Προς το περιεχόμενο

Death Stranding [PS4][PS5]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Για να αποφύγουμε νέο κλείδωμα του νήματος, θα ισχύσουν άμεσα τα εξής, κάποια από τα οποία είναι επιπρόσθετα των βασικών όρων χρήσης του forum:

• Spoilers για την υπόθεση και το φινάλε θα μπαίνουν αυστηρά σε spoiler tags!
  • Μην είστε επαναλαμβανόμενα αρνητικοί στα μηνύματά σας, μια φορά αρκεί.
  • Όπως πάντα κρατήστε ήπιους τόνους και αποφύγετε χαρακτηρισμούς και τσουβαλιάσματα προς άλλους χρήστες.
  • Κάντε αναφορά τα προβληματικά μηνύματα, μην απαντάτε σε αυτά.
  • Μείνετε αυστηρά on-topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εγω σου λεω οτι απο προσωπικη εμπειρια(και ειμαι σιγουρος οτι δεν ειμαι ο μονος σε αυτο)διαφωνω καθετα με πολλες απο τις παραπανω κριτικες.

Αν ηταν τοσο αυστηρο με τις βαθμολογιες με βαση τα χρηματα που ζηταγανε,δεν θα εβαζαν στο Ground Zeroes 9/10.Γιαυτο και το ανεφερα κιολας.

Εγω προσωπικα κανενα Edge,Gamespot και IGN δεν περιμενω πλεον.

Οπως εχω πει και πιο παλια,οταν φυγεις απο το σχολειο(ισως και απο την σχολη μετα),εισαι σε μια ηλικια που μπορεις να διαμορφωνεις και μονος σου αποψη(επιχειρηματα) για τα παιχνιδια που παιζεις και τις ταινιες που βλεπεις.

Δεν χρειαζεσαι το Edge και το καθε Edge για να ξερεις ποσο και αν καποιο παιχνιδι σε τραβαει ή οχι.

Γιαυτο κιολας και οπως συνηθιζεται να γραφεται πολυ συχνα,απο μια ηλικια και μετα ο καλυτερος κριτης εισαι εσυ ο ιδιος.

Αν δεις και σε τραβαει ενα παιχνιδι,παιξτο. Αν μπορεις τερματισε το,ακομα και αν το παιχνιδι σου βγει κατωτερο απο οσο περιμενες. Αν παλι το βαρεθεις,παρατα το.

2 απο τα παιχνιδια που προσωπικα ευχαριστηθηκα περισσοτερο περυσι ηταν το Darksiders 3 και το DragonQuest. Δεν χρειαζεται να σου πω,ποσο μα ποσο διαφωνω με τις παραπανω βαθμολογιες και αποψη για αυτα.

Εχεις ενα δικιο σε αυτο αλλα και εγω που εχω ασχοληθει με αρκετους τιτλους συμπιπτω με τα review του edge οποτε το εμπιστευομαι. Οσο για τα χρηματα εννοουσα πως το ποσο που δινεις να σε ανταμειψει και να το ευχαριστηθεις ανεξαρτητα απο την διαρκεια. Το hellblade για παραδειγμα ζητουσε 30 ευρω αλλα ποιο πολυ σε εκνευριζει με τα θεματα που εχει σε αντιθεση με το ground zero. Και το θεμα δεν ειναι να ξεκινησω κατι και μετα να το αφησω γιατι πρωτα πρεπει να το αγορασω..

Επεξ/σία από mtifosi
Δημοσ.

To Edge πάντα έτσι βαθμολογούσε. Και κατά την γνώμη μου βαθμολογεί καλύτερα από τους περισσότερους του ειδικού τύπου. Αλλά η ουσία δεν είναι η βαθμολογία που απλά συνοδεύει το κείμενο, αλαλ το ίδιο το κείμενο. Η αριθμολαγνεια έχει χτυπήσει κόκκινο απ ότι βλέπω. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, najinblue3 said:

Τωρα τα λες σοβαρα αυτα? Review χωρις να τερματισεις? 

Τελειωνεις το παιχνιδακι και γραφεις αναλυτικα τα θετικα και τα αρνητικα. 

