίσης, βρισκόμαστε σε θέμα που έχει να κάνει με παιχνίδι - και δυστυχώς, πολλές  απόψεις εδώ μέσα είναι απο χρήστες του στυλ "μου είπανε", "άκουσα", "είδα βίντεο στο youtube", "το είδα/έπαιξα λίγο στην δικιά μου" κτλπ κτλπ, προφανώς, όπως καταλαβαίνεις, δουλειά δεν γίνεται έτσι και φτάσανε στο σημείο μερικοί να γράφουνε απλά για να γράφουνε, απόψεις οι οποίες δεν συμβάλουν σε τίποτα απολύτως καθώς Α) δεν εχουν ιδέα οι περισσότεροι για το τι μιλάνε και Β) οι συγκεκριμένες  δεν βοηθούν σε τίποτα και κανέναν καθώς κάποιος που σκέφτεται να στάξει τα 60€ και μπαίνει εδω μέσα να διαβάσει δεν μπορεί να αντλήσει τίποτα ή κάτι το ουσιώδες απο απόψεις τέτοιου είδους.

Σχετικά με τις ώρες : Αμα ειναι να το ξεφτιλίσει κάποιος, τα περισσότερα παιχνίδια μπορούν να τερματιστούν σε χρόνο ρεκόρ, ακόμα και τα παιχνίδια της Bethesda, αμα πας και κάνεις ΜΟΝΟ τα main quests τερματίζονται σε 15 ωρίτσες - δεν έχω ακουσει κανεναν όμως να λέει οτι το TES Oblivion/Skyrim/FO κτλπ είναι "μικρά" παιχνίδια των 15-20 ωρών, στη τελική, αμα κάνεις μονο τα main σε τέτοιους τίτλους, πραγματικά κάτι κάνεις λάθος ;)
To δε Witcher 3, μαζί με τα expansions μου πήρε γύρω στις 230+ ώρες και 5-6 μήνες για να το "τερματίσω", να φανταστώ πως και εκείνο το έπαιξα λάθος και έπρεπε να κόψω τον χρονο παιξίματος στο μισό παίζοντας μόνο τα main quest. 😁

Tα παιχνίδια είναι για να τα παίζουμε, οχι να τα βλέπουμε στο youtube καθώς αποτελούν διαδραστικό μέσο διασκέδασης, δεν είναι ταινίες.

59 λεπτά πριν, sndev είπε

Δε ξερω τι λέτε, προσωπικά την εχω καταβρει με το παιχνίδι. γυρνάω από τη δουλειά κ χάνομαι. ηρεμεί το κεφάλι μου δε καταλαβαίνω πως παιρναει  η ώρα. να διευκρινίσω οτι δεν έχω σκοπό το ψυχαναγκαστικο να το τελειώσω να δω την ιστορία μπαμ μπαμ αφήνω να πάει με τους ρυθμούς του σε συνδυασμό με τη διάθεση μου. κάτι που παρατήρησα ειναι οτι οσο πιο πολλες αποστολές κανεις σε καθε τυπο σου δινει κ καλυτερο εξοπλισμό και αλλάζει εντελώς το παιχνίδι. πχ αν το πας στα γρήγορα για να το τελειώνεις κ πάρεις εξοπλισμό στολής lvl 1 η οπλο lvl 1 θα σε ζορίσει αρκετά περισσότερο απο το να έκανες μερικές παραδώσεις κ να σου έδινε  εξοπλισμό lvl 3

ειμαι chapter 3 στο μηχανικό στο μαστορα κ αυτοι δώσανε  μρικα καλούδια. στο chapter 2 περασα απο κάπου που ελεγε μουσικός αλλα δε βρήκα πέρασμα τροπο να παω. εχει πάει κανεις? δίνει τπτ ενδιαφέρον?

Σου δίνει μια φυσαρμόνικα την οποία μπορείς να χρησιμοποιείς κάθε φορά που ξεκουράζεσαι (Ο πατημένο) πατώντας το touch pad.To BB σου δίνει likes μ'αυτό τον τρόπο ;)

58 λεπτά πριν, james9tito είπε

Επομενο βημα να βλεπετε ανθρωπους που τρωνε σε εστιατοριο και να λετε ποσο καλο ειναι το φαγητο που εφαγαν . 

Φίλε, φτάσαμε στο σημείο τέτοιες απόψεις να θεωρούνται "κουλές", φαντάσου... Τα games σε αντίθεση με τα φίλμ αποτελούν διαδραστικό μέσο  αλλά και αυτό μάλλον είναι κάτι το οποίο πρέπει πλέον να επεξηγείς.
Είναι σα να ρωτάς κάποιον π.χ αν έχει εμπειρία απο μοτοσυκλέτα/αν καβαλάει και να σου απαντά "ναι" έχοντας καβαλήσει μόνο μηχανάκι στο grand theft auto, δε γίνεται έτσι...