Τι διαφορά έχει για έναν reviewer το αν παίξει ένα game για 20 ώρες συγκριτικά με το να το έχει παίξει για 50 ώρες; Τι game-changing στοιχείο μπορεί να συναντήσει στο φινάλε που θα αλλάξει όλη του την εμπειρία;

2 hours ago, Fulgore said:

Αν ειναι δηλαδη να το παμε ετσι,τοτε και στα αλλα παιχνιδια που τα χαντακωνουν σε βαθμολογιες οι κριτικοι,ας μην τα βαθμολογουν καθολου και ας τα παρατανε,αφου δεν περνανε καλα με αυτα, ετσι δεν ειναι?

Είμαι σαφής σε αυτό που λέω: είτε ένα game είναι αριστούργημα, είτε είναι μετριότητα, ο reviewer (ή οποιοσδήποτε gamer for that matter) μπορεί να το καταλάβει πολύ πριν το τερματίσει. Δεν θυμάμαι κανένα game που να άλλαζε τόσο δραστικά το gameplay στο φινάλε του, ώστε από μέτριο να γινόταν all-time classic.

1 hour ago, RedAlert539 said:

@Malthador Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο καζάνι. Το συγκεκριμένο είναι single player story-driven game. Που σημαίνει ότι θέλει να πει μια ιστορία. Που σημάινει ότι έχει αρχή, μέση και τέλος. Εννοείται ότι μπορείς να βγάλεις και συμπεράσματα πιο πριν(τα οποία θα συμπεριλάβεις στο review σου) αλλά αν δεν το τελειώσεις πως θα το αξιολογήσεις στο έπακρο; Μπορεις να κάνεις review σε μια ταινία αν δεν δεις το τέλος;

Το συγκεκριμένο game σε χαρακτήρες και σε πλοκή είμαι σίγουρος ότι θα είναι άστερι από το πρώτο λεπτό. Το ίδιο ισχύει και για τον τεχνικό τομέα του, δεν θα χρειάζεται να φτάσεις στο φινάλε για να καταλάβεις ότι είναι πανέμορφο. Τα games είθισται να κρίνονται πρωτίστως για το gameplay τους και για να βγάλεις συμπέρασμα για αυτό δεν χρειάζεται να το τερματίσεις.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bourdoulas είπε

To Edge πάντα έτσι βαθμολογούσε. Και κατά την γνώμη μου βαθμολογεί καλύτερα από τους περισσότερους του ειδικού τύπου. Αλλά η ουσία δεν είναι η βαθμολογία που απλά συνοδεύει το κείμενο, αλαλ το ίδιο το κείμενο. Η αριθμολαγνεια έχει χτυπήσει κόκκινο απ ότι βλέπω. 

Προφανως. Ειναι ουτως ή αλλως γνωστο εδω και χρονια(ειδικα παλιοτερα που εμπαιναν βαθμολογιες και σε επιμερους τομεις οπως γραφικα,ηχος,gameplay,διαρκεια,multiplayer κλπ)οτι οι περισσοτεροι δεν κοιταζουν καν την ιδια την κριτικη,πανε κατευθειαν στο τελικο αποτελεσμα.

Σε αυτο βοηθησε παρα πολυ και το ιδιο το Metacritic. Για ποιο λογο να καθεσαι να ψαχνεσαι στα διαφορα sites να διαβασεις τις διαφορες κριτικες. Παρε μια περιληψη λιγων γραμμων,παρε και την συνολικη βαθμολογια και εισαι ετοιμος.

7 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Εχεις ενα δικιο σε αυτο αλλα και εγω που εχω ασχοληθει με αρκετους τιτλους συμπιπτω με τα review του edge οποτε το εμπιστευομαι. Οσο για τα χρηματα εννοουσα πως το ποσο που δινεις να σε ανταμειψει και να το ευχαριστηθεις ανεξαρτητα απο την διαρκεια.

Αυτος ακριβως ειναι ο λογος που διαφωνω και με τις βαθμολογιες και με τα review sites. Εγω που εχω ασχοληθει με αρκετους απο τους πιο πισω τιτλους περασα πολυ καλυτερα απο οτι λενε αυτες οι βαθμολογιες.