Επεξ/σία από red1
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως οι περισσότεροι εδώ μέσα που όντως παίζουμε το παιχνίδι, το βρήσκουμε αρκετά ενδιαφέρον και το απολαμβάνουμε.

Από την άλλη αυτοί που το βλέπουν στο Youtube τους φαίνεται βαρετό και προσπαθούν να μας πείσουν μάλιστα ότι το παίζουμε και... ψυχαναγκαστικά.

Εν το μεταξύ και τα cutscenes γενικά, μέρος του παιχνιδιού και της συνολικής εμπειρίας είναι. Ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να "αφαιρώ" το χρόνο που είδα cutscenes από το χρόνο που έπαιξα για να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα, μαζί με το ενδιαφέρον gameplay έχει και ένα ενδιαφέρον story και μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε και να ανακαλύψουμε τον κόσμο του. Το να λέμε (αυθαίρετα) 20 ώρες gameplay και 10 ώρες cutscenes, δεν λέει τίποτα για την ποιότητα και τη διασκέδαση που προσφέρει το παιχνίδι.  

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@D.Luffy Μετά από κάποιες ώρες όλο και κάνα skip θα κανεις. Το shower για παράδειγμα το κάνω πάντα σχεδόν skip πια. Εντάξει τον είδα να πλένετε αρκετές φορες δεν αλλάζει κάτι. Το ίδιο ισχύει και για το delivery animation. Cutscene ούτε για πλακα skip.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

@D.Luffy Μετά από κάποιες ώρες όλο και κάνα skip θα κανεις. Το shower για παράδειγμα το κάνω πάντα σχεδόν skip πια. Εντάξει τον είδα να πλένετε αρκετές φορες δεν αλλάζει κάτι. Το ίδιο ισχύει και για το delivery animation. Cutscene ούτε για πλακα skip.

Καλά εντάξει κάποιες "αυτόματες" διαδικασίες όπως αυτή θα την κάνεις σίγουρα skip. Σε όλα τα παιχνίδια υπάρχουν tedious στοιχεία.

Ο άλλος με το Youtube κάνει skip... το gameplay και πάει κατευθείαν στα βίντεο. :P

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, panther_512 είπε

Πάντως με όλα αυτά που συζητάτε εγώ από εκεί που πίστευα ότι το game δεν είναι για μένα, τώρα ψήθηκα άσχημα.

QFE για την πάρτι μου 😁😁😁

Όχι full price προφανώς αλλά στο black Friday sale ή στο Χριστουγεννιάτικο πολύ πιθανόν να το χτυπήσω. 

Δημοσ.

Με 2 - 3 bugs που έχει  στο geodata του το παιχνίδι αν στρίψεις στο τρίτο βουνό αριστερά και περάσεις κάτω από τα γραφικά τερματίζεις σε 12 λεπτά και δεν σου δείχνει ούτε τα cutscene.

Κρίμα το περίμενα μεγαλύτερο παιχνίδι για 60€ και Kojima.... 

• Like 1
Δημοσ.

Μωλις παρελαβα την Collectors Edition απο Αmazon γερμανιας.

Θελω να αναφερω πως το παιχνιδι εχει ελληνικους υποτιτλους αλλα λειπει η ελληνικη μεταγλωτιση οπως και γιαπωνεζικα κτλπ. Μακαρι να υπαρχουν ολα τα πακετα γλωσσων στην εκδοση του PC οταν βγει με το καλο.

Κατι αλλο που εχει να κανει με τις ρυθμισεις γλωσσας ειναι οτι στο παιχνιδι δυστηχως δεν εχει ρυθμιση να κανεις ελληνικους μονο τους υποτιτλους μιας και σου αλλαζει και τα μενου στα ελληνικα. Κατι που κανει την πλοηγηση να δειχνει περιεργη χωρις αγγλικα...

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, TsironakosMix είπε

Μωλις παρελαβα την Collectors Edition απο Αmazon γερμανιας.

Θελω να αναφερω πως το παιχνιδι εχει ελληνικους υποτιτλους αλλα λειπει η ελληνικη μεταγλωτιση οπως και γιαπωνεζικα κτλπ. Μακαρι να υπαρχουν ολα τα πακετα γλωσσων στην εκδοση του PC οταν βγει με το καλο.

Κατι αλλο που εχει να κανει με τις ρυθμισεις γλωσσας ειναι οτι στο παιχνιδι δυστηχως δεν εχει ρυθμιση να κανεις ελληνικους μονο τους υποτιτλους μιας και σου αλλαζει και τα μενου στα ελληνικα. Κατι που κανει την πλοηγηση να δειχνει περιεργη χωρις αγγλικα...