Γιατι στην τελικη ενας βαθμος μονο μετραει στα παιχνιδια.Ποσο καλα περνας,και οχι αν το χ παιχνιδι πηρε 9/10 ή αν πηρε 7/10,και αυτο φαινεται στο κειμενο που θα γραψεις,ειτε σαν κριτικος,ειτε σαν ατομο που σχολιαζει σε ενα forum.

Καποιοι για παραδειγμα το Red Dead 2 που μαζεψε ποσα 10ρια(και απο το Edge)το βαρεθηκαν και το παρατησαν.Αλλοι το ιδιο με το Metal Gear solid 4,με το Witcher 3,με το Persona,με τα Uncharted,με το Last Of Us,με τα SoulsBorn/Sekiro παιχνιδια,με τα διαφορα Exclusives της nintendo και παει λεγοντας.

Ισα ισα που ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα ειναι και αυτο ακριβως.Παρα πολλοι πανε και πιανουν παιχνιδια απλα και μονο με βαση αν παιρνουν υψηλες ή οχι βαθμολογιες(ακομα και αν δεν τους τραβανε εξ αρχης)και ειναι συνηθως και τα ατομα που ξενερωνουν και περισσοτερο στο τελος,ειδικα αν δεν τους τραβανε τα παιχνιδια αυτα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αυτος ακριβως ειναι ο λογος που διαφωνω και με τις βαθμολογιες και με τα review sites. Εγω που εχω ασχοληθει με αρκετους απο τους πιο πισω τιτλους περασα πολυ καλυτερα απο οτι λενε αυτες οι βαθμολογιες.

Γιατι στην τελικη ενας βαθμος μονο μετραει στα παιχνιδια.Ποσο καλα περνας,και οχι αν το χ παιχνιδι πηρε 9/10 ή αν πηρε 7/10,και αυτο φαινεται στο κειμενο που θα γραψεις,ειτε σαν κριτικος,ειτε σαν ατομο που σχολιαζει σε ενα forum.

Καποιοι για παραδειγμα το Red Dead 2 που μαζεψε ποσα 10ρια(και απο το Edge)το βαρεθηκαν και το παρατησαν.Αλλοι το ιδιο με το Metal Gear solid 4,με το Witcher 3,με το Persona,με τα Uncharted,με το Last Of Us,με τα SoulsBorn/Sekiro παιχνιδια,με τα διαφορα Exclusives της nintendo και παει λεγοντας.

Ισα ισα που ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα ειναι και αυτο ακριβως.Παρα πολλοι πανε και πιανουν παιχνιδια απλα και μονο με βαση αν παιρνουν υψηλες ή οχι βαθμολογιες(ακομα και αν δεν τους τραβανε εξ αρχης)και ειναι συνηθως και τα ατομα που ξενερωνουν και περισσοτερο στο τελος,ειδικα αν δεν τους τραβανε τα παιχνιδια αυτα.

Πρεπει να εχεις μια βαση σε συγκεκριμενη κατηγορια που αρεσει στον καθενα. Δεν θα δω τι βαθμο πηρε το uncharted αν δεν μου αρεσει το ειδος αυτο. Ειπα εγω τα περισσοτερα συμφωνω με το edge καποιος αλλος διαφωνει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, RedAlert539 είπε

Εδώ θα συμφωνήσω. Τι πάει να πει "βαρέθηκε"; Ο τύπος που κάνει το review υποτίθεται ότι αχολείται με τα games επαγγελματικά και δεν είναι απλά ένας gamer που μπορεί να πει "βαρέθηκα" και να το αφήσει στην άκρη. Είναι σαν να μπεις σε ένα ταξί να πας από το Περιστέρι στη Γλυφάδα και κάπου στο Σύνταγμα να σου πει ο ταξιτζής "κατέβα γιατί βαρέθηκα να οδηγάω". Τι θα του πείς; Πάρε 10 ευρώ και άντε στο καλό;

Επίσης για να είπε ο Kojima "τελειώστε το πριν κάνετε review" κάτι θα ξέρει. Αυτός το έφτιαξε στην τελική. Είπα, δεν έιμαι και ο μεγαλύτερος φαν του, αλλά το σωστό να λέγεται.

Επισης ενα παιχνιδι πχ 40 ωρων,οπου οι πρωτες 20 ωρες ειναι so and so και οι τελευταιες 20 ειναι αρκετα καλυτερες,αν το βαθμολογουσα στην αρχη ξερω γω με 6/10,ανετα μπορει να του δινα ενα 7.5/10 στο τελος. Φυσικα μπορει να ξενερωνα κιαλο και να μου φαινοταν ακομα χειροτερο απτην αρχικη εντυπωση,ωστοσο αυτο που θελω να πω ειναι πως το να τερματισει καποιος ενα παιχνιδι,ειδικα τετοιου τυπου, σε σχεση με το να το αφηνε στην μεση, σιγουρα μπορει να επιρεασει την τελικη βαθμολογια,ειτε προς το καλυτερο ειτε προς το χειροτερο φυσικα. Οποτε το να το αφηνεις στην μεση,εχεις ανολοκληρωτη υποκειμενικη κριση.

Θα δωσω και ενα συγκεκριμενο παραδειγμα για το Witcher 3. Κατα την αποψη μου το W3 ξεκιναει απιστευτα δυνατα στο 1/3 του παιχνιδιου,κανει μια μικρη κοιλια στο Novigrad στα 2/3 και απτα Skellige και μετα δινει πονο ασαλιωτο μεχρι να πεσουν τα credits. Επειδη ειναι και τεραστιο παιχνιδι,φανταστειται τι αποψη εχει καποιος που θα το αφησει στα 2/3 και καποιος που θα το παει μεχρι τελους. Ακομα και το ιδιο ατομο ,αν σε καποιο αλλο παραλληλο συμπαν το παιζε μεχρι τελους, θα βαζε διαφορετικο rating στο τελος.

Εν κατακλειδι, πληρως αντι-επαγγελματικο αυτο που εκανε το EDGE, πληρωνεσαι για να κανεις μια δουλεια,εστω και τυπικα. Μακαρι να πληρωνομουν για να παιζω games και τα βασανα μου να ταν οτι θα πρεπει να τερματισω καποιο Death Stranding το οποιο δεν με πολυαρεσε...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Malthador είπε

Είμαι σαφής σε αυτό που λέω: είτε ένα game είναι αριστούργημα, είτε είναι μετριότητα, ο reviewer (ή οποιοσδήποτε gamer for that matter) μπορεί να το καταλάβει πολύ πριν το τερματίσει. Δεν θυμάμαι κανένα game που να άλλαζε τόσο δραστικά το gameplay στο φινάλε του, ώστε από μέτριο να γινόταν all-time classic.

Μα δεν διαφωνησα εξ αρχης σε αυτο το πραγμα.

Σε αυτο που διαφωνω ειναι στο να ειναι η δουλεια σου(οταν μιλαμε για τοσο μεγαλα site παντα)η κριτικη παιχνιδιων,να σου στελνουν και δωρεαν το παιχνιδι(γιατι ως γνωστον γνωριζουν ποσο ρολο παιζουν οι κριτικες στις πωλησεις των παιχνιδιων)και να μην εισαι αξιος καν να το τελειωσεις το παιχνιδι.

Παιξε το παιχνιδι και στην τελικη μαυρισε το οπως εχεις κανει σε ποσα αλλα παιχνιδια.

Δες εδω ποσα παιχνιδια εχουν ριξει μαυρο στις κριτικες τους.Δηλαδη σε αυτα τα παιχνιδια δεν βαρεθηκαν να τα τερματιζουν,ανεξαρτητως της μεγαλυτερης ή μικροτερης διαρκειας του καθενος?

https://www.metacritic.com/publication/edge-magazine?filter=games&num_items=30&sort_options=date&dist=negative&page=1

Δημοσ.
2 hours ago, Fulgore said:

Hellblade 4/10

Ori 7/10

Όχι ότι το Ori δεν αξίζει παραπάνω αλλά του Hellblade τουλάχιστον αστείος ο βαθμός. 

• Like 1
Δημοσ.

Για μενα πρεπει πολυ απλα να σταματησουν να βαζουν βαθμους στα παιχνιδια και να υλοποιησουν το στυλ του eurogamer.