Θα τους ήταν πολύ κόπος, φαίνεται, να βάλουν όλα τα language packs σε όλες τις εκδόσεις (για ευρωπαϊκό region πάντα). Άλλωστε, πόσα gb να γλυτώνουν από τα packs; Ψιλοπακέτο, αν κι από ελληνικά playthroughs που είδα τα πρώτα 5-10 λεπτά (στην καλύβα), δεν την λες και φανταστική μεταγλώττιση. Προσωπικά, στα αγγλικά θα το παίξω για αρχή (όταν με το καλό μου επισκευάσουν την τηλεόραση, εδώ και μια βδομάδα κάθομαι και κοιτάω το steelbook στο ράφι να μαραζόνει δίπλα στα άλλα 😃). Καλό θα ήταν να υπήρχε όμως.

Συμφωνώ ότι θα μπορούσαν να έχουν mix & match όσον αφορά menu-subs, όπως τα Uncharted, αν δεν κάνω λάθος. Όμως, τουλάχιστον, δεν κάναν την πατάτα που έκανε η Insomniac με το Spiderman, που ταίριαξαν την γλώσσα με την γλώσσα του συστήματος (και λέγαν ότι θα το φτιάξουν σε update αλλά έπεσε γράψιμο...).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, kosmsamo είπε

Θα τους ήταν πολύ κόπος, φαίνεται, να βάλουν όλα τα language packs σε όλες τις εκδόσεις (για ευρωπαϊκό region πάντα). Άλλωστε, πόσα gb να γλυτώνουν από τα packs; Ψιλοπακέτο, αν κι από ελληνικά playthroughs που είδα τα πρώτα 5-10 λεπτά (στην καλύβα), δεν την λες και φανταστική μεταγλώττιση. Προσωπικά, στα αγγλικά θα το παίξω για αρχή (όταν με το καλό μου επισκευάσουν την τηλεόραση, εδώ και μια βδομάδα κάθομαι και κοιτάω το steelbook στο ράφι να μαραζόνει δίπλα στα άλλα 😃). Καλό θα ήταν να υπήρχε όμως.

Συμφωνώ ότι θα μπορούσαν να έχουν mix & match όσον αφορά menu-subs, όπως τα Uncharted, αν δεν κάνω λάθος. Όμως, τουλάχιστον, δεν κάναν την πατάτα που έκανε η Insomniac με το Spiderman, που ταίριαξαν την γλώσσα με την γλώσσα του συστήματος (και λέγαν ότι θα το φτιάξουν σε update αλλά έπεσε γράψιμο...).

Σωστα.Kαλα και εγω σε αγγλικα εννοειτε θα το παιξω πρωτη φορα....

Δυσκολο πραμα το να περιμενεις ενω αλλοι το εχουν ηδη τελειωσει, υπομονη αδερφε και μακρια απο spoilers.

Επεξ/σία από TsironakosMix
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, james9tito είπε

Tbh, άλλο speedrun άλλο letsplay.

Αν και δεν έχω τίποτα με τα letsplay, το πρώτο απαιτεί δουλειά/εξάσκηση ,skill και ενίοτε κοφτερό μυαλό για να βρεις νέα routes, strats ή glitches/skips για OoB categories.

Τώρα στο Death Stranding τι σόι speedrun θα είναι με 7 ώρες skip cutscenes και περπάτημα, ο θεός και η ψυχή του runner.😁 Μόνο αν βρεθεί κανένα τεράστιο OoB skip και γλιτώσεις 100 chapters θα έχει νόημα.

Προσωπικά πάντα θα κάτσω να δω συγκεκριμένους speedrunners για 4-5 games που έχω ρίξει εκατοντάδες ώρες για να μάθω πράγματα (και glitches) που δε πρόκειται από μόνος μου να το ανακαλύψω ποτέ. Επίσης τα glitches πολλές φορές έχουν χαοτικές "προεκτάσεις".

Παράδειγμα στα dark souls πολλοί ψάχνουν για tumblebuffs (busffάρισμα όπλων με spells/items που δεν προβλέπεται γιατί θα είναι imba) ή moveswaps (αλλαγή attack animations ενός όπλου με ενός άλλου - ακόμα πιο imba). Αν και πολλά "καθάρματα" θα κάναν τέτοια σκηνικά και στο pvp στις unpatched εκδόσεις, αυτό που είχε πιο ενδιαφέρον στο ds3 με τον ιδιόρρυθμο μωβ covenant μέσω του tumblebuff ήταν καταστάσεις που "επέκτειναν" το mp ruleset/gameplay πέραν από αυτό που είχε υπόψιν του ο developer, προσφέροντας άπειρο γέλιο αλλά και frustration !!! Έτσι γεννήθηκαν έννοιες όπως τα boss invasions (σε συνδυασμό με white ring και npc roleplay για swag), το forced coop, τα fake area covenant invasions για να κάνεις χαβαλέ με gangers που είναι στημένοι στα spawns και σπαμάρουν r1 σαν αυτιστικοί και στο τέλος σε παρατάνε κλπ.

Επεξ/σία από ilos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...