΄Η τουλαχιστον ο βαθμος που μπαινει στο τελος να δικαιολογειται πληρως απο το κειμενο του εκαστοτου reviewer.Στην συγκεκριμενη περιπτωση θεωρω οτι το review του ign ειναι το πιο ευστοχο.Ο ανθρωπος δικαιολογησε 100% το βαθμο που εβαλε.Ανεφερε ολα τα θετικα αλλα και τα αρνητικα,τα οποια εχουν αναφερθει απο ολα τα reviews του ds, και λεει οτι ειναι βαρετο σαν παιχνιδι οποτε και ο βαθμος που εβαλε.Σε αντιθεση με αλλους που αναφερουν τα ιδια και βαζουν 9 με 10.Καπου δεν κολλαει.

31 λεπτά πριν, Malthador είπε

Τα games είθισται να κρίνονται πρωτίστως για το gameplay τους και για να βγάλεις συμπέρασμα για αυτό δεν χρειάζεται να το τερματίσεις.

Δυστηχως εγω πλεον αλλο καταλαβαινω οτι κρινουν πρωτιστως.Κρινουν πρωτα το production value και στο τελος το gameplay.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τι δωρακια περνουν .....  Εχουν βαλει αριστα σε σκουπιδια που δε πιανουν  βαση . Βλεπε borderlands3 γκουχ δε τρεχει-κολλαει στραβοι ειναι και δε το βλεπουν ; Τουλαχιστο ο κοτζιμας παντα ηταν ψειρας στο τεχνικο τομεα και στη λεπτομερεια . Τωρα αν επεσε στη λουμπα - βγαζω τεχνη για την τεχνη θα το δουμε στο pro . Αν βρω δισκακι γιατι θα γινεται χαμος τις πρωτες μερες ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Τόσο καιρό δεν με συγκίνησε κανένα trailer και κανένα gameplay, από αυτά που διαβάζω όμως φαίνεται ενδιαφέρον walking simulator. Και επειδή έχουμε γεράσει και δεν έχουμε τα ριφλέξ για μπαμ μπουμ, θα το προτιμήσω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια εδω ταιριαζει το ''you had one job''.

Aν εισαι επαγγελματιας reviewer και δεν τερματιζεις το παιχνιδι, κανε αλλη δουλεια. Αποψη μου παντα. 

Εγω περισσοτερο ανησυχω γιατι χρειαστηκε να το γραψει αυτο σαν ορο ο Kojimas παρα το οτι το εγραψε.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Το Edge έβαζε ως γνωστόν κατά καιρούς χαμηλές βαθμολογίες όμως γενικά τουλάχιστον όταν θυμάμαι που το έπαιρνα ως περιοδικό,ήταν πολύ πιο σοβαρό και ποιοτικό απο τα φανμποίστικα περιοδικά της κάθε εταιρίας που τα έσκαγαν για τα reviews..Στα περισσότερα παιχνίδια ισχύει πως θα πρέπει να τα τερματίσεις για να δείς όσα προσφέρουν όμως δεν είναι αυτό απαραίτητο σε όλα αν ένα παιχνίδι πχ δω οτι στίς 7-8 ώρες δεν μου λέει τίποτα και το βαριέμαι δεν θα κάτσω να παίξω άλλες πχ 20 να δω μήπως φτιάξει η αν γίνει ξαφνικά το τέλος του καλό,όταν έχει κάποιος ασχοληθεί τουλάχιστον με το 30-50% διάρκειας του παιχνιδιού και έχει και εμπειρία στα παιχνίδια μπορεί άνετα να κάνει μια κριτική,βέβαια τώρα έχουμε κάτι που δεν νομίζω να έχω ξαναδεί συχνά σε άλλο παιχνίδι δηλ δεν θέλουν κάν οι ίδιοι οι reviewers να το τελειώσουν 🤔 δεν νομίζω πως μπορούμε να πούμε και πολλά,πιθανώς όταν βγεί στο PC  να ρίξω μια ακόμη ματιά,γούστα είναι αυτά πάντα,όμως ως παιχνίδι μετά από όσα είδα δεν τρελάθηκα και επειδή βαριέμαι και εύκολα,ακόμη και δωρεάν να το έπαιρνα δεν μπορώ να πω οτι θα ήθελα να κάτσω να ασχοληθώ .

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...